![]() |
|
![]() |
#32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2010
|
Eriğe: Şeftali, kayısı, badem,kiraz Elmaya: Armut,Gül Zerdaliye: Kayısı, şeftali, erik. Vişneye: Kiraz. Ahlata: Armut, muşmula, ayva. Kayısıya : Erik,Şeftali,Badem,kiraz,zerdali,yaban eriği Şeftaliye: Kayısı, erik, badem. Ayvaya: Malta eriği, muşmula,Armut (Şekli Ayvaya benzer ve 2.yıl ürün alınır verim harika),elma Vişne: Kiraz (mümkün olduğunca alttan aşı yapılır yoksa rüzgarda kırılır) Tut: Asma (Matkap Aşısı) ,incir Meşe: Kestane Menengiç Ağacına: Antep Fıstığı Alıç Ağacına: Muşmula Ahlat Ağacına: Armut,muşmula, ayva. Kızılçam ağacına: Fıstıkçamı Badem ağacına: Şekerpare,kayısı,erik Mandalina: Limon,portakal,greyfurt Turunç(Citrus aurantium)Ağacına: Tüm turunç giller(turunç, portakal, limon, mandalina,greyfurt ve benzerlerini içine alan bir altfamilyası, narenciye,Kumkuat),AğaçKavunu Şeftaliye: Kayısı, erik, badem. Zerdaliye: Kayısı, şeftali, erik. Gül : Kuş burnu,ağaç minesi,patlıcan,Ergeç Sakalı (Çayırmelikesi),Taflan (Hindikirazı), Vişne ,Kayısı,alevağacı, ispir , elma, ayva, erik, şeftali, muşmula ,çilek,armut, böğürtlen,ahududu Bal Kabağı : Karpuz Boru Çiçeği Ağacına: Patlıcan Patates: Domates İğde: Yalancı iğde,(Elaeagnus,Hippophae,Shepherdia) türlere Domates : İt Üzümü,altın çilek(yer üzümü),patlıcan,biber,Adam otu ,ban otu,tatula,tütün,Güzel avrat otu Solanum capsicoides (Cockroach Berry) (eggplant tree) :Patlıcan Salatalık: Kavun (Cucumis melon),Hıyar (Cucumis sativus),Lif kabağı (Luffa cylindrica),Su kabağı (Lagenaria siceraria),Eşek hıyarı (Ecballium elaterium),Ebucehil karpuzu (Citrullus colocynhis),Karpuz (Citrullus lanatus),Dikenli kabak ("Sechium edule") Narenciye ya da turunçgiller : Turunç(Citrus aurantium) ,Bergamot(C. aurantium var. bergamia) ,Limon(C. x limon) ,Greyfrut (C. x paradisi) ,Mandalina (C. reticulata), Portakal(C. x sinensis), Limon(Citrus aurantifolia), Greyfurt(Citrus paradisi), Şadok (Pomelo)(Citrus maxima) ,Ağaç kavunu(Citrus medica) ,Kamkat(Citrus fortunella),Casimiroa,Hoang Ba,Tetradium fraxinifolium (Hook.),etradium trichotomum Lour. , Dode'un sutchuenensis Euodia,Clausena indica (Dalz.) Oliv,Glycosmis pentaphylla (Retz.) Correa,Murraya koenigii (L.) Spreng,Limonia acidissima L. (. Feronia limonia (L.) Swingle F. Correa elephantum), Atalantia monophylla (DC.) Correa, Pleiospermium annamense Guill, Limnocitrus littorale (Miq.) Sw.Euodia Lepta (Spreing) Merr,Euodia poilanei. Guill,Citrus Medica Buda Akasya: Gül İbrişim,Baklagiller familyasının türleri,bezelye,fasulye,bakla,küstüm otu,mor salkım,katır tırnağı, not:Meyveleri yeşil fasulye gibi olan türler olarak tanımlanabilir) Ayrıca Karşılıkları yazılan bitkiler kendi aralarında aşılanabilir.Örnek:Kayısıya gül aşılama) .: Hangi Tür Hangi Türe Aşılanabilir ? alıntıdır güzel olmuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2014
|
Bahçemdeki yaklaşık 15-20 yaşında ithal ıhlamur ağacı, bizim yerliler gibi kokmuyor, çiçekleri ve çayıda alıştığımız gibi olmuyor. Ihlamur ağacına ne aşılayabilirim acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Yerli ıhlamur aşılayabilirsiniz. Bindirme aşı veya dilcikli aşı ile aşılama tavsiye ediliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
Ayvaya: Malta eriği, muşmula,Armut (Şekli Ayvaya benzer ve 2.yıl ürün alınır verim harika),elma Bende Williams armutuna amasya elması aşıladım aceba nasıl bir meyve olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
gül bitkisine bu meyveleri aşılayan varmı? varsa izah edip resimleyebilirmi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Arkadaşlar bu yıl ateş dikeni üzerine elma, armut ve ayva aşıladım. Ayva özellikle çok başarılı gibi. Sürgünler çok uzadı, hatta ilk dönemler çiçeğini bile atmadı. Resimler paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2016
|
böğürtlene ne aşılarsam tutar değerli dostlarım.saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2014
|
böğürtlene çilek aşıladınız mı peki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Böğürtlene herhangi başka bir bitkiyi aşılayamazsınız. Böğürtlen ilk olarak sürgün verir ve bu sürgünde meyveler oluşur. Ardından bu sürgün dal kurur. Meyve dalı kurumadan önce kök kısmından bir yıl sonraki meyve dalı sürer. Siz aşıyı yapsanız da (tutsun tutmasın) o dal bu döngüyü devam ettirip kök bölgesinden kuruyacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
aydoner bey ben ateş dikenine dün alıç aşıladım ...fakat satın aldığım ateş dikeni çok susuz ve kuru...tutmayabilir ama tutmazsa da seneye deneyecem...bu arada ateş dikenine aşıladığınız elmanın son durumu nedir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
dut ağacına üzüm aşılanabiliyor mu veya güle patlıcan ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-09-2013
|
İyi akşamlar herkese beyaz dut ağacına kara dut aşılanırmı? Ya da dut ağacına ne aşılanabilir? Düzenleyen Ga2084 : 11-04-2018 saat 21:57 Neden: İmla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2017
|
Elmaya gül aşılayan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Son baharın sonunda 6-7 senelik çekirdekten yetişme nerdeyse kökü 10cm çapındaki erik ağacını 1 metreden kesmiştim. Dün Antalyadan gelen Angelika erik aşı kalemlerini 3 ayrı yerden kalem aşı yaptım. Bakalım tutacaklarmı? Bir diğer aynı yaşlardaki benzer erik ağacının dallarına kalem aşı göz aşı karışık yaptım yarında devam etmeyi düşünüyorum. Bu ağacı kesmedim dalların belirli yerlerinden aşı yapıyorum. Eğer tutarlarsa alttan gelen dalları kesip aşılı dalları bırakacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2019
|
Armut ağacına aşı
Değerli arkadaşlar, armut ağacına ,armuttan başka ne aşılanabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2019
|
Armut ağacına elma veya ayva olur mu, ömrü, verim nasıl olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2019
|
Benimde bahçemde iki tane top akasya ağacı var, bunlara meyve aşılamak istedim ancak yabancı siteler dahil top akasyaya aşılanabilecek bir meyve bulamadım. En makul olanı mor salkım aşılanabilir olarak belirtiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2019
|
AŞl TEKNiĞiNDE ÜSTÜN BAŞARl: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Arkadaşlar gülü başka bir anaç üzerine aşılanmış ve tutmuş olarak gören var mı? Ben şahsen mine, elma ve kayısıya aşıladım elmada kurumasa bile 6 ay sürgün vermedi. Sizler hiç denediniz mi? Ben baston gülü böyle devasa yapmak istiyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2024
|
Yabani fındık
Merhabalar efendim, Benim bahçemde yabani fındık ağaçları var buna ne aşılayabilirim meyve veya güzel çiçekler açan süs ağacı gib |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Bu işin kolay bir yolu var: Anaç ve kalem olacak bitkinin latince adını internetten bulun. Bu latince adı ingilizce wikipedia'da aratın. Bitkilere ait bilimsel sınıflandırma bilgisini ekranın sağında "scientific classification" başlığı altında bulacaksınız. Baktığınız iki bitki için en altta yer alan GENUS ya da FAMILY bilgileri aynı ise bu iki bitki birbirine büyük ihtimalle aşılanabilir. Elbette aşı uyumsuzlukları, gelişme bozuklukları görülebilir, istisnalar vardır ama genel kural aynı Familya içerisinde yer alan bitkilerin birbirine aşılanabildiğidir. Örnek: Ahlat anacı üzerine muşmula aşılanabilir mi? Ahlat: Pyrus elaeagrifolia Muşmula: Mespilus germanica Ahlat için Genus: Pyrus, Family: Rosaceae Muşmula için Genus: Mespilus, Family: Rosaceae Her iki bitki de gülgiller(rosaceae) familyasından olduğu için aşılama yapılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Fındık (Corylus spp) "Betulaceae" yani Huşgiller familyasındandır. Aşılamak için bu familya içerisinde olan süs bitkileri bakabilirsiniz ancak pek bulabileceğinizi sanmıyorum. Bu familya içinde kızılağaç, huş, gürgen gibi çiçek yönünden vasat sayılabilecek cinsler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Hıyar aşılanı mı kabağa, yapn var mı? Bitkinin ömrü ve meyve tutumu, hastalıklara dayanımı nasıldı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dut ağacına üzüm aşısı olmaz. Dutun taksonomideki familyası Moraceae, üzümün familyası ise Vitaceae. Anacın ve aşı kaleminin en azından Familya düzeyinde aynı grupta olmaları gerekir. Ayrıca güle patlıcan aşılanmaz. Gülün familyası Rosaceae, patlıcanın ise Solanaceae. Kabak ve salatalığın her ikisi birbirine aşılanabilir. Her ikisi de Cucurbitaceae familyasındandır. NOT: taksonomik familya uyumu genel kabul görmüş bir kuraldır ama istisnaları olabilir. "Şu şuna aşılanabilir mi?" şeklindeki sorularınıza bu kontrolle %90 doğru cevap alırsınız. Fakat aşı uyumu iyi mi olur bunu daha detaylı araştırmak gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|