![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Sayın Ahmeter, selluka tohumlarınızdan kalırsa ben de rica ediyorum. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2009
|
Sayın memet, bir urlalı olarak bende aranıza katılmak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın sercan1969, Tohumlar yeşilimsi rengini biraz kaybetmiş durumda, ama bana kalırsa fasulyeleri dalından toplayıp ekim zamanına denk gelecek gibi. Sevgili sercan1969, geçen sene de aynı olayla karşılaşmıştım, kış sezonunun ılık geçmesinden dolayı bitki ekim sonuna kadar çiçek açmaya devam etti ve tohumlar geç olgunlaştı. Selamlar, |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Ben deneme amaçlı dört tohum ektim. İki tanesi çimlendi. Şu an iki yaprakta henüz. Diğer iki tohum maalesef çimlenmediler. Suçlu tamamen benim tohumların hiç bir kabahati yok Neden arkadaşları gibi çimlenmediler diye merak edip toprağı karıştırdım o arada ancak uç veren iki tohumu zedeledim![]() Bir kaç tane tohum var elimde. Sayın kalambaklı ekmek için acele etmeyin şubat erken dediği için martı bekleyeceğim. O iki tanenin dışında tohum kaybetmek istemiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Neden tırtıkladınız? Merak mı? Beş parmağın hepsi bir mi? derler... Yani beş parmağınız da aynı uzunlukta değil. Dolayısı ile her tohum da aynı zamanda çimlenmez |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Öğretmenleri de öyle. Ama kötü örnek olmasın diye tohum kaplarını karıştıran parmaklara acı biber sürdü. Bundan sonra olmayacak dersini aldı çünkü. Öğrenmesi gerekeni öğrendi. Bu olayla ilgili olarak ![]() Öğrenmesi gereken daha çook şey var . |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Kaybettik...
|
Bu konuda yalnız değilsiniz emin olun ismini telafuz edemiyeceğim bir dizi üye daha var. ![]() Deneyimlileri dinlemeyip günlerce tohumu ekildiği yerden söküp çıkartan yeniden eken. Eh bu durumda insan kendine sormaz mı? Neden yazıyorum? Neden bilgimi deneyimlerimi paylaşıyorum deyi? Zira çocuğa çız soba sıcak fiş adamı çarpar deseniz de o bir kez de olsa sobayı avuçlıyarak yanacak, parmağını fişe sokup çarpılmanın köşesinden dönecek... eh dolayısı ile çimlenme oranı da % 50 ise büyük başarı olacak ![]() Selluka kokulu nice yaz akşamları... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Arkadaşlar sürekli tekrarlıyorum. Selluka tohumları henüz olgunlaşmadı, daha da olgunlaşmayacak . Çünkü henüz erken. Yeşil tohumdan da selluka çıkmaz. Zaten çimlenme güçlüğü olan bir tohum. Senelerdir uğraşıyorum tohumla ve çimlendirmeyle. Bu mevsim de tohum çimlendirmeye uygun bir mevsim değil. Bulacağınız tohumlar da sadece ziyan olur. Çelik almak için de uygun mevsim değil. Alacağınız çelikler sadece çürür. Zaten yeterince tohum var. Çelik de alacağız, hepsini mevsiminde yapacağız. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
sevgili memet, Çelik için uygun zaman nedir? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Umarım bu sene ektiğim tohumlar çimlenir de, ben de seneye çelikten üretim yaparım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
İkinci sayfadaki Sellukayı koklamak için ekrana doğru burnumu uzattığımda -Napıyorum ben, diyerek kendime geldim. Görüntüsü o kadar güzelki kendimi bulunduğu bahçede zannettim o anlık . Güzel bütün çiçeklerin koktuklarına dair nasıl bir düşünce yarattıysam, onu geçtim bilgisayar başında olduğumu nasıl unuttuysam o an eğilmişim ekrana doğru. İyice şaşkın oldum ben vallahi. Yetiştirenlerin ellerine yüreklerine sağlık... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2009
|
kalambaklı, benim kamyonetle gidelim, ne dersiniz. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
agaclar.net
|
Arkadaşlar, ısrarla buradaki konular içinde tohum paylaşımı için sıraya girmeye çalışıyorsunuz... Bunun için forumda özel bir bölümümüz yok mu? Tohum için erken ise ya hiç yazışmayın ya da ilgili forum bölümünü kullanın. Mesajlarınızı Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas bölümüne taşıdım. Selluka tohumu |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ahmeter, Size özelden mesaj gönderemediğim için buraya yazmak zorunda kaldım. Herkesden özür dilerim. Adresinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Maşallah sayın kalambaklı,çok güzel bizlerde bir gün böyle yetiştiririz elerinize salık. |
|
|
|
![]() |
|
|