![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Merhabalar, Foruma yeni üye oldum. Bir kaç haftadır bitki yetiştirme konusunda siteleri geziyorum, kullanılacak saksı boylarından aydınlatmaya kadar, çok ilgi isteyen ve zaman isteyen bir hobi olduğunu gördüm. Buradaki LED aydınlatmalar ekonomik olmaları, ısı yaymamaları ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle ilgimi çekti. Zira ışık dalga boyunun da doğru seçilmesi gerekiyor anladığım kadarıyla ve çoğu bitki aydınlatmaları satan sitede MH veya HPS ampuller var.Ne yazık ki Türkiye'de bitki yetiştirme özelinde LED satan bir yer bulamadım. İki sorum olacak: 1)Hem ekonomik çözüm sunacak, hem çok ısı yaymayacak ve mavi-kırmızı ışık bantına sahip olacak ne çözümler önerirsiniz? 2)LED'leri yurtdışından getirmek mantıklı mıdır? Veya getirip satmaya başlayan bir yer biliyor musunuz? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2011
|
Selamlar Arkadaşlar, Forumda ilk mesajımı böyle anlamlı bir konuda yapmak istedim ![]() Bende uzun süredir araştırma yapmaktayım ve sanırım aradığım ürünü buldum ama ulaşması biraz zor Konuda da bahsedilmiş sadece smoothgarden bu ürünleri getiriyor ama onlarda da yok sanırım. Sadece hid vb çok ısı yayan ürünleri getiriyorlar. Aşağıda paylaştığım ürün gerçekten tüm özellikleri ile gayet başarılı ve florosan olmasıda gerçekten az ısı yaymasına sebebiyet veriyor. Hydrofarm - Hydrofarm FLC200D 200 W Compact Fluorescent Bulb - Daylight Teknik özellikleri: Weight: 2.7 lbs. Package Dimensions:16.6L x 6.3W x 6.3H Max. Wattage:200 Warranty:1 Year Average Rated Life Hours:10,000 Color Temp: 6400K CRI:83.9 Base Type: Mogul (E39) Initial Lumens:10,000 Voltage:120 (Tek sıkıntı 120 v olması) Sizce nasıl ? Yazılanlara baktığımda LED dende söz edilmiş. Böyle tek bir ürünmü yoksa halen led mi diyorsunuz ? ![]() Saygılar... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Alıntı:
|