agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni323Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-02-2020, 10:02   #11
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 733
Fluoresan ile led arasında ışık verimi açısından belirgin fark yok. Dilediğinizi seçebilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken ışığın dalga boyu. Amatörce deneyenlerin çoğunluğu 6.500 K öneriyor. Araştırmacılar ise kızıl ile mor oranlarını belirlemeye yönelik çalışıyor. Henüz üzerinde uzlaşılmış bir oran görülmüyor.
Işığın bitkiye yakınlığı da önemli. Işık kaynağından çıkan fotonlar her yöne dağılma eğiliminde. (Çevre ne oranda aydınlanıyorsa, o oranda saçılım var demek.) Ledler yönlendirmede daha avantajlı. Işık kaynağı bitkiye yaklaştıkça bitkiye ulaşan foton sayısı, dolayısıyla fotosentez artıyor. Dolayısı ile büyüme hızlanıyor.
Sorun, yapay ışıkta fide gövdesi daha ince ve uzun olmasından başlayarak bazı eksik büyüme sorunlarının ortaya çıkması. Meyve oluşumunda hangi dalga boylarının etkili olduğunu henüz keşfedememiş olmamız.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
led lamba ile tarım, ledli tarım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025