agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni67Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-05-2010, 06:36   #11
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,412
Galeri: 8
Gojileri sık sık yer değiştirmemek lazım. Benim önce iki adet 25 cm lik fiderden birisi bahçe de durumu iyi bu yıl üç yaşında olacak boyu da 80 cm civarında. Dallanma henüz az. Bunun eşi böğürtlen gölgesinde kaldığından gelişim göstermedi.

Tohumdan açıkta ektiklerim zor çimlendi çimlenenler boylanmadı birçok arkadaşın dediği gibi bir iki yaprakla cılız cılız kaldılar. Bunları seraya koyunca bu yıl bugün itibariyle 60-70 cm boya ulaştılar. Nem durumu çok önemli. Buyıl ektiğim tohumlardan açıkta olan bardaklarda çimlenme hiç olmadı, seradakiler 10-15 cm oldular.

Benim 40. mesajda yazdığım gojileri kışın egetropical'den sabırsızlık gösterip biran önce büyük olsun diye aldım. Bakalım ne olacak, bunlarda devamlı boyuna uzuyor.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025