![]() |
|
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
Her iki uygulamayı birlikte denedim.Sadece %3'lük kno3 ile bekletilen tohumlar ve kno3 ile aspirin karışımında bekletilen tohumlar arasında çimlenme farkı görülemedi ilgili uygulamadan tek farkı 6 gün gibi bir süre bekletmedim sadece 1 gün beklettim ektra olarak hidrojen peraksitte 1 saat bekletmiştim.Bu uygulamalar hiç bir fark oluşturmadı dahası hiçbiri çimlenmedi. Aslına bakarsanız çimlendirmeye çalıştığım tohumlar daha önce çimlendirmeye çalıştığım ama başarısız olduğum tohumlardı bir kaçı 2018 tohum etkinliğindendi yani biraz eski tohumlardı diyebilirim. Taze tohumlar zaten çimlenebiliyor sadece zor çimlenen tohumlarda bir fark yaratabilir yani uzun çimlenme sürelerine sahip bazı tohumları potasyum nitrat uygulaması veya aspirin ile karışımında bekletmek bu süreyi kısaltabilir thoumlar tazeyse tabi ancak biber patlıcan gibi ancak biraz bayat tohumlarda bir fark yaratmıyor çimlenmiyorsa bu uygulamalarla yine çimlenmiyor. Bunu dışında aspirin ve kno3 karışımında bu eski tohumları daha uzun süre bekletmenin bir fark yaratıp yaratmayacağını tekrar denemek gerekiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|