![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, cepten yaziyorum, turkce karakter yok ![]() Arkadaslar sizin gibi ben de 5 tohum aldim . Ilk asamada 2 tanesini once kabugunu catlatip sicak suya koydum . Bu islemi her zaman kucuk termos bir bardagim var , onun icinde yaparim. 24 saat sonra 1 tanesini preslenmis coco tablete digerini perlit torfa ektim . 7 gun sonra kurdanla tohumun uzerindeki ince tabakayi actim . tohumun koklendigini gordum , 3 gun sonra kotiledonlar ortaya cikti . Cevre isisi 18-26 derece arasinda seyretti . Bu arada diger tohum curudu , sebebini bilmiyorum . Bu preslenmis cocopeat tabletleri yuzunden jakaranda bitkimi kaybetmistim 3 cu haftasinda , tabletteki asiri basinca koku dayanamamisti , kurudu . O yuzden mavi kelebegi de kaybederim korkusuyla tabletin disindaki zari ince keskin makasla kestim .2 hafta oldu bu isemden bu yana , hala saglam . son cikan 4 cu cift yaprak , boyu uzadikca gevsek bir sekide govdeyi toprak(cocopeat) la destekliyorum .Simdilik durum bu.2 tohum daha ektim ama biraz fazla nemli kaldilar , cok sik da kurcaladim sanirim ,curuduler . Son tohum su an cimlendi gibi , kokunu gordum , artik kurcalamadan bekliyorum. toprak yuzeyi kuruyunca fisfisliyorum. Bu sefer tabletin ustunu sadece perlitle kapatim , curumesini istemiyorum . Arkadaslar biri bile yaşasa , yeter , eger tohumlarim olursa dagitacagim . Soru olursa cevaplamaya hazirim , yaptiklarim tamamen icgudusel . Kolay gelsin . Düzenleyen Volare : 06-05-2009 saat 12:27 |
|
|
|
![]() |
|
|