agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Guzmania Ostara (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/9699.htm)

umıt79 18-03-2010 19:51

Farklı Guzmania Bitkileri ve Çiçekleri

5 Eklenti(ler)
Guzmania bitkisini farklı türlerde de olsa hemen tanıyacağınız bir yapısı var.Bakın görünüm genelde aynı geçişler çok keskin değil..

Guzmania EMPİRE
Eklenti 131047

Guzmania ETUDE
Eklenti 131048
Tahmin edeceğiniz üzere bitkinin ticari değerinin de olmasıyla birlikte tropik bir çeşit olması da farklı hybrid bitkilerin üretilmesine yol açmış...

Guzmania Graaf VAN HORNE
Eklenti 131049

Guzmania HİLDA
Eklenti 131050
İşte bu benim favorim olan kırmızılı Guzmania.

Guzmania HURON
Eklenti 131051

umıt79 18-03-2010 20:01

5 Eklenti(ler)
Kimi Guzmanialar renkleriyle çok gösterişli olurken.Kimileri ise görünüş yapraklar v.s can alıcı olabiliyor..

Guzmania LUNA formuyla büyüleyen bir görünümde ;
Eklenti 131052

ya da Guzmania MARJAN gibi rengiyle çok sempatik;
Eklenti 131053

Guzmania SOLEDO favorilerimden ;
Eklenti 131054

Guzmania TORCH değişik zariflikte ;
Eklenti 131055

Guzmania ULTRA sizi hayran bırakacak;
Eklenti 131056

umıt79 18-03-2010 20:23

5 Eklenti(ler)
Guzmaniaların bulabildiğim tüm resimleriyle görsel bir şölen olsun istiyorum.Değişik görünümler ve çiçeklerinin sempatisine hazır olun..

Guzmania DORADO sahip olmak istediğim kadar asil ve hoş görünümlü..Hybridlerden bir cins..
Eklenti 131058

Guzmania MUSAİCA
Eklenti 131059

Guzmania RANA çok ilginç yaprak yapısına sahib olan Guzmanialardan biri.Yaprakları sanki şeffaf kırmızı bir naylonla kaplanmışcasına (ya da tül gibi) özel ve farklı görünüyor...
Eklenti 131060

Guzmania ZAMORA Benim sahip olduğum Guzmanialardan biri minicik haline bakmadan yavrular verdi.Bakımıda çok kolay..
Eklenti 131061

Guzmania MICHAEL (Belirgin Hybridlerden)
Eklenti 131062

umıt79 18-03-2010 21:20

5 Eklenti(ler)
Birkaç değişik çiçek yapısında Guzmania görmek istermisiniz?
O halde buyrun;

Eklenti 131120

Guzmania WHITE
Eklenti 131123

Guzmania CAROLYN
Eklenti 131121

Guzmania CLEMANTİNE
Eklenti 131122

Guzmania ALBO
Eklenti 131124

umıt79 18-03-2010 21:26

2 Eklenti(ler)
Doğal ortamlarında Guzmanialar nasıl ve ne renk çiçekli ...Sizin gibi bende merak ettim .Bakın nasıl bir ortamda yaşıyorlar...

Tropik bir bitki olan Guzmania ormanlarda yerden yüksek bir bitki olarak yaşıyor.Tabii yapraklarını temizleyen, güneşlendiren de olmadığı için güneş görmek için uzuyor...
Eklenti 131125

Bakın bu çiçek de Guzmania nın doğal ortamında alınmış bir fotoğraf karesi.Ne kadar çirkin görünüyor henüz çiçekleri açmadan değil mi?

Oysa hybrid Guzmanialar ne kadar zarif renk renk pırıl pırıl yapraklarıyla karşımıza çıkıyor..
Eklenti 131126

oppss! 19-03-2010 15:04

Ümit bey resimler için teşekkürler, begonialar kadar tutkum olan ancak fırsat bulamadığım bir bitkidir... Umarım birgün türler toplamya başlayabilirim, rexler gibi:D

umıt79 19-03-2010 18:21

Önceden Guzmanialardan nefret ederdim.Bakımını bilmediğim için birkaç adet kurutmuştum. Siteyle birlikte guzmaniaları sevmeye başladım.Şimdi bulsam hepsinden alacağım.:)ama sadece 3 adet farklı guzmania var.

oppss! 19-03-2010 18:31

Ümit bey, önce rex sonra bu, bakın bir ortak nokta daha:)
Benimde çiçekçilere girdiğimde çok gözüm kalıyor guzmanialara, ama kazık fiyatlar (50-60 tl) nedeniyle her türü olamak mümkün olmuyor, bulursam yurdışından birçok türü gelen biriyle getirtmeyi düşünüyorum...

umıt79 19-03-2010 18:43

Valla kargosu maliyetli demezseniz ben size alıp göndereyim.Ben birini 5 liradan diğer ikisinide 7 ve 7,5 liradan aldım..En iri guzmania 15 lira burada...

Üstelik Guzmania karanlık ve yarı gölge evler için de ideal bir bitki.Çok fazla ısı derdi yok,ışık derdi yok...Çiçekçiler pek tavsiye etmiyor ama bakımı bence kolay sadece sitede yazılanlara dikkat etmek yeter.

Bu bitkiyi çok sulamamak gerekli , başkaca bir isteği de yok gibi ...

sevim.K 19-03-2010 18:51

O zaman benim guzmanyam sanırım suyu biraz fazla kaçırdığım için gitmiş olmalı:o

oppss! 19-03-2010 18:57

Bakımını ayrıntılarıyla öğrenmiştim, maliyet sorun değil ancak zaman darlığı (sınavların yaklaşması vs.) bu işlerle de pek ilgilenemiyorum, bi kargomu babama aldırdıttıktan 3 gün sonra açabildiğim bile oldu:)
Bu konuyu yaza doğru tekrar hatırlayalım :)

umıt79 19-03-2010 20:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 600366)
O zaman benim guzmanyam sanırım suyu biraz fazla kaçırdığım için gitmiş olmalı:o

Bir ihtimal bu olabilir Sevim Hanım..
Ben kendi gözlemlerimden şunu biliyorum ; bu bitki saf suyu seviyor.Yani şebeke suyu nedendir bilmiyorum yapraklarında kurumalara suyunun çekilmesine sebep oluyor...Ben damacana su kullanıyorum bazı bitkilerime ...

Fark ettiğim fısfısı az miktarda yapıldıkça seviyor.Toprağı vıcık vıcık çamur olunca da bitki maalesef kötüleşiyor..Yaprak aralarında hafif su bırakırsanız da iyi oluyor.

saydemir 19-03-2010 21:57

Bauhausta satılan "guzmania minor" buradakilerden farklı bir türmü acaba?? Birde guzmaniaların saksı harcında torf mu kullanılıyor? Guzmania, tillandsia gibi epifitik bromeliadlarda saksı harcı nasıl olmalı? Bilen deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Satışta torf içerisinde satılıyorlar sanırım ama epifitik bitkilerin kök kısımlarının torf içinde olması köklerin havasız kalmasına sebep olmaz mı?

praecox 19-03-2010 22:12

Yok olmuyor.
Ancak bu başlıkta her ne kadar guzmania nerogelia vresia ve hatta aechmea çaprazlandıklarından olsa gerek karıştırıldı ise de...
genelde torf en yi çözüm.
tillansia ve diğer yukarıda saydığım bir dizi bromeliad havadar bir saksı içinde oldukları sürece sorun değiller.

umıt79 19-03-2010 23:00

Evet sayın praecox cidden karıştırılacak kadar çok çaprazlama yapılmış ki .Sadece aechmealar guzmanialarla değil elde edilen bitkilerde birbirleri ile çaprazlanmış.Adeta farklılaşmış..Ben fotoğraflarda bu tür hybridlerin en belirgin olanlarını seçmeye çalıştım...Son fotoğraflara yakın doğadan bir guzmania fotoğrafı ekledim.Fakat doğal bir guzmania bitkisi neye benziyor açıkcası bende bilmiyorum.

Bitki ticaretiyle uğraşanlar bizlere bunları direkt ve tek olarak Guzmania olarak tanıttıklarından olsa gerek bu şekilde biliyoruz...Fotoğrafları eklerken tereddütte kaldığım bir konuydu.Hepsini aynı başlık altına mı eklesem , yoksa başka bir konu açarak mı eklesem?

Bildiğimiz şekliyle, bulabildiklerimi isimleriyle Guzmania başlığına almanın daha mantıklı olduğunu düşündüm...

merkürvenüs 20-03-2010 11:39

Merhaba,

4 ay önce guzmania almıştım henüz bu siteyi bilmiyordum, bir çok siteyi inceledim ve yaprak hunisinde su bulundurulması gerektiği yazıyordu bende bu şekilde yaptım ama üstten çürümeye başladı. Ancak alttan 3-4 yaprak kalınca çürüme durdu (onlar da çok kötü durumda). Bir süredir bu şekilde duruyor ne ölüyor ne de büyüyor, yavru da vermedi. Toprağı iyice kuruyuncaya kadar su vermiyorum ve huniye de su koymuyorum. Yaşatmak ve yavru vermesini sağlamak amacıyla ne yapmalıyım?

oppss! 20-03-2010 17:58

Ek birşey yapmaya gerek yok, yanlız biraz daha yüksek nemli bir yere alabilirsiniz...

merkürvenüs 21-03-2010 12:44

Merhaba,

Mutfakta duruyor sanırım nem ve ışık yeterli, beklemekten başka yapacak birşeyim kalmadı gibi görünüyor...

umıt79 27-03-2010 21:30

3 Eklenti(ler)
Bu gün Sevgili oppss için daha önce sipariş vermiş olduğum Guzmanialar ı aldım.İşte ;

Eklenti 132409

umıt79 27-03-2010 21:32

1 Eklenti(ler)
Fotoğraf makinem çok iyi değil bu yüzden resim kalitesi çok düşük üzgünüm..
Eklenti 132410

umıt79 27-03-2010 21:38

Üstelik sarı olan guzmania da benim mimik kırmızım gibi şimdiden yavrulamış durumda .Yanından ikide bebek guzmania büyütmüş.Bir aya kadar kendi boyunda iki yavrusu olacak..

oppss! 27-03-2010 21:48

Çok teşekkür ediyorum ümit bey, inşallah sağ salim gelecekler...

oppss! 02-04-2010 12:23

Şu anda bir guzmaniamın 3 yavrusu var, köklenmeden de ayırlabilir mi yoksa köklenmesini mi beklemeliyim?

oppss! 03-04-2010 21:07

Bugün çiçekçiden iyi bir fiyata çiçeği geçmiş guzmania aldım, iki yavrusunu ayırdım, ana itkiyi takrar yerine yerleştirim, çok küçük birde yavrusu vardı çünkü...
Yanlız ayırdığın yavrular oldukça büyüktü ancak kökleri yoktu, bu tür bitkilerin yapısına güvenerek ayırdım bende köksüz olarak...

umıt79 03-04-2010 21:24

Böylelikle denemiş oldunuz .
Ayrılır mı ayrılmaz mı sorusunun cevabını yine sizinle bulacağız.
Fotoğraflarını da ekleseydiniz keşke .Gelişimlerini de ya da akıbetlerini de görmüş olurduk..

oppss! 03-04-2010 21:31

En kısa zaman eklerim, rengide süpriz olacak bana:)

umıt79 03-04-2010 21:38

Evet şu an rengini de bilmiyorsunuz değil mi?

Bitki sağlıklıysa rengi problem olmaz..

Sevgi Durul 20-09-2010 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 585086)
Bendeki guzmanianın ortasındaki kırmızı kısım rengini kaybedip, kuruduktan sonra koparttım.
Bir müddet öyle durdu. Sonra yavrularından ikisini ayrı ayrı saksılara diktim. Üzerlerine poşet geçirdim. Ve sabah güneşi gören pencere önüne koydum. Bakalım yavruları açtırmayı başarabilecek miyim?

Ayırdığım guzmania artık yok. Açtırmak şöyle dursun, yaşatamadım bile.

ATAMET 02-12-2010 22:00

Benim guzmaniamın da ortadaki kırmızılığından eser kalmadı.Hunisinde su buşunduruyorum ama tepedeki hunide kalan su sararan kırmızı yaprakların çürüyüp teker teker kararp kopmasına neden oluyor.Dibinde üç tane yeni yavru çıktı ve büyüdüler.Onları ayırdıktan sonra sararan yerler tekrar kızarma şansı varmı yoksa ömrü bundan ibaret mi...Bu bitkinin seyri nasıl olacak şimdi ??

izgi 17-04-2011 15:19

iki tane guzmaniam var ikisinin de kıpkırmızı çiçeği varken şimdi soldu rengi iyice açıldı yaprakları da cansızlaştı tam olarak kurumadı ama kurumak üzere yavruları da yok. Burda okuduklarıma göre yapraklaı arasına biraz su koydum elimden de başka birşey gelmiyor. umarım iyileşirler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025