![]() |
1 Eklenti(ler)
Şuanki hali böyle
|
Alıntı:
|
Gördüğüm kadarıyla bahçe toprağına dikmişsiniz. Bahçe toprağında köksüz olan bitkilerin ölme şansı yüksektir. Torfa dikerseniz köklenme ihtimalı yüksek olur. Ben hep torf+bahçe toprağı ve perlit karişimina dikiyorum. Köklenme sorunum olmuyor.
|
Merhaba arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Evet bahçe toprağı ve dere kumu karıştırdım. Solmuş yaprakları kopardım ve çiçeğim üst yaprakları canlandı. Sizce toprağı değiştireyim mi .
|
Tek torfa dikersenizde olur ama ilerde sorun yaşatır yanlızca torf. Karışım yaparsanız daha iyi olur. Torfun içinde bitkinin istediği vitamin ve mineral fazla bulunmaz. Piyasada bulunan karışım topraklardan da alabilirsiniz.
|
Bu çiçek türü çok dayanlıklı olmakla birlikte güneşi ve suyu seviyor. Suda köklendirip saksıya dikseydiniz çok daha iyi olurdu. Çok çabuk kökleniyorlar ve çiçekler üzerinde sulamanın etkisi çabuk görülüyor.
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, benimde yaprak güzelim. Kışın kurudu. :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Susuzluktan kurumuş anlaşılan.. Çelikleriniz tutar umarım.. Ayrıca, eğer çiçek açtıysa tohumları döküldükleri yerlerde kolayca bitiyor, bence çıkabilecek fideleri de gözleyin arada...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mr lar bende de beş çeşit yaprak güzeli vardı ama.... pamuklu bit bizi mahvetti 3 tanesinin çeliğin vermiştim arkadaşlardan aldım yeniden büyütüyorum. Ama burda gördüğüm bazı cinsler bende yok paylaşan oluşan sevinirim
|
Çiçekleri koparmazsaniz bitki yavaş yavaş ömrünü bitiriyor zaten deneyin görürsün. Bence koparıp
|
Bana bundan bi çelik verebilirseniz çok mutlu olurum
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Budaya budaya bu bitkinin bonsaisi olur bence.
Bu bitkinin ikinci kışı. Uç almaya devam ediyorum, bakalım yapraklar küçülecek mi :) Eklenti 664814 Gittiği yere kadar devam edeceğiz. |
Yaprak güzelleri güneşe bayılıyor
|
Yaprak güzelleri
3 Eklenti(ler)
Benim melekler
|
4 Eklenti(ler)
İşyerinde tohumdan büyüttüğüm yaprak güzellerim.Evde de yaklaşık 10 saksı kadar daha var.Renklerini görünce resmen aşık oldum bu çiçeklere...
|
4 Eklenti(ler)
Bayındır çiçek festivali'ndeydim geçen hafta sonu.Oradan aldığım yaprak güzellerim.
|
En son resmi yanlışla eklemişim kusura bakmayın.
|
4 Eklenti(ler)
Bu güzelliklerde diğerleri.
|
Selamlar.Elimde 10-15 tane coleus fidesi var.Yer darlığından isteyen arkadaşlara vermek istiyorum.Malum kargo ücretleri aldı başını gitti.İzmir içinden isteyen arkadaşlar irtibata geçerse elden teslim edebilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Elimden çıkarmak istediğim coleusların bir kısmı bunlar.Bunların dışında yeşil alacalı ve birkaç farklı çeşit daha mevcut.
|
3 Eklenti(ler)
Şunlardan varsa alabilirim ve yeşil alacalı :o
Eklenti 675073 Eklenti 675074 Eklenti 675075 Narlıderedeyim. |
Sn.Jezebel selamlar.Eğer bir aksilik çıkmazsa çarşamba günü İnciraltı tarafına geleceğim.Sizin için uygunsa çarlamba günü getirebilirim.Elimde olan çeşitlerden getiririm.Beğendiklerinizi veririm.O çeşitlerden elimde ikişrr saksı var.Birer tanelerini size verebilirim.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1521546-post1007.htm Bundan isterseniz verebilirim. İşyerimde hazırda var. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sıcakları görünce Kolyozum gerçek halini aldı
Eklenti 676904 Kışın sanki o "o" değil de çirkin bir şey:) |
1 Eklenti(ler)
Sn.Jezebel selamlar.Bana verdiğiniz kolyozu,size verdiğim kolyozun kardeşi ile aynı saksıya diktim,harika bir görüntü oldu.Tekrar teşekkürler.
|
Düşüncem elindeki 8 çeşitten birer çelik kölendirip tek saksıya dikmek.
Sonucu merak ediyorum, |
Arkadaşlar bu bitkiden çelik alıp suya koyunca günlerce kalıyor ve kökleniyor. Fakat toprağa diktiğimiz zaman eğer toprağı fazla sularsak bitki kuruyor. Bunun nedenini açıklayabilir misiniz lütfen ? Hem suda yaşıyor hem fazla sulu toprakta ölüyor anlamadım :)
|
Alıntı:
|
Yaprak Güzeli
2 Eklenti(ler)
Bu da benim güzelim :)
|
Benimkisi öldü [emoji57]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Elden teslimat ile başka tür yaprak güzeli ile takas yapabilirim.
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025