![]() |
3 Eklenti(ler)
Harika gelişim gösteren kolyozlarım bir anda kabuklu bit saldırısına maruz kaldılar, tepelerine kadar sardı bitler.Yapış yapış oldular. Üzülerekte olsa hepsini köklemek zorunda kaldım. Hepsinden birer çeliği zar zor ayırdım bit bulaşığı olmayan. Sıfırdan başlıyorum yani colyozlara. Garanti olsun diye suda köklendirip diktim.
Eklenti 427628 Eklenti 427629 Eklenti 427630 |
5 Eklenti(ler)
Bunlar da benim tohumdan yetiştirdiklerim...:rolleyes:
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da devamı :D
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Maaşallah Sn kelebek hayranlıkla izliyorum. Elleriniz dert görmesin.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bir kolyoz olmalı.
|
1 Eklenti(ler)
Yeni katıldılar.
|
kolyoz tohumu aldım bende. üzerinde yılın her yılı ekilebilir denmiş. normal bahçe ve torf karışımına mı ekeyim yoksa genel kullanım torfuna mı arkadaşlar yardım lütfen....
|
Sn benol hazaroğlu o çiçek kolyoz değil. Adını hatırlayamadım ama sitede mevcut. Ev bitkileri bölümüne bakarsanız.
|
hypoestes buldum adını. Çiçeğiniz bu sn benol hazaroğlu.
|
Kolyozumda pamuklu bit olmuş iki günde koloni kurmuşlar sanki. Hepsini teker teker ayıkladım ve sonra arap sabunlu su ile yıkadım şimdilik temiz tekrarlarsa ne yapmam lazım bu pamuklu bit başka bitkilere bulaşır mı...
|
Geçen hafta ektiyim kolyoz tohumları birer ikişer başlarını topraktan çıkarmaya başladı çok sevindim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim kolyozumda epey boy attı.
Aldığımda 15-20 cm boylarındaydı yaprakları kocaman oldu umarım kışın koruyabilirim. http://u1309.hizliresim.com/1f/g/spl6v.jpg |
Kolyozumda bu gün yine unlu bit gördüm yine temizleyip arap sabunu ile yıkadım bakalım inşallah temizlenmiştir.
Ektiğim tohumlar çimlendikleri halde büyümüyorlar ne yapacağımı şaşırdım. yaklaşık 15 gündür hiç bir değişim yok neden büyümediklerini çözemedim yardım lütfen. |
3 Eklenti(ler)
Bahceye diktiğim yaprak güzelleri, 1 metre boya ulaştı ve tohum bağlamaya başladı. Seneye bahçeye bolca dikeceğim bu güzellerden.
Birkaç çelik aldım saksıya diktim, kışın içeride yaşatabilirsem tohumla uğraşma zahmetine girmem. |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim kolyozlarımdaki gelişmeler..
|
1 Eklenti(ler)
Buda renksiz kolyozum . Böylede çok güzel görünüyor..
|
1 Eklenti(ler)
Bu kolyozumda ,çelikten yetiştirdiğim uzun ömürlü kolyozum. Hiç tohum yaptığını görmedim.
|
1 Eklenti(ler)
Yine bu kolyozumda çelikten ve tohum yapmıyor.
|
2 Eklenti(ler)
Kolyozlara devam,
|
Alıntı:
|
[IMG]http://img708.imageshack.us/img708/1531/akb3.jpg
Uploaded with ImageShack.us[/IMG]Bu can bana hediye geldi..Nasıl bakılır diye araştırırken bu sayfadakileri cok kıskandım hepsine 41 kere maaşallah... Buyrun benim kızım |
bunlar benim yaprak güzellerim
2 Eklenti(ler)
Adının doğrusunu az önce öğrendiğim yaprak güzellerim. İlki geçtiğimiz temmuzda çekilmiş bir foto şimdi ikisinin de tepelerinde filizler açıyor. Üçüncüsü ise en son diktiğim o biraz bakımsız kaldı.
|
Bilmemek :(
1 Eklenti(ler)
Çiçeğimin adını bilmiyorum diğer çiçeklerime sürekli bakım yapıyorum , fakat bu çiçeğimin adını ve özelliklerini bilmediğim için çok üzgünüm. Yaprak Güzeli mi?
Adı ve özellikleri ile ilgili bilgi verir misiniz rica etsem ? Teşekkür Ederim. http://imageshack.com/a/img607/1960/4lds.jpg |
[QUOTE=fatmadundar;638312]Yaprak Güzeli en kolay yetişen çiçeklerden biri. İster suya koyarak ister direk torağa dikerek çoğaltılabilir. En çok sevdiği güneşli bir ortam.[/QU
yaprak guzellerınız cok guzel .Ellerıne saglık ben tohumdan ektım ama daha cıkmadılar bırsey ısteye bılırmıyım su kıvırcık yapragı guzelden 1 dal ısteyebılırmıyım ::D |
Alıntı:
|
Merhaba, yaprak güzeli çelik den yetiştirmede yardımcı olurmusunuz?. Ne zaman çelikleri suya koyup köklenmesini beklesem soluyorlar acaba köklenmesini beklemeden hemen mi diksem? Bilemedim bir türlü :S
|
cok guzel gorunuyolar deısık bır tur galıba
|
çok güzeller, bayıldım. Benim de 2 cins biri kırmızılı yeşilli kenarları tırtıklı diğeri ise açık kırmızı pembeye yakın yaprak güzelim vardı. Komşum çok heveslenince ikisini de ona verdim. Şimdi sizinkileri görünce tekrar yetiştiresim geldi :)
|
Alıntı:
|
yaprak guzelı
Alıntı:
hala yasıyorsa kucuk bır dal gonderebılırmısınız ::dilli: |
bir dal komşudan aldım tutmuş:)
|
izmirde bahçede yetişirmi acaba ? bi denemek istiyorum da
|
bence olur burada balkonda bile bırakan çok (soğuklar hatırı sayılır olur)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim minik yaprak güzellerim :)
|
1 Eklenti(ler)
2.Yaprak güzelim :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025