![]() |
Yeni Kolyozlarım...
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sayın september82
Yaprak güzellerinizi göedükçe sizi kıskanmamak elde değil. İnşallah tüm yapraklarınız güzel olur :) |
Sayın september82;
Kolyozlar hala mini sera içerisinde. Flash nedeniyle farklı çıkmış olabilir, toprak nemli. Mini serayı gece-sabah arası kapalı, sabah-gece arası açık bırakıyorum. Biraz ışık eksiğim var, onu da geceleri yapay olarak sağlamaya çalışıyorum. Sanıyorum ki yavaş gelişim göstermeleri gün ışığını yeterince alamamalarından. Sağlık durumları epey iyi. Hala mantar hastalıklarına yakalanmadılar. Ne olur ne olmaz diyerek, özellikle çökerten hastalığına karşı bir ilaçlama yapmayı planlıyorum. |
Alıntı:
Saygılar... |
12.01.2013
2 Eklenti(ler)
Yavruların 1 aylık halleri :)
|
Alıntı:
Çok üzüldüm... |
Alıntı:
Üst üste kurumaya başladılar. Küpe çiçeği fidesi de dikmiştim onlardan da kuruyanlar oldu. Ne olduğunu anlamıyorum |
Farkettiniz mi kolyozlar maydanoz gibi kokuyolar. Yapraklarına ovalayınca.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
minik boydakiler ise onlar fittonia
Bu da benim kolyozum... Eklenti 362187 Dibindekiler de kendi bebeleri :rolleyes: Bu boyutunun yaklaşık 4'te 1'i kadarken açtığı 2 dal çiçeğin tohumlarından çıkanlar yani... Eklenti 362188 |
Alıntı:
|
Çimlenme Örneği
1 Eklenti(ler)
Çimlenme Örneği (30.gün)
|
Sn. september,
Gelişmeleri bana biraz yavaş geldi. Bulunduğu ortam soğuk mu? |
Merhaba Şehzade,
Gün ışığı çok yetersizdi. Yeni yeni gün ışığı almaya başladı. Hava sürekli sisli ve kapalıydı tam tohumların gelişeceği dönemde :( Kaloriferli bir ortamda duruyorlar. İlgin için teşekkür ederim. Saygılar. |
Bendeki kolyozların gelişimi daha yavaş. Büyümedikleri için ümidi kesmeye başladım.
|
Alıntı:
|
Merhaba incii,
Malesef bunlar fırfırlılar değil. Fırfırlılar daha çok minik. Biraz daha büyüdüklerinde paylaşacağım. Saygılar... |
Alıntı:
Kesinlikle ümidinizi kesmeyin. Birkaç gün, gün ışığı gördüğünde büyümeye başlıyorlar. Benim ektiklerim de yavaşlama dönemini uzun yaşadılar ama şimdi gelişme dönemine geçtiler. Sizin kolyozlarınızı da burada inşallah büyümüş halde görmek umuduyla. Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba... Güzel kolyozumun son halini eklemek istedim. Eski halinden eser yok şimdi,ama yazı bekliyoruz,toparlanacak inşallah.
Suda bekleyen çelikler sayın september için .Daha önce diktikleri çeliklerin öldüğünü okudum göndermeye çekindim. Biraz kök yapsınlar diye bekliyorum .Unutmadım. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kolyozlarımın yeni yerleri. Balkonum baya soğudu ben de içeriye aldım. Bakalım buraya da uyum sağlayacaklar mı? Hem gözümün önünde dursunlar ki gidip gelip onları seyredim.
|
Fırfırlılıar
1 Eklenti(ler)
Tedarik ettiğim beyaz fırfırlıların hepsi kurudu :( . Kırmızılar iyi durumda. Pembeler de hayatta kalma mücadelesi veriyor :(
|
Masallah bunlari nerden buldunuz. Cok güzeller gercekten, yesil ve beyaz olanlarinda insallah birkac tanesi bari hayatta kalir, köklerinde bir sorun yoksa sonradan yine filizlenirler :(.
Bizim burdaki seralarda bu zamana kadar hic firfirlisina rastlamadim, artik tohumdan üretmekten baska caremiz kalmiyor:) |
incii merhaba,
Beyaz dediğim aslında "beyaz+yeşil" yapraklı olanlar, onların hepsi kurudu, hiç ümit yok. Tedarik ettiğim yerdeki bu türlerin de hepsi kurumuş, sanırım bu türde bir problem var. Güzel olan, kırmızılar halen hayatta. Saygılar. |
benim 3-4 saksı kolyozum var. uzadıkça uçlarını kırıp suda bekletmeden tekar saksının kenarına dikiyorum. önce biraz soluyor ama bir kaç günde toparlanıyor. böyle yapa yapa baya kolyozum oldu. suda köklenince bazen çürüyor.
|
2 Eklenti(ler)
bahsettiğim kolyozlarım . aldığı ışığa göre renkelri değişiyor hepsi aynı fideden büyüdü. 3 saksı daha var bu büyüklükte
|
1 Eklenti(ler)
buda işyerindeki kolyozum
|
1 Eklenti(ler)
buda iş yerinden farklı bir kolyoz
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar kolyoz severler. 15 gündür kimse uğramamış. ilk resim kapalı balkonumda latinlerle aynı saksıdaki kolyozlarım. Son resim de salonda. Salondakilerin boyu neden bu kadar uzadı anlamadım.
|
harika görünüyorlar.
|
Yetersiz ışık alınca ; boyuna veriyor , yaprağı geç çıkarıyor . Çok güzeller ellerinize sağlık :)
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba bu da benim Yaprak Güzelim, güney pencere önünde sürekli, 1 ay içinde çok güzel büyüdü, bir ara içeri aldığımda yaprakların bir kısmı yumuşadı ve sararmaya başladı hemen geri koydum, kendine geldi.
|
Ben de yeni tohum attım, ikinci yapraklarını vermek üzereler. Büyüdüklerinde fotoğraflarını paylaşırım. Ne renk çıkacaklarını merak ediyorum. Tohumdan yetiştirmenin en güzel tarafı da bu bence...
|
babanneminde yaprak güzeli var saksıyla birlikte yaklaşık bir metre
benimki ise 15 cmden az bugün gitcem fotoğrafını çeker koyarım |
Salmon Lace Kolyoz
2 Eklenti(ler)
Salmon Lace Kolyoz
|
Multicolor Kolyoz
2 Eklenti(ler)
Multicolor Kolyoz
|
Rainbow Türünden
2 Eklenti(ler)
Rainbow
|
2 Eklenti(ler)
Buda benim yaprağı güzelim , dalından direk diktim toprağa ,bakalım nasıl gelişecek.
Müdürmün odasındaki saksıdan aldım. |
1 Eklenti(ler)
Buda müdürümün odasındaki kolyoz saksısı.
|
Kong Mosaic
3 Eklenti(ler)
Koleksiyonun nadidelerinden...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025