agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Yelken çiçeği, Barış çiçeği (Spathyphyllum) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/652.htm)

Lalezan 05-09-2009 23:51

Sayın Züleyha; cevabınız için teşekkürler.

sükunet 06-09-2009 05:53

evet lalezan ve züleyha bendede aynı çiçekten var ve malesef bende adını bilmiyorum.
ben bu çiçeğin adı nedir bölümüne sordum oradada bilinmedi ama benim eklediğim resim oldukça minikti..
sizde bir deneseniz bu resmi oraya göstermeyi en azından adını öğrenmiş oluruz hep birlikte.
elimdeki tüm çiçeklerimin adlarını biliyorum birtek bunun adı sanı nedir bilmiyorum.
bu da gerçekten canımı sıkıyor ;)

çiçeğiniz barış çiçeği değil ;)

imiathiel 06-09-2009 18:58

Benim yelken çiçeğim 1 sene önce katıldığım bir toplantıda yabancı bir yapı market firması tarafından katılımcılara hediye edilenler arasındaydı. 1 senedir beraberiz, sadece 1 kez 1 adet çiçek açtı. Sıkıntımız yok, yapraklarımız canlı ama ben çiçeğimi çoğaltmak istiyorum. Şimdi zamanı mıdır, kökleri ayırsam bir sıkıntısı olur mu?
Çiçek açması için özel yapılması gereken bir şey var mı?

zuisudra 06-09-2009 22:14

başta Mine Pakkaner olmak üzere Spathyphyllum bakımı hakkında bilgi veren herkese teşekkürler, dün solmuş ölmek üzere olan bitki biraz budandıktan yeri değiştirldikten ve sulandıktan sonra bugün yeniden sağlıklı ve gözalıcı,

imiathiel 06-09-2009 22:20

yelken çiçeğimin köklerini temizledim ama bir türlü ayıramadım çoğaltmak için. Çok inatçı ben de yanlış bir şey yapmamak için zorlamadım.
Başka türlü çoğaltma yöntemi yok mudur?

thomasina 07-09-2009 08:26

Sevgili imiathiel ben en son yirmi gün önce öyle gelişmiş bir saksıdan, dikkatlice 5-6 kök ayırdım. Asprinli suda yarım saat beklettikten sonra torfa diktim. Can suyu olarak da oksijenli su karışımı verdim. Şimdi yeni yaprak bile verdi. Bundan birkaç gün önce de benzer bir şekilde dikmiştim, oda tuttu. Resmini görebilirsiniz, 243 nolu mesajda. Bence tutma olasılığı çok yüksek ama tabii hiç hesapta olmayan durumlar da söz konusu olabiliyor. Belki deneyimli arkadaşlar başka bilgiler de verirler.
Sevgilerimle...

imiathiel 07-09-2009 11:13

Teşekkürler Thomasina
Benim yelken çiçeğim halden anlar, kendi yağıyla kavrulur ama kökler o kadar birbirine girmiş ki neresi başı neresi ucu anlamak zor benim gibi acemi için :=)
Teyzemden yardım isteyeceğim gibi görünüyor.
Ama aspirinli su ve oksijenli su yöntemini hatırlattığınız için tekrar teşekkür ederim
Sevgiler

gulnagme 29-10-2009 15:46

benim komşumda var bu çiçekten nasıl coğaltılır bu çiçek bilen varmı?

gulnagme 29-10-2009 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sükunet (Mesaj 472537)
bunlarda benim huzur çiçeklerim.
minik olanı büyük saksıdan alarak çoğalttım.
durumuda gayet iyi.

sakısıda nasıl coğalttınız :)

BenBen1967 30-10-2009 09:12

Saksıyı itina ile boşaltıp kökleri fazla zarar vermeden ayırıp yeni saksılara aktarın.

cenoz 24-11-2009 01:14

Arkadaşlar benim çiçeğin yapraklarının uçları kurumaya başladı hatta yeni çıkan yapraklarda aynı durumda daha önceki çiçeği böyle bi durumdan kaybettim bunuda kaybetmek istemiyorum.

Sevgi Durul 15-01-2010 20:06

1 Eklenti(ler)
Barış çiçeğimin son durumu.

hasan56 18-01-2010 01:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sezgin53 (Mesaj 345373)
Merdiven boşluğuna bıraktığım çiçeğimin adını şuan öğrendim, barış çiçeğimi hemen mutfağa aldım.

Barış çiçeğini önce merdiven boşluğuna bırakıyor,sonra mutfağa terfi ettiriyorsunuz.Anlayamadım ,oraların havası daha mı iyi geliyor.

merkürvenüs 20-01-2010 14:38

Merhaba ben aranıza yeni katıldım. Yaklalaşık 1 ay önce barış çiçeği aldım yerini çok sevdi 7-8 tane çiçeği oldu. Bu çiçekler tohum üretiyor mu bilgi verebilirseniz sevinirim:)))

boransal 20-01-2010 16:29

Bende 9 eylülde hediye gelen birtane var, 1 aylık ömrü var demişler satarlarken, şimdi ise maşallahı var, eskiyen yaprakları ve çiçekleri kestim, suyunuda ihmal etmedim, burada okurken kökten sökülüp çoğaltılabildiğini öğrenince hemen bende bu işe giriştim, bir tane daha var tuttu gibi görünüyor, ne solma oldu nede boyunlarını eğdi, çok güzel bir çiçek her evde olması lazım bence

Merkürvenüs, tohum olmadanda köklerini sökerek çoğaltılıyor eğer tohumu var ise bu çiçeği yetiştirmekte çok güzel olmalı

merkürvenüs 20-01-2010 17:14

Tohumla üretildiğini biliyorum çiçekçiler tohumla üretiyorlarmış ama tohumun çiçekten **** bitkiden nasıl elde edildiğini bilmiyorum. Eğer açan çiçeklerden elde ediliyorsa denemek istiyorum...

merkürvenüs 22-01-2010 16:53

Merhaba, sn. Lalezan adını bilmediğiniz çiçeği bende uzun yıllar yetiştirmştim çok seviyordum ama yıllar önce kaybettim. Çiçekçilerde satılmıyor. Tam olarak emin değilim ama Difenbahia'nın bir türü olabilir.

Bugün Barış çiçeğimin saksısını değiştirmek zorunda kaldım. Çok küçük geliyordu, çiçekler kurumaya başlamıştı yaprakların da zarar görmesini istemedim. Çiçeği saksıdan çıkardığımda kökler taşmıştı çok içiçe girmişti, çoğaltmak için zorla küçük bir filiz ayırabildim. Yeni saksısına diktikten sonra forumdaki tavsiyelere uyarak aspirinli su ile suladım. Başarabilirsem çiçeklerimin resmini foruma gönderecem..

merkürvenüs 01-02-2010 12:34

Arkadaşlar merhaba, 22 ocak tarihinde çiçeğimin saksısını değiştirmiştim. Küçük bir kök ayırıp dikmiştim malesef öldü. Büyük barış çiçeğimin de yaprakları matlaştı ve çiçekleri kurumaya başladı sadece 2-3 çiçeği beyaz ama onlada matlaştı. Çiçeğimi kaybetmek istemiyorum bilgi verirseniz sevinirim...

ergenekon38 13-02-2010 07:45

Merhaba aranıza yeni katıldım bende de bu çiçekten var çiçek açmadı henüz ama verdiğiniz bilgiler ışığında bende çoğaltacağım

SerDag 14-02-2010 19:38

2 Eklenti(ler)
Bu da benim kuzum. İsmini tam bilmiyorduk Kezban diyoruz ona, şu ara saksısı dar geliyor çiçeklenmesi de bitti, ama Mayısa dek değiştiremeyeceğim. Forumda okuyup yapraklarına su sıkmaya başladım, yaprakları inanılmaz genişledi. Meğer nemsizlikten sıkıntı gelmiş çiçeğe

çiğdem86 15-02-2010 11:52

bende de var bu güzelden.Oldukçada büyük 2 yıl önce ayırmıştım en son..Şimdi baharda tekrar ayıracağım.Çünkü artık çiçek saksıdan taştı.Bakımı konusunda çok ayrıntılı birşey yapmıyorum sadece aklıma geldikçe aspirinli su veriyorum ve gayetde sağlıklı büyüyor.Bence evimdeki çiçeklerin içinde en vefalısı barış çiçeği..Çiçeği hiç bitmez,sulamasında fazla dikkat istemez bu yüzden evimin en sadık bitkisi
saygılar

SerDag 15-02-2010 16:27

Merhaba asprinli su ne sıklıkta veriyorsunuz? Çiçeklerin uzun sürmesini mi sağlıyor? Benim kuzum susuzluğa biraz hassas davrandı sonbaharda, belki de saksısı küçük geldiği içindir. Kök ayırmasını nasıl yapıyorsunuz, göz kararı elinizle ikiye mi ayırıyorsunuz mesela?

çiğdem86 15-02-2010 22:17

sayın serdag
aspirinli suyu yaklaşık ayda 1 kere veriyorum.Çiçeğin sağlıklı büyümesini ve çiçeklenmesini sağlıyor.Kök ayırma işlemine gelincede çiçeğin tamamını çıkartıyorum saksıdan,köklerin sıklığına göre 2ye veya 3e ayırıyorum ve dikiyorum saksılara.Çok basit yani.toprağı kurudukça da su veriyorumi..
saygılar

k_donmez 19-02-2010 15:31

1 Eklenti(ler)
Uzun yıllar birçok saksıya annelik yaptı. Yine yavrulama zamanı yaklaştı. Fakat bu bahar çok çiçekli olacak. Her yerinden taze sürgünler fışkırıyor. Bölünmek için sonbaharı da bekleyebilir.

çintemani 21-02-2010 03:19

Barış çiçeğinden bende de vardı sanırım nazar değdi birden bire kurudu :(

çintemani 21-02-2010 03:22

her çiçeğe verilibilinirmi aspirinli su ?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiğdem86 (Mesaj 579812)
sayın serdag
aspirinli suyu yaklaşık ayda 1 kere veriyorum.Çiçeğin sağlıklı büyümesini ve çiçeklenmesini sağlıyor.Kök ayırma işlemine gelincede çiçeğin tamamını çıkartıyorum saksıdan,köklerin sıklığına göre 2ye veya 3e ayırıyorum ve dikiyorum saksılara.Çok basit yani.toprağı kurudukça da su veriyorumi..
saygılar

Apirinli su ölçeği nedir ve her çiçeğe verebilirmiyiz? Şimdiden cevabınız için teşekkürler.

çiğdem86 21-02-2010 20:44

sayın çintemani
1litre suya 1 aspirin koyuyorum ben.Önceden diğer çiçeklerimede veriyordum (menkşe,sardunya gibi) herhangi bir zararını görmedim.Şimdi sadece barış çiçeğine veriyorum
saygılar

k_donmez 10-04-2010 23:27

1 Eklenti(ler)
268 nolu mesajdaki yelken çiçeğim bu mevsimin ilk yelkenini çıkardı.Bu sene bol çiçeği olacak, çünkü yoğun şekilde taze sürgün verdi.

Crocus Şen 12-04-2010 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 614998)
268 nolu mesajdaki yelken çiçeğim bu mevsimin ilk yelkenini çıkardı.Bu sene bol çiçeği olacak, çünkü yoğun şekilde taze sürgün verdi.

Maşallah çok güzel,çok sağlıklı görünüyor,ne yapıyorsunuzda bu kadar çok sürgün veriyor?Benim yelkenim 1.5 yıldır ne açtı,ne sürgün verdi oysa o kadar gübre verdiğim halde:(

k_donmez 12-04-2010 14:35

Daha önce üç kez kökten ayırarak yeni saksılara bölüştürdüm. Toprağını tazeledim. Bu sene sonbahar gibi yeniden ayrılacak. Bu yıl yeni evimizi de sevmiş olmalı ki daha gür oldu. Bir de Tekzen'de satılan gübre karışımlı sihirli toprak isimli topraktan takviye yaptım.

pürlem 04-05-2010 19:55

Arkadaşlar... Bende aranıza bugün katıldım. Halamın verdiği barış çiçeği 4 aydır bende... Maşallah pek keyifli.. Neredeyse her sabah uyanınca,okuldan eve gelince ilk onunla ve diğer çiçeklerle selamlaşıyorum :)
Ama sadece barış çiçeği için bu kadar formları filan radım Sorum var bir tane... Barış çiçeğim i,lk çiçeğini açmak üzere ve çiçeğin ucunde su damlası gibi bir damla var. dokunmaya korkuyorum... Nedir bu damla bilgisi olan var mı acaba?

Hepinize selamlar...

k_donmez 28-06-2010 20:51

1 Eklenti(ler)
Bol çiçekli olacağını söylemiştim. Beni yanıltmadı.

thisisme 12-07-2010 14:55

benim de yıllardır bir barış çiçeğim var. evde ölmeye yüz tuttuğunda iş yerime getirdim (6 yıl önce).kuzey cephede duruyor.küçük bir saksıda tek köktü. o kadar ilgilenmemişim ki şimdi hala aynı saksıda ve üç kök olmuş. sık sık çiçek açıyor.Haftada bir içme suyu veriyorum arada bir de bardakta kalan çayı. Saksısının darlığından başka bir sıkıntısı yok ama onu da ne zaman değiştireceğimi bilmiyorum, açıkçası düzenini bozmaktan korkuyorum. Ama bu sonbahar değiştirmem lazım. (tabi çiçeksiz bir zamanını yakalayabilirsem)

ThePessimist 21-07-2010 13:43

Benim spatim böle dik durmuyo yere meyilli =)
çiçeği var 4 5 tane yeni çiçekte açıyo sağlıklı duruyo ama işte aşağı bakıyo aldığımdan beri saksısını değiştirmedim neden kaynaklanıyo sizce_?

SerDag 01-08-2010 17:03

ThePessimist,
Spati:) suyu ve nemi çok sever, biraz susayınca hemen kuzu kulağı gibi aşağı büker yapraklarını. 2-3 günde bir su ister, hiç ayırmadıysanız ve çok yaprağı varsa güz başı çiçeksizken ayırın, rahat rahat gelişsin. Ayırmak için çiçeğinin bitmesini bekliyorum benimkinin saplarından toprağı gözükmüyor, o kadar çok yaprakla su yetişmiyor tabii.
Suyunu üstten vermeye çalışın, haftada bir yapraklarına dinlenmiş su püskürtün ya da duşa sokun, çok severler.

alperfect 01-08-2010 20:08

benim de var bir tane barış çiçeğim ev hediyesi getirmişlerdi :) 10 aydır bende arada bir
yapraklarını makasla kesiyorum saplarının dibinden olacak şekilde toprağın yaprakların durumuna bakarak suluyorum (demlikte bir önceki akşamdan kalan çayın suyuyla) pecerenin önünde aydınlık bir yerde duruyor öğleden sonra perdeyi çekiyorum günrş düşmesin diye şimdilik iyi anlaşıyoruz
çocukluğumda da annamde vardı bu kadar çok evde misafir edildiğini görünce hafif duygulandım hepimize bol çiçekli günler

nurcan dalmis 02-08-2010 14:20

arkadaşlar bıraz ugraştıktan sonra bende bıtane edınebıldım aldıgım ana kok cok buyuktu cokta guzeldı ınsallah benımkıde tutar:)

nurcan dalmis 02-08-2010 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 665177)
Bol çiçekli olacağını söylemiştim. Beni yanıltmadı.

bıtkınız cok guzel umarım hıc solmaz;)

ThePessimist 03-08-2010 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SerDag (Mesaj 678846)
ThePessimist,
Spati:) suyu ve nemi çok sever, biraz susayınca hemen kuzu kulağı gibi aşağı büker yapraklarını. 2-3 günde bir su ister, hiç ayırmadıysanız ve çok yaprağı varsa güz başı çiçeksizken ayırın, rahat rahat gelişsin. Ayırmak için çiçeğinin bitmesini bekliyorum benimkinin saplarından toprağı gözükmüyor, o kadar çok yaprakla su yetişmiyor tabii.
Suyunu üstten vermeye çalışın, haftada bir yapraklarına dinlenmiş su püskürtün ya da duşa sokun, çok severler.

Çok teşekkürler.
saksısı çok küçüktü sonunda büyükçe bi saksıya aldım zaten bolcada su spreyliyorum Halinden memnun görünüyo =)

NazMurat 25-08-2010 01:00

1 Eklenti(ler)
artık benim de barış çiçeğim var,

teşekkürler Fatmadundar :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025