![]() |
Yelken çiçeğim tekrar sağlığına kavuştu.Bu sabah kalan yapraklarının tamamı tekrar başlarını göğe doğru uzatmışlardı.
Önerileriniz doğrultusunda yapraklarının bir kısmını,yapraklarının hemen diplerinden budadım.(Saksının % 50 si gibi) Başkaca bir şey yapmadım.Bir hafta içinde eski formuna geldiler. Yardımlarınız için teşekkürler |
Sevindim, geçmiş olsun :)
|
Teşekkürler Kagan teşekkürler Mine Hanım
|
Herkese teşekür ederim Barış çiçeği yıllardır bende de var,bir iyi,bir kötü.Önerileriniz doğrultusun da bakımı yapılacaktır,inşallah çiçek açtırmayı başarabilirim.
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz :) |
Yeri neresi bilemedim ama Difenbahyalarım çok büyüdüler,10 yıldır kesip,köklendirip,tekrar dikiyorum.Kestiklerimi de eşe dosta hediye ediyorum.Difenbahyalar hakkındaki bilgilere nasıl ulaşabilirim,malum acemilikvar.Ayrıca e-dergiye bayıldım.
|
bendeki yelken çiçeği (adını ilk defa öğreniyorum)salon penceresinin altında yerde duruyor bizim cam da yaz kış kar güneş hep açıktır.Ama bu garibim inatla çiçek açıyor cereyanda kalmamalı demiştiniz durduğu yerde ceryanlı bi yer .Ama ben onu her hafta banyoda duşa sokarım bayılıyor yapraklarını yıkamama haftada birde tabağı dolana kadar sularım 15 te bir gübresini koyarım o kadar.Çokta uğraşmadığım halde en sevdiğim çiçeklerimden biridir üstünde devamlıda çiçek var nadiren çiçeksiz kalıyor (3 ay kadar)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben hep çeşme suyu ile suladım bu güne kadar çok nadiran içme suyu koymuşumdur o da bardakta su kalmışsa dibine boca ederim o kadar bir ara sulamayı unutmuştum o zaman küsmüştü suyu çok seviyor .Aslında resim eklemek istiyorum ama bir türlü beceremedim;).bence duşa sok suyu süzülene dek banyoda beklet sonra tabağı ile yerine koy .Sonra bak yaprakları nasıl dikleşiyor hem de tüm tozu gidiyor.
|
Dergide ki bilgilerden çok yararlandım.Ben spatifulumlarımı fazla suluyormuşum. Dergi sayesinde farkına vardım.Mine Hanım'ın sayesinde bir yanlışımı farkettim. Sorunlarımın bundan böyle daha az sulamayla düzeleceğini sanıyorum.
|
Alıntı:
|
Merhaba
Bu çiçeğe mutluluk çiçeği diyordum, öyle biliyordum, zaten kendim uyduruyorum ismini bilmediklerime :) Gelelim bakımına bir dalla başladı dostluğum bu çiçekle... Yeri yarı gölgeli pencere önü olacak, devamlı konuşacaksınız (güzel kızım, can kızım bana bir çiçek vermeyecekmisin diye konuşuyorum ) ve yapraklarına su püskürtüyorum şimdi 45 kg luk bir saksıda ve her hafta en az 4-5 çiçek veriyor. Çiçekleri ilk açtığında limona benzer kokusu var, Gece özellikle kokusu fazlalaşıyor.Ortamında mutlu olursa çiçeğini asla esirgemiyor. Gerçekten bu çiçek insanları çok seviyor deneyip gözlemlediğinizde hak vereceksiniz. :D |
Çok şükür uzun bir aradan sonra benim çiçeğimdede bir tomurcuk göründü Allah daim eder inşallah..
|
su leylağı, barış çiçeği =water lily
bir yandan amatör akvaryumcu da olmam sebebiyle özellikle beta kavanozlarında kullanılan bitkileri incelerken bu btkiye çok sık rastlıyorum.ve çok sulanmaması lazım fialn diyen arkadaşlara inat bu bitki toprakdan kendini soyutlamış bir şekilde resmen suda yaşıyor. şahsım adına bunu bir iki kez denediysem de ana bitkiden aldığım yan kökler ile başarılı olamadımsanırım başka bir yolu var bu işin. herneyse sonuçta tecrübelerle ortaya konan duruma göre köklerden gelen yavruları ayırdığınızda malesef bitki çok zarar görüyor. büyük saksıya taşıdığınızda ortalık yapraktan geçilmiyor ama çiçek de oluşmuyor. bence en uygun yol küçük saksı derin tabak hatta resimdeki gibi belkide sadece su.
|
Benim de iki saksı yelken çiçeğim var. Birisi gayet iyi durumda bu sene üzerinde 6 tane çiçeği oldu. Saksıdan da taşmak üzere ve bunu çoğaltmak istiyorum. Nasıl ayırmam lazım? Hangi mevsimde yapmalıyım? Bilen varsa lütfen benimle paylaşsın. Diğer yelken çiçeğime gelince de uzun zamandır küstü bana neyse ki bu sene barıştık.Yapraklarını çoğalttı.Açmasını bekliyorum ama daha zamanı var heralde.
Bakımına gelince, senede iki kez saksı toprağına ilave yapıyorum. Ya da durumuna göre saksısını büyütüyorum.Toprağını kuru bırakmıyorum.Ayrıca yapraklarına da su püskürtüyorum(yazın özellikle).Hatta bazen duş bile aldırıyorum:D . Gerçekten çok iyi geliyor. Coşturan sıvı besinden başka bişey kullanmıyorum.Yerini ve suyunu çok sevdiği için de bu kadar güzel olduğunu düşünüyorum. Şu an da çiçekleri beyaz renkten yeşile döndü. Yakında çiçekleri kuruyacak zannedersem. Ama yapraklarında uzun zamandır ne bir kuruma ne bir sararmaya rastlamadım. Nadiren de olsa bozulan tek tük yaprak oluyor.Bende hemen onları ayıklıyorum.Kırkbir kere maşallah diyelim.;) |
yelken
1 Eklenti(ler)
yelken çiçeklerimin yaprakları kararıyor.Neden kaynaklanıyor.
|
Spathyphyllum çiçeğini çok severim.Forumda yazılanların tamamını okudum,söylenen herşeyi yaptım.4saksım var;aydınlık,yarıaydınlık olmak üzere ayrı yerlere koydum,nafile yaprak uçları kararıyor.
|
Arkadaşlar burada bu çiçeğe mutluluk çiçeği derler.Evinde huzur ve mutluluk varsa çiçek açar denir.Demekki keramet mutlulukta değil, ışıktaymış.Bizleri kandırmışlar.3-4 sene önce bende de vardı ama öldü.Hatta arkadaşlarım benimle çok alay etmişlerdi.Sizin evde huzur yok mutlu değilsin demekki çiçek öldü diye.
|
Benim ki çiçek açıyor.Yaprak uçları kararmasını yok edemedim.
|
http://www.agaclar.net/dergi/nisan07.html başlığında yelken çiçeği bakımı, hastalıkları ile ilgili bir yazım var. Okumanızı öneririm.
|
Bana hediye gelmişti.Adını sizlerden ögrendim.Üstünden hiç çiçek eksilmiyor.Ne fazla güneşi,nede gölgeyi seviyor.Yerini sevdigi zaman sürekli çogalıyor.
|
Ya arkadaşlar, ben bu bölümdeki yazıları hayretle okudum. Çünkü yanılmıyorsam benim çiçeğimin sizin söylediklerinizden haberi yok. Benimkisi resmen su içinde yaşıyor. Normal saksısına su koyduğumda dahi sizlerin bahsettiği yaprak kenarlarındaki kararmaları görüyorum. İki senedir saksının dibinde koca bir leğen içi su dolu, saksı onun içinde ve hababam çiçek açıyor, dağıta dağıta bir hal oldum. Daha geçenlerde saksıyı devirip en aşağı 10 kök ayırıp dağıttım.
|
Arada bir leğeni kaldırıp biraz susamasını bekliyorum. Toprak hafifçe kurumaya başladığında sıvı vitaminle beraber su koyuyorum. Böylece çiçeklenmesini sağlıyorum. Haftada bir banyoda duşun altına tutuyorum. Yazın tatile gideceğimiz zaman küvetin içine su doldurup barış çiçeğimi içine oturtuyorum ve banyonun kapısını açık bırakıyorum. Salonumda ise olduğu gibi sabahtan öğlene kadar güneş alıyor. Kararan yaprak uçlarını makasla kesiyorum, sararan yaprakları iyice sararmadan kesiyorum.
|
Banyoda kaldığı müddetçe yapraklarının rengi iyice koyuluyor, bir- birbuçuk ay kadar aydınlıkta kalıyor, odaya aldığımda hem yaprakları hem çiçekleri iyice coşuyor. Kızım olmadığı için tek yaptığım güzel kızım diye sevmek. Sizlere de tavsiye ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Bende bu çiçekten var. İsmini uzun zamandır arıyor ve bulamıyordum. Önceleri yanlış bilgiyle toprağını kuru tutuyordum (az sulama). O zamanlar devamlı olarak 1 tane çiçeği açıyordu. Zamanla yaprakları bozulmaya başladı. Hastalık kaptı düşüncesiyle toprağını değiştirirken köklerini de kesmiştim. Ayrıca kökten üç bölüme ayırarak yeniden yeni toprakla saksılara diktim. Ayırdığım üç kökten bir tanesi hiç gelişmedi. Bir tanesi normal bir gelişme gösterdi. Esas ana kök iyi bir gelişme gösterdi. Ancak bu süreç içinde toprağının ıslak değil ama nemli tutulması gerektiğini ve sıksık yapraklarının su püskürtülerek ıslanması gerektiğini öğrenerek uyguladım. Normal aydınlık bir ortamda şu anda ve yaprakları çok güzel gelişiyor. Ancak yaptığım uygulamadan sonra hiç çiçek açmadı.
|
Sn. narcu, dediğiniz gibi toprağının devamlı nemli hatta ıslak olması gerekiyor. Sıcak havalarda mutlaka yapraklarına da su püskürtüyorum. Çiçek açması için arada bir bitki besini verirseniz size istediğinizden daha fazla çiçek vereceğinden emin olabilirsiniz.
|
Selamlar,
Yelken çiçeğini hiç çiçek açtıramadım. Yaprağa gitti ama bir türlü çiçek açmıyor. Gölgeye koydum yok, direkt güneşe koydum yaprakları sönmeye başladı. Ne yaptıysam çiçek açtıramadım. |
Fotoğrafları çevirip eklerseniz forumda izlenmesi daha kolay olacaktır. Lütfen gerekli düzenlemeleri yapıp yeniden ekleyin.
|
Bu yelken çiçeğini bir türlü açtıramadım.
http://img221.imageshack.us/img221/2...kler027tw7.jpg Yeni çiçeğim; http://img134.imageshack.us/img134/1...kler017uy1.jpg |
Bu'da benim çiçeğim, anneme vermiştim, yazları balkonda, kışları salonda duruyor. Annem ayrı saksılara dikip çoğaltmış, banada bir tane verecek. Sanırım 2002 yılında hediye gelmişti. Bunun birde kırmızı renkli çiçeği olanı var, o daha kıymetli herhalde.
http://img261.imageshack.us/img261/535/bahem3006oz2.jpg |
Bu yelken ciceginin birde kokulu türü varmış arkadaşlar cok aradım ben hic rastlamadım bilen varmı acaba?
|
Bu bölümde resimleri olan yelken çiçeğinin çok tatlı bir kokusu vardır. İlk açtığı zaman farkedememiştim ama son yıllarda açtığı zaman mis gibi kokuyor.
|
Benim cicegiminde yapraklarında kararma sorunu olmustu benimkinin sebebi besini biraz fazla kacırmam dı. kimbilir belki sizde fazla kacırmıs olabilirsiniz.
|
Bende de var bu güzel çiçekten. Geçen hafta bir akrabamdan aldım, ana bitkinin sürgünü ve büyük capcanlıydı. Sonra akrabamdan eve iki saatlik yolculuk yaptı onu önce salona çok aydınlık bir yere koydum, sonra bakımını pek bilmediğim için buraya uğradım, meğer ne çok hatam varmış :) Yazdıklarınızın hepsini okudum, aynen uyguluyorum duşa sokmak cümlesini ilk defa duyuyorum şimdi sabah güneşi alabilecek yerde yarı gölgeli odada duruyor. Herkese teşekkürlerrr...
|
Fevziye kokulu yelken çiçeği yazısını okur okumaz resmen bendeki yelken çiçeğine uçtum:)
Kokladım ,kokladım yok hiç bir şey kokmuyor bu .Nasıl bir kokudur bu ?Öleceğim meraktan yahu;) |
1 ay önce yelken çiçeğimi aldığımda üzerinde harika beyaz çiçekleri vardı fakat şuanda çiçeklerden bazıları yeşile dönmeye başladı.Nedenini çözemedim.Çiçeğim çok güzel sabah güneşi alıyor.Aklıma gelenler;1.Çiçekler yaşlandığı için yeşilleşmeye başladı 2.Vitamin vermem gerek 3.Aldığı sabah güneşi yeterli değil
Yardımcı olursanız sevinirim. |
Çiçekler yaşlanınca yeşile dönüyor.Diğer faktörlerde doğru ama sizinkinin çiçekleri ömrünü tamamladığı için yeşile dönüyor.
|
Teşekkür ederim Ela Hanım, peki çiçekleri kesmek için kurumasını beklemek mi daha iyi yoksa şimdi kesmek mi?
|
Benim de bir akrabamdan aldığım yan miniklerden olan bir Barış çiçeğim (gerçi o kadar minik değil genç büyük gibi bitki) var ama çok kötü durumda. Yaprak uçları kararık cansız soluk ve boynu bükük yavrusu bile açmadan boynunu büktü 2 haftadan beri böyleler.
Akrabamdan eve 2 saatlik yolculuk yaptı, ben de her günde 1 kere az su verdim, geçenlerde toprağını değiştirdim akrabam eski bitkisinin toprağını koymuştu ben de hasta olmasın diye yeni toprağa diktim, özel karışımlı yumuşak toprak, yarı aydınlık ve cereyan olmayan yerde duruyor ama hiç boyunlarını göğe yükseltmediler iyice renkleri açılıyo, ne yapmalıyım gübre mi vermeliyim? Ne yazık ki sabah güneşi alacak bir oda yok sabah güneşi ancak arka bahçeye az geliyor. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız çokk sevinirim. Toprağını değiştirirken köküne baktım içler acısı bir durumdu cansız, sallanıyordu acaba çok mu su verdim? ama toprağını değiştirdikten sonra temiz su verdim ve havalandırdım toprağı, haftada 1'e indirdim iyi mi yaptım:(:confused: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025