agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Yelken çiçeği, Barış çiçeği (Spathyphyllum) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/652.htm)

ilkimbuse 27-01-2011 23:51

merhabalar benimde aynı çiçeği bu şekilde olan yaprağı biraz daha kalın olan tek bir gövde de olan çiçeğim var sizinkilerde çok sık ve ince olan bir sürü sürgünleri var acaba yelken çiçeğinin farklı bir türü mü merak ettim

nobel7 28-01-2011 01:23

selam

1 Eklenti(ler)
arkadaslar resimdeki yelken cicegimi sizlerle paylasmak istedim.cicek acmasinda bir problem yok,yokda yapraklari vede bedeni kocaman oldu bu normalmi?

şule 24 28-01-2011 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilkimbuse (Mesaj 748573)
merhabalar benimde aynı çiçeği bu şekilde olan yaprağı biraz daha kalın olan tek bir gövde de olan çiçeğim var sizinkilerde çok sık ve ince olan bir sürü sürgünleri var acaba yelken çiçeğinin farklı bir türü mü merak ettim

sayın iklimbuse sizin bahsettiğiniz çiçekten bende de var tıpkı barış çiçeğine benziyor ama araştırdığım kadarıyla değil çiçeği de aynı ama yeşil oluyor hem de barış çiçeğinden daha arsız ve dayanıklı resim yükleyebilirseniz emin oluruz

şule 24 28-01-2011 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nobel7 (Mesaj 748599)
arkadaslar resimdeki yelken cicegimi sizlerle paylasmak istedim.cicek acmasinda bir problem yok,yokda yapraklari vede bedeni kocaman oldu bu normalmi?

sayın nobel7 çiçeğiniz çok güzel büyümüş benimde aynı büyük olanından var bunların cinsi böyle sizinki yerini çok sevmiş maşallah nazar değmesin benimki güneş almadığı için açmıyor:(ama büyümesi normal

nobel7 28-01-2011 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şule 24 (Mesaj 748771)
sayın nobel7 çiçeğiniz çok güzel büyümüş benimde aynı büyük olanından var bunların cinsi böyle sizinki yerini çok sevmiş maşallah nazar değmesin benimki güneş almadığı için açmıyor:(ama büyümesi normal

sayin sule 24 tesekkur ederim cevabiniz icin.pencereye 2 metre mesafede duruyor cicegim.vede tul perdenin arkasindan 2 saat kadar sabah gunesi aliyor.boyuda biraz buyuyunce sorma geregi duydum:)

ilkimbuse 01-02-2011 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lalezan (Mesaj 492459)
Arkadaşlar benimde bir barış çiçeğim var ama yeşil renk çiçek açıyor.Acaba cinsimi başka yoksa benmi barış çiçeği zannediyorum.

sayın lalezan aynı çiçekten benimde var ben de çok araştırdım adını bulamadım maşallah sizin çiçeğiniz çok güzel olmuş nasıl bakım uyguluyorsunuz merak ettim yalnız benim çiçeğim alttan yapraklarını döküyor gövdesi ortaya çıkıyor neyi yanlış yapıyorum lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim

ilkimbuse 01-02-2011 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şule 24 (Mesaj 748771)

şule24 lalezanın çiçeğinin aynısı resim yükleyemediğim için ona bakarsanız sevinirim;)

şule 24 14-02-2011 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilkimbuse (Mesaj 750608)
şule24 lalezanın çiçeğinin aynısı resim yükleyemediğim için ona bakarsanız sevinirim;)

evet benimkide aynısı bence barış çiçeğinin değişik bir türü çünkü çok benziyor herkese bol çiçekli günler

masal_naz 24-02-2011 13:43

merhaba arkadaşlar çiçeğimin toprağını değiştirdim toprağı kötüydü sadece torf kullandım bi sorun olmaz değilmi

şule 24 24-02-2011 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi masal_naz (Mesaj 759765)
merhaba arkadaşlar çiçeğimin toprağını değiştirdim toprağı kötüydü sadece torf kullandım bi sorun olmaz değilmi

merhaba arkadaşım keşke toprağına bahçe toprağı katsaydın çünkü torf çiçeklere iyi gelmiyor suyuna çok dikkat etmeniz gerek çünkü kolay kolay kurumuyor buda bitkinin kökünü çürütüyor benimki 6 senedir benimle geçensene sadece bahçe toprağı kullanmıştım.ben bahçe toprağından yanayım torf u sevmiyorum sadece toprağın fazla sıkı olmaması için katıyorum herkese selam

wieses 24-03-2011 12:20

Bendede bu çiçekten var.Beyaz bir çiçek açtı ve ortasındaki beyaz şeyden bir toz dökülüyor.Beyaz renkte pudra benzeri bir toz.Bu nedir?Bilgisi olan var mı

refiye 03-07-2011 19:59

neden böyle oldu ki :(( yardım lütfen

3 Eklenti(ler)
neden böyle oldu anlamadım.yardımlarınıza ihtiyacım var lütfen.ne yapmalıyım çiçeğimi kurtarmak için...
çiçeğimin yapraklarının rengi solmaya başladı uçları kuruyor gitgide. birde yeni çıkacak yapraklar henüz açmadan kuruyuveriyor. ne yapmak laım ki... çok köklendi diye ayırdım. belki kökleri falan sıkıştı dedim ama yok :((

yardım yardım lütfen

sarmansarman 03-07-2011 20:11

Potas ihtiyacı var diye düşünüyorum marketlerde satılan gübrelerde işinizi görür potas ve demir agırlıklı kullanırsanız faydasını görürsünüz. Sabah güneşi çok seviyorlar öğleden sonraki yakıcı güneş ışıklarını sevmiyorlar

refiye 03-07-2011 20:31

yeni çelikler ayırdım marketten aldım gübre ama onlarda aynı durumda yeni filizler bile uçlardan sararıyo kuruyo.anlamadım

acemifüsun 03-07-2011 22:40

Sn. refiye çiçeğinizin yerini değişitirdiniz mi? Ya da yaz için fazla güneş alyor olabilir. Benimki de ilk geldiği zaman salonda yer beğenmedi, en sonunda aydınlık fakat güneş almıyan bir yeri seçti.
Keşke yeni başlık açmadan çiçeğinizin başlığında sorsaydınız:) Ev bitkilerimiz bölümünde Yelken çiçeği, Barış çiçeği (Spathyphyllum) diye başlık vardı.

refiye 03-07-2011 22:58

sevgili acemifüsun,
öncelikle çiçeğimin adını bilmiyordum :(( o yüzden çok düşündüm konuyu nereye açmalıyım diye..
yaklaşık 2 yıldır aynı yerde duruyo.2 yıldırda aynı ğproblem var... yeni yavrularla beni hep sevindirdiği için açıkçası yerini sevmediğini hiç düşünmemiştim. olabilirmi ki??
şuanda güneş ışığını direk almayan aydınlıkk yerde duruyor...

sabırsız0606 29-01-2012 23:07

5 Eklenti(ler)
benimde barış çiçeğim var ve sorunlarıda hemen hemen aynı.Yapraklarda kararma var hatta yeni çıkan yavru yapraklardada var.Haftada bir kez suluyorum ancak hergün yapraklarına su püskürtüyorum.Direkt güneş ışığı almıyor.Benim sorunum çiçeklerinin düzgün yelken biçiminde değil dağınık yelken biçimli olması ve de küçük çiçekleri:p bu neden kaynaklanır anlayamadım.çiçekleri zamanla yeşile dönüyor ve kesiyorum kesmezsek tohuma kalkacağını okumuştum bir sitede hemen kesin diye bilgi vermişler.bide çiçeğin beyaz kısmına yakın sarımtırak olan o pıtırcıklı kısmı kararıyor nerede yanlış yapıyorum acaba:confused:

sabırsız0606 29-01-2012 23:13

Çiçeğine banyo yaptıranlar nasıl oluyor bu? O zaman kireçli su saksıya doluverir.Ben hiç banyo yaptırmadım,yapraklarını ıslak bez ile siliyorum zaten kireçli su lekeleri var yaprakta(aldığımda vardı yaklaşık 1.5 aydır beraberiz) sile sile biraz gitti.Ancak zamanla tekrar oluyor,sildiğim de yaprakları yanlara duğru saksıya paralel bi şekilde uzanıyor bu normal midir ? yanlış bir şey yapıyorsam uyarın lütfen :,

çiçeksever 15-03-2012 11:22

http://megep.meb.gov.tr/mte_program_.../622B00089.pdf
Burada Spathıphyllum (barış çiçeği) hakkında bilgi var.

Deniz Yıldızı 16-04-2012 16:46

2 Eklenti(ler)
Merhaba
Bunlar da benim barış çiçeklerim. Yıllardır benimle birlikte olmalarına rağmen isimlerini yeni öğrendim. Henüz çiçek açmadılar ama kısa süre içinde açmalarını bekliyorum. Ayrıca burada öğrendiğim bilgiler sayesinde artık sulama suyuna daha fazla dikkat etmeyi düşünüyorum. Bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler.

Eklenti 283682

Eklenti 283683

sabırsız0606 11-05-2012 19:28

benim barış çiçeğimde bu aralar pek mutlu:) ancak sularken bir şey dikkatimi çekti toprağında kırkayaklar var gördüklerimi alıp attım :( bitkim boyuna yaprak çıkarıyor hatta uygun bir saksı bulduğumda saksı değişimi yapacağım.Ancak korkuyorum kırkayakların bir zararı olurmu bitkime bilmiyorum ve bunları kovalamanın bir yolu varmıdır:confused::(

Fatma 19-05-2012 02:17

benim barış çiçeğim

1 Eklenti(ler)
Rahmetli anneciğimin hatırası barış çiçeğimiz.

Eklenti 297556

dilek78 20-05-2012 19:51

1 Eklenti(ler)
çelimsizler ama sabırla çoğalmasını bekliyorum 6 ay önce ektim fazla gelişimi olmadı zaten fazla güneşte görmüyor bugun ona sıvı besin verdim bakalım durumu ne olacak:rolleyes:

mstfylcn 11-07-2012 09:51

Merhaba arkadaşlar,
Spathiphyllum çiçeği kuruduktan sonra çiçek üzerindeki küçük tohumları (Bunlar tohumsa tabi ki!) eksek çimlenir mi? Kökten dalları ayırıp dikmekten başka çoğaltma yöntemi yok mu?

Erdogan 13-09-2012 15:36

Selamlar. ben de 2-3 haftadır Spathiphyllum sahibiyim. bu bitki kesinlikle suyu çok seviyor diyebilirim :) aldığımda yaprakları cansızdı. 2 günde bir saksının altındaki kaba 1-2 parmak su koyuyorum gün içinde suyu hemen çekiyor. toprak nerdeyse sürekli ıslak nemli bile değil. yeni yeni yapraklar ve çiçekler çıkarıyor gayet parlak ve canlı yapraklara sahip şimdi. bulunduğu yer balkon kapısının önü ( kapı sürekli açık gün içinde ) çok güzel hava alıyor ve direk güneş almıyor, aydınlık ve havadar bir ortam. şu ana kadar gelişim gösteren en iyi bitki.

Erdogan 17-09-2012 12:00

bu bitki doğal ortamında zaten sulak ve bataklıkta yetişiyormuş. ( Costa Rica - yağmur ormanları )

Caring for Spathiphyllum species and hybrids, Proper care for Peace Lily, Exotic Rainforest rare tropical plants

http://farm1.staticflickr.com/127/41...77278bb0_o.jpg

Kenantr 16-10-2012 16:48

Az önce ikinci Spathiphyllum bitkimi evlat edindim şirketten. İlki 6 aydır beninle ve oldukça gelişme gösterdi ama bu zavallı çok kötü durumda bakalım evde yapacağım yoğun bakım işe yarayacak mı:confused:

cigdemsi 20-11-2012 18:54

2 Eklenti(ler)
Benim Yelken Cicegim bana hediye geldi,geldiginde adini bile bilmiyordum.Simdi geldigi zamana oranla büyüdü fakat benimkininde yaprak uclarinda kuruma var her ne kadar büyük boyutta olmasada bu durum benide geriyor ve ilerlemesinden korkuyorum.
http://480582_292604187518355_952457180_n.jpg
http://406807_292604444184996_210066134_n.jpg

Benol Hazaroğlu 16-02-2013 12:06

1 Eklenti(ler)
14 Şubatta gelen çiçeğim.

biyolog sezin 17-02-2013 15:34

Selam...Benim uzun süredir baktığım yelken çiçeğimin yaprakları uçtan başlayarak tabana doğru kahverengileşmeye başladı 3 gövde halinde yaşlı gövdenin yaprakları bu durumda diğer genç filizlerde hafif var bu durum neden olabilir? ne yapmam gerekiyor ?köklerine baksam zararı olur mu bu aylarda.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025