![]() |
Cüce nar
2 Eklenti(ler)
Bu sene dalından cimlendirdiğim süs narım.
|
minyatür nar
2 Eklenti(ler)
Yerini değiştirmeyi hiç sevmiyor.
Hersene bol miktarda yetiştirip bahçeme gelen misafir lere hediye olarak verdiğim bir çiçek. Geçen sene üç yüz saksı üret miştim şu anda yüz adet var |
sayin nuri murvet faydali bilgileriniz icin cok tesekkurler. Cuce nar tohumlarimi cimlendirmeyi dusundugum su gunlerde cok makbule gecti dogrusu. Saygilar...
|
çok sevdim, İstanbul'da nereden edinebilirim acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Çimlenen cüce narlarım.
|
Ben de 2 ay evvel bir cüce nar aldım ama farklı bir tür ithal demişti satıcı çiçekleri çok hoştu ama birden kurumaya başladı çok üzgünüm onu kaybetmek istemiyorum çünkü bir cüce narım olsun çooookkkk istemiştim bana yardımcı olursanız sevinirim.Yalnız fotolarını bir türlü ekleyemedim sararıyor ve balkonda gün boyu güneş görüyor yaprakları sararmadan dahi dökülüyor resmen gözümün önünde ölüyooorrr.
|
Cüce nar
1 Eklenti(ler)
Cüce nar kapalı çatı katında meyve vermedi köye getirdim dağ havasını da alınca 10 adet meyve verdi yakında tadımlık olacak gibi.
|
1 Eklenti(ler)
Gece soğukları kendini iyicene hissettirmeye başladı köyden ilçedeki evin çatı katına taşıdım artık iyicene olgunlaşınca tadımlık olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Forumda bir paylaşımdan gelen cüce nar tohumlarımı ekmiş ve sayısız minik fide elde etmiştim hepsini dağıttım bana bir tane kaldı, sokakta bulduğum tavşanı eve aldığımda cüce narımı bir güzel yemiş köküne kadar indirmiş, kedi de saksısını devirmiş ve toprağını kazmış, zar zor kendini topladıktan sonra da minik tırtıllar musallat oldu. Her derde deva arapsabunlu sudan hazırlayıp haftada iki kere püskürtünce onlardan da yakayı kurtardık:D Garibim şimdi toparlanıyor.
|
dört yıllık süs narım bu bahar yeşillendikten sonra tüm yaprakları kızıl-kahverengi renge dönüştü ama kurumadılar.Güneş alıyor neden böyle oldu acaba?
|
Süs narı fidesi arıyorum.Yardım edebilecek var mı.Kargo ödemeli gönderirseniz çok sevinirim.
|
tohumdan 4-5 cm lik fideye dönmesi ne kadar zaman alıyor.
birde tohumları nerden bulabilirim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim |
1 Eklenti(ler)
Benim bebiş büyüyor..
Bu fideyi tohumdan aldım çok sürpriz oldu.Sadece torf dolu bir pet bardakta şu an.artık saksıya almalımıyım yoksa bu yaz torf içinde kalsınmı. Teşekkürler |
Muratcolak bence kalsin, benimkinin suanda 10 yapragi var ve 0,1 cl toprakta yeseriyor.
|
teşekür.o zaman eylüle kadar dokunmuyorum bebeğe :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl meyve bol gibi.
|
sıvı besin gibi katkı verilebilir mi fide halindeyken
Ben her sabah gidip bakıyorum.Bakamadan daha hiç gün geçmedi :)) |
arkadaşlar bende ki süs narı çok güzel çiçek açıyor tam meyve aşamasına gelince kuruyup dökülüyor bunun nedenini bilen varsa lütfen yardım edermisiniz birde bir haftaya yakındır yaprakların arkasında ve çiçek tomurcuklarının üzerinde kurda benzer hareketsiz minik bitler başladı bunun önüne geçmek ve tekrar sağlığına kavuşturmak için el yapımı ilaç tarifi vermeniz mümkünmü.şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim
|
Arkadaşlar bugün akçayda bir bahçede ağaç okmuş bir nar ağacı gördüm. Nar vermiyormuş. Sadece kırmızı nar çiçeği şeklşnde katmerli çiçeklerle üstü dolu. Nerden bulabilirim bu tür ağacı...
|
Ynt: Süs Narı, Bodur Nar (Punica granatum 'Nana')
1 Eklenti(ler)
Süslüm...
|
Muratcolak55, paylastigin cuce nar, cekirdekten mi yetistirdin? Bukadar kucuk ve cicek acmis :)..
|
Ynt: Süs Narı, Bodur Nar (Punica granatum 'Nana')
Evet.internetten aldığım beş tohumdan sadece biri çimlendi.daha üç aylıkken çiçeklendi .saksıyı yeni değiştim.dahada büyüdü kısa zamanda.harika bir bitki
|
Bendeki nar ağaçlarım
2 Eklenti(ler)
Bende de 2 adet nar bitkisi var tohumdan yetiştirdiğim. Bir tanesini yaklaşık beş senelik bonsai olarak hayatına devam ediyor, diğeri de saksıda, çok dayanıklı bitki bonsai olan tarafımdan o kadar hırpalandığı halde halen yaşamak için dayanıyor, çok çabuk bit toplanıyor pamuklu bit veya yeşil bit elimde küçük fırça onunla temizleyip gerektiğinde arap sabunlu su veya sıvı sabunlu su ile fısfıs ile yıkıyorum.
Annemde yıllardır yetiştiriyor,narlarını eliyle peçete altında ezip evdeki diğer bitkilerin dibine gömüyor ve unutuyor zamanı gelince kendileri çıkıyorlar.Tavsiye ederim, bende uyguluyorum:mad: |
narınızı çok sulamakdan dolayı kök çürumesi olmuş kullandınız toprak türude torf olduğu için torfda suyu tutma kapasıdesi olduğundan siz toprağın dışından kuru görunur ama kök kısmında su oluyor o yüzdende toprak kulanılırken belediyenin park bahçede kullandıkları kızmızı kille benzeyen bahçe toprakları kulanın sorun olmaz ozamn
|
Alıntı:
|
Minyatür nar ağacı
2 Eklenti(ler)
Minyatür nar ağacımda bir tür hastalık var bir türlü üstesinden gelemiyorum. Ne olduğunu ve nasıl çözebileceğimi bilen var mı?
|
önecelikle hoş geldiniz, profıl bilgileriniz açık olduğundan ve kendinizi tam tanıtmadığınızdan nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum. Ağacınızda bir tür bözcek var. Onu ev yapımı ilaçlar bölümünden bula bilirsiniz. Artı bu mevsimde yapraklarını dökmesi normal benim 30 yaşında bir narım var minyatür. Yaprak şuanda yok. Ilaçlamanız gerekmekte.
|
Narim hizla buyuyor
GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi |
sayın murat çolak bey ..
umarım narınız sağlıkla büyür ve yetiştirdiğiniz narlardan fidesine şimdiden talibim :) ben bi tane aldım ama bakımsız. ona bakmaya açlışıyorum. acaba bonsai severler gibi fazla derin olmayan yayvan bir kaba geçirirsem sorun olur mu .. |
1 Eklenti(ler)
2 yıldır benimle olan narımın çiçekli halini de göndermek nasip olur iinşallah ;)
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeklenmiş hali de bu :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim iki yıl önce çekirdekten çimlendirdiğim süs narı, çimlenen kardeşlerini dağıttığım arkadaşlar yaşatamadı. Bu yıl ilk tomurcuklarını gördüm, meyveye dönmesini dört gözle bekliyorum.
|
minyatür nar
|
Arkadaşlar benim de üç tane süs narımvar. Şuan inanılmaz çiçek var üzerlerinde ama bir yandan da dökülüyorlar sebebi nedir acaba? Sabah güneşi alıyorlar ve hergün suluyorum...
|
Benim iki sene önce cekirdekten diktiginm susnarları geçen yıl çiçek açıp meyve vermişti ama bu sene yapraklar yeşerip sarariyor camın önünde öğlene kadar güneş alıyor yeteri kadar sulayamadim sanirim :(
|
benimde süsü narım var çiçekçiden almıştım kaç yaşında bilmiyorum üstünde şimdi iki tane narı var çok şükür ama az gibi sankim ben çoğaltmak istiyorum ne yapmalıyım acaba nasıl yapmalıyım acaba ?
|
Alıntı:
|
teşekkür ederim serdar1 narı kopardıktan sonra kurutmam mu gerekiyor
çok acemice bi soru oldu ama bilmiyorum kusuruma bakmayın lütfen :( |
Alıntı:
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025