agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Süs Narı, Bodur Nar (Punica granatum 'Nana') (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/5681.htm)

nevsune 08-03-2008 10:18

1 Eklenti(ler)
Ben canlanma diye buna derim.

Tamamen kurumuş olan süs narım ısınan havayı görünce, budamaya fırsat kalmadan her yerden sürmeye başladı.

Tubay 08-03-2008 11:07

Sayın Nevsune Ankara'da bizim buralar kadar soğuk narınızı dışarı aldınızmı?Benimkide sizinkiyle aynı durumda ben bu gün dışarı çıkardım ama hala tereddütteyim

nevsune 08-03-2008 14:38

Bir süredir sera ortamında duruyordu. Bugün toprağını değiştirip, biraz da kuru dallarını temizleyerek dışarı çıkardım. Hava bugün 20 derecelerde, artık biraz alışsın bakalım. Önümüzdeki hafta ısı düşecekmiş, duruma göre belki yeniden içeri alırım.

Malatya için 15 günlük hava tahminini aşağıdaki linkte. Siz de bakıp, ne yapacağınıza karar verebilirsiniz.

http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=M EA|TR|TU055|MALATYA&metric=1

M.Sema 25-03-2008 13:48

1 Eklenti(ler)
Bu da benim cüce narımın fotoğrafı. Camlı balkonda bol güneş görebilecek bir yerde. Yanında da küpe çiçeğim vardı. Zannederim küpeden birbirlerinine sonra da tüm çiçeklerime-ağaçlarıma nerdeyse tüm eve beyaz sinek bulaştırdılar. Şimdi küpe çiçeğimi kapının önüne koydum. Sitede yazan tüm sinekle mücadele tekniklerini denedim. Başarılı olamayınca çiçekçiden ilaç aldım onu bile denedim. Ben zehirlenip öleceğim sinekler hala uçuşuyor.:)

özlem11 25-03-2008 15:16

Kapalı küçük bir yere bitkileri koyun. Bolca sıkın sinek ilacını. 1 saat kapatın kapısını penceresini. Ölüyor o zaman.İşlem sona erince havalandırın bitkiye bir şey olmuyor. En azından benimkine olmadı.
Birde üzüm asması için ziraatçilerde satılan suya karıştırılan sıvı ilaçlar var.Örümcek sinek larvası ve arı için... İlacı sulandırın bitkiye sıkın.Yine sinek ilacındaki işlemi uygulayın. Bitkinizi işlem bitince yıkayın. Larvası varsa muhtemelen bu işlemleri yapmazsanız tekrar üreyecektir.
Kolay gelsin...

gonulkurnaz 26-05-2008 11:15

ben bir arkadaşımınn süs narından kendi kendine düşmüş bir meyve aldım ve toprağa ektim. 2 tane filizi büyüyebildi. şimdi yaklaşık 10 cm boyunda. henüz çiçek açmadı. aynı saksıda büyük nar tohumları da ektim onlar daha sonra ekilmesine rağmen daha fazla büyüdüler. ama çiçek açan olmadı şimdilik. ortalama haftada bir su veriyorum. toprağı kurumaya yaklaşmış oluyor.
birde yine saksıyu hurma çekirdekleri dikmiştim. bir tane medine hurması, iki tane de domates hurma filizlendi. hepsi pencere önünde duruyor. sağlıklı büyümeleri ve meyve vermeleri için neler yapmalıyım?

özlem11 26-05-2008 12:15

Benimde artık narım var. Komşumdan fidesini alıp ektim. İnşallah tutar. Tohumlardan hala ses seda yok.

bengi_su 26-05-2008 15:23

Özlem bana verdiğin tohumlardan bi kaçı çimlendi ama sadece biri yaşıyor :D

bengi_su 26-05-2008 15:35

1 Eklenti(ler)
İşte buda resimi daha önce çekirdekten yetiştiren varmı bumu emin değilimde.;)

özlem11 26-05-2008 16:58

Bengi su benim aldığımıda teyze tohumdan üretti. Benimkiler çıkmadı. 3. kez tohum ektim. Yaprakları oval uca doğru sivriliyor. Senin için fotograflarım.

zeonka 26-05-2008 18:44

Evet evet sanırım bu hayata yeni merhaba demiş yavru nar.
Sevgili Yukka'nın yollamış olduğu cüce nar tohumlarımdan ikitanesi çimlendi.Fotoğraf tam net değil ama benimkilere çok benziyorlar.

bengi_su 26-05-2008 21:50

Evet malesef telden çektim böyle çıktı ama sanırım o yani tohumu bu kutuya ekmiştim.

lerdemir 18-06-2008 11:45

2 Eklenti(ler)
Bu da benim süs narım!

Bir adet tomurcuk oluştu.

Genel durumu sağlıklı.

Bundan 1 ay öncesine kadar genel top şeklini muhafaza edebilmek için uç alma yöntemi ile buduyordum ancak coşkun sürgünlerle başa çıkamayınca uygulamaya devam etmedim.

hemen ardından da işte bu tomurcuğu verdi.

Eklenti 40982

Acaba yeni dal sürgünlerini almak ile baştan bu yana hata mı ediyordum bilemiyorum.

Genel görüntüsü de aşağıda.

Eklenti 40983

Dışarıdan içerisi görünmeyen camlı, dahili havalandırması olan bir işyerinin, sabah gün doğumundan tam 12:30'a kadar doğrudan güneş alan bir noktasında, cam önünde yaşamını sürdürmekte...

Yeri gelmişken; Gürbüz Ailesi'ne sevgi, saygı ve şükranlarımla...

limon 18-06-2008 13:09

Komşum geçen hafta süs narı hediye etti. Saksıya değil de bahçeye dikmeyi düşünüyorum.
Sorum; süs narı azami ne kadar büyür? Buna göre yerini belirmem gerekecek.

Süha Şendoğan 19-06-2008 16:30

Bende aynı konuda sorayım,
Sevgili İklimsizden gelen 2 minik süs narından biri tuttu diğeri maalesef gelirken yolda tahrip olmuş tutmadı sorum şu: süs narının büyümesi yavaşmı oluyor ? fide şu anda 10 cm civarında ufak bir saksıda acaba büyük bir saksıya nakletsem büyüme hızlanırmı ?

limon 19-06-2008 17:49

Turco, Bonsai mi yapsak acaba narları?

üzüm 19-06-2008 21:51

Sayın limon,
Benimde saksıda cüce narım var. (süs narı ile cüce nar ayrı bitki diye biliyorum). Karamürselde bahçede gördüğüm cüce narlar 100-120 cm. cıvarındaydı. (2-3 yıl içinde boylarında bir değişiklik gözlemlemedim). Tahminim (bahçeye dikeceğiniz için) arada bir soğuk kışlarda toprak üstü kısmının donacağı; ertesi yıl tekrardan filiz vereceği yönünde. Eğer arsızlık edip daha fazla uzamaya kalkarsa budama ile sorunu çözebilirsiniz (budamaya gelen bir bitki)

Eğer süs narı ise onun daha fazla uzadığını biliyorum. Eski bahçemde vardı. Bir sefer toprak üstü donmadan kışı atlatabildi; hatırladığım kadarıyla 160-170 cm oldu. Diğer seneler sürgün vererek, yapraklanmaya çalıştığı için çiçek bile açmadı. (Benim bahçenin iklimi sizinkine göre daha sertti.) Gerçek boyu ne kadar olur bilmiyorum ama süs narı ağaca yakın bir bitki.

Sayın turco, benim cüce narım çok eski olduğundan fidan zamanını hatırlamıyorum ama şimdilerde çiçeğe gittiğinden boyda uzaması durdu. Teyzemin 15 cm çapında derin saksıda ana gövdesi kalem kalınlığında olan cüce narı olduğunu hatırlıyorum. (Geçen sene bakamıyorum diye verdi). Belki bu bilgiler karar vermenize yardımcı olur.

limon 20-06-2008 00:11

Sağolun Uzum.

İklimsiz 20-06-2008 02:11

Sayın turco, size gönderdiğim süs narları tohumdan büyütüldüler, yaklaşık 4-5 aylıklar. O nedenle büyümelerinin yavaş olması normaldir diye düşünüyorum.

Benimkiler de yaklaşık aynı boydalar.

Süha Şendoğan 20-06-2008 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz (Mesaj 250849)
Sayın turco, size gönderdiğim süs narları tohumdan büyütüldüler, yaklaşık 4-5 aylıklar. O nedenle büyümelerinin yavaş olması normaldir diye düşünüyorum.

Benimkiler de yaklaşık aynı boydalar.

Teşekkürler sevgili İklimsiz,
Çok ufak ama çok sevimli domateslerin yanında gerçekten cüce kalıyor.

Tubay 20-06-2008 17:08

1 Eklenti(ler)
Narımın son durumu.Hala çiçek açmadı.Üstelik yeşil bitler musallat oldu:(İlaçladım karantinaya aldım.Açmasından umudu kestim bari kurtarayım zavallımı
Eklenti 41237

özlem11 21-06-2008 10:06

Arkadaşım ilaçlamadan sonuç alabilmek için ilaçla ve poşet giydir bitkiye 5 dk. sonra aç.

osmann 01-07-2008 17:46

Arkadaşlar merhaba!
Sitede gezinirken narlarınız gözüme ilişti,bi türlü başka bitkilere geçemedim.Acaba bana minik bir fide ya da tohumunu gönderebilecek olanınız var mı? Çünkü buradaki çiçekçilerde hiç görmemiştim daha önce. Biliyorum çok oldu ama eğer tohum gönderecek olan olursa nasıl çimlendirebileceğim hakkında da biraz bilgi verirse çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.

zeonka 07-07-2008 17:12

Bunlarda sevgili Yukkanın gönderdiği tohumlardan çimlenen narlar.
Sanırım büyümeleri biraz zaman alıcak.
1.
http://img399.imageshack.us/img399/2374/10lu4.jpg
2.
http://img86.imageshack.us/img86/3103/12aj6.jpg

özlem11 08-07-2008 16:45

çok sağlıklı benimkilerde bu boyda.

teno07 20-07-2008 10:31

merhaba
benim de süs narım var. bu yıl yaz başında aldım. ilk zamanlarda bitle mücadele ettim, çok şükür birkaç ilaçlamada geçti. şimdi çiçekleniyor fakat sizin resimlerinizde gördüğüm klasik nar şeklini alamıyor. uzun dolgun nar çiçeği halinde kalıyor, sonra dökülüyor. bitkinin belli bi yaşı doldurması mı lazım narları görebilmek için?

Buket Aknar 20-07-2008 11:19

1 Eklenti(ler)
Mart ayı idi sanırım bir arkadaşım ziyaretime gelmişti. Onu yolcu ederken arabasından ufacık bir nar çıkardı,
"Bunu bana babam verdi, al bunu parçala bir saksıya ek, süs narıdır" dedi. Ben de onu gönderdikten sonra dediği gibi elimle minicik narı ezdim ve açtım.Boş bulduğum bir saksıya öylesine yayıp üzerini örttüm. Şu anda saksıda iki tane fide var. Onlara gözüm gibi bakıyorum ama içimde de bir kuşku!!! Bunlar acaba süs narı mı!!!

Saksıya toprağı ben doldurmamıştım, daha önceden içerisindeki bitki ölünce boş olarak orada tutuyordum öylesine ektiğim için çimlenenler acaba nar mı diye düşünüyorum. Bütün başlığı okudum benimkileri de nara benzettim ama yine de uzman görüşü alırsam emin olacağım. İlgilenip bana bilgi verirseniz çok memnun olacağım.

Ferda Ülkümen 20-07-2008 12:16

1 Eklenti(ler)
Evet Buket Aknar, bunlar süs narı, aynı boyda bende de iki tane var.

zeonka 20-07-2008 12:42

Sn. Ferda Ülkümen, maşallah çok gürbüzler. Saksıları bana biraz büyük gibi geldi özellikle mi büyük saksıdalar.

Ferda Ülkümen 20-07-2008 13:38

Sevgili zeonka

Sanırım yakından çektiğim için öyle görünüyor.

Saksıların boyu 15 - 16 cm

Buket Aknar 20-07-2008 18:26

Sevgili Ferda Ülkümen; verdiğiniz güzel haber için çok sevindim. Peki ben kardeşleri ne zaman ayırabilirim? Böyle ikisi ayni saksıda herhalde olmayacaklar.

Ferda Ülkümen 20-07-2008 21:28

Bu sıcak havalarda şaşırtma yaptığım bitkiler çok zorlanıyor, veya ölüyor.
Siz bence ya havaların serinlemesini bekleyin, ya da toprağını dağıtmadan ayırabilirseniz ayırın Buket hanım.
Bazen toprağını bozmadan saksısından çıkarıp, toprağı dağıtmadan bıçakla keserek böldüğüm oldu, o zaman bile birkaç gün gölgede bırakmak lazım.

Buket Aknar 21-07-2008 10:21

Ben bu kadar zaman dayandığıma göre iki ay daha sabrederim, havalar serinleyince onları ayırırım. Çok teşekkürler.

özlem11 21-07-2008 14:01

Ben 2 kere ayırma işlemi yaptım öldüler. Denemeyin bu mevsimde. Ne güzelki seneye bir sürü çiçeği ve meyvesi olacak narlarınızın...

teno07 01-08-2008 14:00

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi teno07 (Mesaj 260654)
merhaba
benim de süs narım var. bu yıl yaz başında aldım. ilk zamanlarda bitle mücadele ettim, çok şükür birkaç ilaçlamada geçti. şimdi çiçekleniyor fakat sizin resimlerinizde gördüğüm klasik nar şeklini alamıyor. uzun dolgun nar çiçeği halinde kalıyor, sonra dökülüyor. bitkinin belli bi yaşı doldurması mı lazım narları görebilmek için?

resmini de ekliyorum. bu şekilde belki birkaç aydır bekliyoruz nar olmalarını :) yoksa bu başka birşey de bana süs narı diye yutturdular mı?
Eklenti 44232
Eklenti 44233

Penelophe 03-08-2008 18:41

Bu süs narı ve çiçekte, biraz daha sabırlı olun, suyu ve bol güneş ışığını sever..

teno07 03-08-2008 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 264842)
Bu süs narı ve çiçekte, biraz daha sabırlı olun, suyu ve bol güneş ışığını sever..

tamam o zaman :) minik narcıklar görmek için sabırla bekliyorum. teşekkürler penelophe

smiy 26-08-2008 22:09

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar eşim geçen gün abartmak gibi olmasın ama bir araba dolusu çiçek aldı. Yakında oda benim gibi çiçek delisi olacak galiba. İşte bunlardan biriside süs narıydı. Şahane birşey bende bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim.

Eklenti 45847

gravel 05-09-2008 16:53

2 Eklenti(ler)
Doğrudan güneş ışığı alan bir yere koyduğumda yeni sürgünler verdi. Tomurcuklandı. İlk tomurcuk açıldı ancak içeriden açılması gerken yapraklar malesef dışarı doğru açılmadı ve kurudu. Daha çok tomurcuk var açılmak üzere olan ve ben de balkondan içeriye aldım. Acaba bu sefer de ışık yetersiz gelip tomurcuklarını döker mi?

highalltime 05-09-2008 17:00

Bazı süs narları meyva bile veriyor:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025