agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Dua çiçeği (Maranta sp.) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/5093.htm)

lusoari 03-02-2015 15:41

O dediğiniz sapları makas yardımı ile zarar vermeden kesebilirsiniz.
Diğer resimde ki ise dracena marginata ama bu resim yeri burası değil, bitki başlıklarımızın temiz ve derli toplu olması için mesajınızı düzeltebilirsiniz. :)

MurathanM 03-02-2015 18:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1353201)
O dediğiniz sapları makas yardımı ile zarar vermeden kesebilirsiniz.
Diğer resimde ki ise dracena marginata ama bu resim yeri burası değil, bitki başlıklarımızın temiz ve derli toplu olması için mesajınızı düzeltebilirsiniz. :)

Teşekkürler açıklamamda belirtmiştim zaten bu bitki hakkında da kendi başlığı altında bilgiler almak istiyorum diye. O yüzden şimdi oradaki başlığa bakacağım.

a_fan_of_barca 27-06-2015 22:37

Merhaba, bende de yapraklari kirmizi damarli dua cicegi cesidi var. "Maranta Leuconeura" turunun "Fascinator" kultivari. Bu kultivar "Erytroneura" kultivarindan daha gosterisli ve yaprak rengi daha koyu, kirmizi damarlari daha belirgin. 1 aydir bakiyorum. Son 10 gunde cicek acmaya basladi. Once ucu sivri, uzun, ince dallar uzatiyor, sonra o dallar uzayip uctan cicek aciyor. Her gun 1 cicek acip soluyor. Cicekler sabah saat 10-11 gibi aciyor aksamustu saat 7 de soluyor. Cicekleri telgraf ciceginin ciceklerine benziyor.

a_fan_of_barca 30-06-2015 00:34

3 Eklenti(ler)
Bunlar da resmi :)

tds 06-02-2016 10:36

Merhabalar dua cicegimin yapraklarının arkasında beyaz beyaz noktalar oluştu ve anladığım kadarıyla bitlendi. Bitkisel ilaçlar işe yarar mı

hira 07-02-2016 01:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tds (Mesaj 1437941)
Merhabalar dua cicegimin yapraklarının arkasında beyaz beyaz noktalar oluştu ve anladığım kadarıyla bitlendi. Bitkisel ilaçlar işe yarar mı

Unlu bit belası musallat oldu sanırım. Ev yapımı ilaçlara bi göz atın.

Bu bitkinin çiçek açtığını bilmiyordum. Şaşırdım.

sardunya18 15-05-2016 12:40

1 Eklenti(ler)
Bu da bir çeşit dua çiçeği galiba tek yapraklı bir kök almıştım .Bu üçüncü yaprağı gelişimi böyle giderse hızlı büyüyecek

İber35 09-01-2018 14:45

3 Eklenti(ler)
Merhaba.Bunlarda benim dua çiçeklerim.Bir tanesi ilk defa çiçek açtı.Çok mutluyum.Sizlerle paylaşmak istedim

siflera12 08-03-2019 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İber35 (Mesaj 1527513)
Merhaba.Bunlarda benim dua çiçeklerim.Bir tanesi ilk defa çiçek açtı.Çok mutluyum.Sizlerle paylaşmak istedim

Bunlar da dua çiçeği ama Maranta değil Calathea türleri , çok güzel bakmışsınız tebrik ediyorum [emoji3]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 08-03-2019 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1461810)
Bu da bir çeşit dua çiçeği galiba tek yapraklı bir kök almıştım .Bu üçüncü yaprağı gelişimi böyle giderse hızlı büyüyecek

Ctenanthe setosa Maranta ile aynı familyadan ama iki ayrı türler [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslı26 02-11-2020 11:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 685073)
benimkisi dua çiçeği değil; Calathea fakat bakım koşulları arasında çok fark olduğunu düşünmediğim için sorunuzu yanıtlamak istedim;

yapraklarını suya batırdığım sünger ile siliyorum ben,

çiçekleri de baharda açmıştı, şimdi çiçekli değil.

klorlu su ciddi fizyolojik problemlere neden oluyor bitkimde, diğer birçok çiçeğimden daha fazla reaksiyon veriyor şebeke suyuna.

Merhabalar mesajınızı yazalı bayağı olmuş ama okurken karşılaştım. Benimde elimde3 adet calathea var yeniler. Ama bir türlü olması gereken yerini tutturamadım. Güneş alan camlarımın önünde hep koltuklar var o yüzden güneşe koyamıyorum. Zaten bildiğim kadarıyla illa güneşte olmak zorunda değil. Yarı gölge dedikleri nasıl oluyor bilmiyorum. Bi yer ya bölgedir ya değil-dir. Bana yardımcı olurmusunuz. Çünkü calathealarimdan biri çok mutsuz gözüküyor yapraklar gidici. Biri ünlü bit oldu karantinada. Güneş almayan ama bayağı aydınlık bir yer olsa nasıl olur? Tecrübelerinizle bilgilendirirmisiniz[emoji17]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

makrofinans 04-11-2020 03:22

biz de fidesini sitenin bahçesinden aşırsak da( e ne yapalım, ekonomi nedir yenir mi diye sorar olduk) bakımız zor olmayan bu çiçeği evde bulundurmayı seviyoruz :))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025