![]() |
O dediğiniz sapları makas yardımı ile zarar vermeden kesebilirsiniz.
Diğer resimde ki ise dracena marginata ama bu resim yeri burası değil, bitki başlıklarımızın temiz ve derli toplu olması için mesajınızı düzeltebilirsiniz. :) |
Alıntı:
Teşekkürler açıklamamda belirtmiştim zaten bu bitki hakkında da kendi başlığı altında bilgiler almak istiyorum diye. O yüzden şimdi oradaki başlığa bakacağım. |
Merhaba, bende de yapraklari kirmizi damarli dua cicegi cesidi var. "Maranta Leuconeura" turunun "Fascinator" kultivari. Bu kultivar "Erytroneura" kultivarindan daha gosterisli ve yaprak rengi daha koyu, kirmizi damarlari daha belirgin. 1 aydir bakiyorum. Son 10 gunde cicek acmaya basladi. Once ucu sivri, uzun, ince dallar uzatiyor, sonra o dallar uzayip uctan cicek aciyor. Her gun 1 cicek acip soluyor. Cicekler sabah saat 10-11 gibi aciyor aksamustu saat 7 de soluyor. Cicekleri telgraf ciceginin ciceklerine benziyor.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da resmi :)
|
Merhabalar dua cicegimin yapraklarının arkasında beyaz beyaz noktalar oluştu ve anladığım kadarıyla bitlendi. Bitkisel ilaçlar işe yarar mı
|
Alıntı:
Bu bitkinin çiçek açtığını bilmiyordum. Şaşırdım. |
1 Eklenti(ler)
Bu da bir çeşit dua çiçeği galiba tek yapraklı bir kök almıştım .Bu üçüncü yaprağı gelişimi böyle giderse hızlı büyüyecek
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba.Bunlarda benim dua çiçeklerim.Bir tanesi ilk defa çiçek açtı.Çok mutluyum.Sizlerle paylaşmak istedim
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
biz de fidesini sitenin bahçesinden aşırsak da( e ne yapalım, ekonomi nedir yenir mi diye sorar olduk) bakımız zor olmayan bu çiçeği evde bulundurmayı seviyoruz :))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025