![]() |
Evet varmış Fatma hanım demek onlar sümbül tohumu teşekkür ederim:)
|
Clivia yı bir kaç ay önce saksının üstündeki resimlerine hayran kalarak Koçtaştan aldım.. Umarım kendi çiçeklerini de görürüm..
|
Benim Cliva dibinden üç tane yavru verdi. Onları da ayırmam gerekiyor. Baktım ki çiçeği arasında sıkışmış.
|
Arkadaşlar bu güzel çiçekten bir tane vardı evimizde, saksı değişiminden sonra kökleri biraz zarar gördüğü için geçen mart açmamıştı. Bu sene Bauhaus'ta sanırım 14 tl gibi bir fiyata satıldığını görünce (geçen hafta) hemen aldım. Gerçekten çok güzel bir çiçek, 16 tane de açmak üzere çiçeği vardı, açmaya başladılar.
Özet: Arayanlar varsa Bauhaus'ta satılıyor :) |
Resimleri görünce duygulandım şimdi..bu kışa kadar benimde yaklaşık 10 yaşında turuncu çiçekli cliviam vardı..yazın balkonda kışın apartmanda koridor camında duruyordu katımızda ama maalesef çalındı..şimdi görünce bidaha üzüldüm..
|
Allah rızası için ben aylardır bu çiçeği arıyorum elinde soğanı tohumu artık nesi olan varsa bana yardımcı olursa minnettar olurum..
|
Ben 15 gün önce Bauhousa dan Cliva alıyordum, oğlumun söylenmesi üzerine bıraktım :( ama bugün sırf onun için gittim ve son bir tane kalmış onu aldım :D
|
Alıntı:
|
Evet yaa yavru dedim. Bir çiçeği ayırdım galiba beş saksı çıkmıştı. Şimdiye kadar aklınız neredeydi? ;)
İki saksıyı getirmiştim. Birini bir arkadaşımıza yolladım. Galiba iki saksı da Manyas'da kaldı. Gittiğimde sağ salim bekliyorlarsa sevgili Mirbe ve Hhatice sizlere göndermeye gayret ederim. |
Sevgili Güler Hanım, Clivanıza nasıl bakıyorsunuz anlatırmısınız, içerdemi bakayım ne kadar su vereyim, yardımcı olursanız sevinirim .
|
Alıntı:
|
Cliva yazın Manyas'da açık balkonda, kışın İstanbul'da kapalı balkonda. Yaptığım bir şey de yok, on günde bir su veriyorum. Ara sıra da yapraklarını siliyorum, açık alanda tozlanıyor da ondan.
Ama çiçeklenme döneminde ki çok sık oluyor, bol bol ilân-ı aşk ediyorum. |
Güler Abla;
Bende de clivia var ve şu an çiçekte. Mutlu Kutlu sitesinde kokulu yazmış ancak benim cliviam hiç kokmuyor. Sizinki kokulu mu kokusuz mu acaba? Yoksa bilgi mi yanlış. |
Bende iki renk var sevgili kopshtar. Biri portakal rengi, biri de sarı. Ama maalesef ikisinde de koku yok.
|
Arrkadaşlar clivia çok güzel bir çiçek ama ben mersinde bulamadım bana yardımcı olurmusunuz
|
Alıntı:
sayın Burak alkan, Antalya'lı komşun Mutlu Kutlu da vardı ama kaldımı bilmem. |
Bildiğim kadarıyla Mutlu Kutlu'da kalmamış. Bu aralar yapı marketler getiriyor.
|
Geçen hafta Bauhaus'a hem portakal rengi hem de sarı rengi gelmişti. Yine getirecekler mi öğrenirim.
|
1 Eklenti(ler)
1 ay önce Koçtaştan aldım.
|
Mutlu beyde yokmuş arkadaşlar ben burada koçtaşta görmedim Bauhaus mersinde yok ücretini göndersem bana alırmısınız
|
2 Eklenti(ler)
Clivam yeniden çiçeklendi geçen Ekim ayında açan çiçeğim 10 ay sonra yeniden çiçeklendi :D
|
Güler hanım sarı denk gelirse haber verminizi rica edecegim . bana hic denk gelmedi.
Bettyycim klivyanızın yaprakları pek hoşuma gitmedi ucları kırık ve lekeli hastamı ? klivya güneşi sevmez gölge bitkisi unutmayın suyuda bir okadar sevmiyor topragı kurumadan vermeyin kök cürügü varmı konturol edin isterseniz |
Hayır köklerinde falan kuruma yok sulamasını da az az yapıyorum ama eve temizliğe gelen hanım yerin değiştirmiş ben de 2 gün sonra fark ettim güneşte yanmışlar malesef, güneşe hiç dayanamıyor malesef :( yapra uçlarınıda ben kestim görüntüyü toparlama yanıkları temilemek maksadıyla
|
Sevgili Bettyycim clivia çok güzel görünüyor maşallah ellerine sağlık
|
2 Eklenti(ler)
clivia'm çiçek açıyor ( da) bu mevsimde normalmidir , bilemedim..
|
3 Eklenti(ler)
clivia'm çiçeklerini gösterdi.. bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtması dileğiyle..
:p:p:p |
Nasıl bir güzelliktir harika...
Benimkinde hala çiçek belirtsi yok habire yaprağa çalışıyor.. |
Sayın bozo.0606 muhteşem acmış bendeki 4 yıldır tık yok :mad:
Ortak şipariş acılsa farklı renklerini edinmek cok isterdim klivyanın alacalı yapraklısıda ebayda satılıyor . |
Sayın bozo.0606 mükemmel görünüyor ben çok aradım malesef bulamadım ellerinize emeklerinize sağlık Sevgiler...
Ortak sipariş olursa çok sevinirim benimde istediğim tür :) |
Alacalısı müthiş güzelmiş..
Yorumlar için teşekkür ederim. Ben clivia yı Ankara Bauhaus dan aldım. Sonra çok kötüledi ve kökleri çürüdü. Bende atmaya kıyamadım ve bahçede alelade bir saksıya dikiverdim. ( şu an bulunduğu saksı ) İyiki de atmamışım , su an bu durumda ve sanki bana teşekkür edercesine bu mevsimde çiçeklendi. Çiçeklenmesi için bişey yapmadım. Sadece soğuklar gelene kadar bahçedeydi , sonra içeri aldım. Tomurcukları bahçede oluşturdu. Clivia lardan asla ümidinizi kesmeyin derim. Bir hafta önce baktığımda ankara bauhaus da vardı. |
Çok güzel.
|
Çok güzel bir çiçek ile tanıştım sayenizde.
Herkese teşekkürler. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
inanın banada sürpriz oldu ve paylaşmak istedim. clivia ların birz kulağını bükmek , kızmak gerekiyor herhalde. bende öyle oldu , sonuç yukarıda.. sizin çiçeğinizde açacaktır emin olun. clivialar canlı ve bol güneşi çok seviyorlar. ilgilenenlerin bilgisine..:cool: |
3 Eklenti(ler)
Buda benim Clivia'm..
|
Bugün ikinci goncada çiçeklendi, hepsi çiçeklendikten sonra tekrar resimleyeceğim.
|
Sevgili Süha, klivyanız maşallah muhteşem, bende de var ve balkonda duruyor, acaba bende mi içeri alsam?
|
Sizinki balkona uyum sağladıysa orada durması daha mantıklı ama geceler soğuk olduğundan içeri alsanız belki daha iyi olur.
|
Sn bozo 0606 mükemmel bir görüntü:)
Güneş derken direk güneş ışığınamı koymalıyım? |
Sevgili Mirbe,
Clivia direk güneş ışığı istemiyor (yakıcı ) sabah güneşi ılık güneş yeterli gelir.Benimki sadece ışıkla idare ediyor hiç güneş görmüyor. |
2 Eklenti(ler)
Clivia'nın son durumu..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025