agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Syngonium (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/4410.htm)

oppss! 05-02-2010 14:40

Kışa doğru küçülüyor yaprakları, yazın tekrar gürleşiyor...
Eski fotoğraflara bakayım yinede...
Ben yaprakların altında kalıyorun ancak, yapraklar 1.5 2 metre yukarda merdivenle ulaşıyorum su püskürtmek için:)
Yaprakları kolumun uzunluğuna denk oluyor...
Saksısı kendisine göre oldukça küçük, nasıl değiştireceğim bu bahar bilemiyorum:)

oppss! 05-02-2010 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 565069)

Benimki buna benziyor işte, tam adını bilmiyorum...

Zühre Demir 17-02-2010 20:13

Syngonium için en uygun toprak karışımı nasıl olmalı? Torf ve perlit karışımı uygun olur mu acaba?

acemifüsun 17-02-2010 22:15

Sevgili zuhredemir benim de senelerdir yetiştirdiğim syngoniumum var, bahçe toprağında duruyor, torfun suyunu ayarlamak oldukça zor.

Zühre Demir 17-02-2010 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 580933)
Sevgili zuhredemir benim de senelerdir yetiştirdiğim syngoniumum var, bahçe toprağında duruyor, torfun suyunu ayarlamak oldukça zor.

Teşekkür ederim. Ben de şu bahçe toprağı tedarik etme konusunda çok başarısızım. Burada da bağ-bahçe yokki :)

acemifüsun 17-02-2010 23:10

Seralarda ya da çiçekçilerde belkide pazarda bulabilirsiniz:)

Zühre Demir 17-02-2010 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 580996)
Seralarda ya da çiçekçilerde belkide pazarda bulabilirsiniz:)

Bizim burdaki pazarda yok, çiçekçilerde de yok; hepsi torfçu. Seracılara ise gidip soracağım. Neden satmıyorlar ki marketlerde de? Aslında torftan daha çok tercih edilmez mi? En iyisi gidip parklardan falan çalmak :) Ama onlar da çimli ;)

oppss! 18-02-2010 11:25

Bende burada bahçe toprağı kullanıyorum, torf çok fazla su tutuyor...

Zühre Demir 18-02-2010 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oppss! (Mesaj 581174)
Bende burada bahçe toprağı kullanıyorum, torf çok fazla su tutuyor...

Sayın oppss, muhteşem doğaya sahip Rize'de eminim ki bahçe toprağı bulmakta hiç zorlanmıyorsunuz. Ne kadar şanslısınız :(

oppss! 18-02-2010 19:38

Evet hiç zorlanmadığımı söyleyebilirm:)

nurcan dalmis 30-07-2010 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pat(i)ilker (Mesaj 505332)
arkadaşlar bende sizinle bitkimi paylaşmak istiyorum ve önerebileceğiniz bişey varmı acaba öncelikle ilk 3 resimdeki bitkim 8yaşında :d bayağa büyük çok yapraklı diğer resimdekiler ise daha bebekler onları yanlşkla büyük bitkimin saksınsını deiştirirken kopartmştm sonra onlarıda köklendirip ektim :p

bıtkılerınız bır harıka masallah dogrusu bende de var ama daha yavru sayılır evden eve tasırken kırdım saksısı dustu ama umudumu yıtırmedım sımdı ıse yenı yapraklar vermeye basladı yakın zamanda resım eklerım...:d

lale türk 15-02-2011 17:57

merhabalar ben bu bitkiyi arkadaşımın çiçeğnin dbinden köklü alıp diktim önce bütün yapraklarını döktü hiç yaprağı kalmadı fakat şimdi uç kısmından bir yaprak verdi ama yaprak tam açilmadı ve yaprağının ucu yanık gb szce benm çiçeğim tutmadımı neden böyle oldu ne yapmam gerek

lale türk 15-02-2011 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale türk (Mesaj 755880)
merhabalar ben bu bitkiyi arkadaşımın çiçeğnin dbinden köklü alıp diktim önce bütün yapraklarını döktü hiç yaprağı kalmadı fakat şimdi uç kısmından bir yaprak verdi ama yaprak tam açilmadı ve yaprağının ucu yanık gb szce benm çiçeğim tutmadımı neden böyle oldu ne yapmam gerek

ne kadar sürede büyüyüp gürleşr

Karaburun 20-09-2011 14:05

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,

Ben de bitkimi ve gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.:p İki yıl önce küçük bir fidanken dikmiştim şimdi bu hale geldi. Yaz döneminde çok hızlı büyüyor. Suyu seven bir bitki. Üst sürgünlerden budama yapıp su dolu vazoya koyuyorum ve orada da köklenip yaşamına devam ediyor. :p Sarılıcı bir bitki olduğu için saksısına uzunca bir destek koydum. Belli bir uzunluktan sonra farkettim ki son çıkan yapraklar daha büyük ve daha koyu renkli oluyor. Dipten gelen sürgünler ise küçük ve alacalı. Saksıyı kaplayacak şekilde yayılmasındansa, sardırıp uzamasını tavsiye ederim.

ebrar nisa 21-09-2011 17:11

Maşallah çiçeğiniz çok güzel.inşallah bir gün benim çiçeğimde bukadar büyür:)

Karaburun 22-09-2011 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ebrar nisa (Mesaj 861477)
Maşallah çiçeğiniz çok güzel.inşallah bir gün benim çiçeğimde bukadar büyür:)

Teşekkür ederim ebrar nisa. Çiçeklerim arasında en hızlı büyüyen ve gelişme gösteren bitki diyebilirim. Önceki sayfalarda 'arsız' demişler ya çok doğru. O yüzden siz de merak etmeyin. Yerini sevip ışığı, suyu eksiksiz alırsa sizinki de kocaman olacaktır.

Tika 31-12-2011 15:40

Benim çiçeğim de yerini sevdi,uzun uzun yeni dallar ve yapraklar çıkarıyor.Yalnız çiçek yosunlu çubuk olduğu halde,tamamen ışığa doğru eğilmiş durumda,yosunlu çubuğa alt kısmından bağlı;ama sanırım uzamaya devam ettikçe bağlamaya da devam etmek gerekiyor. :)

glorya 07-04-2013 22:30

Ben de bu bitkiden diktim. Sarılıcı olduğunu bilmiyordum şimdi öğrendim. Yarın hemen bi destek koyayım

ezgigül 19-09-2013 15:08

Merhaba. Benim de yaklaşık 1 yaşında melek kanadım var. Bu yaz arka arkaya 3-4 tane yaprak çıkardı. 1 tane de sürgünü vardı, onu ayırdım. Yapraklar sağlıklı ama çıkarken ortasında bir yırtıkla çıktı. Bunun sebebi nedir?
Bir de son çıkardığı yaprak diğer yapraktan ayrıldı ama bir türlü açılmadı, öylece dürüm haliyle duruyor. Sizce niye olur böyle birşey?

İlkbahar 19-09-2013 17:50

Merhaba;

Benim Syngonium ekeli iki ay oldu.Çok güneşli bir alanda kalınca yaprakları kurudu.Bende onu yarı gölge bir alana alınca bir iki yaprak çıkardı.Benim anlamadığım şey yaprakların çok küçük olması.Oysa ki ektiğimde üstü büyükçe yapraklarla doluydu.

glorya 20-03-2014 12:17

Benim çiçeğiminde birden bire gelişimi durdu. boyu uzamıyor sebebi ne olabilir?

Maude 25-06-2014 14:33

1 Eklenti(ler)
Bir alışveriş merkezinde dikili olan onlarcası arasından küçük bir dal aldım. Sapın yanından uzunca bir kök uzanıyordu. Eve geldiğimde üst yaprakları poşette biraz hırpalanmıştı. Fotoğrafta büyük gibi görünse de küçük bir fide. Sormak istediğim birşey var:

Toprağa biraz daha mı gömmeliydim, dalların bağlantı yeri toprağın altında mı olmalıydı acaba? Yoksa zaten uzunca bir kökü vardı, bu haliyle iyi mi?

Maude 25-06-2014 14:36

Fotoğraf neden ters oldu anlayamadım.

Maude 03-07-2014 06:39

Oldukça minik bir fideydi, kökten çürüme olmuş, kurtaramadım :(.

Maude 01-10-2014 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maude (Mesaj 1301950)
Oldukça minik bir fideydi, kökten çürüme olmuş, kurtaramadım :(.

Daha büyük, yeni bir fide aldım tanıdıktan. Suya koydum, bu sefer umarım köklenir. Sarılıp, sarkmış haline bayılıyorum.

Feride Yaşar 13-11-2014 23:38

Melek kanadım

:oBenim bitkim, coştukça coşar durur. Nazarım değecek. Baharda saksı ve toprak değiştirdim. Beş altı dal ayırdım, kalanı attım. Bahardan bu yana aldığı şekil bu.

sinan yavuzz 09-12-2014 17:39

nasıl başardım bilmiyorum ama bu kadar arsız bir çiçeğimi kuruttum sonunda :o ufacık bir daldan kocaman yapmıştım ama bir anda kurudu :(

EsAyTio 23-02-2015 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinan yavuzz (Mesaj 1339620)
nasıl başardım bilmiyorum ama bu kadar arsız bir çiçeğimi kuruttum sonunda :o ufacık bir daldan kocaman yapmıştım ama bir anda kurudu :(

Sanirim biz acemiler icin, zaman ve deneyim her seyin caresi :)

TCM 06-10-2016 14:54

Bu çiçeği aşağıdan destekle yukarı sardıracağımıza yukarı asıp aşağı sarkıtsak olmaz mı?

Mücevher Çalısı 06-10-2016 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1481416)
Bu çiçeği aşağıdan destekle yukarı sardıracağımıza yukarı asıp aşağı sarkıtsak olmaz mı?

https://www.google.com.tr/search?q=S...YjIJAvJJouM%3A

Yukarıdaki görseller elinizdekinden farklı bir çeşite ait değilse oluyormuş...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025