agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Aeschynanthus radicans (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3959.htm)

alacakaranlik 13-03-2012 08:21

Bazı yapraklarda soğuk zararı gördüm. Özellikle bu kahverengi saksıda bulunan bitkinin yapraklarında.Havaların ısınmasıyla beraber düzelmeye başlarlar. Lakin pembe saksıda gelişim diğerlerine göre yavaşsa size tavsiyem komple toprağından ayırın ve köklerin sağlık durumuna bakın. eger köklerde kuruma veya çürüme başlamış ise, kök budaması yapıp yaeniden dikin (gövdenin çok az bir kısmını topraga batırarak )

Bu aralar Ankara'da ciddi bir yakan güneş çıkmadı daha bildiğim kadarıyla. Benim ruj çiçeği 3 hafta direk camla bir bütün olarak geçirdi ve sadece soğuk zararı gördü. Suanda salon ortasında aydınlık bir yerde duruyor ve 1 haftada kendini toparladı

gülenmelek 13-03-2012 09:13

Aynı saksıda olup, aynı gelişmeyi gösterirken, ben ayırdıktan sonra bir tanesi farklı gelişim gösteriyorsa dediğiniz gibi bir problem vardır mutlaka. Önerinizi dikkate alıp gerekeni yapacağım Sayın alacakaranlik. Çok teşekkür ediyorum ;)

ayhat 13-03-2012 09:46

Demek adı ruj çiçeğiymiş, geçen ay bende aldım bence çok güzel, zaten birde kokusu olsa tadından yenmez :)

Jezebel 15-03-2012 10:59

2 Eklenti(ler)
Benim minik kız

Eklenti 274146

Eklenti 274147

;)

alacakaranlik 15-03-2012 11:21

Sayın Jezebel, bu minik kızınız çok tatlıymış :)

Jezebel 18-03-2012 12:21

1 Eklenti(ler)
Saksı değişti ki geniş geniş gelşebilsin

Eklenti 274669

.

beka 26-03-2012 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik (Mesaj 923806)
Sayın Gülenmelek sizin bitkideki görüntü güneş yanıklığı, besin madde noksanlığı, soğuk zararı var gibi gözüküyor. Kesin karar verebilmek için, toprak yapısı ( gübreleme, bitkinin aynı ttoprakta nekadar süredir olduğu ) , ve topraktan çıkan sürgünlerin resimleri , sulama ve bulunduğu ortam ile ilgili bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.

Sn Alacakaranlık benimde Koçtaş'tan aldığım çiçeğimin yapraklarının kenarlarında sn. Gülenmelek' in bitkisindeki gibi sararmalar ve yapışkan bir madde oluştu. Çiçekleri tamamen döküldü fakat üzerinde yeni sürgünlerde var. Bu arada bitkiyi alalı bir,iki ay oldu. Toprak değiştirmedim.
Çiçeğim salonumun doğuya bakan camının önünde duruyor( iç mekanda ve kalorifere birbuçuk metre uzaklıkta). Haftada bir veya iki defa su veriyorum( toprağının nemi kurur gibi olunca).
Resimlerden tam anlayamadım ama bu bitki açık havada mı daha iyi gelişiyor?
Balkonum Güneydoğuya bakıyor ve yüksek olduğu için bazı yerleri çok esiyor.
Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

beka 06-05-2012 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beka (Mesaj 931692)
Sn Alacakaranlık benimde Koçtaş'tan aldığım çiçeğimin yapraklarının kenarlarında sn. Gülenmelek' in bitkisindeki gibi sararmalar ve yapışkan bir madde oluştu. Çiçekleri tamamen döküldü fakat üzerinde yeni sürgünlerde var. Bu arada bitkiyi alalı bir,iki ay oldu. Toprak değiştirmedim.
Çiçeğim salonumun doğuya bakan camının önünde duruyor( iç mekanda ve kalorifere birbuçuk metre uzaklıkta). Haftada bir veya iki defa su veriyorum( toprağının nemi kurur gibi olunca).

Şakayıkta olduğu gibi bu konuda da herhangi bı cevap alamadım.:((

Tika 10-05-2012 05:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beka (Mesaj 931692)

İc mekan bitkisi aslinda,ama kapali balkonunuz varsa ciceklere sera etkisi yarattigi icin oraya da koyabilirsiniz.Bakimi mum ciceginin bakimina benziyor.Bence balkona cikarmayin,esintisi fazla demissiniz,ciceginize zarar verir.Sulamasina dikkat edin.Hafatada iki kez sulamak cok geliyor olabilir.Sulamanin gunu yok zaten,toprak elinizi islatmadiginda sulayacaksiniz.Suladiginizda suyun fazlasi saksida kalmamali.Mutlaka saksinin alti delik olmali.
Yapiskan madde demissiniz,hastalik olabilir.Ev yapimi ilaclar bolumunden kontrol edin derim.
Tecrubeli arkadaslar daha iyi yardimci olurlar.

beka 10-05-2012 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 963066)
İc mekan bitkisi aslinda,ama kapali balkonunuz varsa ciceklere sera etkisi yarattigi icin oraya da koyabilirsiniz.Bakimi mum ciceginin bakimina benziyor.Bence balkona cikarmayin,esintisi fazla demissiniz,ciceginize zarar verir.Sulamasina dikkat edin.Hafatada iki kez sulamak cok geliyor olabilir.Sulamanin gunu yok zaten,toprak elinizi islatmadiginda sulayacaksiniz.Suladiginizda suyun fazlasi saksida kalmamali.Mutlaka saksinin alti delik olmali.
Yapiskan madde demissiniz,hastalik olabilir.Ev yapimi ilaclar bolumunden kontrol edin derim.
Tecrubeli arkadaslar daha iyi yardimci olurlar.

Çok teşekkürler sn.Tika.:))

aydam 30-06-2012 15:17

ruj çiçegini çiçeklendirmek için ne yapmak lazım

cevizagacik 18-04-2013 22:42

1 Eklenti(ler)
Annemin aldığı ruj çiçeği.İsmini tam olarak hatırlayamadığı için bir türlü öğrenemedim.Yine burada buldum ;)

mügem 25-04-2013 17:53

Yardım eder misiniz?

2 Eklenti(ler)
Eklenti 395324
21 nisan günü edindiğim ruj çiçeğim.Bana biraz saksıda sıkışmış gibi geldi.Aralayıp baktığımda birçok kök olduğunu gördüm.Sizce ayırmalımıyım?
Eklenti 395325
Çiçeklendiği için acaba ayırmak zarar verir mi?

mügem 02-05-2013 22:01

Merhabalar,dün çiçeğimi ayırdım.6 kök varmış.Birini anneme,birini komşuma,birini de sevgili ahesteye ayırdım.Kalan 3 kökü de daha geniş saksıya serbestçe diktim.
Ruj çiçeğini çok istiyordum.İlçe pazarında 15 demişlerdi,oğlumun sınavı sebebiyle İzmir'e gidince,Carrefour'da 10 tlye buldum.Hemen aldım tabi.

aheste 06-05-2013 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1148374)
Merhabalar,dün çiçeğimi ayırdım.6 kök varmış.Birini anneme,birini komşuma,birini de sevgili ahesteye ayırdım.Kalan 3 kökü de daha geniş saksıya serbestçe diktim.
Ruj çiçeğini çok istiyordum.İlçe pazarında 15 demişlerdi,oğlumun sınavı sebebiyle İzmir'e gidince,Carrefour'da 10 tlye buldum.Hemen aldım tabi.

Sevgili arkaşım,bu çiçeği bende çok istiyordum senin sayende kavuştum, çok teşekkür ederim canım:).

ahmeter 09-07-2013 19:22

Ruj

1 Eklenti(ler)
Ruj çiçeği
Bahçemin güzellerinden

mügem 29-07-2013 08:47

Sayın ahmeter bitkiniz çok güzel çiçeklenmiş,bitkinin konumunu,güneş-gölge görme durumunu,sulamasını söyler misiniz?Teşekkürler.

ezafma 30-01-2014 17:25

4 Eklenti(ler)
Bunlarda farklı türleri:

arıkuşu 01-03-2014 18:53

Ben de böyle tanışmıştım ruj çiçeğiyle:)) Sonradan çok sevmiştim küçük kırmızı çiçeklerini, ne yazık ki mantar yüzünden kaybettim.

Aysis 01-03-2014 19:58

1 Eklenti(ler)
Benimki de işte bu

Eklenti 473211

mügem 01-03-2014 23:26

Çiçekçiye gittim ve mum çiçeği var mı diye sordum. Var dedi gösterdi. Türünü sordum o da bilmiyordu. Aldığın yeri bir arayıp öğrenir misin dedim. Aradı ve (okunuşu ile sanırım) aşinentus dedi. Aldım geldim eve, internette epeyce hoya a... vs. diye aradım. Sonunda bir de baktım ki mum çiçeği değil, ruj çiçeğiymiş :)

Benim ruj çiçeğimle tanışmam da,aşağı yukarı aynı.İlçemizin çiçek pazarına sergi açan çiçekçilerden birinde,ruj çiçeğini gördüm.Bu çiçek ndeir diye sordum.Mum çiçeği dediler,hayır ruj çiçeği dedim.Hatta latince adını da dilim döndüğünce telaffuz ettim.Çiçekçi inatçı,o mum diyor,ben ruj,o mum,ben ruj.Sonunda 15 tl fiyatı olan bitkiyi almadım.Tesadüf 1 aya kalmadan,çiçeğimi edindim.10 tl'ye,hem de içinde 6 kök varmış.Mutlu son ;)

gokselcetin 28-09-2014 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 925698)
Benim minik kız

Eklenti 274146

Eklenti 274147

;)

Sayın Jezebel bu çiçeği nasıl temin edebiliriz, ülkemizde bulma imkanımız var mı?

lilpar76 02-11-2014 11:56

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim ruj çiçeyim bitlenmiş, yaprakları da yapışkanlamaya başladı, son bir ayda havaların soyumasından dolayı kapalı balkona aldım arada yağmurlu havada dışarıya koyuyordum ki, havanın nemınden yararlansın. Anlaşılan ıslak halde kapalı ortam ona hoş gelmemiş, yardım eden olursa sevinirim.

esmaesma 23-12-2014 15:22

4 Eklenti(ler)
Benim birkaç hafta önce mum çiçeği diye aldığım ruj çiçeğim de bana ilk çiçeklerini gösterecek sanırım çok az kaldı ;) bir dalın ucunda tam 4 adet çiçek var çok sevimliler :D

pürlem 18-01-2015 19:23

Malesef...

1 Eklenti(ler)
Herkese iyi akşamlar. Hepinizin çiçekleri çok çok güzel. Nazar değmesin.
Benim çiçeğimde bir aydır çok güzel çiçeklendi ancak bu sabah baktığımda hepsi birden dökülmüştü küçük saksıda bulunanın. Büyük olan ana çiçek hala çiçeklerini tutuyor ama. Sizce neden olmuştur? Aynı odada duruyorlar.Aynı su ile sulanıyorlar... İşte eski hali :(

esmaesma 20-01-2015 21:37

5 Eklenti(ler)
Ruj çiçeğimin son hali . Ancak sormak istediğim birşey var arkadaşlar ruj çiçeği herkeste bu kadar yavaş mı gelişiyor yoksa benim çiçeğimde ters giden birşeyler mi var ? Resimlerde de belli zaten yaprakları buruşuyor. Nedeni ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

pürlem 27-01-2015 10:28

Malesef gerçekten çok yavaş gelişiyorlar.Aylardır bekliyorum daha iç çiçekler yeni yeni kendini gösterdi.sizinki gibi olmaları yine çok bekletecek bizi sanırım.Ama yine de değer.Gelişimini izlemek çok güzel oluyor.Yapraklar buruşuk ama çiçekleri gayet güzel gözüküyor.Direk güneş vurmuş olabilir mi çiçeğe?

esmaesma 27-01-2015 14:02

Sayın pürlem, cevabınız için teşekkür ederim.Direkt güneş ışığı almadı hiç zaten sonbaharın sonlarına doğru aldım. Ben de bir türlü anlayamadım nedenini suyunu da hiç ihmal etmedim ama yaprakları bu durumda.

eylül başak 10-04-2015 02:21

*** arksım halen bu beneklı ruj cıcegınız duruyormu acaba sımdıen tskler cvp ıcın sevgıler

dilara7 17-04-2017 16:18

Bir ay önce aldığım ve aldığında da baya susuz du yaprakları da kendinden geçmişti ve gelişim göstermiştir ne yapmam lazım :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025