![]() |
Bazı yapraklarda soğuk zararı gördüm. Özellikle bu kahverengi saksıda bulunan bitkinin yapraklarında.Havaların ısınmasıyla beraber düzelmeye başlarlar. Lakin pembe saksıda gelişim diğerlerine göre yavaşsa size tavsiyem komple toprağından ayırın ve köklerin sağlık durumuna bakın. eger köklerde kuruma veya çürüme başlamış ise, kök budaması yapıp yaeniden dikin (gövdenin çok az bir kısmını topraga batırarak )
Bu aralar Ankara'da ciddi bir yakan güneş çıkmadı daha bildiğim kadarıyla. Benim ruj çiçeği 3 hafta direk camla bir bütün olarak geçirdi ve sadece soğuk zararı gördü. Suanda salon ortasında aydınlık bir yerde duruyor ve 1 haftada kendini toparladı |
Aynı saksıda olup, aynı gelişmeyi gösterirken, ben ayırdıktan sonra bir tanesi farklı gelişim gösteriyorsa dediğiniz gibi bir problem vardır mutlaka. Önerinizi dikkate alıp gerekeni yapacağım Sayın alacakaranlik. Çok teşekkür ediyorum ;)
|
Demek adı ruj çiçeğiymiş, geçen ay bende aldım bence çok güzel, zaten birde kokusu olsa tadından yenmez :)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sayın Jezebel, bu minik kızınız çok tatlıymış :)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Çiçeğim salonumun doğuya bakan camının önünde duruyor( iç mekanda ve kalorifere birbuçuk metre uzaklıkta). Haftada bir veya iki defa su veriyorum( toprağının nemi kurur gibi olunca). Resimlerden tam anlayamadım ama bu bitki açık havada mı daha iyi gelişiyor? Balkonum Güneydoğuya bakıyor ve yüksek olduğu için bazı yerleri çok esiyor. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yapiskan madde demissiniz,hastalik olabilir.Ev yapimi ilaclar bolumunden kontrol edin derim. Tecrubeli arkadaslar daha iyi yardimci olurlar. |
Alıntı:
|
ruj çiçegini çiçeklendirmek için ne yapmak lazım
|
1 Eklenti(ler)
Annemin aldığı ruj çiçeği.İsmini tam olarak hatırlayamadığı için bir türlü öğrenemedim.Yine burada buldum ;)
|
Yardım eder misiniz?
2 Eklenti(ler)
Eklenti 395324
21 nisan günü edindiğim ruj çiçeğim.Bana biraz saksıda sıkışmış gibi geldi.Aralayıp baktığımda birçok kök olduğunu gördüm.Sizce ayırmalımıyım? Eklenti 395325 Çiçeklendiği için acaba ayırmak zarar verir mi? |
Merhabalar,dün çiçeğimi ayırdım.6 kök varmış.Birini anneme,birini komşuma,birini de sevgili ahesteye ayırdım.Kalan 3 kökü de daha geniş saksıya serbestçe diktim.
Ruj çiçeğini çok istiyordum.İlçe pazarında 15 demişlerdi,oğlumun sınavı sebebiyle İzmir'e gidince,Carrefour'da 10 tlye buldum.Hemen aldım tabi. |
Alıntı:
|
Ruj
1 Eklenti(ler)
Ruj çiçeği
Bahçemin güzellerinden |
Sayın ahmeter bitkiniz çok güzel çiçeklenmiş,bitkinin konumunu,güneş-gölge görme durumunu,sulamasını söyler misiniz?Teşekkürler.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda farklı türleri:
|
Ben de böyle tanışmıştım ruj çiçeğiyle:)) Sonradan çok sevmiştim küçük kırmızı çiçeklerini, ne yazık ki mantar yüzünden kaybettim.
|
1 Eklenti(ler)
|
Çiçekçiye gittim ve mum çiçeği var mı diye sordum. Var dedi gösterdi. Türünü sordum o da bilmiyordu. Aldığın yeri bir arayıp öğrenir misin dedim. Aradı ve (okunuşu ile sanırım) aşinentus dedi. Aldım geldim eve, internette epeyce hoya a... vs. diye aradım. Sonunda bir de baktım ki mum çiçeği değil, ruj çiçeğiymiş :)
Benim ruj çiçeğimle tanışmam da,aşağı yukarı aynı.İlçemizin çiçek pazarına sergi açan çiçekçilerden birinde,ruj çiçeğini gördüm.Bu çiçek ndeir diye sordum.Mum çiçeği dediler,hayır ruj çiçeği dedim.Hatta latince adını da dilim döndüğünce telaffuz ettim.Çiçekçi inatçı,o mum diyor,ben ruj,o mum,ben ruj.Sonunda 15 tl fiyatı olan bitkiyi almadım.Tesadüf 1 aya kalmadan,çiçeğimi edindim.10 tl'ye,hem de içinde 6 kök varmış.Mutlu son ;) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim ruj çiçeyim bitlenmiş, yaprakları da yapışkanlamaya başladı, son bir ayda havaların soyumasından dolayı kapalı balkona aldım arada yağmurlu havada dışarıya koyuyordum ki, havanın nemınden yararlansın. Anlaşılan ıslak halde kapalı ortam ona hoş gelmemiş, yardım eden olursa sevinirim.
|
4 Eklenti(ler)
Benim birkaç hafta önce mum çiçeği diye aldığım ruj çiçeğim de bana ilk çiçeklerini gösterecek sanırım çok az kaldı ;) bir dalın ucunda tam 4 adet çiçek var çok sevimliler :D
|
Malesef...
1 Eklenti(ler)
Herkese iyi akşamlar. Hepinizin çiçekleri çok çok güzel. Nazar değmesin.
Benim çiçeğimde bir aydır çok güzel çiçeklendi ancak bu sabah baktığımda hepsi birden dökülmüştü küçük saksıda bulunanın. Büyük olan ana çiçek hala çiçeklerini tutuyor ama. Sizce neden olmuştur? Aynı odada duruyorlar.Aynı su ile sulanıyorlar... İşte eski hali :( |
5 Eklenti(ler)
Ruj çiçeğimin son hali . Ancak sormak istediğim birşey var arkadaşlar ruj çiçeği herkeste bu kadar yavaş mı gelişiyor yoksa benim çiçeğimde ters giden birşeyler mi var ? Resimlerde de belli zaten yaprakları buruşuyor. Nedeni ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.
|
Malesef gerçekten çok yavaş gelişiyorlar.Aylardır bekliyorum daha iç çiçekler yeni yeni kendini gösterdi.sizinki gibi olmaları yine çok bekletecek bizi sanırım.Ama yine de değer.Gelişimini izlemek çok güzel oluyor.Yapraklar buruşuk ama çiçekleri gayet güzel gözüküyor.Direk güneş vurmuş olabilir mi çiçeğe?
|
Sayın pürlem, cevabınız için teşekkür ederim.Direkt güneş ışığı almadı hiç zaten sonbaharın sonlarına doğru aldım. Ben de bir türlü anlayamadım nedenini suyunu da hiç ihmal etmedim ama yaprakları bu durumda.
|
*** arksım halen bu beneklı ruj cıcegınız duruyormu acaba sımdıen tskler cvp ıcın sevgıler
|
Bir ay önce aldığım ve aldığında da baya susuz du yaprakları da kendinden geçmişti ve gelişim göstermiştir ne yapmam lazım :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025