agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Difenbahya (Dieffenbachia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3808.htm)

devilstori 09-01-2015 15:30

arkadaşlar topragının boceklenmesı sonucu kestıgım dıfım kötü dürumda formu neryse bastan sona okudum ve bı cozum bulamadım suan kestıgım ve dırek topraga dıktıgım acıkta kalan kısımları mumla muhurledıgım yavrular yumusamaya basladı ve sankı curuyecek gıbı duruyor ve koklu kalan kısımda aynı durumda napmalıyım acaba yapraklı kısımın yaprakları sararıyo sanırım oda kuruyacak az eevl hepsını soktum ve toprakta kalan kısımlarda yumusuamıs neden acaba bu sorunlar sızlerdede oldu mu napmalıyım yoksa varda ben mı gozden kacırıorum

Alpako 14-01-2015 18:35

1 Eklenti(ler)
Efendim merhabalar..
Yaklaşık 1 yıllık difenbahyam açtığı her yeni yaprak sonrası alttan bir yaprağı sarartıp kurutup çürütüyor. Resimde göründüğü üzere. Sebep ne olabilir haftada 330ml lik hazır suyun tamamını boşaltıyordum. Sebep bu olabilirmi ?

kıvanç-yılmaz 30-01-2015 01:36

2 Eklenti(ler)
Selam herkese benim difenbahyanın yaprağı yuvarlak sararma oldu neden olabilir fotolarını attım yardım edin sobalı odada duruyor ondan olabilirmi

Muda 30-01-2015 14:42

Hangi çiçek olursa olsun bitkilerin yaprakları bir süre sonra ölmeye yerine yeni yapraklar çıkmaya başlıyor. Bitki özellikle kışın yeterli güneş ışıgı gelmediği havalandırma ve sulama azaldığı için dinlenme moduna geçiyorlar. Bunda benim anladığım kış güneşinin de etkisi var. Baharla birlikte yeterli ışık, hava ve su ile yeterli toprak olması gerekirse gübreleme ile çok daha güzel difenbahyanız olur. Benim gördüğüm hiç sıkıntı yok. Dışarıda oldukları için donan, içeriye alınınca da bozulan o kadar çiçek var ki.

hira 05-03-2015 22:40

1 Eklenti(ler)
Annemlerdeki difenbahya.. Belkide en sevdigim iç mekan bitkisidir.

Yavru vermiyor ki çalayım :)

osmanogul 20-04-2015 15:44

Difenbahya çürümesi

1 Eklenti(ler)
Herkeze Merhaba,

Fotoğrafta görmüş olduğunuz difembahya çeliklerini 2 m ye ulaşan ana bitkiyi bölerek elde ettim, 24 saat beklettikten sonra toprağa diktim. 10 gün sonra bu hale geldiler. Açıkta olan uçları yumuşadı ve çürüdü. Üzerlerinde de yeşil küfler oluştu. Bu konuda ne yapabilirim?
Eklenti 547789

taisenberg 26-05-2015 08:33

@osmanogul forumda bir üstad onların nomal çoğaltılma şeklinin toprağın altına tamamen gömmek olduğunu söylemişti. 3 boğum kalacak şekilde kesin küçük küçük yan yatırıp toprağa gömün. Çok sulamayın yoksa çürür bitki. Hafif nemli olsun.

rizamarangoz 24-06-2015 09:11

acil yardım..

4 Eklenti(ler)
oğlum çiçeklere zarar verdiği için onları balkona çıkarmıştım. bi süre sonra yaprakların üstü resimlerdeki gibi oldu ne yapmalıyım.

Muda 24-06-2015 09:38

Bitkinizde unlu bit olmuş.

http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/10740.htm

Bu şekilde bir rahatsızlık olduğu zaman önce ilgili yerde arayıp daha sonra zararlıyı ve ilacını sormak gerekiyor.

http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/

uysalnet 29-06-2015 15:20

Merhaba,

Fotoğraftaki güzelim çiçeği neyazıkki yanlışlıkla kırdık. Ne yapabiliriz önerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/d5RrZ4.jpg

hobiciakvarist 01-07-2015 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uysalnet (Mesaj 1391947)
Merhaba,

Fotoğraftaki güzelim çiçeği neyazıkki yanlışlıkla kırdık. Ne yapabiliriz önerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.

Merhaba ve hoşgeldiniz foruma.

Çiçeğinizin boyu uzun ancak ana dalı ince gibi geldi; muhtemelen bu nedenle kırılmıştır. Bence ana dalı daha kısa olacak şekilde (yaprakların başladığı noktaya daha yakın) bir yerden kesin, (mutlaka sap kalsın tabi 10 cm kadar) ve bunu direkt toprağa ekin. Kısa zamanda köklenip tutacaktır. Hatta dilerseniz diğer (yapraksız) sapı da ekin o da tutacak ve kısa zamanda yaprak verecektir.

Bu arada lütfen http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm konusunda kendinizi tanıtın ki sizi daha iyi tanıyalım. :) Aramıza hoş geldiniz.

a_fan_of_barca 01-07-2015 22:02

1 Eklenti(ler)
Merhaba, bu gün, neden benim de bir difenbahyam yok diyerek, kendime küçük boy bir difenbahya aldım :) Aldığım yerde bir az hırpalanmış, ama olsun, iyi bakarsam düzeleceğini düşünüyorum.

salihcan 02-07-2015 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca (Mesaj 1392630)
Merhaba, bu gün, neden benim de bir difenbahyam yok diyerek, kendime küçük boy bir difenbahya aldım :) Aldığım yerde bir az hırpalanmış, ama olsun, iyi bakarsam düzeleceğini düşünüyorum.

Küçük bir duş aldırın ardından sabah veya güneşi alan bir yere koyun sonra oturun ve onun güzelliğini izleyin :cool:

a_fan_of_barca 02-07-2015 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1392747)
Küçük bir duş aldırın ardından sabah veya güneşi alan bir yere koyun sonra oturun ve onun güzelliğini izleyin :cool:

Ben de aynen sizin söylediğiniz gibi yaptım sn. salihcan. Şimdi de gelişmeleri bekliyorum :)

salihcan 02-07-2015 19:43

Tek size önereceğim şey suyuna dikkat edin birde sabah Güneş'i çok yakıcı ise ince bir tül çekin güzel haberlerinizi bekliyorum...

deryaozel427 31-08-2015 08:49

Benim Difenbahyam

1 Eklenti(ler)
Benim difenbahyam 9 yaşında. Püf noktası ise, evde hep ayni odada yaşaması, güneşi tülün arkasından alması, her hafta ayni gün ve saatte sulanması, haftada bir sıvı vitaminli su ile spreylenmesi, her sene üstüne torf eklenmesi, ayda 2 kez duş alması ve yapraklarını ıslak bezle merdiven yardımıyla silmem..:D:D

a_fan_of_barca 31-08-2015 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deryaozel427 (Mesaj 1405149)
Benim difenbahyam 9 yaşında. Püf noktası ise, evde hep ayni odada yaşaması, güneşi tülün arkasından alması, her hafta ayni gün ve saatte sulanması, haftada bir sıvı vitaminli su ile spreylenmesi, her sene üstüne torf eklenmesi, ayda 2 kez duş alması ve yapraklarını ıslak bezle merdiven yardımıyla silmem..:D:D

Sn. deryaozel427, maşallah bitkiniz çok sağlıklı, bakımını nasıl yapıyorsanız aynen devam edin. En doğru şekilde bakımını yapıyorsunuz, özellikle aynı odada kalması konusuna kesinlikle katılıyorum, bitkiler her defa yer değiştirince yeni yerlerine alışıncaya kadar genellikle gelişim göstermezler

deryaozel427 31-08-2015 14:43

Evet bitkiler ortam şokunu sevmezler. Ya da yeni yere adapte olmasi için 1 **** 2 ay lazım. Benim tek sorunum bitkinin gövdesi ince ve desteğe ihtiyacı var. Çok buyuk yapraklı ve altlardan ve üstten sürekli uzayıp büyüyor. Heralde marangoza gidip 8 veya 10 cm kalinliginda 3m boyunda bir bitki desteği yaptirmam lazim.;)

olmez 13-11-2015 08:59

Ölümden Dönen Difenbahya :D

2 Eklenti(ler)
Okul koridorlarında, yıllardır aynı saksıda, toprağı değiştirilmeden kalmış difenbahya tüm yapraklarını dökmüş ve sadece gövde olarak kalmış. Bunun üzerine hizmetli arkadaşlar, kurudu diye bitkiyi söküp çöpe atmışlar. 1,5 m civarında, sadece gövde olarak atılmış olan bitkiye bir şans vermek istedim ve sorumlusu olduğum akvaryum ünitesine getirerek dörde böldüm. Dört parçayı birbirine bağlayarak, yavru balıkları koyduğumuz boylandırma tankının bir köşesine sabitledim. Ünite genel olarak balıkların strese girmemesi için loş ışıkta tutuluyor. 3 ay içerisinde sadece gövdeden gelmiş olduğu durum budur. Toprak yok, balık tankında olduğu için bol miktarda nitrat çekebiliyor. Birim devamlı nemli olduğu için olsa gerek yapraklar pırıl pırıl ve güçlü. Doğal ortamlarının nemli ve loş olduğu düşünülürse sanırım tam ortamını buldu. Dip kısımda bolca ve güçlü kök gelişimi mevcut. Tankın suyu pırıl pırıl, yavru balıklar mutlu, difenbahya mutlu. :)

Eklenti 585180

Eklenti 585181

aerosol 13-11-2015 09:32

müthiş bir deneme .. gerçekten güzel görünüyor tebrik ederim sayın olmez .. tekrar toprağa almak gerekecek sanırım ... uzun ömürlü olsun

flyexp 13-11-2015 09:43

Çok güzel duruyor tebrikler..

olmez 13-11-2015 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aerosol (Mesaj 1420137)
müthiş bir deneme .. gerçekten güzel görünüyor tebrik ederim sayın olmez .. tekrar toprağa almak gerekecek sanırım ... uzun ömürlü olsun

Teşekkür ederim Sayın aerosol. Mutlu olduğu sürece böyle bırakmayı düşünüyorum şimdilik. Kendisi artık burası yeter diyecektir nasılsa diye düşünüyorum. Beni kaygılandıran tek şey yeni filizlerin bol su ve bol besin ile haddinden fazla büyüyüp ağırlığa dayanamayarak kırılması. Eğer bu olmazsa bakalım nereye kadar ben böyle mutluyum diyecek. :)

mbdgn 06-12-2015 11:25

2 Eklenti(ler)
Benim bi sorum olacak. difenbahyam saksı değişiminden sonra gövdesi yamuk çıkmaya başladı , ama yapraklar yükseldikçe düz konuma geldi. Fkat gövde hala yamuk. bunu düzeltmenin bir yolu varmı yoksa bu haliyle ilerde bir sıkıntı olurmu ?

mbdgn 03-01-2016 14:52

Difenbahyamın saksısındaki toprak bi türlü kurumuyor. Havalar soğuk diye haftada bir suluyorum hatta bu aralar sulamıyorum bile toprak ıslak diye ama bi turlü kurumuyo. bu bitkiye bi zarar verirmi acaba ? Ara sıra toprağı yüzeysel olarak karıştırıp havalandırmaya çalışıyorum , dahamı derin karıştırmalıyım acaba.

sar-dunya 03-01-2016 16:24

Bitkilerin çoğu kışın belirgin şekilde daha az su ve gübreye ihtiyaç duyarlar. Daha az sıcaklık ve ışıkta bitkinin suyu daha yavaş çekmesi normaldir.

Toprağı karıştırmak bitkinin köklerine zarar verebilir. Aynı şekilde bitkinin ihtiyacından fazlasını (su ve gübre) vermeye çalışmak da çürümeyle sonuçlanabilir.

Uzun lafın kısası, kurudukça -yazınkinden daha az miktarla- sulayın, gübre vermeyin, sularken yumuşak su kullanın. Bahara doğru büyüme emareleri gösterince tekrar eski düzene geçebilirsiniz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mbdgn (Mesaj 1430815)
Difenbahyamın saksısındaki toprak bi türlü kurumuyor. Havalar soğuk diye haftada bir suluyorum hatta bu aralar sulamıyorum bile toprak ıslak diye ama bi turlü kurumuyo. bu bitkiye bi zarar verirmi acaba ? Ara sıra toprağı yüzeysel olarak karıştırıp havalandırmaya çalışıyorum , dahamı derin karıştırmalıyım acaba.

hira 10-01-2016 09:07

1 Eklenti(ler)
Kayınvalidemin yolda bulup sevinçle kucaklayarak eve getirdiği difenbahyası.. Kesilerek yola atılmış, o da getirip suya koymuş.. Hemen dik dedim ama okuduklarıma göre suda da kök yapıyormuş.

lusoari 10-01-2016 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1432186)
Kayınvalidemin yolda bulup sevinçle kucaklayarak eve getirdiği difenbahyası.. Kesilerek yola atılmış, o da getirip suya koymuş.. Hemen dik dedim ama okuduklarıma göre suda da kök yapıyormuş.

Ablam bu harika çok önceden İstanbul'da yaşadığım zaman benimde vardı sonradan ölmüş benim yokluğumda. :(
Kayınvaliden valla çok şanslıymış ama eğer bir taneden fazlaysa tekinide sen al derim, hem çok dayanıklı, hem de çok güzel bir görüntüsü olan bir bitki ama bitkinin öz suyu ile temasın olursa ellerini hemen yıkamayı unutma zehirli sonuçta. :rolleyes:

hira 10-01-2016 19:08

Lusoari, kayınvalidem tabii ki çok şanslı.. Benim gibi bir gelini var sonuçta :o :o şakayı bırakalımda, ben evde yetişen çiçekleri hiç sevmiyorum, difenbahya güzel ama.. İki parça vardı suda ama yüzüm tutup isteyemedim :) (pek cömert degildir de) Hem benim difenbahyam var, annemlerde benim ki.. İstersem alırım ama saksısı cok buyuk taşıyamam :D

lusoari 10-01-2016 20:11

Zaten bir tane varmış yeterde artar bile o zaman. :D

deryaozel427 19-03-2016 19:04

2 Eklenti(ler)
difenbahyam 9 yasinda cicek acmaya kara verdi. Artik odaya ve saksilara sigmiyor..

slnsln 30-03-2016 18:34

Merhabalar,benim difenbahyamin yeni çıkan yapraklari çok açık yeşil çıkıyor ve koyulaşmıyor eskiler koyu yeşil ve daha büyük neden böyle oluyor dersiniz.

sardunya18 02-04-2016 21:43

Difenbahyam

1 Eklenti(ler)
:p Misafirliğe gittiğim evde o kadar güzeldi ki dayanamadım çelik istedim o da verdi sağolsun güneş görsün sıcak yerde tutar dedi .Yaprağı sarardı ama tutar inşallah

Karaburun 25-04-2016 10:58

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
5-6 gün önce difenbahyamı yeni aldım. Resimde gördüğünüz saksı uygunmudur yoksa değiştirmelimiyim? Yardımcı olursanız sevinirim. :confused:

ytören 28-04-2016 18:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 145342)
Difenbahyanın çiçeği.:)

Eklenti 19214

Eklenti 19215

Kaynak1 Kaynak 2

Merhaba çiçekleriniz çok güzel :) benim de bir difenbahyam var hediye gelmisti 8 aydir bakiyorum. Çıcek acti ama tam sizinkiler gibi acik degildi sanki giderek acilcaj gibiydi 3 gun ici tomurcuklu yari acik bi sekilde durdu 3 gun sonra yaprak sardi ustunu ve kapandi. Simdi dokununca tomurcuklar hala icinde ama cicek olmuyor. Neden ki acaba ???

deryaozel427 28-04-2016 19:12

difenbahyanın çiçeği

2 Eklenti(ler)
Sayın ytören,
Bakın benim difenbahyamda 2 tane çiçek var. 1 gün açık kaldıktan sonra ertesi gün tekrar kapandılar ve 2 aydır böyle duruyorlar. Bu bir sorun değil. Bir ara onları kesip atabilirim. Difenbahya çiçek için yetiştirilmez, yaprak güzelliği için yetiştirilir.

Sayın karaburun,
Saksınız o gövde ve yapraklara göre küçük. Bence 3-4 boy daha büyük bir saksı daha güzel olur.

cafcuf 15-05-2016 13:57

difenbahyamın saksı değişimi ve çelikleme deneyimlerim

3 Eklenti(ler)
*** arkadaşlar geçen yıl aldığım difenbahyam gelişti semirdi ve yanlardan ışkın verdi eski yapraklarındanda 5 6 kadar kalmıştı geçen hafta bu eski yaprakları budadım bugünde yandan çıkan ışkınları kökten ayırdım ve suya koydum ve saksısını büyütüp toprağını değiştirdim.

sormak istediğim buraya kadar bi yanlışlık varmı. Sürgünler biraz küçük ve taze köklenirmi birde boş olan saksıma 1den fazla sürgün ekebilirmiyim yoksa sürgünler tek tek farklı saksılara mı ekilmeli. yeni saksı için aldığım toprağı çok bastırmadım sıkıntı olurmu.:confused:

şimdiden teşekkürler.

g.c. 22-06-2016 13:11

1 Eklenti(ler)
Bu bir Difenbahya mı arkadaşlar?

a_fan_of_barca 08-08-2016 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1470025)
Bu bir Difenbahya mı arkadaşlar?

Hayır, Difenbahya değil, gördüğüm kadarıyla bitkiniz Kızaran Filodendron (Philodendron Erubescens). Bakımıyla ilgili bilgiyi burada bulabilirsiniz. Buradan da bitkinin sitedeki sayfasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca, bitkilerin isimlerini genellikle bu sayfada sormamız daha iyi olur, zira orada sorulan sorular daha çok kişi tarafından görülür ve cevaplanma ihtimali de artar.

serfiraz 12-10-2016 12:36

Kurtarabilir miyiz?

2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba,

Yeni taşındığımız evin balkonunda terkedilmiş halde bulduğumuz bu güzel bitki için ilk etapta acilen ne yapmam gerekir sizce kurtarabilir miyim? İki kökten birinin çapı topraktan çıktığı yerde bilerek oyulmuş gibi yarıya düşmüş dolayısıyla dik duramıyor. Diğer kök de tam dik duramasa da nisbeten daha güçlü. Toprağı kupkuru idi hemen su verdim. Sanırım torf falan yok sade killi toprak. Yardımlarınızı rica ediyorum.

sardunya18 12-10-2016 16:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serfiraz (Mesaj 1482206)
Herkese merhaba,

Yeni taşındığımız evin balkonunda terkedilmiş halde bulduğumuz bu güzel bitki için ilk etapta acilen ne yapmam gerekir sizce kurtarabilir miyim? İki kökten birinin çapı topraktan çıktığı yerde bilerek oyulmuş gibi yarıya düşmüş dolayısıyla dik duramıyor. Diğer kök de tam dik duramasa da nisbeten daha güçlü. Toprağı kupkuru idi hemen su verdim. Sanırım torf falan yok sade killi toprak. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Kurtulur umarım bitkinin oyuk gibi olanını kesin .Torf ve bahçe toprağı karışımı bir saksıya yeniden çelikleyin .Bahçe toprağı bulamazsanız Torf ta olur .Ben ev içinde nispeten güneşli bir yerde tuttum köklendi .
Köklerden sağlam olanı ve kestiğiniz kök kendi saksısında dursun. kolay gelsin

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025