![]() |
çok merak ettiğim bir şey var arkadaşlar...
arkadaşımın bir difanbahyası var saksısı minicik ama maşallah boyu çok uzun benimde tam tersine difimin saksısı büyük ama boyu kısa kaldı :( onunla bir sohbet anında bana dedi ki onun çiçeğinin boyunun uzun olmasının sebebi saksısının küçük olmasıymış... küçük olduğu için yukarıya doğru uzuyormuş.. benim çiçeğim ise saksının içini doldurmaya çalıştığı için kısa kalıyormuş :( kafam karıştı acaba bu söylediği doğru mu? o halde bende difimi minik saksıya geçireyim benimkide boya gitsin? |
Evet doğru. Geçenlerde bir arkadaş saksısı küçük geliyor diye difisini kocaman bir saksıya almış. Yazık güzelim çiçek aşırı derecede incelmiş ve yaprakları küçülmüş. Bizzat gördüm. Yani büyük saksıya dikince güç köklere gidiyor ve gövde ve yapraklar cansız kalıyor. Çok çok küçük saksıda olmaz tabi ama bence küçüğe yakın ortaboy bir saksı en ideali. Selamlar..
|
Evet kesinlikle öyle ben de aynı hatayı yapmıştım. Ama tam 1 yıl sonra toparlanmaya başlamıştı ki. Ev taşıma esnasında soğukta kalıp hastalanmıştı. Daha öncede bahsetmiş ve foto eklemiştim. Ama ne yazık ki çiçeğimi kurtaramadım.
|
Ben diffimi bölüp suya koymuştum. Üç parçaydılar. Yapraklı kısmı çok güzel şekilde köklendi (dikilmeyi bekliyor şu an) ama diğer iki parça suyun içinde eriyip gitti kurtaramadı. Şuan evde büyük bir temizlik var. odalar değişiyor( doğalgaz faturasını en aşağıya çekebilmek için :D ) tekrar yerleşelim o zaman diffimi orta boy bir saksıya dikeceğim. Hani büyük saksıya koyuyoruz ya diffilerimizi o zaman boyu uzamıyor peki gövde kalınlaşıyor mu? Ona göre bir saksıya diksem iyi olur çünkü benim diffilerimin gövdesi hiç kalınlaşmıyor.
|
Dün akşam bir baktım ki diffimin durduğu yer kapkaranlık kökleri de pek küçük geldi gözüme. Suyunu değiştirip diffimi ılık suyla yıkayıp odama aydınlık yere koydum camın önünde çok güzel yerde. Kökleri biraz daha büyüdkten sonra dikmeye kadar verdim :)
|
Benim de bir tane difenbahya çiçeğim, daha doğrusu şu anki formunda ağacım :) var. Dibinden tam 5 tane yavru verdi , onlarda saksıyı doldurdu. Anaç gövde çok uzadı ve sadece şu anda en üstte yaprakları var. Alt yapraklarını kuruttu. Acaba yapraklarını kurutuyor olması ,bir saksıda çok kök olmasından mı yoksa bakımda yaptığım hatadan mı?
|
Daha büyük bir saksıya alın ve toprak-torf karışımı ilave edin. Çok fazla yavrusu olduğundan besini kendini yetiştirmesine yetmiyor. Bu yüzden yapraklarını döküyor.
|
Tesekkur ederim tavsiyeniz için Bernacyhn, ama biraz önce baktım da saksısı oldukça büyük zaten. En iyisi ben fotoğrafını çekip yükleyeyim ondan sonra karar verelim :o
|
difinizin resmini görmek isteriz züleyha.
|
Evet ben de görmek istiyorum o ağaç difiyi :)
|
Madem ki öyle besin takviyesi yapabilirsiniz Züleyha Hanım :)
|
2 Eklenti(ler)
Yaprakları çok bozulmya başladı . Neden bu hale geldiğini anlamıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
|
Fazla mı suladınız acaba..
|
Sevgili selen saksısı ona küçük gelmiş yukarda dediğim gibi besin yeterli gelmiyordur. daha büyük bir saksıya -besin takviyesiyle- beraber alabilrisin kolay gelsin. aramıza hoşgeldin ☺♥
|
3 Eklenti(ler)
3 adet difim var..
ama her nedense üzerine titredikçe önemsedikçe beni umursamıyorlar ... emeklerimi hiçe sayıyorlar ve büyümüyorlar.. yerinde saymasına razıyım bari bozulmasalar... bitki besini kullanıyoruz üstelik başuçlarında ses sistemi kolonu bile var her an yayın yapıyor (kandırmaya çalışıyorum heran onlarla birisi konuşuyormuş gibi sanırım kendimi kandırıyorum) bunca çaba bunca emeğe rağmen niye böyle oluyor :( çevremdeki çoğu insanın sahip olduğu bu tür çiçekler çağlayan olup çoşuyor adeta! soruyorum hiç bir çaba sarfetmedikleri yanıtını alıyorum buna rağmen çiçeklerinin maşallahı var... ama benimkilerin üzerine titredikçe burunları havalanıyor... kızsam mı? üzülsem mi? anlamadım gitti :( çiçeklerimin resimlerini ekliyim bari... |
Sevgili suizan, ilk resimdekinin saksısı küçük bir iki boy büyük saksıya almanızı öneririm. Bir müddet sonra ikinci ve üçüncü resimdekinin de saksılarını değiştirmeniz gerekecek. Kolay gelsin ☺
|
Merhaba arkadaşlar geçen hafta Cuma günü bana 2 adet farklı çeşit difenbahya geldi.Sağolsun çok sevdiğim bir ablam çelik olarak yolladı.Ben onları diktim Cuma gününden beri öylece duruyorlar.Bozulmalarından çok korkuyorum.Köklendirecektim ama çürüme ihtimali olduğundan yollayan ablam ile direk dikme kararı aldık.İnşallah büyür arkadaşlar çok istiyorum büyümesini... Şu anda zaten saksısı küçük ama büyüdükçe saksıyıda büyütücem.Işık alan bir yerde duruyor.Ama güneş ışığı direk gelmiyor.Yeri bence çok iyi inşallah tutar...
|
Merak etmeyin Bluejean1, suda olmasına rağmen bir ayda köklendi benim diffim. Toprağını nemli tuttuğunuz sürece yeri aydınlık olduktan sonra bir ay içinde yeni yaprağınızı alırsınız :) kolay gelsin.
|
Anladım inşallah alırız..:eek:Cevabınız içide çok teşekkürler ayrıca içimi ferahlattı dört gözle bekliyorum yaprak vermesini :)
|
Ben eylülün 9unda bölmüştüm difimi. 5 ay olmak üzere ama herşey yolunda. Saksıda kalnda yaprak çıktı, Suda köklendirdiği köklendi saksıya aldım yeni yaprak da verdi. Velhasıl bence 1 ayda yaprak çıkmaz. Bana kalırsa 2.5 - 3 ayı bulur gene. Çok seviyorum bu çiçeği nasıl anlatsam bilmiyorum.
|
Anladım catafalq.Ben de çok seviyorum bir bunu bir de japon gülü favori çiçeğim.Ama diyorum ya inşallah herhangi bir aksilik çıkmaz ve büyüme eğilimi gösterir.2.5-3 ayda baya uzun bir süre ama öyle olursa da nabalım yapçak birşey yok beklemek ve sabretmek zorundayız.İnşallah bozulmaz ve büyür ve bizde difenbahyamızın olduğu zamanları görürüz... :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İşte bir türlü fotoğrafını yükleyemediğim diffenbachiam. Son günlerde kötüleşti durumu. Sürekli yaprak öldürüyor, kelleşti iyice. Sorununu çözemedim.
|
merhabalar;
şirketteki difenbahyalarımızda son günlerde değişiklikler var. bitkinin yapraklarının arka kısımlarında ve yaprak saplarında terleme benzeri sıvılar oluşmuş ve bu sıvılar koyu, yapışkan,çam balı gibi... bunların ne olduğunu ve çözümünü bilen var mıdır? |
Kilisten 1000km uzağa krdnz ereğliye taşındım. Köklendirdiğim güzelim difilerimi ve dresenamı hibe etmek zorunda kaldım. Çok hüzünlüyüm...
|
Merhaba,Diffenbahiam da oldukça da kalın ve uzun bir gövdeye sahip,(2 yılda bir kesiyorum ve durmadan uzuyor) ayrıca bazı yerlerde gördüğüm diffenbahiaların gövdelerinden de filizler çıktığını görüyorum,benim diffenbahiamında gövdesinden yeni filizlerin çıkması için ne yapmam gerekir?
|
Alattanda dallanmasını istiyorsanız bu nisan ayında bir işlem yapın bitkinize...
Bitkinizi budadığınızda bir parçasınıda ana bitkinin yanına ekin... Artık birkaç yıl içinde bitkiyi nereye sığdıracanıza karar verin derim... Ancak bu işlemden sonra bitkiyi olduğundan sıcak tutun, köklenmesine yardımcı olacaktır... Bu herzaman için geçerli bir kuraldır bence... Yanından geçerken bitkinizin kafanıza göçmesini istemiyorsanız tabii... Bu arada benimde difenbahyam var daha gavdesi bile yok ancak hızla büyüyor... Bu yazın nasıl başedeceğim bilmiyorum... Gerçekten acayip hızlı büyüyor.. |
Çok teşekkür ederim..
|
Benim difembahyam çok yavaş büyüyor. Çiçeksiz salon bitkileri için kullanılan sıvı besin maddesi kullansam gelişimine hız katmak boyutunda işe yarar mı acaba?
|
Sayın faruktalas,
Benim diffenbahiam ilk aldığım dönemlerde çok çok yavaş büyüyordu,daha sonra marketlerde satılan sıvı besin kullandıktan sonra oldukça hızlı gelişme gösterdiler,tavsiye ederim..:)) |
Teşekkürler Crocus Şen tavsiyenizi dikkate alarak hemen alıp bende kullanacağım...
|
Rica ederim,umarım en kısa zamanda büyürler..:))
|
Sıvı gübre tamamda...
Işık ve toprak ısı, nemi çok önemli. Bol ışık ve ortamı sıcak tutun bence... Çok hızlı büyümeyi sağlayan iki ana etken bunlar. Arasıra kış güneşi iyi geliyor. Benim difen.mı akşamüstü güneşine bırakıyorum ve güneş ışıkları hafiflediğinden zarar vermiyorlar... |
Faruk abiciğim, kökleri saksıyı iyice doldurduğunda kendini boya veriyor. Eğer saksı büyükse gövdesi kalınlaşıyor. Benim Diffilerim hep böyle yaptılar.
|
bende de 2-3 yıldır Diffenbahia vr, Ama ben koridora koymuştum, bu sayfayı okumaya başladıktan sonra alıp oturma odamda güneş ışığı görecek bir köşeye koydum. Büyümesinde şimdilik bir değişiklik yok. Acaba sonradan büyümesi hızlanır mı??
|
Sn. pcay2000 bitkiler zaten kışın dinlenmeye çekiliyorlar. Havalar ısınmaya başlayınca onlarda büyümeye başlarlar.
|
Bernacım tespitinde haklısın. Benim difembahyamda sürekli gövdesini kalınlaştırıyor. Galiba kökleri saksıyı iyice doldurmadı. Ama bunun yanında sıvı besinde kullanmaya başlıyacağım. İnşallah faydası olur...
|
2 Eklenti(ler)
Ablamın difanbahyasını göstermek istiyorum sizlere arkadaşlar...
ben hayranım onun çiçeğine ve malesef benim diflerim bu kadar güzel bu kadar heybetli olamıyor... ablam hiç bir besin kullanmıyor,sadece dinlendirilmiş su ile suluyor sanırım yerini çok seviyor. çok heybetli değil mi? çiçeğini buraya ekleyeceğimi söyledim kendisine bundan memnuniyet duyacağını yalnız tek şartının maşallah denmesi olduğunu söyledi :p |
Sayın Suizan ablanıza kocaman MAŞŞALLAH. Ne güzel büyütmüş difembahyasını...
|
2 Eklenti(ler)
merhabalar bizimde bir tane difenbahyamız var.daha önce kayın validem bakıyordu. eve getireli 1ay oldu.yaprakları sararmaya başladı.daha önce sitenizdeki tavsiyelerinize baktım. herşey normal gibi aslında.... ek besin hiç vermedik(annemde vermezdi)hiç yaprak dökmüyor..her ay bir yapragımız var çıkan 2.5 yılık bir çiçek .. yardımcı olursanız sevinirim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025