![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Siz nasil ektiniz tohumlari acaba? Golge-gunes-karanlik? Ben bir kismini golgeye biraktim bir kismini karnlikta ama en ufak gelisme yok. Hava da serinledi aksamlari, etkiliyor mu acaba? |
Özen göstermedim fazla. Açık havada (balkon), gölgede, üzerini şeffaf naylon poşet ile örttüm nemini kaybetmesin diye. Karanlık mı istiyormuş bilmiyorum, hiç araştırmadım.
Fazla üzerine düşmeyin bence tohumlar çıkmak istiyorlarsa çıksınlar:), mevsimi geçmek üzere, kışın korunmak istiyor... |
1 Eklenti(ler)
Bu sabah bir surprizle uyandim 😊
|
1 Eklenti(ler)
Bugun biraz büyüdük. Aksam kapanip sabah aciyor
|
1 Eklenti(ler)
Bu da cikti. Kustum mu acaba ?
|
Yapraksız kısa dal gibi şeyden bahsediyor iseniz küstüm değil.
|
Alıntı:
|
Aksam cıkmayan tohumlara bakayıö dedim, iki ayrı yere ekmiştim bir kısmını torfa bir kısmını torf bahce toprağı karışımına diktim. Karışık olanda hiç gelişme yoktu, sera aldım minik o tohumları cıkarıp oraya gecirdim bir tane cıkan küstüm bu arada yere ters düştü, ama kurtuldu. Torfa ektiklerim hep köklenmiş sadece toprak üstüne çıkmamış onları bıraktım yerinde.
|
3 Eklenti(ler)
sanırım oluyor bu sabah çıkan küstüm otum :D
|
1 Eklenti(ler)
Çok şirin, Maşallah! Bunlar da benim yeni keşfettiğim, kendisinin deyimiyle; Antalya'nın en eski fidecisiyle, :o tanışmamız sonrası hediye ettiği Küstüm Otları. Beraberce kardeş, kardeş büyüyorlar. Ömürleri mümkün olduğunca uzun olur inşallah! ;)
|
2 Eklenti(ler)
2. çıkan çiçeğim gerçek yaprağını vermek yerine uzadı acaba sera içinde tuttuğum için mi
|
Yardımm ?
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.
Elimde küstüm çiçeği tohumlarım var. Ekmek istiyorum ama daha önce bu güzellikten hiç yetiştirmedim. Yardımcı olurmusunuz neler yapmalıyım iyi sonuç almak için ? |
1 Eklenti(ler)
Merhaba :)
Küstüm çiçeği tohumlarımı sıcak suyla ıslatıp bir gün beklettim ve saksıya ektim inşallah çimlenir sık sık su vercem ve aydınlık bi yere koyacağım :rolleyes: |
suyunu fazla sıklıkla vermeyiniz tohumları cürütürsünüz haftada 1 yeterli nemlendirin kafi
|
A tabii öyle yapayım.biraz fazla acemiyim sanırım..
|
Bir hafta oldu çimlenmedi.sn. sevdam ın dediği gibi tohumlar çürümüştür belkide.suyu seviyo diye hergün su verdim sevdam uyarıncaya kadar.neyse sağlık olsun :(
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Çiçeğimde aşağıdaki gibi bir pamukcuk gibi bişey oluştu. Bilgisi olan var mıdır. Hastalık falan kapmış olabilir mi |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bizdeki küstüm çiçeği. İnternetten başka tohumlar alınca hediye olarak altı tane küstüm otu tohumu gelmişti. Yalnızca bir tanesi çimlendi. Direk güneşi sevmiyor, çok aydınlık olan mutfak masamızda duruyor. Tabii bebeklerim de çiçeğe sürekli dokunup, yapraklarını kapatmasını, dallarını eğmesini keyifle izliyorlar. Özellikle kızım(2,5 yaşında), çığlıklar atıyor. En küçük oğlum (1,5 yaşında), ilk bu çiçekle tanıştığı için diğer bütün çiçeklerin de dokunulduklarında hareket ettiklerini sanıyordu... 😂
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim küstümlerim inşallah çiçek açar ve tohum verirler.
|
Alıntı:
|
Sn hülya yıldırım hangi internet sitesinden almistiniz acaba tohumları?
|
Alıntı:
|
ben bugun cicekciden kustum otu aldim. yapraklarinin uclari sararmisti bazilarinin ve dokununca hemen kapanmiyor. sadece ilk yapraklari kapaniyor. pencere kenarinda esen bi yere koydum. hava kararinca butun yapraklari kapandi acaba bu normalmi. bir de tohumlari nerede oluyor ve ne zaman oluyor.
|
Alıntı:
bu sene öylesine atmıştım tohumları bahardan bu zamana kadar boyu 1cm anca oldu :D anlaşılan belli bir boya getirmek pek mümkün değil.torfa felan dikilmesi gerekiyor olabilir.çalı formunda bir bitki olduğu için saksıda yetiştirmek pek mantıklı gelmiyor.eğlence amaçlı ekilebilir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Küstüm otu yarı gölge ortamlardan hoşlanır. Siz almadan önce ya bakımsız kalmış ya da güneşte fazla durmuş olabilir. Yaprakları hafif dokunuşlarda kapanmayabilir normaldir, deforme olmuş yapraklarda hassasiyet kaybı da gerçekleşmiş olabilir... Güneş battığında yapraklarını kapatıp, güneş doğduğunda açar... Tohumlarını çiçekleri açtıktan sonra tozlaşma gerçekleşmişse (erken ekimlerde yaz aylarından başlayarak) sonbaharda elde edersiniz. Buradaki mesajın 2. fotoğrafında olgunlaşmış tohumlarını görebilirsiniz... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025