agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   karanfil (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3061.htm)

mandalina 19-03-2009 13:25

İşte bunlarda minik filizlerim.Henüz 4-5 gün oldular ekeli çabuk filizlendiler sanırım...

mandalina 19-03-2009 13:27

2 Eklenti(ler)
Bu sefer oldu resim yükleyebildim..

dogasever_doga 22-03-2009 19:39

1 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar, Ben tohumdan karanfil yetiştirmek istiyorum,Bu konuda fazla bilgim yok,Balkondaki karanfilimin,kurumuş çiçeklerinden kopardım,resmi çekip siteye ekliyorum,resimdeki işaretli yermi tohumu,?

tolgahann 23-03-2009 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogasever_doga (Mesaj 384642)
Merhaba Arkadaşlar, Ben tohumdan karanfil yetiştirmek istiyorum,Bu konuda fazla bilgim yok,Balkondaki karanfilimin,kurumuş çiçeklerinden kopardım,resmi çekip siteye ekliyorum,resimdeki işaretli yermi tohumu,?

Sn.dogasever_doga; evet o işaretlediğiniz yerler tohum kesecikleri ama henüz olgunlaşmamışlar.Çiçekleri tozlayıp kendi kuruyup dökülene kadar bitkiden ayırmayın.Tohum kapsülleri olgunlaştığınıda daha büyük bir görünüm alacaktır.

bernacyhn 23-03-2009 17:03

benim de karanfilim açıyor. saksısını büyütmem gerek dallanıp budaklandı iyice kökü nasıl sarmıştır şimdi toprağı :)havalar biraz ısınsın balkonuma geri döneceğim. toprakla rahatça oynayabildiğim tek yer ikinci evim :D balkonum...

dogasever_doga 23-03-2009 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tolgahann (Mesaj 385132)
Sn.dogasever_doga; evet o işaretlediğiniz yerler tohum kesecikleri ama henüz olgunlaşmamışlar.Çiçekleri tozlayıp kendi kuruyup dökülene kadar bitkiden ayırmayın.Tohum kapsülleri olgunlaştığınıda daha büyük bir görünüm alacaktır.

Sayın ; Tolgahann verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.

mandalina 25-03-2009 11:31

Lütfen Yardım

1 Eklenti(ler)
Tohumdan ürettiğim karanfillerimin boyları çok uzatı ve yatmaya başladılar.Uçlarındaki yapraklarından başka da yaprak oluşmadı.Nerde yanlış yapıyorum yardım edermisiniz...

mhayta 31-03-2009 17:37

bu yıl ilk defa karanfil ve çin karanfili yetiştirmeye karar verip 10 gün kadar önce marketten satın aldığım tohumları torfa ektim, 5 gün içinde hepsinin çimlendiğini görünce çok şaşırdım. tabii rast gele ektiğim için çok sık oldular sanırım biraz daha büyüyünce seyreltmem gerekecek. en kısa zamanda fotoğraflamaya başlayacağım

susam 06-04-2009 11:22

Arkadaşlar. Tohumdan karanfil yetiştirmek aslında çoğu kez ıslah amaçlı yapılır. En ideali çelikten yetiştirmektir. Ve çok daha başarılı sonuç alınır. Çelik dikiminin özel bir zamanı yoktur. Hemen hemen her mevsim dikilebilir. Yanlız çelik alırken çeliği alacak olduğumuz bitkide 2 çift yaprak bırakacak şekilde ve 13 cm civarı bir uzunlukta elle kopartarak almak lazım. Bu çeliklerin köklenmesi kısa sürede oluyor. Budamaya da dikkat ederseniz yaygın ve bol çiçekli karanfilleriniz olur.

begonvil 14 13-04-2009 11:48

Merhaba ben de karışık katmerli karanfil tohumu aldım bahçe için ama nasıl ekmem gerektiğini bilmiyorum. Torfa mı direkt bahçeye mi?

Koyu yeşil 13-04-2009 12:18

Ben kendi karanfil tohumlarımı torfa ekip içerde çimlendirdim. Biraz büyüdüklerinde bahçeye aktaracağım.

maki01 15-04-2009 15:34

lutfen yardım edin,
ben de tohumdan karanfil cogaltmaya calışıyorum..gecen sene başaramadım..konu ile ilgili forumda yazan herseyi okudum sanıyorum..benim karanfilim de mis kokulu pembe ,anılarla acan turden... onu yaşatmak benim için anlatamayacağım kadar cok onemli.. bu sene yumurta kabı gibi fide yetiştirilen ozel kaba ektim.. filizlendi ama karanfile hic benzemiyor.. iki minik yapraklı herhangi bir bitki gibi.. gecen sene boyları uzadı bir kısmı 2 yaprak daha verdi ..sonra kokleri curudu sanki öldüler.. ziraatcı arkadaşlara götürdüm toprakta mantar olabileceğini soylediler ve bu yıl icin ozel olarak fide yetiştirmek uzere hazırlanmış topraklara tohumları ektim ve filizlendiler.. sorum şu:
-karanfil tohumu filizlendiğinde boyle nerdeyse feslegen gibi normal yaprak verir mi?
ilk filizlendiğinde neye benzer?
gercekten cok ama cok onemli karanfilimi cogaltmam..
bu arada gecen yaz aldıgım tohumlardan biraz daha elimde var ..isteyen arkadaşlara gonderebilirim..

Koyu yeşil 15-04-2009 15:43

Çimlendirdiğim tohumların resmini yarın sizin için ekleyeceğim. Şu anda benimkilerde karanfile benzemiyorlar :) Çimlendikten sonra sulamaya dikkat etmelisiniz. Çok su bitkiyi çürütebilir. Topak kurudukça az miktar su yeterli ve yeni filizlenen tohumlarınızı direkt güneşe koymamalısınız, zayıf olduklarından kolaylıkla yanıyorlar. Işık almaları yeterlidir.

maki01 15-04-2009 16:17

cok tesekkur ediyoum.. karanfilim köy karanfili dediğinizden türden.. formu bir kez daha okuyup celik yontemini de bir kez daha deneyim dedim ama oyle 13 cm lık sapları yok.5-6 santimlik bir dalı uzulerek kırıp plastik bardaga ektim.. bardağını altına delik actım tabii..bakalım ne olacak..

begonvil 14 15-04-2009 17:04

Ben de kararnfil tohumlarımı asprinli suya koydum. Forumda okumuştum bakalım ne olacak

heva 15-04-2009 17:47

2 Eklenti(ler)
ben de bu sene karanfili tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum
direk saksıya ektim
on beş günde bir suyuna gübre koyuyorum
gündüz de pencere önünde dışarıda güneş alıyor
Eklenti 72886
Eklenti 72887

maki01 15-04-2009 18:54

fotolar için teşekkür.. benim filizler de böyle..umarım bu kez büyütebilirim onları.. gubre vermekten bile korkuyorum acıkcası..sıcaklık uygun ise gündüz balkona golge bir yere cıkarıyorum akşam odaya alıyorum..direkt güneş ışığı almıyor

heva 15-04-2009 19:12

benim tohum aldığım yer öyle tavsiye etti çok sağlıklılar size de tavsiye ederim güneşe koyun

tolgahann 15-04-2009 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalina (Mesaj 386386)
Tohumdan ürettiğim karanfillerimin boyları çok uzatı ve yatmaya başladılar.Uçlarındaki yapraklarından başka da yaprak oluşmadı.Nerde yanlış yapıyorum yardım edermisiniz...

Fideler ışıktan yoksun kalmış gibi gözüküyor.Fazla sulamayı kesin ve bol güneşi bir yere koyun.Geç kalınmş gibi gözüküyor ama herzaman umut vardır.

heva 15-04-2009 21:29

geçen sene de ekmiştim güneşi çok göremediği için öldü fideler
gün ışığı şart

maki01 16-04-2009 12:32

hemen güneşe alıyorum.. teşekkürler

çiğdem11 20-04-2009 14:44

1 Eklenti(ler)
Eklenti 73652

Geçen hafta aldım, üzerinde çok fazla tomurcuk var ama hala açmadılar :(

heva 20-04-2009 14:58

1 Eklenti(ler)
tohumdan diktiğim karanfiller büyüyor
Eklenti 73653

maki01 20-04-2009 16:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tolgahann (Mesaj 400948)
Fideler ışıktan yoksun kalmış gibi gözüküyor.Fazla sulamayı kesin ve bol güneşi bir yere koyun.Geç kalınmş gibi gözüküyor ama herzaman umut vardır.

karanfilin türü onemli sanırım.. benim karanfil filizlerim günese dayanamadı.. bir bölümünü kaybettim. çin karanfili ya da mevsimlik yaşayan karanfiller için dogru olabilir ama acı acı karanfil kokan benim karanfilim gibi köy karanfil filizleri direkt güneş ışıgında cok kısa sürede gövdelerindeki suyu kaybedip boyun büküyorlar... neyse ki 30 u hala yaşıyor.. hala 2 yapraklılar.. lutfen köy karanfilini tohumdan cogaltma konusunda bilgilerinizi paylaşın bizlerle ...hala yardıma ihtiyacım var.. filizlerimin saglıklı bir şekilde büyümeleri için ne yapmalıyım
Not: Heva sanırım senin karanfilin Çiğdemin karanfili türünden.. haklısın o tür güneş ışıgını çok seviyor..Adana güneşine bile dayanıyor..

heva 20-04-2009 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 403830)
karanfilin türü onemli sanırım.. benim karanfil filizlerim günese dayanamadı.. bir bölümünü kaybettim. çin karanfili ya da mevsimlik yaşayan karanfiller için dogru olabilir ama acı acı karanfil kokan benim karanfilim gibi köy karanfil filizleri direkt güneş ışıgında cok kısa sürede gövdelerindeki suyu kaybedip boyun büküyorlar... neyse ki 30 u hala yaşıyor.. hala 2 yapraklılar.. lutfen köy karanfilini tohumdan cogaltma konusunda bilgilerinizi paylaşın bizlerle ...hala yardıma ihtiyacım var.. filizlerimin saglıklı bir şekilde büyümeleri için ne yapmalıyım
Not: Heva sanırım senin karanfilin Çiğdemin karanfili türünden.. haklısın o tür güneş ışıgını çok seviyor..Adana güneşine bile dayanıyor..

Sayın maki01
karanfiliniz için çok üzgünüm
ektiğiniz bir tohumun fide olup kuruması insanı çok üzüyor
benim karanfilim karışık renkli karanfil olarak geçiyor genta tarımdan almıştım
ben tohum ekerken seyrek ekmiştim ve bol güneşe koymuştum
geçen seneki fidelerim de sizinki gibi olmuştu
çünkü ilk baştan sık ektim ve evin içinde yetiştirmeye çalışmıştım

maki01 21-04-2009 11:34

S.o.s

3 Eklenti(ler)
yardımlarınızı beklediğim filizlerim ve çoğaltmaya çalıştığım karanfilimin fotolarını ekledim.Bahar ve yaz aylarında balkondan eve taşan kokusuyla ve anılarıyla gercekten cok ozel benim için.Çogaltmam şart..Lütfen yardım..
filizler için ne yapmalıyım..
Eklenti 73770

Eklenti 73771

Eklenti 73772

nariçi 21-04-2009 12:03

Yeni çimlenip çıkanlar cılız, suyunu fazla koyma, ışık almıyorsa ışık alsın.

maki01 22-04-2009 19:39

1 Eklenti(ler)
Sayın Heva,
Karanfilimin ve çimlenen tohumların fotografını yukarıdaki mesaja eklemiştim.Sizin karanfilinize benziyor mu? Benim filizler hala 2 yaprak gelişmiyor kalakaldılar öylece..çok üzülüyorum gerçekten
Eklenti 74106
Sevdiğimden ,eşimden hatıra bu karanfil bana..Onu da kaybetmek istemiyorum..

heva 22-04-2009 20:26

Sayın maki01
Benimkiler de cılızdı ilk başta.
Ben çiçekçiden çiçek coşturan aldım on beş günde bir onunla suladım,güneşe koydum üçüncü yapraklarını verdi.
Bitkilerin ekmeği ve suyu gibidir gübre.
Anısı çok büyükmüş inşallah toparlarlar.
Bir deneyin güneş ışığını ve gübreyi inşallah yaşatabiliriz.

heva 22-04-2009 20:47

1 Eklenti(ler)
karanfilin şimdiki hali
Eklenti 74110

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025