agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   karanfil (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3061.htm)

zenfree 15-05-2007 20:04

Sevgili limon ne kadar harika karanfillerin var. Ne kadar büyümüşler. Belliki çok iyi bakmışsın.Tebrikler...

limon 15-05-2007 20:14

Teşekkür ederim ama benimki biraz hazıra konmak oldu. Sizin gibi kendim yetiştirmedim. Aldığımda bol tomurcuklulardı :) Ama bugün bir deneme yaptım hani şu ağzımıza attığımız kuru karanfiller var ya onları ektim bir saksıya. Çıkar mı çıkar belki :) Ha bir de tane karabiberleri ektim başka bir saksıya. Karabiber ağacı çok güzel oluyormuş dedi bir arkadaşım. Artık şaka mı yaptı bilmiyorum. Ama ben denedim ;)

zenfree 15-05-2007 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 104644)
Teşekkür ederim ama benimki biraz hazıra konmak oldu. Sizin gibi kendim yetiştirmedim. Aldığımda bol tomurcuklulardı :) Ama bugün bir deneme yaptım hani şu ağzımıza attığımız kuru karanfiller var ya onları ektim bir saksıya. Çıkar mı çıkar belki :) Ha bir de tane karabiberleri ektim başka bir saksıya. Karabiber ağacı çok güzel oluyormuş dedi bir arkadaşım. Artık şaka mı yaptı bilmiyorum. Ama ben denedim ;)

:p :p :p Buna inanamıyorum.

Benim karanfilden bir mumluğum var. Art arta dizilerek yapılmış. İçinde mum yaktığınızda harika kokuyor. Ama dikmek hiç aklıma gelmemişti doğrusu.;)

limon 17-05-2007 19:15

Vallahi bu sıralar elime tohuma benzer ne geçse ekiyorum :) Kişnişte başarılı oldum, karabiberi merakla bekliyorum ;)

hacerbaskurt 19-05-2007 15:43

arkadaşlar benimde karanfilim var sarı renkli ondan nasıl tohum elde edebilirim şuan açmış durumda hatta soluyo bana nasıl olduğunu söylermisiniz

Güler 22-05-2007 17:46

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 100617)
Çin karanfili diye aldım. Mis gibi kokuyorlar. Bahçemden bir uygulama örneği
http://www.agaclar.net/galeri/showim...p?i=8417&c=462

Sevgili limon,

sizin çin karanfillerini de çok beğendim, ben de benim bahçemde olanların resimlerini gönderiyorum selamlar
Eklenti 11280

limon 22-05-2007 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 107325)
Sevgili limon,

sizin çin karanfillerini de çok beğendim, ben de benim bahçemde olanların resimlerini gönderiyorum selamlar
Eklenti 11280

Çok güzeller. Ben yeni aldım sayılır. Sizinkiler ne zamandır ekili bahçenizde?

limon 22-05-2007 20:13

Sevgili Guler fotoğraftan gördüğüm kadarıyla çimlerinizdeki yer yer bozulmalar neden oluştu?

Güler 23-05-2007 00:15

Sn.limon
Benim sepetın içinde evvelce çuha çiçekleri vardı, 2 senedir çin karanfili ekili. Sepetin bulunduğu arka bahçede çim yok o kendiliğinden oluşan ot ama düzenli biçiyorum, sepetin hemen kenarını belliyorum çünki çok ayrık oluyor lavantinlerin arasından temizlemek çok zor geliyor. Evin önünde yaklaşık bir dönüm 5li karışimdan oluşan çim alan var otomatık sulama ile suluyoruz orası güzel resmini (benim bahçeme) göndermeye çalışacağım. selamlar

limon 23-05-2007 11:38

Anladım :) Çok güzel bahçeniz. O zaman size çin karanfilleriyle ilgili merak ettiklerimi sorabilirim. Benimkilerin çiçekleri geçmeye başladı. Satıcı çiçekleri solunca çim biçer gibi üzerinden kes demişti. Yaz dönemi boyunca açıyorlar mı?
(Ben devamlı açar diye almıştım) Eğer açmayacaklarsa yerlerini mevsimliklerle değiştirmeyi düşünüyorum. Sevgiler....

Güler 23-05-2007 16:37

Sn. limon
ben çin karanfilleri solunca ufak bahçe makası ile solmuşları kesiyorum hernekadar ilk gibi değilse de yine açıyorlar görüntüleri hala hoş
, yakında ben de solmuşları toplıyacağım. selamlar

Sebahattin Sargın 23-05-2007 16:41

Güler hanım size bir şey sormak istiyorum. Karanfilden nasıl tohum elde edebiliriz? Bu konuda bir bilginiz var ise, rica etsem bizimle paylaşırmısınız.....

limon 24-05-2007 15:13

sebo 17 karanfilleri ektiğim saksıda ufak ufak yeşillikler var ama ot mu karanfil mi anlayamadım henüz. Bir hafta kadar sonra anlaşılır sanıyorum.

Güler 05-06-2007 08:45

Sayın Sebahattin Sargın
İstanbul da olmadığım için mesajınızı geç okudum, onun için karanfil tohumları ile ilgili sorunuza ancak cevap verebiliyorum , geç olduğu için özür dilerim. Karanfillerin çiçekleri kuruyor ya onları hemen kesmeyin( tohuma bırakmak istediklerinizi) iyice kuruyunca bir gazete yaprağı üzerine toplayın elinizle hafifçe ufalıyınca tohumları ayrılacaktır. Çelikten de güzel yayılıyorlar. Kolay gelsin.

cemal.S 05-06-2007 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yucel (Mesaj 93805)
Yerli karanfiller Anadolu'da ki evlerde muhakkak yaşıyordur.Çoğaltmak lazım el birliğiyle. Eğer sizin çelikler kokulu çıkarsa yüzsüzlük yaparak isteyeceğim.:o

Merhabalar!

Bütün bitki çeşitlerimizde malesef aynı sorunu yaşıyoruz. Bizim olan hiç bir şeye sahip çıkamadık diye düşünüyorum. İnanın çok üzülüyorum.

Sevgiyle kalın.

Sebahattin Sargın 05-06-2007 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 113504)
Sayın Sebahattin Sargın
İstanbul da olmadığım için mesajınızı geç okudum, onun için karanfil tohumları ile ilgili sorunuza ancak cevap verebiliyorum , geç olduğu için özür dilerim. Karanfillerin çiçekleri kuruyor ya onları hemen kesmeyin( tohuma bırakmak istediklerinizi) iyice kuruyunca bir gazete yaprağı üzerine toplayın elinizle hafifçe ufalıyınca tohumları ayrılacaktır. Çelikten de güzel yayılıyorlar. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim güler hanım, bilgilendirmeniz için....

Sebahattin Sargın 06-06-2007 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 108543)
sebo 17 karanfilleri ektiğim saksıda ufak ufak yeşillikler var ama ot mu karanfil mi anlayamadım henüz. Bir hafta kadar sonra anlaşılır sanıyorum.

Sevgili limon, karanfilleriniz ne durumdadır acaba. Bir bilgi alabilirmiyim....

majezik 07-06-2007 15:58

Merhabalar,
Marketten aldığım çin karanfili tomurcukdaydı harika açtı.Mis gibi de kokuyorlardı.Çiçekler ömrünü doldurdu kuruyan çiçekleri tek tek temizledim.Şimdi merak ettiğim artık bu yaz bir daha çiçek verecekler mi vermeyecekler mi ?Benim yapmam gereken özel bir bakım var mı ?

limon 07-06-2007 18:59

Sebahattin, şimdilik olmadı. Ama yarın sabah torfa ekip bir daha denemeye karar verdim. Karabiber tohumu da çimlenmedi.

zenfree 28-06-2007 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 104182)
Benim ektiğim karanfiller büyümeye başladı.:D

İnşallah seneye çiçeklerini de görürüm.:cool:

Yukarıdaki mesajda ( mesaj no:47) fotograflarını çektiğim karanfillerim büyüdü ve çiçek açtı.:D Katmeri değiller. Sevgili Limon'nun karanfillerine benziyor ebruli renkteler. Sanırım çin karanfili. Kokuları yok.İlk defa bir tohumu çiçeklendirmiş oldum.

Çok mutlu oldum.

Bu vesile ile tekrar Sayın Balıkçı'ya yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

TigerX 04-07-2007 13:43

Ağzımıza aldığımız karanfilleri tohum olarak kullanamayız. Çünkü bunlar henüz gonca iken, çiçek açmadan toplanıyor.

Bu nedenle bünyelerinde tohum olma ihtimali yok. Henüz gonca açmadan toplandığı için, bu şekilde üretim olamaz. Tohum bulmak lazım...

limon 04-07-2007 14:22

Teşekkür Tigerx. Benimki de öylesine bir denemeydi :) Zenfree benim çin karanfilleri çok güzel kokuyordu ama artık sadece mavimsi yaprakları kaldı çiçekleri kalmadı. Ama yaprağının görünümü de çok güzel. Çim gibi toprak görünmüyor ve çimden daha hoş bir rengi var mavimsi yeşil ;)

GLCN 14-08-2007 14:17

Bende 1 saksı pembe karanfil var yazın çok güzel açtılar ama şimdi içlerinden bir tanesi çok uzadı açmak üzere alttan yeni çıkan sürgünler 10 cm oldular ve kurur gibi olmaya başladılar karanfiller kışın kururmu yoksa bi hatamı yapıyorum?kaybetmek istemiyorumda onları...

Balıkcı 14-08-2007 16:51

Saksıda kurumuyor ama solgunlaşıyor, baharda köklerinden tekrar sürüyor.
Bahçedekiler, kışın kuruyor, baharda tekrar açıyor.
Yanılmıyorsam. :p

GLCN 14-08-2007 17:11

Umuyorumki kurumuyordur yoksa çok üzülürüm.

nevsune 14-08-2007 17:18

Sevgili Glcn

Aman ellemeyin onlar gelecek yıla yine sürecekler. Ben de kurudu sanıp sökmeye kalkışınca, bir arkadaşım engel olmuştu. Taşınırken kaybetmeden önce yıllarca Ankaranın ayazına dayandı, baharda yeniden açtı.

Buket Aknar 14-08-2007 17:54

Ben de karanfili çok seviyorum.
Geçen yıl bodur karanfiller almıştım. Yaz mevsimi gelince çiçekleri kurudu ama yaprakları yeşil ben de onları tekrar açacaklar mı diye sabırla bekliyorum.
Bunun yanısıra, komşum ilkbaharda, olmalarına ihtimal vermediğim karanfil tohumları vermişti.(Kurumuş karanfil çiçekleri şeklinde) sırf denemnek için ektim. Şu anda açıyorlar. Öyle cılız, uzayıp giden, yalın kat(komşuma göre seneye irileşeceklermiş) ama güzel tüten türden. Tek sıkıntım açtıkları yerde çok dağınık durmaları.
Bu konuda önerileriniz var mı? (O kadar cılızlar ki bir sopa dikip onları bağlayamıyorum.)

GLCN 14-08-2007 18:00

Benimkilerde sopa yardımıyla duruyordu heralde hepsi öyle.İnsallah kurumazlar zaten kıyamam sökmeye hadi hayırlısı..

nacrun 23-08-2007 22:50

Karanfilleriniz çok güzel güler hanım, mümkünse bizde toğum isteyebilirmiyiz.
Postayla ulaştırılabilinir sanırım toğumlar, bendede bi çeşit var ama ne olduğunu bilmiyorum.Açtığında bende resim koyarım ***,diğer arkadaşlarımdanda bana toğum yollayabilirseler çok sevinirim,şimdiden teşekkürler. Üsküdarda ikamet ediyorum

Güler 23-08-2007 23:21

Sn.nacrun,
Sepet içindekiler çin karanfilydi. Onlar çoktan bitti. Ama diğer karanfillerde çiçekler hala mevcut. Arzu edersen onlardan alabilirim.

sempe 24-08-2007 18:50

3 Eklenti(ler)
Bahçeden birkaç karanfil

GLCN 24-08-2007 19:01

Harikalar..Bakım şartları neler?

sempe 24-08-2007 19:24

Sadece güneş, toprak ve su.

sempe 24-08-2007 19:38

Sanıyorum güneş isteği çok. Benimkiler tam gün güneş altındalar. 3 yıldır toprağa hiçbir şekilde gübre atılmadı. Sulama aşırı değil, haftada bir falan.:D

sempe 24-08-2007 19:41

Bu arada bunlar 1 ay öncesinin fotoğrafları şimdi tohumdalar.:p

Arzu Kasapoğlu 24-08-2007 19:45

Sayın Sempe, çok güzeller.Kırmızılar Çin karanfili mi?

sempe 24-08-2007 19:50

İsimlerini bilmiyorum.

nacrun 24-08-2007 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 145796)
Sn.nacrun,
Sepet içindekiler çin karanfilydi. Onlar çoktan bitti. Ama diğer karanfillerde çiçekler hala mevcut. Arzu edersen onlardan alabilirim.

Sayın güler ne demek istedinizi tam anlayamadım tekrar açıklarsanız memnun olurum.(onlardan alabilirim )dediniz onu anlamadım kusura bakmayın.Bende zaten çiçek aşığı biri olarak ne istiyeceğimi şaşırdım mazur görün ne olur.Yılardır kendi halimde çiçek yetiştiriyodum ama şimdi apartmanımızın bahçesini düzenlemeye başladık bana herkez sitem etti bu toprakta bu bahçede bişey yetişmez diye bende inat ettim.bu yıl ordan burdan topladığım bazı toğumlarla bişeyler yaptım ama basit bi bahçe oldu daha gösterişli bahçe yapmam lazım buda maliyete dayanıyor bununda tek başıma altından kalkamıcam içinde nerde görürüsem istiyom. Bu yıl biraz parayla satın aldım ama burdaki serada çok pahalı çiçekler sizde ki bahçeleri çiçekleri görünce sabırsızlanıyorum ve çıldırıyorum.Güler hanım bu yüzden sizin gibi deneyimli arkadaşlardan yardım alarak bahçeyi çiçek çennetine çevirmek istiyorum. Bendede bazı değişik çiçekler var ama ne adını biliyorum nede resmini çekebiliyorum iyice öğrenince resim yollarım.

nacrun 24-08-2007 19:53

Sayın karanfil ben bağlar başındayım.bende sizin tam adresi verirseniz oraya da gelebilirim deneyimlerinizdende faydalana bilirim. ilginize teşekkür ederim

GLCN 24-08-2007 21:05

Benimde güneşi arttırmam gerek yani.Seneye artık....Teşekkürler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025