agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   karanfil (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3061.htm)

umutyolcusu 15-03-2012 09:30

1 Eklenti(ler)
Bu yıl elime çin karanfili tohumu geçince ilk defa tohumdan denemek istedim.Ama çimlenme oranı çok düşük.O kadar tohum ektim,çimlenen 5-6 tane.Olsun bunlar yaşasa yeter;)

Rana+miraç 16-03-2012 14:30

2 Eklenti(ler)
Merhaba...Geçen sene BİM'den aldığım ve iki sene sonra çiçek açacak diye ekmekten vazgeçtiğim karışık renkli karanfil tohumlarını bu sene ektim. Tohumlar yeşerdi .Gövdeleri uzun ve cansız karanfil yapraklarına da benzemiyor yapraklar yuvarlak. Tohum paketi üzerinde cins adı yazmıyor. Hangi tür karanfildir bilemedim. Gerçi hangi tür olsa makbülüm yeterki büyüyüp balkonumu şenlendirsinler.

mavi.yolcu87 20-03-2012 23:29

arkadaslar bana yardım edın karanfıl fılızı arıyorum hanı bu cıcekcılerde gorsellıgıyle buyuleyen katmerlı **** kokulu katmerlılerden lutfen bırı bana donus yapsın ozelden
:(:(:(

fizik_tedavici 09-04-2012 10:18

Selamlar... 2 hafta once saksilara diktigim karanfil fidelerim hep yesillik halinde, acaba ne zaman cicik acar? Ve su verme durumum ne olmalidir? Yardimci olursaniz sevinirim

Rana+miraç 10-04-2012 11:42

1 Eklenti(ler)
Merhaba. Tohumdan yetişen karanfiller için 52 hafta sonra çiçek açar diye yazıyordu paketin üzerinde . Fideler aynı sene açarlar herhalde ama yazı beklemek lazım.
Tohumdan ektiğim ve cinsini bilmediğim karışık renkli karanfillerim bu boya erişti. Dayanamayıp bir kaçını başka saksıya şaşırttım. Galiba tuttular . Açması için daha çok bekleyeceğim.

merkürvenüs 10-04-2012 13:23

Merhaba sn. fizik tedavici, fazla sulamayın çürürler toprak hafif nemli olsun. Ben iki yıl önce şubat ayında filizden dikmiştim yazın ortalarında açmıştı ama o yaz dal sayısı az olduğundan çiçek sayısı da az olmuştu.

Evet sn.Rana+miraç geçen yaz sonu 5-6 adet tohum ekmiştim 3 tanesi filizlendi şuan bir karıştan biraz büyükler umarım bu yaz çiçeklerini görecem:))

canannuman 10-04-2012 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 891507)
Karanfil satan çiçekçilerden yandaki küçük sürgünlerinden iste. Baharda ne kadar dikersen tutarlar.

Aynen öyle ben ayıp olmasın diye bir demet aldım birde çöp olacaktı onları (azcıktı ama) istedim çiçekçiden. Kırdım kırdım ektim. Baya ne ektiysem tuttu sanki. Bazen bir daldan 3-4 çelik aldım.

canannuman 10-04-2012 14:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 473770)
Karanfillerimin bir kısmını bahçedeki tarhımdan köküyle söküp götürmüşler. İnsanlar çok beğeniyorlar ki götürüyorlar deyip avunuyorum. :(

Benden i zin siz bah çem den yabani ot bile koparsalar :mad: ASLA HELAL etmem. İsterse babamın oğlu olsun.

İstesinler vereyim. Ama asla af etmem helal etmiyorum diyede yüzüne söylerim. Sonradan helallik istesede helallik vermem. YOK baştan isteyecekti. Çok kızarım. Süründürüp çok sonra helal ettiğimde olmuştur.

Ha gelmiş evimden antika (hoş antikam yok.) almış götürmüş ha o aynı şey benim için. Ama sokaktan geçene bile veriririm acımam bitkiye. Ama isteyecek yoksa helede yakalarsam hali duman.

merkürvenüs 10-04-2012 22:34

Bende eve aldığım kesme karanfillerin koltuklarından çıkan sürgünü dikip büyütmüştüm sn.Benol Hazaroğlu . Genelde çiçekçiler o sürgünleri temizliyorlar, geçen hafta alırken sizin gibi neden temizliyorsunuz ben bunları dikiyorum deyince elime bir demet sürgün tutuşturdular bunları geçen hafta diktim, şuan çok sağlıklılar tutacaklarını umut ediyorum...

Deniz Yıldızı 26-04-2012 22:11

5 Eklenti(ler)
Ben karanfilleri çok seviyorum. Çünkü çok dayanıklı ve vefalı oluyorlar. Kolay kolay sizi bırakmıyorlar. Bol miktarda renk seçeneği ve uzun dönem çiçekli kalması, benim karanfilden vazgeçmeme engel oluyor. Hem tohumdan yetiştirmişliğim, hem de saksıda hazır ekilmişlerden almışlığım vardır.

Eklenti 287420

Eklenti 287421

Eklenti 287422

Eklenti 287423

Bunları tohumdan yetiştirdim. Ama doğalgaz çalışması yüzünden yerlerinden oynattığım için biraz keyifleri kaçtı.

Eklenti 287424

nardane 06-05-2012 21:43

3 Eklenti(ler)
Sevgili Deniz Yıldızı ,karanfilleriniz çok güzel.
Özellikle ilk fotodaki renk çok canlı.
Benimde geçen yılki karanfillerim biz tatildeyken kimi kurumuş kimi ulmuştu.
Bunlar yeni edindiklerim bakalım nasıl gelişecekler.Beyaz olanı fazla sulamadan dolayı uldurdum galiba.
Kutudakileri bugün seradan aldım, yarın saksıya geçirilip balkondaki yerini alacak.

acemifüsun 06-05-2012 22:41

2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 4 yaşındalar:) Mis kokullu çiçekleri senenin büyük bölümünde açık.

özlem11 26-05-2012 14:55

5 Eklenti(ler)
Bunlarda benden...

özlem11 26-05-2012 14:56

5 Eklenti(ler)
...

özlem11 26-05-2012 14:58

5 Eklenti(ler)
devamı...

özlem11 26-05-2012 14:58

2 Eklenti(ler)
Ve...

habibe şahin 04-06-2012 15:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 926425)
Merhaba...Geçen sene BİM'den aldığım ve iki sene sonra çiçek açacak diye ekmekten vazgeçtiğim karışık renkli karanfil tohumlarını bu sene ektim. Tohumlar yeşerdi .Gövdeleri uzun ve cansız karanfil yapraklarına da benzemiyor yapraklar yuvarlak. Tohum paketi üzerinde cins adı yazmıyor. Hangi tür karanfildir bilemedim. Gerçi hangi tür olsa makbülüm yeterki büyüyüp balkonumu şenlendirsinler.

:mad::(:dilli::cool:

habibe şahin 04-06-2012 15:18

merhaba ben ağaçları koruma derneğinin başındayım. sevde avcı adlı bir arkadaşımla beraber kurduk biz bu derneği... onu çok seviyorum. her zaman kendisini bırakmayacağımı bilsin.:):dilli: :p :p :D

Sevgi Durul 08-06-2012 16:59

1 Eklenti(ler)
Karanfil çeliğinin hayata tutunuşu.:)

Eklenti 306381

Cymbelina 16-06-2012 16:51

Bir karanfil türünün tohumunu paketle satın almıştım, ektim. Kokulu küçük karanfil (Genta marka). Üstünde Fransızca Oeillet Mignardise Varie yazıyor, varie tahminim karışık demek ama bu karanfilin türü tam olarak nedir, bilen var mı??? Google'da aratınca bir sayfa buldum ama birşey anlamadım, Fransızca: Oeillet mignardise (Dianthus plumarius)

Bendeki karanfil Dianthus mudur? Eğer öyle ise Dianthus türlerinin hepsi Hüsnüyusuf mu oluyor???

hira 05-07-2012 07:25

muhteşemler yani.. bende istiyorum.

Rana+miraç 27-07-2012 08:40

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 944089)
Merhaba. Tohumdan yetişen karanfiller için 52 hafta sonra çiçek açar diye yazıyordu paketin üzerinde .
Tohumdan ektiğim ve cinsini bilmediğim karışık renkli karanfillerim bu boya erişti. Dayanamayıp bir kaçını başka saksıya şaşırttım. Galiba tuttular . Açması için daha çok bekleyeceğim.

Mart ayında tohumlarını ektiğim sevgili karanfillerimin çiçeklerini görmek için önümüzdeki senenin yazını bekliyordum. Ama benim karanfiller sabırsız çıktı. Daha birinci yıllarında bir çok tomurcuk verdiler .Bugün iki tanesi günaydın dedi renkleri harikulade, bugün dünden daha güzel bir gün oldu.

scelbis 10-08-2012 22:37

Sulama konusu

2 Eklenti(ler)
Merhaba,

Bu yıl kokusuna ve rengine özlem duyarak tohumdan ektiğim karanfiller hakkında, forumlarda "ilk yıl çiçek vermez" dendiği için hayal kırıklığı ve tezcanlılıkla bir de seradan toplam 5kök kırmızı, beyaz ve pembe çiçekli karanfil almıştım.
Mayıs ayından itibaren terasta hepsi bir arada duruyor, öğleye kadar da bol bol güneş alıyor. Sabah genellikle saat 7-8 gibi ve akşam da 19 gibi, her iki grubu da aynı şekilde sulamama rağmen, tohumdan yetişenler su verdikçe büyüdü ve gelişti ( hatta ilk yıl olmasına rağmen çiçek bile vermeye başladı ) diğerleri ise kurumaya başladı, hatta üzerindeki tomurcuklar dahi açamadan kuruyup gitti. ( 1 kökü tamamen kaybettim )
Hem forumlarda, hem de seralarda, karanfilin su ihtiyacı hakkında çelişkili bilgiler var, kimisi çok su sever derken, kimisi hafta 2 kez versen yeterli diyor.
Muhtemelen türlerinin farklı olmasından dolayı böyle bir fark olabilir, ancak bu konunun sağlıklı bir açıklamasını da bulamadım.
Bilgi ve düşüncelerinizi alabilir miyim?

merkürvenüs 12-08-2012 15:35

Çelikten ve tohumdan karanfil yetiştirdim son derece sağlıklı geliştiler ve çok güzel çiçeklendiler. 2-3 yıl önce ilk çelik diktiğimde bende sabredememiş seradan 3 saksı değişik renklerde karanfil almıştım tomurcuklar açmadığı gibi üç saksı karanfil kısa aralarla kurudular ama tohumdan ve çelikten yetiştirdiklerim hala yaşıyor. Ben karanfillerimi toprağı kurudukca suluyorum şuan son derece sağlıklılar.

gokcegokce 23-08-2012 12:13

Ben de tohumdan karanfil ektim yaklaşık 3 hafta oldu ancak hala bir gelişme yok acaba tohumlarım çürüdü mü ?

hberbul 23-08-2012 13:43

4 Eklenti(ler)
...

Rana+miraç 24-08-2012 17:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1011120)
Ben de tohumdan karanfil ektim yaklaşık 3 hafta oldu ancak hala bir gelişme yok acaba tohumlarım çürüdü mü ?

Sayı gökçe gökçe ;

Üç hafta bana biraz uzun gibi geldi. Ben kış sonu tohum ekmiştim ve sera yapıp ekim yaptığım saksının üzerini kapatmıştım. Kolayca çimlenmişlerdi. Yaz olduğu için acaba tohumları ektiğiniz toprağın nemi yeterli mi? Ben arada fısfısla sulayıp hafif nemli tutmaya dikkat etmiştim.
İnşallah tohumlarınız kısa zamanda yeşerir.

sevilay şen 15-09-2012 07:24

Karanfil

2 Eklenti(ler)
Seradan aldığım karanfil yaz boyunca çiçek açtı o kadar da güzel kokuyor ki...

gokcegokce 16-09-2012 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1011575)
Sayı gökçe gökçe ;

Üç hafta bana biraz uzun gibi geldi. Ben kış sonu tohum ekmiştim ve sera yapıp ekim yaptığım saksının üzerini kapatmıştım. Kolayca çimlenmişlerdi. Yaz olduğu için acaba tohumları ektiğiniz toprağın nemi yeterli mi? Ben arada fısfısla sulayıp hafif nemli tutmaya dikkat etmiştim.
İnşallah tohumlarınız kısa zamanda yeşerir.

Ben sera yapmadım ve sanırım toprak kuru kaldı :( Acaba hala kurtaramaz mıyım?

gokcegokce 20-09-2012 11:38

Merhaba, o karanfillerimden hala ses seda yok ama sanırım bu sayfaların birinde okuduğum yöntem işime yaradı. Benim gibi tohumdan yetiştirmede zorluk çekenlere tekrar yazıyorum, denedim ve oldu :P Tohumlar bir kağıt peçetenin içine yerleştirilir. Kenarlardan kapatılır ve üzeri hafifçe nemlendirilmek için ıslatılır. Bir poşete konur ve direkt güneş görmeyen bir yere kaldırılır. 3-5 gün içerisinde tohumların filiz verdiği görülerek doğa anaya bir kez daha teşekkür edilir :) Hemen toprağa geçirdim bakalım topraktaki gelişimleri nasıl olacak, gelişmeleri paylaşacağım...

scelbis 23-09-2012 16:34

Tohumdan yetişen karanfillerin son durumu - yeni sorular

4 Eklenti(ler)
Yaz bitti, benim karanfiller coştu. Her gün 2-3 yeni tomurcuk görüyorum.
Ancaaaaak...
Bundan sonrasında ne yapmak gerek, dışarıda, terasta mı bırakmalı yoksa içeriye mi almalı, ya da üzerine direk yağmur yağmayacak bir balkon mu ayarlamalı?

Ne dersiniz?

Rana+miraç 24-09-2012 12:50

Sayın scelbis;

Ben de ilk kez bu sene karanfil yetiştirmeye başladım, tecrübem sınırlı ama, annemin eskiden balkonda yetiştirdiği harika bir karanfili vardı. Yaz kış aynı yerde durur üzerine yağmur kar yağardı. Çok güzel kokusu vardı. Karanfilin soğuğa dayanıklı olduğunu biliyorum ben karanfillerimi kışın da balkonda bırakacağım ,eğer çok soğuk ve don olursa saksının üzerine poşet geçirmeyi düşünüyorum.

vivacious 06-10-2012 14:32

Saksıda Karanfil

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba;

Saksıda karanfil yetiştiren kimse var mı? Bir marketten alıp ektiğim tohumlardan yetişen karnafillerim sürekli açıyor ancak şeklen güzel bir dizayn veremiyorum. Nasıl saksılarda ne yaparak yetiştirmek gerek.
Solan çiçekleri yukarıdan ne kadar uzunlukta kesmeliyim.
Örnek olarak fotograflar yüklüyorum. Küçük ve büyük saksılarda birçok buna benzer karanfilim var.

Yardımlarınız için teşekkürler

dalya35 01-11-2012 09:22

1 Eklenti(ler)
Benim bahçemin mis kokulu kırmızı karanfili

dalya35 01-11-2012 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vivacious (Mesaj 1027953)
Arkadaşlar merhaba;

Saksıda karanfil yetiştiren kimse var mı? Bir marketten alıp ektiğim tohumlardan yetişen karnafillerim sürekli açıyor ancak şeklen güzel bir dizayn veremiyorum. Nasıl saksılarda ne yaparak yetiştirmek gerek.
Solan çiçekleri yukarıdan ne kadar uzunlukta kesmeliyim.
Örnek olarak fotograflar yüklüyorum. Küçük ve büyük saksılarda birçok buna benzer karanfilim var.

Yardımlarınız için teşekkürler

Saksıları yüksek bir yere asmanızı tavsiye ederim sarkarak açarlarsa çok güzel görünürler:p

dağçiçeği 08-12-2012 22:16

Arkadaşlar çiçekçilerde satılan türden bir karanfilim var.Hediye karanfilin kenarındaki sürgünden yetiştirmiştim.Yazın açtı tek sap olarak gelişmişti.Yayılmadan sadece çiçek sapı yapıp büyüdü.Çiçeklenme döneminden sonra üç sürgün verdi.Şu anda o üç sürgünde çiçek sapı oluştu.Bu türlerin yılda bir kez çiçekleneceğini sanıyordum.Eğer bu tür karanfil yetiştirmek isterseniz sonbahar en uygun zaman .Aklınızda olsun.:rolleyes:

gokcegokce 28-01-2013 01:07

Tohumdan karanfil yetiştirme maceram devam ediyor... Daha önceki denemelerimde çimlenen karanfillerim 3. yaprağı çıkaramadan çürüdüler. Bu defa ilk ektiğimde bolca suladım ve üzerini seralayarak sabah güneşi alan bir yerde bıraktım. Bir daha da ellemedim. Yine bir kaç tanesi çimlendi bundan sonra ne yapmamı önerirsiniz. İnşallah bu defa başarırım :(

yıldız deniz 01-02-2013 00:26

Karanfil

saksı tipi bodur karanfil yetiştiriciliği hakkında ayrıntılı bilgi almam mümkün mü?

gokcegokce 07-02-2013 14:25

Karanfillerimden biri filizlenmiş, iş bundan sonra başlıyor bakalım bu 3-4 yaprak çıkarıp büyüyebilecek mi?

akgül 16-02-2013 20:32

2 Eklenti(ler)
arkadaşlar ektiğim karanfil tohumları biraz fazla sulamaktan olsa gerek çok uzadı.
sizce şaşırtmanın zamanı geldi mi?ne yapmalıyım?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025