![]() |
4 Eklenti(ler)
Karanfilimin çiçekleri.
|
Maşallah Sayın Almira karanfil buketi gibi olmuşlar. Beyaz da ne kadar asil durmuş.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alttan gelen yeni sürgünler ve tomurcuklar. |
Çok güzeller sevgili almira :) Ellerinize sağlık.
|
Kokusu buraya kadar geldi çok güzeller sağlıkla büyüt sevgili Almira
Ben de bu gün pazardan iki karanfil aldım .Salon mis gibi kokuyor .Balkonda da dört beş senelik bir karanfilim var .Ama o kokmuyor onu bana gelen buketten köklandirmiştim .Çok iri ama kokusuz . |
Karanfillleriniz çok güzel arkadaşlar ben de bu gün bodur karanfil aldım tomurcuk bakalım ne renk açacak?
|
Sevgili almira,karanfillerin çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık.kokulu mu:confused:
|
3 Eklenti(ler)
Bugün pazardan eli boş dönemedim;)Pembe,sarı,beyaz ve kırmızı renklerde karanfiller vardı.Ancak çiçekler açmadığı için %25`lik oranla bu fıstığımı aldım.Ama herhafta gidip kontrol edeceğim.Benimkinden farklı renkler buldukça alıp büyüteceğim.Yanında bonus olarakta küpe hediye ettiler;)
|
Kuruyan çiçeklerin dip kısmını atmayın. Tam kuruma sağlandığında bir çok tohumunuz olacak. Onları da ekerek çoğaltabilirsiniz.
|
Merhaba sn. k donmez döllenme olmadan direk tohum elde edebiliyormuyuz?
|
Sayın Merkürvenüs
Bodur karanfillerin saksısında kuruyan bir çiçeği kontrol ettim. Çiçek yapraklarının altında bir yumru içinde henüz kurumamış çok sayıda beyaz tohumu gördüm. Çiimlenirler mi bilmiyorum. Ama tam kuruyanlar olduğunda deneyeceğim. Ben de eli yeşillerdenim galiba. Toprağa ne eksem bereketli bir şekilde çıkıyor. Ancak bakım konusunda veya zamanlama konusunda hata yaptığımda çimlenenleri kaybediyorum. Deneyimler hatalarla kazanılıyor. Ancak bu site bana daha az hata yapmayı öğretiyor. Karanfilleri de denedikten sonra sonucu paylaşırım. |
Merhaba sn. k donmez eli yeşillerden olmanız ne güzel ben birşey ekince gözünün içine bakıyorum:))) Deneyiminizin sonucunu sabırsızlıkla beklicem, söyledikleriniz doğrultusunda bende deneme yapacam, sonucu paylaşırım...
|
Karanfilim çiçek sapından köklendi
Karafiller uzun aralıklı çiçek sapından kökleniyor!Ben başardım.Yalnız çok zor...
40 çelikten 5'i oluyor.(Tutacağı varsa 5 te 5 oluyor).Boğum araları mümkün olduğunca birbirine yakın olan çelikler seçin.Muhtemelen şöyle oldu:Karanfilin boğum noktasının 2 mm altından jiletle 10 derece açılıyla ve boğum noktasına doku kaybı yapmadan ve kesilen yerde doku zedelemesi yapmadan dikkatlice kesin.Kesim yerinin üstünde 2 adet boğum kalsın.Her boğumda 1 adet yaprak kalsın.Bunu Ocak ayı gibi kışın bahçede yapın.Hindistan cevizi torfuna 4 cm derinlikte gölge bir yere dikin ve unutun.Tuttumu tutmadımı diye bitkiyle ilğilenmeyin.Yağmur yoksa toprağı kuruyor gibiyse ayda 1 kez çok az su verin.Şu sıralar belirgin bir şekilde yeni sürğün geliştiriyorsa tutmuştur. Yani kısaca çok az açı vererek kesin ve dikin. |
Bilgilendirme için teşekkürler , şu an suda 5 tane karanfilim var ama çok minik sapları, inceleyip uygulamaya çalışacağım.
|
Benim balkonda duran bir kırmızı karanfilim var ama çok cansız. Bu gün toprağını değiştirdim ve kuruyan yapraklarını kopartırken solmuş bir çiçekte tohumlar olduğunu gördüm. Küçük bir saksıya ektim biraz önce 5-10 tane fazla değildi umarım çimlenirler.
|
Ve işte sonunda açtım
1 Eklenti(ler)
Sevgili maki01 arkadaşımın gönderdiği tohumlardan yetişen karanfilim ilk çiçeğiyle tebessüm etti. ;)Eklenti 141336
|
Sevgili kardelen çimlenmesi ne kadar sürdü..Ben ilk defa tohumdan çiçek yetiştireceğimde sabırsızlıkla bekliyorum çimlenmelerini. Bu gün çin karanfili tohumuda ektim bir kaç farklı toprakta denedim bakalım önce hangisi çimlenecek.
|
Bir hafta ya sürdü ya sürmedi. Çok çabuk çimleniyor. Ortam da önemli. Çimlendikten sonra yerini hiç değiştirmemek gerekiyo. Ben bir kere değiştirdim, bozuldu. Neredeyse kaybediyordum. Güneş alan bir yerde durdu. Ama direkt güneş almadı, perde arkasından. İnşallah bütün tohumlarınız çimlenir. Benimki hala cansız. Çiçeği de öyle gür açmıyor gördüğünüz gibi. Tomurcuklandığında havalar soğuktu. Bulunduğu yer soğuk olduğu için ısınan odaya alayıp çabuk açsın dedim. Neredeyse ölüyordu. Tomurcuklar soldu.
Güçlenirmek için ne yapmamız gerek, daha uzman ve tecrübeli arkadaşların yardımlarınnı bekliyorum. |
Nihayet çin karanfillerim çimlendi yarı yarıya doğal gübre ve bahçe toprağında olan çimlendi resimlerini eklemeye çalışıcam...
|
Alıntı:
Saygılar |
Karanfil çeliğini aldıktan sonra hangi yollardan geçiriyorsunuz
benim yetiştirdiğim karanfiller bir çiçek açıp cansızlaşıyor.nerede hata yapıyorum bilmiyorum. |
Merhaba,
Eve aldığım karanfillerin yaprak koltuklarından filiz alıp dikmiştim ve ikisi tuttu bu dönemde sn.kgursan ve sn.kumyaka2010 un verdiği bilgiler çok faydalı oldu. Fidelerimi iki hafta önce orta boy saksıya yanyana diktim ama gelişmiyorlar. Gelişmelerini sağlamak için ne yapabilirim? |
Alıntı:
Çok mutlu oldum. Kutluyorum sevgili Kardelen... Son parti ektiğim tohumlardan ben de ümitliyim derken bile korkuyorum :) Şimdilik herşey yolunda gibi... |
1 Eklenti(ler)
Karanfilde böyle beyaz küf gibi zararlı nedir? Nasıl tedavi edilir.?
|
Unlu bit ve kırmızı örümcek, birlikte işgal etmişler gibi duruyor sayın nariçi.Her ikisiyle de benim de başım dertte.
Öncelikle beyaz tozlu kümeleşmiş zararlıyı elle tek tek temizlemenizi ve karanfili hemen diğer bitkilerin yanın uzaklaştırmanızı öneririm. Unlu bit ve kırmızı örümcekle mücadele için sitemizde ev yapımı ilaçlar da dahil olmak üzere pek çok bilgi var. Sistemik etkisi olmayan her öneriyi denedim , ancak hala ev içi ve dışında bu iki zararlıdan kurtulamadım. Oğlum dalga geçiyor benimle, yine bit mi ayıklıyorsun diye. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Benimde artık bir karanfilim var :))Paylaşmak istedim sizlerle... |
İnşallah Sevgili maki01. Sanırım karafilimde unlu bit başlangıcı var. Arkadaşın karanfilinde olduğu gibi beyaz oluşumlar gözledim. Örümcek ağı gibi. Savaş başlasın :)
|
Ev yapımı ilaçlardan arapsabunlu tarifi uygulayabilirsin, etkili olur sevgili kardelen. Fazla zarar vermeden kurtulur umarım.
|
Nariçi,
Senin yerinde olsam üzerinde hiç yaprak kalmayacak şekilde kuvvetli budama yapardım.Hem bitki çok sayıda sürğün verir hem sağlıklı gelişir.Yalnız budamanın zamanı geçiyor ,hazirana bırakma son1 hafta.Budadıktan sonra 1 ay kadar gölgeli bir yere al.O biçim bitki olsun. |
selam ben toprağa sürekli karanfil tohumu koyuyorum ama çıkmıyor bi türlü filizlenmedi tohumu aktardan aldım ama çıkmıyor sebebi ne olabilir neyi yanlış yapıyorum şimdiden teşekkürler :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aktardan aldığınız tohum karanfil çiçeğinin değil de karanfil ağacının tohumu olabilir mi? Yani karanfil baharatı.
|
Alıntı:
ondanmıdır yani tüh bende niye çıkmıyo diyodum baharatmış meğer :( |
Saksıya mı ekiyorsunuz yoksa bahçe de normal toprağa mı? Belki de toprak uygun değildir. Önce bir saksıda saksı toprağında çimlendirin. Büyüyünce başka yerlere dikersiniz.
Sayın qqaazz, teşekkür ederim. |
yok ilk düz bi tabağa toprağın içine bırakıyorum üstüne hafif kapıyorum şimdiden streçle kapalı üstü bakalım nolucak sonra eğer çıkarsa ki sanmam saksıya alıcam
|
Sn.Zehra_18,
Bu topiğin 7.sayfasında, 205 nolu mesajda karanfil tohumlarının resmi var. Eğer diktikleriniz bu tohumlara benziyorsa beklemeye devam edebilirsiniz. Karanfil ile ilgili tüm mesajları okumanızı da öneririm, şahsen ben çok faydalandım. |
çok teşekkürler çok yardımı oldu bana :)
|
http://www.dogalvadi.com/resimler/karanfil.jpg
7. sayfadaki 205 nolu mesaja baktım benimkilerin tohumlarla alakası yokmuş bildiğin baharatmış karanfil ekme çabalarım böylelikle son bulmuş oldu :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025