agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Şeker Begonya, Yediveren begonya (Begonia semperflorens) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/29047.htm)

hira 27-06-2014 12:33

Şeker begonya tam güneşi sevmiyor, buna artık eminim. Geçtiğimiz yaz yarı gölge bir yerde o ışıltılı yaprak ve çiçeklerin güzelliğini seyre doyum olmuyordu ama bu sene tam güneşe aldığımda o kadar keyifli olmadıklarını farkettim. Yarı gölge ideal.

hira 10-08-2014 14:57

Şeker begonyayı çelik alarak çoğaltan oldumu?

hira 15-08-2014 12:49

2 Eklenti(ler)
Benim minik kuşlar.. Bu sene hiç keyfi yok hiç bir bitkinin.

yaprak7 01-11-2014 10:29

begonyam balkonda duruyor havalar soğudu iyice ama çiçekleri var açmaya devam ediyor.evin içine almalımıyım , alırsam bişey olur mu ?

asmalıtepe 18-01-2015 11:46

1 Eklenti(ler)
Selamlar

Yediveren Şeker Begonya cinsi olsa gerek hiç çiçeksiz kalmıyorlar. Çok büyüdüler dalları çok uzadı ama adeta yapraksız kaldılar.

Yaşlandıklarına hükmediyorum.

Budana vakti dallarını budayıp yeniden çelikleme yapabilir miyim?

kupecim 26-05-2015 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1348822)
Selamlar

Yediveren Şeker Begonya cinsi olsa gerek hiç çiçeksiz kalmıyorlar. Çok büyüdüler dalları çok uzadı ama adeta yapraksız kaldılar.

Yaşlandıklarına hükmediyorum.

Budana vakti dallarını budayıp yeniden çelikleme yapabilir miyim?

Adeta bir mini bahce yapmissiniz ellerinize saglik.. :cool:

hobiciakvarist 19-06-2015 14:29

Şeker begonyalar belediye tesislerinde bulunan Bahçe Market (Ağaç A.Ş.) lere de gelmiş: tanesi 50 kuruş idi. Ayrıca Bauhaus'da da gördüm, 55 kuruş idi. Bahçe Market'tekiler kırmızı yapraklı, Bauhausdakiler yeşil yapraklı idi. 3 renk de mevcut idi.

Şeker begonya'ların yabancı kaynaklarda geçen adı ne acaba, bilen var mı?

a_fan_of_barca 18-07-2015 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1389011)
Şeker begonyalar belediye tesislerinde bulunan Bahçe Market (Ağaç A.Ş.) lere de gelmiş: tanesi 50 kuruş idi. Ayrıca Bauhaus'da da gördüm, 55 kuruş idi. Bahçe Market'tekiler kırmızı yapraklı, Bauhausdakiler yeşil yapraklı idi. 3 renk de mevcut idi.

Şeker begonya'ların yabancı kaynaklarda geçen adı ne acaba, bilen var mı?

Şeker begonyasını ingilizce ismi : wax begonia. Yabancı kaynaklarda bu isimle araya ve hakkında bilgi bulabilirsiniz. Zira yabancı kaynakların çoğu ingilizce.

a_fan_of_barca 18-07-2015 18:12

1 Eklenti(ler)
Merhaba, bende eski tip, fazla uzayan, yeşil yapraklı şeker begonyası var. Yaklaşık iki aydır bakıyorum. Aldığımda çok iyiydi, ama sonra az güneş alan yerde bakımsız bırakınca kötüleşmeye başladı, yaprakları döküldü. Son zamanlar çok susuz da bırakmıştım. En yeni açan çiçekleri de küçülüyordu. Ben de bitkiyi kurtarmak için hemen mutfağa götürdüm. Mutfak güneye bakıyor ve yeterince güneş var. Ama pencereler kapalı olduğu için bir az havasız ve nemli. Düzenli sulamaya başladım ve hemen yanıt aldım. Şimdi bir haftadır mutfakta ve yaprakların dökülmesi durdu, yenileri çıkıyor. Yeni çiçekleri artık renksiz değil ve eskisi gibi pembe, büyük açıyor.
Aşağıdaki resim ise bitkiyi ilk aldığım zamanda çektiğim çiçekleri. İki tane dişi, bir erkek çiçek görülüyor. İlk aldığım zamandan beri bir şeyi farkettim : çiçekler çoğu zaman gündüzleri açıyor, geceleri kapanıyor

Mücevher Çalısı 19-09-2015 14:14

2 Eklenti(ler)
Pembiş Şekerim...

Eklenti 578168

Eklenti 578589

Mücevher Çalısı 07-01-2016 18:30

1 Eklenti(ler)
Konu 2 sayfacıkmış okudum tamamını. Bazı mesajlarda çelikle üretilmesi sorulmuş. Çelik ve kökten ayırma ile üretilebiliyor, denedim oldu:)

Eklenti 591664

hira 07-01-2016 20:00

Mücevher çalısı, ben bu katlı çiçekliye bayılıyorum.. Maşallah.

çiçeksever 08-01-2016 12:51

Mücevher çalısı, çiçeğiniz çok güzelmiş.

nimo 06-05-2016 22:57

Şeker begonya yaprak Çeliği ile cogaltilabiliyor mu

hira 15-05-2016 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nimo (Mesaj 1459581)

şeker begonyaya pek ilgi gösterilmiyor. kimseden ses çıktığı yok. en güzeli deneme- yanılma yöntemiyle sorularımıza cevap bulmak. en iyi öyle öğreniyorum ben. Bu arada bu sabah 4 kök begonyam daha oldu :rolleyes: YeniGine ablanın şu dikdörtgen saksısındaki begonyaların aynından tümü. ne hoş olurlar hep bir arada :cool: YeniGine ablaa, duruyormu begonyaların? atsana bi fotoğraflarını.

Mücevher Çalısı 15-05-2016 16:15

Alıntı:

Alıntı:

...şeker begonyaya pek ilgi gösterilmiyor. kimseden ses çıktığı yok. en güzeli deneme- yanılma yöntemiyle sorularımıza cevap bulmak. en iyi öyle öğreniyorum ben...
Yaprakları toprağa değdiği vakit çok çabuk çürüyor. Bu sebeple yaprak değil de dal çeliği ile üretmek daha olumlu sonuç verebilir...

nimo 11-07-2016 21:52

Acil yardım !!!

2 Eklenti(ler)
Bugün köklü şekilde diktiğim begonyalar bi saat sonra soldu.toprakta sorun yok çünkü yeni yaptım ve içinde başka renkten begonyalar gayet iyi duruyo. Bunlar niye böyle oldu ne yapmam gerekiyor

Eklenti 621614

Eklenti 621615

hira 13-07-2016 23:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nimo (Mesaj 1472479)
Bugün köklü şekilde diktiğim begonyalar bi saat sonra soldu.toprakta sorun yok çünkü yeni yaptım ve içinde başka renkten begonyalar gayet iyi duruyo. Bunlar niye böyle oldu ne yapmam gerekiyor

Eklenti 621614

Eklenti 621615

Kökler çıplakmıydı yoksa topraklımıydı acaba? Diker dikmez daha kendilerine gelmeden güneşe de koymamışsınızdır umarım.

İlknur44 22-10-2017 12:12

1 Eklenti(ler)
Merhaba benimde şeker begonyam var ama çiçek açmıyor, sizce neden acaba.

İlknur44 05-01-2018 17:50

Merhaba arkadaşlar, kimse begonya çiçeğini yetiştirmiyor galiba.Bana 2 dal beyaz renk begonya geldi.Nasıl dikeyim acaba suda köklendirip mi dikeyim, yoksa direk saksıya mı ?

mhmthncrkrn 05-01-2018 18:26

çiçeklerinizi canlandırmak istiyorsanız dengeli ve alınımı yüksek bitki besinleri ile besleyin bu linkte çok güzel bitki besleme ürünleri var sizinle paylaşmak istedim
Şenyurt tarım - Hepsiburada Mağaza

mhmthncrkrn 05-01-2018 18:30

bitkileriniz canlandırmak istiyorsanız

bitkilerinizi canlandırmak için dengeli ve bitkiler tarafından alınımı yüksek bitki besleme ürünleri kullanmanız gerek. bu linkte çok güzel ve kaliteli bitki besin ürünleri var. Şenyurt tarım - Hepsiburada Mağaza

_violet 05-01-2018 18:38

2 Eklenti(ler)
bunlar da benim şeker begonyalarım. alttan dallanmaya başladıkça ayırdım .
2 küçük saksıdaydılar geldiklerinde . geçtiğimiz yıl anneler gününde Ordu'da bir avm de dağıtmışlardı. şuan saksıdaki durumu alttan çok dallanacak gibi . cam balkonla kapalı olan bir yerde ama çok iyi gün ışığı alıyor. aşırı güneş ışığı değil . [ATTACH]Eklenti 663835[/ATTACH]

_violet 05-01-2018 18:55

2 Eklenti(ler)
bunlar da ondan ayırdığım çelikler.
ben direk toprağa dikiyorum. fakat burda tuhaf bir şey farkettim . biraz uzamıştı bu dallar . diktiğim günün ertesinde baktım yana yatmış ölüyor.
sanırım bir desteğe ihtiyaç duyuyordu. ama ben şansımı deneyim dedim .
diğer fotodaki gibi o dalı alıp diğer dalla birbirine destek yaptım. solarak yattığı yönün tam tersi yöne . ve çiçek canlandı. öylece bıraksam solacaktı .
ben bu şekilde 6 -7 kök ayırmışımdır mayıstan bu yana . sanırım sadece 2 tanesi tutmadı. diğerleri hep tuttu.
[ATTACH]Eklenti 663849[/ATTACH]

_violet 05-01-2018 19:00

2 Eklenti(ler)
bu da katmerli begonyam. tamamen bembeyaz çiçeklendğinde de fotoğrafını koyarım umarım. bundan da bir kaç kök çoğalttım, genellikle yine dallarından çelikledim. 2 kök de sanırım yapraktan çoğalttım . yapraktan çoğaltma kısmında pek başarılı olamıyorum. dal kolayıma geliyor :)
[ATTACH]Eklenti 663851[/ATTACH]

Gül Batur 05-01-2018 20:31

,,,,,,,,,,,,...

3 Eklenti(ler)
Şeker begonyalarım çoştu.

İlknur44 06-01-2018 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1527161)
Şeker begonyalarım çoştu.

Bu nasıl bir güzellik Sayın Gül Batur maşallah, keşke yakın olsaydım size
Belkim bir dal verirdiniz.

İlknur44 06-01-2018 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mhmthncrkrn (Mesaj 1527140)
çiçeklerinizi canlandırmak istiyorsanız dengeli ve alınımı yüksek bitki besinleri ile besleyin bu linkte çok güzel bitki besleme ürünleri var sizinle paylaşmak istedim
Şenyurt tarım - Hepsiburada Mağaza

Çok teşekkür ederim.

İlknur44 06-01-2018 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _violet (Mesaj 1527145)
bunlar da benim şeker begonyalarım. alttan dallanmaya başladıkça ayırdım .
2 küçük saksıdaydılar geldiklerinde . geçtiğimiz yıl anneler gününde Ordu'da bir avm de dağıtmışlardı. şuan saksıdaki durumu alttan çok dallanacak gibi . cam balkonla kapalı olan bir yerde ama çok iyi gün ışığı alıyor. aşırı güneş ışığı değil . [ATTACH]Eklenti 663835[/ATTACH]

Sizin şekerlerde çok tatlı maşallah

Gül Batur 06-01-2018 16:32

İyi akşamlar bahçe mimari evet keşke yakın olsa idik ben de seve seve verirdim paylaştıkça mutlu oluyorum mesafe uzak bu bitki biraz narin uzun yola gelemez sağlıklı kalınız.

İlknur44 16-03-2018 14:02

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlknur44 (Mesaj 1521098)
Merhaba benimde şeker begonyam var ama çiçek açmıyor, sizce neden acaba.

Merhaba arkadaşlar, şeker begonyamı önce budadım sonra toprağını değiştirdim.ve sonuç.

acakmak79 25-05-2018 04:56

Ağacımın süsleri...(kuruyan ağacımın)

https://resmim.net/f/6Hxvzt.jpg

Füreya 28-06-2018 20:11

1 Eklenti(ler)
Pembe şeker begonya ;)

mustafaazizoglu 05-02-2019 11:57

Tohum paylaşmak isteyen var mı? Ya da kalitelisini nereden bulabilirim, bilen?

bozo44 14-05-2019 18:52

Kaç çeşit begonya var ve güzel kokan begonya hansidir ?

lolla 13-06-2019 17:41

yenilerde edindiğim iki saksı ve henüz ergen diyebileceğim şeker begonyam var.
gözlemlediklerim,

- yapraklarına su püskürtmek yaramıyor, lekeler oluşuyor (kahverengi ve parlak yapraklılar için)

- saksı tabaklarında suyu kolaylıkla absorbe edemiyorlar, yer yer bebek yapraklarda çürümeler gözlemledim

- sabah güneşini bolca alıyorlar, üç haftadır herhangi bir bozulma / çürüme yok

- beş günde bir akvaryum suyu ile suluyorum, seviniyorlar gibi keyifleri yerinde

- kopan yaprağı saksısına iliştirdiğimde çürüyor (saksı toprağı; torf, bahçe toprağı, yumurta kabuğu ve kum karışımı)

- sanki yoğun sabah güneşinden sonra, öğlen gölgesinde dinleniyorlar gibi.

- erkek çiçekler daha dinç görünürken, dişi çiçekler daha geri planda ve yavaş açıyorlar.

şimdilik bizde durum bu.

aras09 17-11-2019 09:35

Merhaba, 2 dal begonya almıştım geçen yıl bir arkadaştan, çok güzel büyürken yerini değiştirince dalın biri tamamen yana yattı. Tekrar yerini değiştirdim, şimdi doğrulacak gibi ama boyu çok uzadı ve çok kalın bir dal, uçlarına doğru yeni dallara da ayrıldı. Galiba kendisini taşıyamıyor. Diğer dallar normal, yukarı doğru uzayıp dallandılar.

Bu dalı parça parça kesip tekrar toprağa dikersem olur mu? Ben köke yakın kısımlardan yukarı doğru dallamasını istiyorum, bu kadar yana uzadıktan sonra değil. Minik beyaz çiçekleri var uçlarında hala. Ne zaman kesebilirim?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025