![]() |
Gübreleme hakkında bilgi alabilirmiyim?
Alıntı:
Gardenyam için gübre aldım nasıl uygularım bilemedim. 2 yıldır bende. Çiçekçiden almıştım. Cılız biraz sitedeki fotoları görünce iştahlandım. Bakım yapmak saksı değiştirmek istiyorum. Gübre üzerinde gövdeden 15 cm uzağa toprağa karıştırın diyor. 35 40 cmlik bir saksımı tercih etmeliyim. 1-2 boy büyüğü yeterlimi? Toprağın tamamına karıştırıp öylemi dikmeliyim yoksa önce dikip üzerinemi serpmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.. Selam ve saygılar.. |
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a73396ef1f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...24e86747ad.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d58d3f84b3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1abee3361d.jpg
Beyaz saksıdan kahverengi olana aldım. Gübreyide; dikim yaptığım saksı tam dolmadan kenarlara serptim. Tam ortasınada çok az serptim.. Üstünü iki parmak toprak ilavesi ile örttüm. Bolca suladım.. ( 1/2 litreye 2 -3 küçük parça limon tuzu eklenmiş) Düğrumu yapmışım? Bi zarar verirmiyim bitkime? GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...df68e77fb6.jpgyeni gardenya aldım 3 e böldüm ama yarısı canlı yarısı boynunu büktü, neden böyle oldu sizce
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Alıntı:
|
Merhaba yaklaşık 25 gün önce gardenya tohumu aldım ve topraga ektim ancak üzerinden bir aya yakın süre gecmesine ragmen cimlenme olmadı youtube da videolar da pecetenin arasına koyup hidrojen peroksitli suyla nemlendiriyorlar ben direk suyla yaptım ancak tohumun kabugunda jel kıvamsı pamuklanma oluyor hemen anında bir türlü başarılı sonuca ulaşamadım bu konuda bilginize ihtiyacım var hayırlı ramazanlar teşekkür ederim
|
Alıntı:
Taze gardenya tohumların çimlenme süresi ise 4 hafta ile 3 ay arasında değişken bir düzensizliğe sahip. Siz nemli peçete içerisine koymadan önce çok az miktarda oksijenli su ile nemlendirseydiniz keşke. Ya da bir fungisit içerisinde 1 saat kadar bekletip ondan sonra zip poşete koymalıydınız. Her şeyden önce keşke tohum ekim dikimi için sitemize bir göz atsaydınız:))) Canınızı sıkmayın hiç...Belki de tohumlar bayattı. Daha güvenli bir yerden alıp yeniden deneyebilirsiniz isterseniz. |
öncelikle cevabınız icin tesekkür ederim peki jel kıvamsı pamuklanma oluşmasının nedeni bakteriden dolayımıdır tohumlar nemli ortamda kabarıyor hacim olarak ancak cimlenme olmuyor birde dediginiz yöntemle deneyeyim teşekkür ederim
|
Maalesef evet....Bir an önce tohumları iyice yıkayın ve oksijenli suya koyup bekletin. Daha sonra sık sık havalandırıp takip edemeyecekseniz zip poşet yerine nemli perlit, vermiculit, cocopeat vb. içine ekin. Kolay gelsin.
|
Tesekkur ederim cok sagolun
|
1 Eklenti(ler)
3 aydır güzel gidiyordu 2 gündür ve günde 3-4 yaprak bu şekli almaya başladı arkadaşlar yardım edebilir misiniz
|
Merhaba ben gardenyamı yaklaşık 1 ay önce aldım 3 4 tane tomurcuğu vardı onlar döküldü zaten bi daha hiç tomurcuğu olmadı nerdeyse son 1 haftadır bazı dalları tamamen kuruyup yaprakları kararıp dökülmeye başladı bazı yaprakların da kenarları kahverengileşti saksısını değiştirdim 1 2 gün önce ama hala dökülüyor yaprakları evdeydi aslında güneş alan yerde hep pencereler de açık durur balkona aldım sizce napmalayım
|
Alıntı:
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Yok sanırım zaten bu konularda yeniyim
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Belki çok ve ya az su vermiş olabilirsiniz Ve ya cereyan da kalıyor olabilir Ćok güneşten yanıyor olabilir GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Im loving jasmines these days, I'm planning on growing some on my lawn. :)
All American Landscaping* |
Yeni bir orkide almıştım. Üzerinde unlu bit olduğunu sonradan fark ettim. Yanında da gardenyam vardı. Gardenyaya da çok çabuk bulaştığını forum sayesinde öğrenmiş oldum. Hemen ayırdım fakat şuan bit bulaşıp bulaşmadığını bilemiyorum. Mine hanımın da önerilerini okuyarak arap sabunu yağ karışımından spreylemeyi düşünüyorum ama bulaşmadıysa diye de gardenyamı bozmak da istemiyorum. Sizce ne yapabilirim?
|
2 Eklenti(ler)
Fotoğraf yüklemeye çalıştım inşallah becerebilmişimdir. İkşnci resimden daha net anlaşılıyor. Yardımcı olabilecek yok mu? Bu beyaz noktacıklar unlu bit mi acaba?
|
Alıntı:
|
Beni nasıl mutlu ettiniz anlatamam :) inşallah bulaşmamıştır. Altlara da baktım birşey yok gibi. Çok teşekkür ederim yanıtınız için.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025