![]() |
gardenyada tomurcuklanma ne zaman olur
|
Alıntı:
Yönelttiğiniz soruya tamamen kendi mantığıma göre bir yorum yaparak yanıt veriyorum. Tomurcuklanma için yüksek nem oranının önemli bir faktör olduğunu okumuştum. Sanıyorum ki kastedilen hem havadaki hem topraktaki nem oranı. Dış mekanda olan gardenyalar için iklim koşullarına göre en uygun zamanda bitkinin tomurcuklanmasını beklemekten başka çare yokken, iç mekandaki bitkileri kontrol altından tutmak bu anlamda daha kolay olabilir. Yine dış mekandaki gardenyalarda tomurcuk oluşumunu etkileyen faktörler arasında gece gündüz arasındaki sıcaklık farkları da etkili olabilir.Ama yine de saksıdaki gardenyanın isteklerini kontrol altında tutmak oldukça dikkat ve özen isterken dış mekanda daha az ilgiyle mutlu olabildiklerini görebiliyoruz. Saksıda gardenya yetiştirenler saksılarını kış aylarında kalorifer ya da ısı kaynaklarının bulunduğu alanlardan uzak bir yerde ve nem oranının nispeten daha yoğun bulunabileceği alanlara yerleştirirlerse bunun faydasını görebilirler. Ben bahçede yetiştirdiğim için, gözlemlerime göre ancak gerekli koşullar oluştuğunda ki bu bahar aylarının sonundan yaz ortalarına kadar rastlayan bir dönemdir, tomurcuklanma yoğun oluyor. Onun dışında oluşan tomurcuklar genelde dökülüyor. |
5 Eklenti(ler)
arkadaşlar gardenyam çiçeğini açtı :eek: işte fotoları :cool:
|
3 Eklenti(ler)
muhteşem bir kokusu var tek çiçek açmasına rağmen mutfak çok güzel kokuyor birkaçtane açtığında düşünemiyorum:D
|
sevgili bayçalı sabah sabah çok güzel gitti sabah sersemliğimi üstümden atmaya yetti valla sizin gardenyanız kaç yaşında daha doğrusu ne kadar zamandır bakıyosunuz ona?
|
sn.lusoari sabah bende gördüğümde gardeyamın açtığını sabah mahmurluğu üzerimden gidi verdi zaten o kokusu insanı cezbediyor gardeyamı baumax tan almıştım beş aydır ona gözüm gibi bakıyorum bu beş ayda ikinci çiçek açışı şuan birtanesi çiçek açtı tomucuğun diğer tomucuklar yolda onlarıda heyecanla bekliyorum........:)
|
kelebek çalısı çok teşekkürler
|
arkadaşlar size bir sorum olacak yaşadıgım yerde gardenyayı dışarıda veya evi içinde yaşatabilirmiyim acaba burası yazları çok sıcak kışları ise çok soguk oluyo
|
Tomurcuklarım acmıyor
5-6 tane tomurcugum var.yaprkalarım yemyesıl.ama bır turlu acmıyor.neden acaba?
|
Gardenya
merhaba arkadaşlar,henüz yeni üyeyim, gardenyam ilk çiçeğini açtı, resmini sizlerle paylaşmak istiyorum ,forum da resim yüklemekte zorluk çekiyorum,yardım rica ediyorum.
Bol çiçekli gardenyalar:))) |
4 Eklenti(ler)
Sanırım yüklendi.
|
1 Eklenti(ler)
Arkasalar buda benım gardenyam yaklasık bır yıllık ,ıkı kez cıcek actı yaz basından berı ıkı kezde 10 a yakın tomurcugu oldu maaalesefkı tomurcuklanıyo vede dokuluyo,gruba yenı uye oldum bır bırlgısı olan varmı??? sımdı gene tomurcugu var ve ılk bahardan berı 4. tomurcuklanması var sadece bır keresınde cıcek actı yardım edınnn
|
|
Alıntı:
|
Teşekkürederim Bayçalı,denemelıyım mutlaka çünkü onlar tomurcuklanıp dokulmeye başlayınca çok üzülüyorum.Umarım bu sefer tomurcuklarını dökmez:(
|
sayın mum çiçeği yaprakların renginden anladığım kadarıyla çok güneş gören yerde değil. güneş görsün fakat direkt olarak almasın güneş ışığını ve sizin saksınızın ebatlarına göre söylüyorum. 2 veya 3 günde bir bir bardak içme suyu veriniz. çeşme suyu vermeyiniz. çeşme suyundaki kireç toprağın ph değerini yükseltir. bu ph ın yüksek olması gardenya için hiç hoş bir durum değildir. mümkünse çiçek açan bitkiler için olan gıdalardan verseniz çiçeğinizin direnci artar.
sonuçları duymak isteriz. |
Sayın Maysan öncelıkle teskkurederım yardımcı oldugunuz ıcın.Ben aslında onları yaz boyunca balkonda fıtlrelenmiş gunes ısıgında bıraktım,ve bır surede çiçek costuran kullandım çiçek costurandanmı bılmıyorum ama cıceklerım boceklendı ve 18 tane saksım vardı hepsıde maalesef ,bıtkı besınlerıyle alakalı olabılırmı ?? bu yuzden besın vermekten korkuyorum bu konuda bılgınız varsa yardımcı olursanız sevınırım yaklasık 3 ay bu boceklerı bıtırebılmek ıcın ugrastım :(
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gardenyam coştu:eek: çiçekleri sıralamaya başladı :D
|
harika açmış bunlar bayçalı
|
teşekkürederim maysan80 gardenyam diğer tomurcukları büyütmekte kokusu süperya:D:D
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Bu dördüncü Gardenyam... Dördünü Koçtaş' dan almıştım, sonuncusu ise İzmir / Dikili' den hediye... Gelir gelmez saksısını büyüttüm hafiften kök budama yaptım altının drenajı derken sevgimi de kattım fakat yine de bitti gitti yapraklar... 10 günde bir de vitaminini verdim... Şimdi iş yerine getirdim buradaki bizim kurumda çiçeklerle ilgilenen bey aldı toğrağını değiştirdi biraz dursun perdeyi hiç çekme dedi kendine gelince eve götüreceğim... Kaldı ki sitede yazan ne var ne yok hepsini de okudum :( Tiyatro sanatçıları derler ya sahne tozu yuttuk bir kere diye benimki de Gardenya nın kokusunu aldım bir kere inadım o yüzden... Gardenya mın arkasındaki de dımdızlak kalan Açelyam :( |
ne olur yardim gardenyamin yapraklari siyahlamaya başladi dökuldu.ama 2-3 sari filiz var onlar siyahlamadi,bitane gonca var o da dökulmedi.hemen hemen hiç yaprak kalmadi.bir hafta önce toprak degişimi yaptim.şu an fanus altinda.dahada ne yapabilirim
|
Alıntı:
|
toprak asitleme.internetten buldum tarifi.
buyuklerim bir baksin. 1 su bardagi koyu cay.2 tatli kaşigi kuru kahve.6-7 damla limon suyu.belki de.yapraklari döken acelyama bu iyi geldi.belce hanim. |
Alıntı:
tepesine bildiğimiz camı mı geçireceğim? |
evet.yani mini sera oluyor.hem gardenya hem acelya ayni durumdaiidi.ama acelya kurtuldu.acelyanin durdu yaprak dökulmesi goncalarda acmaya başladi.yaprakssis goncalar:)
|
Sevgili Maysan;
yaprakları değil çiçeği kokuyor |
sayın belce ben 2 yıldır gardenya bakıyorum. yapraklarının değil çiçeğinin koktuğunu elbet biliyorum. zaten öyle bir mesajım hiç olmamıştı.
sayın belce cam imkanınız yoksa poşette olur maksat fotosentezi arttırmak. aynı zamanda vitamini kesin, 2 günde bir çay bardağı ile içme suyu verin. çeşme suyu kirreç oranını arttırıp toprağın asitliliğini düşürüp ph değerini yükseltir. bir haftada değişime tanık olacaksınız. |
belce hanim,yirtti gardenyam kefeni deye bilirim.darisi seninkilerin başina.inşallah kurtulur hepsi.
|
Benim gardenyalar da şöyle serpilip güzelleşse çok sevinecektim , sürekli başlarına bir iş geliyor , neyse 4 yaşını bitirdiler , ancak 40 yaşında gibi görünüyorlar of of of .
|
benim de nur topu gibi bir gardenyam oldu :)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gardenyam toparlandı ve yeniden tomurcuklandı.:) Bir hafta kadar önce budadım ve çelikleri aynı saksıya diktim. Tutup tutmadıklarıını paylaşırım. Alıntıdaki hali ile karşılaştıracak olursak, aradaki değişimi limon tuzuna borçlu.:rolleyes: Eklenti 340919 Eklenti 340920 |
ohhhh be sonunda benımde gardenyam oldu bır hafta oldu alalı arkadaslar ama halınden memnun gıbı sımdılık
|
arkadaslar benım aklımda kalan bır ıkı soru var sımdı gardenyaya su fıslatırken ustunde cıcek goncaları varken neyapmalıyız yanı normalde cıcek ustundeyken dıger bıtkılere su fıslarsak bıtkının cacmıs oldugu cıcegı veya goncası zarar gorur dıyr hepımız bılıyoruz pekı ama ne yapmalı bana yardımcı olun lutfen ılk defa gardenya aldım bu bıtkı bana yabancı bılemıyorum tam napıacamı?
|
bugün bir tane gardenya aldım ve bakımı nasıl yapılır diye ararken bu sayfaya rastladım daha ilk günden sayenizde birçok güzel biliye sahip oldum hepinize teşekkür ederim..
|
Alıntı:
cevabınız için teşekkür ederim uygulayacağım yazdıklarınızı... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şimdilik söylediğiniz gibi suyunu verdim ki hep çiçeklerim için içme suyu tercih ediyorum... yalnız dediğiniz su miktarı fazla gelmez değil mi? Teşekkür ederim alakanız için... |
Herkese merhaba;
Ben de iki gün önce aldım bir tane. Umarım bu anlatılanlara bağlı kalarak gardenyama bakabilirim. Bakamaz isem çok üzülürüm açıkçası. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025