![]() |
1 Eklenti(ler)
Sayın Ecztugba !
Benim bahcemdeki,kıramantin mandalinlerin bir çeşidi aralık ocak ayında çiçek açıyor .Valansiya portakallarda .Belki sizinki oyle bir çeşittir .Aldıgız yere sorunuz ? |
Turunçgil Stubborn (Yediverenleşme, Palamutlaşma) hasatalığında mevsimsiz çiçek açmaları görülür. Burada iki bahçede Aralık-Ocak aylarında yoğun çiçeklenme görmüştüm. Sanırım hastalık buydu. Meyveler de normal şekilli olmaz. Yaz ortasında meyveler sararır.
http://www.utk.org.tr/UserFiles/File...staliklari.pdf Diğer belirtileri de yazarsanız bir şeyler söylemek mümkün. |
Limequat adındaki turunçgili satın aldım .
Bu bitkilerin aşılama zamanı nedir ? Bahçemde bir limonum var 3 yıldır meyve vermedi , ona çelik alıp aşı yapmak isterim . Çelikle üretim zamanı konusunda fikri olan var mı ? Teşekkürler . |
Uzun zamandır bu sayfalara yazılmamış umarım canlanır. Benim de bir flying dragon'um var evde salonda duruyor kış olduğu için az az suluyorum yazılanlara bakınca aklıma takıldı ek besin vermek gerekiyor mu acaba
|
Kumkata benzeyen ama meyveleri yuvarlak, mini portakallar gibi olan, bol çekirdekli turunçgil hangisi oluyor? Kesinlikle aşırı ekşi bir model.
|
Alıntı:
|
benimde saksıda mandalinam var aldığımda çok güzeldi meyveleri vardı ama şimdi yapraklarını döktü kurumaya başladı napabilirim :( lütfen fikri olan varsa söylesin.suyu çokmu verdim **** az mı sıcaktan mı böyle oldu anlamıyorum
|
Alıntı:
Eğer bitkinizin boy olarak saksısı ile birlikte bi fotoğrafını koyarsanız, bulunduğu ortamdan bahsederseniz, size mutlaka destek oluruz.Yukarıda yazdıklarınızla olasılık olarak yüzlerce neden sayılabilir :o:o Mehmet |
1 Eklenti(ler)
Seradan mandalina diye aldığım bitkim...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025