![]() |
Maalesef yaşatamadım :(
Aynısından nerede bulabilirim acaba ? |
1 Eklenti(ler)
Sevgili gülenmelek :(
Deve tabanı sarmaşığını kaybetmenize ben de çok üzüldüm, onu bende çok sevmiştim.Sağlık olsun yapacak bir şey yok. Sarmaşığın yerini tutmaz biliyorum, birazcık moral versin diye sana ufacık bir hediye yolladım ;) Lütfen kabul edin. Yeşil gözlerinizden öpüyorum. |
Güzel hediyen için teşekkür ediyorum anne ;) Çok güzel bir fotoğraf yakalamışsın.
Açıkçası bu bitkinin kıymetini bilemedim diye düşünüyorum. Gerçi benim ufacık evime biraz büyüktü :D ama yine de güzeldi. Şimdi anlıyorum ki yaprak sararmaları fazla suladığımdan dolayı olmuş. O zamanlar bilmiyordum ya, susuz kaldı deyip tekrar sulayınca... :( Neyse sağlık olsun, belki ileride bulunur tekrar :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benimki. Devetabanı bulamamanın üzüntüsünü bu bitkiyle biraz da olsa hafifletiyorum.
Harcı oldukça havadar (orkide toprağı + torf), haftada 1-2 sulanıyor azar azar. O kadar hızlı tırmanıyor ki artık gördüğünüz gibi süslemekle uğraşmayıp direkt boruyu koymuşum oraya. |
1 Eklenti(ler)
Tohumdan ektiğim sarmaşık devetabanını ekeli 1 ay oldu. Ama bu çıkanlar sarmaşık devetabanı mı yoksa başka bir şey mi bilmiyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.
|
Philodendron erubescens
2 Eklenti(ler)
Philodendron erubescens çiçek açıyor.
|
Çiçeğini sabırsızlıkla bekliyor olacağım, sevgili gülenmeleğin deve tabanına benziyor sanki, onu kaybetmemize çok üzülmüştük.
|
3 Eklenti(ler)
Çiçeğini henüz açmadı, ilgilenmediğimi düşünmeyin lütfen, bu 2014 te açtığı çiçek.
|
İlginiz için teşekkür ediyorum, çiçek yapısı aynı fakat yapraklarda biraz farklılık var sanki. Sizin sarmaşığınızın yaprakları biraz dar ve uzun yapılı gibi geldi bana, gülenmeleğin (kızımın) daha geniş sanki.
|
4 Eklenti(ler)
:)buda benim sarmaşık deve tabanım. bunun türü de philodendron erubescens midir? aldığım yerde iki, üç,metre kadar uzayıp duvarı sarmıştı. ucundan küçücük çelik alıp diktim. geçtiğimiz yaz, filizlenen yapraklarda dökülmeler oldu. kuruyacak diye endişelendim. tekrar sağlıklı filizler çıkartmaya başlatınca bende geçtiğimiz hafta toprağını değiştirdim. beni ortadaki yaprakları dökülen kısım rahatsız ediyor. bir türlü oralardan yaprak veya yeni bir sürgün vermiyor. acaba diyorum üçe kesip kestiğim çeliklerini de aynı saksısına dikeyim mi?karar veremiyorum birde sizlerin fikrini almak istedim.
Eklenti 612680 Eklenti 612681 Eklenti 612682 Eklenti 612683 |
3 Eklenti(ler)
Philodendron erubescens, çiçek ömrü bir gün son fotoğraf bir gün sonraki hali.
|
Sevgili, münevver48 sizin bitkiniz de Philodendron erubescens.
|
Alıntı:
sevgili Güngör Salman,çok teşekkür ederim. |
Çok güzel bir bitkiymiş.. Koyu yeşil yaprakları ve formu ayrı bir güzel, kırmızı çiçekleri ayrı bir güzel... Edinmeye çalışacağım...
|
Benimkinin yaprakları bordo - mor.
Çiçeği de böyle mi açar acaba:confused: Açtırmak için ne yapmak gerekir acaba :) |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yeni, güzel bir tür philodendron daha ailemize eklendi :)
Şehir dışında bulunan botanik bahçesinden rica minnet istemiştim, sağ olsunlar beni kırmayıp uzunca bir çelik vermişlerdi tuttuda epey yol bile kat etti. Seviyorum böyle renkli yaprakları, hemde bu türler az bakımla bile güzelliğini yitirmeyen bitkiler. :) |
4 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach]Eklenti 685963[/attach][/attach][/attach]
merhaba arkadaşlar 4 yıldır bence çiçeğim sarmaşık deve tabanımı tam emin olamadım bir kaç gündür yapraklarında kahve remgi lekeler ve yaprak uçlarında kahve rengi yanıklar oldu neden acaba nerede yanlış yapıyorum toprağı kurumadan sulamıyorum ama çokta kurutmuyorum haftada bir kez yapraklarınıda nemlendiriyorum ama neden böyle oldu ki |
Merhabalar. Bitkiniz çok güzel monsteranın farklı bir türü. Birgün budar ve hediye etmek isterseniz talibim
|
Muhtemelen philodendron minima. Benim uzun süredir aradığım türden :)
|
Alıntı:
|
Çok teşekkürler. Sabırsızlıkla bekleyeceğim
|
forumun yeni bir üyesi olarak herkesin bitkilerinin fotoğraflarına gözlerimden kalpler fışkırarak baktım. hepsi çok güzel güzel günlerde büyütün inşallah. şimdi bile oldukça zor bulunan bir bitki. forum bikaç sene önce daha aktifmiş nerelerden buldunuz acaba bu güzel çocukları?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025