agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Nakkaş Sarmaşığı (Cymbalaria Muralis) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/24231.htm)

Sevgi Durul 28-05-2012 17:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 968516)
Alıntıdaki bitkinin bu günü.:)

Eklenti 297327

Bugün çok güzel bir gün. Nakkaş, çiçeğiyle sevincimize ortak oldu.:)

Eklenti 301683

gultar 28-05-2012 17:55

Çok güzel ....benimkilerden ses yok...iz de yok. O kadar özendim. Güle güle büyütün sevgili SDurul.

selis 30-05-2012 13:24

1 Eklenti(ler)
Bir üyemiz için hazırlamıştım, ama ulaştırmak nasip olmadı.. :(
Çiçek açmış..

Sûz-i Dilârâ 09-06-2012 13:17

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim nakkaşlarım artık iyice büyüdüler ama hava balkonda hâlâ yeterince sıcak olmadığından -özellikle geceleri- bahsedilen üregenlik (arsızlık) beklediğimden yavaş ilerliyor:)

gossip 09-06-2012 21:21

yalnız sormak isteğim birşey var. bu sarmaşık saksılarımda hersene kendiliğinden çıkar ve sevdiğim için ot muamelesi yapmam yani sökmem vede severim. sorum bu bitki bende tek yıllık olarak çıkıyor. yani heryıl tohumdan başka başka saksılarda çıkıyor. kışın ise ölüyor. bilgide yanlışlık mı var yoksa ben olanlar farklı bir tür mü?

gultar 12-06-2012 20:08

1 Eklenti(ler)
Bu güzelin adı; Nakkaş Sarmaşığı mı???
Dört gözle beklediğim, çıkmayacak diye üzüldüğüm sarmaşığım, çıkmış ve de açmış. Çok tatlı bir şey.

Sevgili Nikon tohumlar için çok teşekkür ederim.

serkan_istanbul 12-06-2012 22:03

Çok şeker bir şey istilacıymışta ne güsel bende bulucam bir yerde görmüştüm ordan bir kaç dal yolayım o zamn.

Sûz-i Dilârâ 13-06-2012 20:26

1 Eklenti(ler)
Havaların ısınmasıyla beraber nakkaşlarım da büyüme işini hızlandırdı. :)

Sûz-i Dilârâ 16-06-2012 10:36

1 Eklenti(ler)
Çiçek açmış, yaprakların arasına da gizlenmiş cadı.;)

Tohumcu Nılgun 13-12-2012 18:23

Nakkas sarmasıgı (cymbalarıa muralıs)

1 Eklenti(ler)
Bendeki Nakkas sarmasigi nereden geldi bilmiyorum. Sanirim esen ruzgarlarin isi. Bu saksinin icinde hicbirsey ekili degildi. Sadece toprak vardi, birgun bu saksiya birseyler ekerim diye dusunup balkonun bir kosesinde bekletiyordum. Zamanla saksidaki toprakta bir kokten olusan kucuk bir bitki cikti. Onceleri onemsemedim yabani bir ottur dedim. Gun gectikce buyuyup etrafina kol atmaya saksida kendini iyice belli etmeye basladi. Pekte sevimli citi piti gorunuyordu, hergun inceler oldum aradada sulamaya basladim. Cok hizli buyuyup saksidan tasmaya, cicekte acmaya basladi. Ciceklerini aslan agzi cicegine cok benzettim ama bu hic bilmedigim bir cicekti. Merak edip internette arastirdim, adini sanini ogrenmek biraz zor oldu ama sonunda basardim. Kisa girerken dona dayanamayip oldu, ama yazin cok tohum vermisti onlari sakliyorum. Seneye bol bol ekecegim.

Tohumcu Nılgun 14-02-2013 18:45

5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, yazin saksiya dokulen Nakkas Sarmsigi tohumlari yine yeserdiler. Kimileri biraz buyudu, kimileri yeni yeni filizleniyor. Bugun mercimek buyuklugunde dolu yagmisti, saksidaki beyaz cam gibi gorunenler dolu taneleri.

_Esin_ 14-02-2013 20:16

3 Eklenti(ler)
Nakkaş sarmaşığı doğada kendi halinde yetişen bir bitkimidir? Geçen hafta her zaman gittiğim seraya uğradım bir saksı nakkaş sarmaşığı ile doluydu bu nedir diye sordum yabani ot onlar dedi seracı. yakındaki sitenin bahçesinde de nakkaş sarmaşığı vardı bir kaç kök meraktan aldım ve saksıya diktim .Bir haftadır saksıdalar. Şimdi merak ediyorum nakkaş sarmaşığımıydı acaba aldıklarım. Fotoğrafları az önce çektim ışık nedeniyle net olmamış olabilir. (Ne olur biri bana bunların nakkaş sarmaşığı olduğunu söylesin yoksa kendime çok gülerim)

Eklenti 369921

Eklenti 369922

Eklenti 369923

Öznur 14-02-2013 20:30

Bence nakkaş sarmaşığı değil bu Esin:) Geçen ben de komşunun saksısından istedim birkaç kök verdiler hemen çoğaldı, adını da burda öğrendim

gossip 14-02-2013 20:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _Esin_ (Mesaj 1101588)
Nakkaş sarmaşığı doğada kendi halinde yetişen bir bitkimidir? Geçen hafta her zaman gittiğim seraya uğradım bir saksı nakkaş sarmaşığı ile doluydu bu nedir diye sordum yabani ot onlar dedi seracı. yakındaki sitenin bahçesinde de nakkaş sarmaşığı vardı bir kaç kök meraktan aldım ve saksıya diktim .Bir haftadır saksıdalar. Şimdi merak ediyorum nakkaş sarmaşığımıydı acaba aldıklarım. Fotoğrafları az önce çektim ışık nedeniyle net olmamış olabilir. (Ne olur biri bana bunların nakkaş sarmaşığı olduğunu söylesin yoksa kendime çok gülerim)

Bence değiller. Nakkaş sarmaşığının yaprak sapları ince ve zarif. Ya da olabilir :)

Tohumcu Nılgun 14-02-2013 21:09

Alıntı:

Eklenti 369921

Eklenti 369922

Eklenti 369923

Sayin Esin, azda olsa benzesede bence de bu bitki Nakkas Sarmasigi degil. Bu bitkinin yaprak ucundaki testere disler kucuk ve sik, Nakkas sarmasiginda ise testere disler buyuk ve segrek. Bence bitkiyi, Bu bitkinin adi nedir? Basliginda sorup ogrenebilirsiniz. Saygilar...

Tohumcu Nılgun 14-02-2013 21:51

Arkadaslar, yenice aklima geldi, Nakkas Sarmasiginin yapraklarinin altina bakildiginda, bordonun acik veya koyu tonlarinda bir renk gorursunuz. Yani yapragin ust yuzey rengi yesil, alti bordo tonlarindadir.

_Esin_ 14-02-2013 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun (Mesaj 1101637)
Arkadaslar, yenice aklima geldi, Nakkas Sarmasiginin yapraklarinin altina bakildiginda, bordonun acik veya koyu tonlarinda bir renk gorursunuz. Yani yapragin ust yuzey rengi yesil, alti bordo tonlarindadir.

Anlaşılan benim bitki nakkaş sarmaşığı değil. Ben yinede onları orada bırakayım kalsınlar yerlerine de alıştılar zaten. İlginiz içinde ayrıca teşekkür ederim sizlere.

Tohumcu Nılgun 14-02-2013 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _Esin_ (Mesaj 1101663)
Anlaşılan benim bitki nakkaş sarmaşığı değil. Ben yinede onları orada bırakayım kalsınlar yerlerine de alıştılar zaten. İlginiz içinde ayrıca teşekkür ederim sizlere.

Sayin Esin, bence de bitkiyi sokmeyin isterseniz, belki guzel cicek acan bir bitkidir. Cicek acarsa Bizimle paylasirmisiniz? Bakin simdiden merak etmeye basladim bile...:rolleyes: Kucuk mu, buyuk mu acacak:confused: Acaba ne renk acacak:confused:...:p

nikon_ 15-02-2013 11:58

Alıntı:

Eklenti 369921

Eklenti 369922

Eklenti 369923

Sayın _Esin_ , eklediğiniz bitki, kısmen yaprak formu olarak benzese de Nakkaş Sarmaşığı değil. Birçok açıdan farklılıkları var.

Denizardacan 15-02-2013 12:48

Alıntı:

Nakkaş sarmaşığı doğada kendi halinde yetişen bir bitkimidir?

Sevgili Esin yapraklarının arkasının hafif tüylümsü kadifemsi bir dokusu mu var acaba, eğer öyleyse bu benim bildiğim bir kır çiçeği, küçük beyaz ve mavi çiçekleri oluyor, suyu da sever bilirim kendisini alacalı gölge diğer bitkilerin altında uzanmayı çok sever. Ama isim yok malesef:(
Çocukluğumdan hatırladığım bilgiler.

Tohumcu Nılgun 15-02-2013 15:33

3 Eklenti(ler)
Arkadaslar, Nakkas Sarmasigi yapraklarinin altinin ve ustunun renk tonlarini asagidaki fotograflarda gorebilirsiniz.

pomodoro 16-02-2013 14:20

1 Eklenti(ler)
Çocukluğumdan beri bilirim bu çiçeği, ben "küçük aslanağzı" derdim, meğer adı çok başkaymış. Duvar çatlaklarında, yer bulduğu her küçücük toprak parçasında gayet mütevazice büyür. Bu sabah köpeğimle gezerken bir aralıktan kendini göstermiş minicik bir kökü bizimle gelmeye ikna ettim :) Umarım yerini sever...

nikon_ 28-02-2013 16:50

2 Eklenti(ler)
Nakkaşların kış güzellikleri;

Eklenti 373778

Eklenti 373779

Tohumcu Nılgun 22-03-2013 20:29

1 Eklenti(ler)
Arkadaslar, fotograftaki tohumlar Nakkas Sarmasigina ait.

zafer1326 23-04-2013 22:54

3 Eklenti(ler)
Baharla birlikte, Nakkaşlar duvardaki yerleri aldılar.

Eklenti 394542

Eklenti 394543

Eklenti 394544

nikon_ 10-05-2013 09:47

2 Eklenti(ler)
Nakkaşlar, baharla birlikte gelişip metrelerce sarkmaya başladılar.

Eklenti 402155

Sardunyalarla bütünleştiler;
Eklenti 402156

serkan_istanbul 10-05-2013 10:21

Bundan istiyorum, hala bulamadım ben.

maysan80 10-05-2013 21:35

sarılıcıları çok sevmeme rağmen baş edememe gibi sıkıntılar çıkarttığından cesaret edemiyorum.

Dilek Sarıkaya 11-06-2013 01:15

Merhaba Serkan Bey, eğer hala istiyorsanız size tutmuş nakkaş gönderebilirim.

hira 11-06-2013 02:11

ne kadar da sakız sardunyaya benziyor:eek:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025