agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Streptocarpus (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/23155.htm)

jineop 25-05-2011 06:48

3 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar,
2 ay önce hediye edilen 3-4yapraktan oluşan köksüz yan sürgün :p
Köklenmekte hiç zorlanmadı. Bir yaprağının alt kısmını kestim, suya sadece yarım cm girecek şekilde bıraktım. Yaklaşık 2 hafta sonra yaprak suda güzel çimlendi ve 3 hafta önce toprağa aktarım. Bu bitkinin yaprakları, çiçekleri çok güzel. Ve en önemlisi bir o kadar arsız.
Sevgili Jezebel,
içinizdeki aşk ve paylaşma isteği hiç bitmesin. Sizi sıkı takipteyim. Şimdiye kadar olan her paylaşımınız için gönülden teşekkür ederim.

Jezebel 25-05-2011 08:40

Sevgili lir,
çok büyük başarı, tebrik ederim.
Çok sevimliler, resimden bile;)
Canlısını düşünemiyorum...Fıs fıs yapmaktan sıkılıyorum bazen, bu görüntüler azmimi arttırdı.
Sağ ol iyi ki varsın.

iris41 02-06-2011 22:05

Seraları araştıracagım işalah bulurum . pek takip edilmiyor bu sayfa sanırım sadece 3 kişide var .türkce bir adı olsaydı daha kolay araştırılabilirdi :D dilimde dönmüyor Streptocarpus .Bugün bir seraya ugradım hic duymamışlar bile tarzanca anlattım cicegi :p sonuc sıfır

günebakan 02-06-2011 22:22

Gerçekten de tebrikler çok güzel büyümüş ve de çiçek bile açmış. Güle güle büyüt sevgili Lir:)

iris41 09-06-2011 19:41

1 Eklenti(ler)
Arayışım sonunda meyvesin verdi :p buda benim .Cok az bilgi oldugundan menekşe ve cuha arası bakım uygulayacagım . yapraklar alındı suya ve sera ortamına kondu bol bol yavru yapsın :D

Jezebel 09-06-2011 19:47

Hayırlı olsun sevgili iris41;)
Rengi de çok güzel, bol yavrular alırsınız umarımda.
O yavruları dört gözle bekliyen arkadaşlar vardır ;)
Takas yapar çeşitleriniz çoğalır.

sevim4 09-06-2011 21:53

Gerçekten çok güzel sevgili iris.

iris41 10-06-2011 19:48

Farklı renklerde bir iki kök daha gelicek kısmetse :p .
cogalırsa yavru gönderirim olmadı yaprak deneriz ;) sevim hanım bu sizin icinde gecerli .
zappie ön ayak olsa rusyadan ortak sipariş acılsa ( ilk görüşte aşk bu olsa gerek :D )

iris41 14-06-2011 06:40

deneme olarak 5 kap seradalar 3 cünde bozulma yumşama var 2 kap saglıklı .Suya koydugum yaprak diriligini sürdürüyor . bu bitki nemi seviyor fazla su kök cürümesi yapıyor cok kolay yumşuyor nazik bir bitki şimdilik bitkimiz iyi gidiyor oldukca bol cicek veriyor ciceklerin ömrüde uzun

Periş 14-06-2011 09:42

Çok güzeller İris maşallah ellerinize saglık...

iris41 16-06-2011 08:56

2 Eklenti(ler)
Streptokarpus yeni gelen kızım koyu kırmızı ve yavrular :D
uzayan köklerden yavru yapıyor gerekli nem saglanmassa cok kolay börsüyor yavrular kuruluktan hoşlanmıyor yapraklara fıs fıs sevmiyor aşırı sudan kacının sıkışık toprak agır toprakta yetiştirmeyin bu bitkiyi .Şimdilik bu kadar :p

jineop 16-06-2011 22:44

2 Eklenti(ler)
Streptocarpus saxorum :p
Çok hızlı büyüyor, 3 -4 ay önce 1 karıştı.

jineop 16-06-2011 22:48

Sevgili İris41,
koyu kırmızısı çok güzelmiş.

Sevgi Durul 16-06-2011 23:37

Her gün yeni bir bitkiyle tanışmak çok güzel. Sevgili lir, nasıl bir güzelliktir öyle. Hem de çabuk büyümüş maşallah. Güle güle büyütün.

Jezebel 17-06-2011 08:12

Sevgili lir,
çok hoş son streptokarpusunuz- çiçeği çıtıpıtı:p

a1919 17-06-2011 09:00

Çok şirin ve sevimli görünüyorlar. Arkadaşlar tohum ya da kendisini nerden bulabilirim? Teşekkürler

saimerguvan 17-06-2011 09:13

streptocarpus

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 823789)
Sevgili lir,
çok hoş son streptokarpusunuz- çiçeği çıtıpıtı:p

Beğendiğinizi farkettim arzu ederseniz bir kök gönderebilirim

Periş 17-06-2011 09:46

Sevgili Lir çok güzel streptokarpusunuz maşallah ellerinize saglık...

jineop 17-06-2011 10:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 823747)
Her gün yeni bir bitkiyle tanışmak çok güzel. Sevgili lir, nasıl bir güzelliktir öyle. Hem de çabuk büyümüş maşallah. Güle güle büyütün.

Her iki streptocarpusu çok sevdiğim abim vermişti. Kendisi yıllardır yetiştiriyor. Yani o çok uzun yıllardır bu çiçeğe sevdalı... Her çiçek sonrası tohum veriyor. Şu ana kadar toplamadım. Bundan sonra inşallah toplarım.

iris41 17-06-2011 19:03

sevgili lir ben yaprak ve dal yapısını ciceginden daha cok begendim güle güle büyüt :p

saimerguvan 17-06-2011 19:27

streptocarpus

2 Eklenti(ler)
Şimdi çiçeklenmiş durumdalar

Jezebel 17-06-2011 19:34

Tek sözle harkulade.
Bu güzellikler sizde vardı da neden hiç bahsetmediniz Saim bey?
Bizler internet ve literatürden bu bitkinin hayranı olduk.
Şimdi arkadaşlarımızda gördükce çok mutlu oluyoruz.
Keyfli seyirler dilerim.

saimerguvan 17-06-2011 19:49

streptocarpus

1 Eklenti(ler)
Bu siteye yeni girdim ileri günlerde bol bol görüşme temennisiyle

Jezebel 18-06-2011 01:59

Siteye hosgeldiniz sn.saimerguvan;)
Yeni üye olmanız dikkatimden kaçmış .
Bu resim Streptocarpusa ilginizin hayli eski olduğunun göstergesi.
Güzel olduğu kadar bakımlı bir Streptocarpus.

iris41 18-06-2011 08:39

1 Eklenti(ler)
Hoş geldiniz saim bey bakımıyla ilgili bilgide aktarırsanız cok sevinirim.
http://www.youtube.com/watch?v=Yey71Z8RtpM
güzel bir video nasıl cogaltılacagı ve bitkide sanırım gencleştirme yapılıyor
ruslar bu işi biliyor :p

Periş 18-06-2011 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saimerguvan (Mesaj 824129)
Şimdi çiçeklenmiş durumdalar

Saim bey çok güzel çiçekler ellerinize saglık;)

Jezebel 18-06-2011 12:35

Nataliya hanım memleketine gidecekmiş, kendisine eli boş dönmemesi ve bol çeşit Streptocarpus getirmesini rica ettim.
Umarım unutmaz ;)

saimerguvan 18-06-2011 13:55

streptocarpus

1 Eklenti(ler)
Eski bir dostum. senelerçe beraberiz gölgeyı sever. suyunu toprak nemli olaçak asla çamur değil toprağı kurumadan su vermeyin
Ayda bir azotlu gübre bende 4.5 rengi var fakat yeni varyeteler internette görüyoruz Henüz tohumu satılmıyor
Yapraktan çoğalıyor Tohumdan biraz zor Toprağı kumlu ve yaprak çürüntüsü
bulunaçak
Üzerinde eski çiçek ve yaprak bulunmıyaçak En önemlisi yetiştirilip teçrübe kazanılaçak Selamlar

iris41 18-06-2011 18:10

Natalya hanımın menekşeden sonra bunada el atması lazım
yeni yeni farkına varıyoruz bu güzeliklerin cok güzel ceşitleri var .Araştırmalarıma göre sıkışıklık bu bitkinin sonu oluyor seyreltmek şart seyreltirken bölünerek cok kolay cogaltıla biliyor, streptocarpus yaprak bogumlarında,da yavru veriyor eski yapragı atmadan bakmakta fayda var :p

saimerguvan 19-06-2011 12:29

streptocarpus

2 Eklenti(ler)
streptocarpus

iris41 20-06-2011 07:20

Saim bey Maşalllah ne kadar güzeller .
biz yine geriden takip ediyoruz dünyayı onca farklı ceşidi varken fırfırlı , katmerli , alacalı 3 renkli . normal sıradan ceşitleri türkiyeye getirip satıcaklar

saimerguvan 21-06-2011 12:41

streptocarpus

Bitki yetişdirdiğim en eski bitkilerden biri
Abone olduğum bir Amerikan dergisinin kapağı ve ön sayfasında streptocarpus tarihi 1981

saimerguvan 21-06-2011 12:43

streptocarpus

1 Eklenti(ler)
Derginin kapağı

Jezebel 21-06-2011 14:26

Saim bey, merakınız hayli eskiymiş ama hep taze kalmış;)
Bir açıdan da Streptocarpusa ve genelde Doğa ve Bitki alemine ilginin ne kadar Batıda eski ve sağlam geleneklere dayalı olduğunun göstergesi bu dergi.
Bizde çevreye duyarlılık ve özelde çiçek sevgisi sanki çılgınlık gibi algılanıyor.
Bir süre önce site üyelerinden biri bana (ona göre fazla olan çiçek sevgimi kastederek)
" Biri sizi durdursun" - diyerek mesaj yazdı:(
Avrupalı olmak veya sadece medeni olabilmek farklı standartlara dayalı...
Mesela British Streptocarpus Society var.
Ben hiç bir bitkiyle ilgili mesela Osmanlı lalesi ile ilgili diyelim bir topluluk, bir Society göremedim henüz...
Çok karamsar oldu bu, özür dilerim, saygılar.

saimerguvan 21-06-2011 15:13

Sevgi

Çeşitli tarihlerde bilhassa Avusturyada uzun uzun kaldım
Her pençere ve balkonda çiçek var
Şayet siz o mevsim koymadınız mahalle sakinleri kapınızı çalıyor.Hasta mısınız
veya bir probleminiz mi var
Bana bir kaç gün müsade göndereçeğim iyi günler Selamlar

iris41 21-06-2011 20:11

Neden biri sizi durdursun?
cicek bakmak ve her ceşit cicek almak gücünüz nispetinde en dogal hakınız hic almadım dedigimde yine ufakta olsa 1 kaktüs alırım **** hic olmadı mevsimlik bir fide o günü cok keyifli geciririm.
bu kendime hediye şeklim :D
eger farklı bir güzelligi tanıtmasa cıkıp bir üye nereden bilecegiz görsek bile koskoca serada gözden kacıcak . ben suculentleri bu site sayesinde sevdim tanıdım hep görürdüm ama hic ilgimi cekmezdi .şimdi echeverianın bir cok ceşidine sahibim . jezebel durmak yok yola devam :p

Jezebel 21-06-2011 20:40

Sevgili iris41, tabi ki yola devam ;)
Sadece bazen insan kırılabiliyor. Siz yine (benim gibi) kendinize çiçekler hediye edin ;)
Bu sitede güzel dostların bulunması, onların da aynı yüreği taşıyor olması teselli oluyor.
Bizleri birleştiren de bu değil mi?
Streptocarpusun asaleti ve zerafeti de bizleri bu başlıkta topladı.

Faruk 21-06-2011 20:52

Afrika menekşesine nazaran suda köklendirmesi ve yavrulatması çok kolay bir tür.

Afrika menekşesi gibi çok nazlı bir tür olmaması da bu türü daha çekici hale getiriyor.;)

kopshtar 22-06-2011 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 826060)
Sevgili iris41, tabi ki yola devam ;)
Sadece bazen insan kırılabiliyor. Siz yine (benim gibi) kendinize çiçekler hediye edin ;)
Bu sitede güzel dostların bulunması, onların da aynı yüreği taşıyor olması teselli oluyor.
Bizleri birleştiren de bu değil mi?
Streptocarpusun asaleti ve zerafeti de bizleri bu başlıkta topladı.

Sn Jezebel; bence kırılmayın belki şaka olarak söylenmiştir. Ben de zaman zaman kendime söylüyorum biri beni durdursun diye :) Mekanımın ve zamanımın kısıtlı olmasından dolayı böyle düşündüğüm oluyor. Keşke tek uğraşımız bitkiler olsa :))
Fakat İris41'in yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Benim de kendime hediye şeklim bu. Mutluluk bu kadar basit ve ucuz olabiliyor.

iris41 22-06-2011 21:56

arkadaşlar fazla sıcak ve fazla nem kök cürümesi yapıyor 1rini kaybettim :(
merak ediyorum bazen dostlarım **** sevdiklerim neden bana cicek almıyor
gömlek ,tişört alıyorlarda cicek almıyorlar :mad:
bizde kendimize alıyoruz hediyenin en renklisini en kokulusunu :D
sevgili kopshtar mutluluk hic ucuz degil inan her şeyin bir bedeli ve karşılıgı var mutlulugun bile

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025