agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Atatürk Çiçeği (Poinsettia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/2221.htm)

musk 05-06-2014 11:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Novicegreen (Mesaj 1292468)
Merhaba,

Bizim kisin aldigimiz bir poinsettia'miz var. Geldiginde kirmizi yapraklari vardi. Daha sonra zamanla yalnizca yesil yaprakli bir bitki haline geldi. Baharda yapmamiz gereken bir seyler mi vardi da sonuc bu oldu?
Bize yardimci olursaniz cok seviniriz.

Bitkiniz doğal sürecini devam ettiriyor. Yeniden çiçek açtırmak için birtakım dikkat edimesi gereken detaylar var.

Bu bölümü başından sonuna okursanız detaylı açıklamaları bulabilirsiniz.

ogutek 11-06-2014 19:39

2 Eklenti(ler)
bende 6 aydır bakıyorum Atatürk Çiçeğine.budama yaparak çoğalttım ve çevremdeki sevdiklerime dağattım.
budadığım odunsu dalları 10 gün suda beklettikten sonra toprağa aldım ve gayet iyi durumdalar.

prıtt 16-10-2014 15:02

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bugün çiçekçiden gelen bir çiçekten bir iki dal parçası aldım. Bu şekilde suya koydum. Bu şekilde köklendirmeyimi önerirsiniz yoksa torfamı dikeyim.

duygu_35 11-12-2015 11:32

merhaba bu sıteden cok sey ogrenegıme ınadnıyorum ama ufak bır sorunum var yardımcı olursanız sevınırım 1 hafta once ataturk cıcegı sahıbı oldum bulundugu yer aydınlık ama gunesı fazla aolmıyor kuzey cepesınde yapraklarını sarmaya basladı bırde saksıdakı topragı baya kotu nasıl bır toprakla saksıyı degıstırebılırım. bu mevsımde saksı degıstırmem sorun olurmu lutfen yardımcı olun kaybetmek ıstemıyorum cıcegımı

musk 13-12-2015 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duygu_35 (Mesaj 1425692)
merhaba bu sıteden cok sey ogrenegıme ınadnıyorum ama ufak bır sorunum var yardımcı olursanız sevınırım 1 hafta once ataturk cıcegı sahıbı oldum bulundugu yer aydınlık ama gunesı fazla aolmıyor kuzey cepesınde yapraklarını sarmaya basladı bırde saksıdakı topragı baya kotu nasıl bır toprakla saksıyı degıstırebılırım. bu mevsımde saksı degıstırmem sorun olurmu lutfen yardımcı olun kaybetmek ıstemıyorum cıcegımı

Çiçeklenmis bitki 15-17 derece civarınd a tutulmalı. Çok sulanmamamalı, toprağı nemli olmalı. Altında su birikmemeli. İyi aydınlanmıs yerde olmalı.
Fazla su kök çürüklüğüne neden olur.
Bu dönemde saksı değişimi çok elzem değilse onermem.

aysglkvk 01-03-2016 16:34

Ne yaptımsa yaşatamadım çiçeğimi:( o kadar uğraştım olmadı.

gencaslann 14-03-2016 23:20

Bunlar da tohumdan diktiğim ponsetyalar. 15-20 günde çimlendiler fakat tecrübesi olan biri varsa gerçek olup olmadığını , şaşırtma için ne zamanı beklemem gerektiğini soracaktım.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...2189ef7d44.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

deryaozel427 02-04-2016 16:38

Bu da benim poinsettia`m :-)

1 Eklenti(ler)
Özel birşey yapmıyorum. Beraber yaşayıp gidiyoruz:p

deryaozel427 02-04-2016 17:27

Biraz sığmıyor olduğu yere:-)

1 Eklenti(ler)
Şu an budama yapılır mı? Ya da yapsam mı? Üç senedir bakıyorum çiçeğime hiç dokunmadım.

musk 02-04-2016 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deryaozel427 (Mesaj 1451303)
Şu an budama yapılır mı? Ya da yapsam mı? Üç senedir bakıyorum çiçeğime hiç dokunmadım.

Şuraya bir göz atın. Hangi ay ne yapacağınız anlatılıyor görsel olarak.

Poinsettias: Care of House and Garden Plants

deryaozel427 02-04-2016 19:04

Bu ne hız sayın musk:-) bilgilendirme için çok teşekkürler. Yarın son çiçek veren dallar budanıyor o zaman. Böyle çok güzel ama kıyacağız artık:D:D

deryaozel427 09-04-2016 13:42

ve sonunda budadım(:-(

2 Eklenti(ler)
Çiçeğimi sonunda budadım ama eminim iyi gelecek. Kıyamasam da.:(:(

Farukk 10-04-2016 20:45

1 Eklenti(ler)
Ataturk cicegimi budadim ve şu an bu halde. Budadığım kısımları iki gün bekletmek gerektiği söyleniyordu acaba bekletmeli miyim yoksa hemen dikmeli miyim?

Farukk 11-04-2016 14:00

çok geç olmadan cevap verecek birisi yok mu:(((((

deryaozel427 28-04-2016 19:19

hareketlenmeler başladı:-)

2 Eklenti(ler)
Nisan ayının başında bütün dalları budamıştım. 1 ay dolmadan filizlenme başladı. :D:D

kalanşo 18-10-2016 20:32

Degerli musk dediğiniz şişe yöntemiyle çelik yapmayı düşünüyorum ancak şuan Ekim ayı ve soğuk mevsimi olan yerdeyim bu yöntemle bu ayda yapabilir miyim cevap verirseniz sevinirim annem için ona hediye yetiştirmek istiyorum

kalanşo 19-10-2016 19:32

Lütfen yardım edin çiçeğimin dalı kırıldı ne yapmam gerekiyor şişe yöntemini denemeliyim dalı büyük kurtarmak istiyorum

Poinsettia 24-02-2017 21:53

http://i.hizliresim.com/ALYG6q.jpg

Ilk defa bitki çoğaltmayı deniyorum, uzun bir dalı ikiye kesip ayrı ayrı diktim. Şişenin üst kısmını sulama için açınca bazen takmıyorum bazen de tekrar takıyorum. Bir de bugün direk yoğun güneşe maruz kaldılar. Tüm bunlara rağmen dalın üstünde küçük yeşil noktalar var sanki filiz verecek gibi. Büyüsünler ve gelişsinler istiyorum, nasıl bakmalıyım tavsiyeleriniz var mı?

evandevan5 16-11-2017 15:15

atatürk çiceğini kaloriferin yanında duruyor diğer bitkiler le duruyor uzaklaştırayım mı orada dursun mu?

musk 17-11-2017 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kalanşo (Mesaj 1482865)
Degerli musk dediğiniz şişe yöntemiyle çelik yapmayı düşünüyorum ancak şuan Ekim ayı ve soğuk mevsimi olan yerdeyim bu yöntemle bu ayda yapabilir miyim cevap verirseniz sevinirim annem için ona hediye yetiştirmek istiyorum

Çok zaman geçmiş, gözümden kaçmış mesajınız, kusura bakmayın. Olurdu diyeceğim. Zira ev içinde alabilirsiniz çelikleri.

musk 17-11-2017 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 (Mesaj 1522904)
atatürk çiceğini kaloriferin yanında duruyor diğer bitkiler le duruyor uzaklaştırayım mı orada dursun mu?

15- 20 derece arası kışın kalması gereken ısı aralıklarıdır. Kalorifer yakınından hemen hemen hiç bir bitki mutlu olmaz, uzaklaştırmanızda fayda var.

bahcemodasi 29-10-2018 11:48

• Türk kültüründe çok önemli bir yere sahiptir.
  • Koyu yeşil renginde olan yaprakları uzun, büyük ve uçları sivridir.
  • Çanak yaprakları kırmızı renklidir.
  • Çiçekleri sarı renktedir ve oldukça ihtişamlıdır.
  • Gelişme döneminde bol bol sulanması gerekmektedir.
  • Çiçeklenme döneminde su verilmesi azaltılmalıdır.
  • Doğrudan ışığa ve cereyana maruz bırakılmamalıdır. Ancak gelişimi için ışık alan ve sıcak bir konuma ihtiyacı bulunmaktadır.
  • Her senenin ilkbahar mevsiminde saksı değişikliği yapılması gerekir.
  • Anavatanı Meksika'dır.

Kaynak: Atatürk Çiçeği - Euphorbia Pulcherrima Ponsetya

Sena991293 26-12-2018 19:59

Yaprakları sararıp dökülüyor sanırım bebeğim hasta :(

21 Kasım'da bir çiçekçiden Atatürk çiçeği aldım. Samsunda yaşıyorum. Ben normalde çiçekçiden aldığım her çiçeğin toprağını değiştiririm ama bu seferkinde değiştirmedim. Şu son bir haftadır yaprakları sararıp kopuyor. Ayrıca toprağı hava alsın diye biraz eşeledim toprağı, küçük bir kırk ayak vardı aldım dışarı attım. Kırk ayağı atınca çiçek daha kötü olmaya başladı. Şimdi ise gün geçtikçe kötüleşiyor. Dün toprağını değiştirdim. Köklerinin rengi hafif sarıydı bu normal mi ? Şimdi ne yapacağız ? Lütfen cevap..

bsragnr 15-02-2019 18:18

2 Eklenti(ler)
Merhaba atatürk çiçeğimi sonbaharın ortasında almıştım ve eve getirdiğimde yaprak dökmeye başladı. Sadece uçların 2-3 tane kırmızı yaprak var .Yeni çıkan kırmızı yapraklarınıda döküyor. Sebebini bulamadım yardımcı olur musunuz onu kaybetmek istemiyorum. Vitamin de verdim yaprak açmıyor. Yeni yapraklar çıkmıyor.kalörifer çalışmıyor buraya yeni koydum.daha önce masada ışık alan bir yerde duruyordu.

bsragnr 17-02-2019 20:27

çok araştırdım. lütfen yardım edin.

5 Eklenti(ler)
Merhaba benim bir sorum olacak atatürk çiçeğimi sonbaharın başında almıştım ve yapraklarını döktü uçlarında 3 tane yaprak kaldı. Ucuncan yeni çıkan kırmızı yapraklarda çok durmayıp dökülüyor. Yeni yeşil yaprak da açmıyor sebebi nedir acaba. Vitamin de verdim toprak da değiştirdim aynı.

Muaz-65 17-05-2019 05:41

Kasım ayında Atatürk çiçeği aldım ve böceklendo iki kere cicekciye gönderdim ama böcekler hala gitmedi tam budayacakken bı baktım ki yeni yeni yapraklar vermeye başlamış ne yapmalıyım

Gizem23 29-05-2019 01:24

Merhaba arkadaşlar ben de sene başında almıştım çiçeğimi bulunduğu yer baya aydınlıkve doğu cephesine baktığı için evin içi baya sıcak çiçek üstten yeni yapraklar çıkarmaya devaö ediyor anca alttaki yaprakları kuruyup dökülüyor ne yapmalıyım

hülya.k 20-09-2019 18:15

Merhaba. Bugün Bahçe Market'ten bir Atatürk Çiçeği aldım. Orada açık havada ve hafif yağmur altında duruyordu ve epey sağlıklı görünüyordu. Eve getirdikten sonra boynunu büktü ve bazı yapraklar ortaya doğru kıvrıldı. Beş saattir aynı durum devam ediyor. Fotoğraf ekleyemiyorum maalesef. Bu durum hava değişiminden mi kaynaklanıyor? Bitkimi canlandırmak için yapabileceğim bir şey var mıdır?

Aysu05 14-01-2020 14:00

Ben 2 hafta önce poinsettia aldım. Çiçeklerini döktü şimdi yeni yapraklar çıkıyor çiçeklerin yerine. Ama bir sorun var alttaki yeşil yapraklar dökülüyor aynı zamanda bazılarının uçları kuruyor.

Myrilla 23-03-2020 07:19

Çiçeğim kurudu

1 Eklenti(ler)
Atatürk çiçeğim fotoda görüldüğü gibi bir hale geldi. Neden böyle olmuş olabilir? Neyi yanlış yaptım? Ve bu aşamada ne yapabilirim? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025