![]() |
Alıntı:
Bu bölümü başından sonuna okursanız detaylı açıklamaları bulabilirsiniz. |
2 Eklenti(ler)
bende 6 aydır bakıyorum Atatürk Çiçeğine.budama yaparak çoğalttım ve çevremdeki sevdiklerime dağattım.
budadığım odunsu dalları 10 gün suda beklettikten sonra toprağa aldım ve gayet iyi durumdalar. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bugün çiçekçiden gelen bir çiçekten bir iki dal parçası aldım. Bu şekilde suya koydum. Bu şekilde köklendirmeyimi önerirsiniz yoksa torfamı dikeyim.
|
merhaba bu sıteden cok sey ogrenegıme ınadnıyorum ama ufak bır sorunum var yardımcı olursanız sevınırım 1 hafta once ataturk cıcegı sahıbı oldum bulundugu yer aydınlık ama gunesı fazla aolmıyor kuzey cepesınde yapraklarını sarmaya basladı bırde saksıdakı topragı baya kotu nasıl bır toprakla saksıyı degıstırebılırım. bu mevsımde saksı degıstırmem sorun olurmu lutfen yardımcı olun kaybetmek ıstemıyorum cıcegımı
|
Alıntı:
Fazla su kök çürüklüğüne neden olur. Bu dönemde saksı değişimi çok elzem değilse onermem. |
Ne yaptımsa yaşatamadım çiçeğimi:( o kadar uğraştım olmadı.
|
Bunlar da tohumdan diktiğim ponsetyalar. 15-20 günde çimlendiler fakat tecrübesi olan biri varsa gerçek olup olmadığını , şaşırtma için ne zamanı beklemem gerektiğini soracaktım.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...2189ef7d44.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Bu da benim poinsettia`m :-)
1 Eklenti(ler)
Özel birşey yapmıyorum. Beraber yaşayıp gidiyoruz:p
|
Biraz sığmıyor olduğu yere:-)
1 Eklenti(ler)
Şu an budama yapılır mı? Ya da yapsam mı? Üç senedir bakıyorum çiçeğime hiç dokunmadım.
|
Alıntı:
Poinsettias: Care of House and Garden Plants |
Bu ne hız sayın musk:-) bilgilendirme için çok teşekkürler. Yarın son çiçek veren dallar budanıyor o zaman. Böyle çok güzel ama kıyacağız artık:D:D
|
ve sonunda budadım(:-(
2 Eklenti(ler)
Çiçeğimi sonunda budadım ama eminim iyi gelecek. Kıyamasam da.:(:(
|
1 Eklenti(ler)
Ataturk cicegimi budadim ve şu an bu halde. Budadığım kısımları iki gün bekletmek gerektiği söyleniyordu acaba bekletmeli miyim yoksa hemen dikmeli miyim?
|
çok geç olmadan cevap verecek birisi yok mu:(((((
|
hareketlenmeler başladı:-)
2 Eklenti(ler)
Nisan ayının başında bütün dalları budamıştım. 1 ay dolmadan filizlenme başladı. :D:D
|
Degerli musk dediğiniz şişe yöntemiyle çelik yapmayı düşünüyorum ancak şuan Ekim ayı ve soğuk mevsimi olan yerdeyim bu yöntemle bu ayda yapabilir miyim cevap verirseniz sevinirim annem için ona hediye yetiştirmek istiyorum
|
Lütfen yardım edin çiçeğimin dalı kırıldı ne yapmam gerekiyor şişe yöntemini denemeliyim dalı büyük kurtarmak istiyorum
|
http://i.hizliresim.com/ALYG6q.jpg
Ilk defa bitki çoğaltmayı deniyorum, uzun bir dalı ikiye kesip ayrı ayrı diktim. Şişenin üst kısmını sulama için açınca bazen takmıyorum bazen de tekrar takıyorum. Bir de bugün direk yoğun güneşe maruz kaldılar. Tüm bunlara rağmen dalın üstünde küçük yeşil noktalar var sanki filiz verecek gibi. Büyüsünler ve gelişsinler istiyorum, nasıl bakmalıyım tavsiyeleriniz var mı? |
atatürk çiceğini kaloriferin yanında duruyor diğer bitkiler le duruyor uzaklaştırayım mı orada dursun mu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kaynak: Atatürk Çiçeği - Euphorbia Pulcherrima Ponsetya |
Yaprakları sararıp dökülüyor sanırım bebeğim hasta :(
21 Kasım'da bir çiçekçiden Atatürk çiçeği aldım. Samsunda yaşıyorum. Ben normalde çiçekçiden aldığım her çiçeğin toprağını değiştiririm ama bu seferkinde değiştirmedim. Şu son bir haftadır yaprakları sararıp kopuyor. Ayrıca toprağı hava alsın diye biraz eşeledim toprağı, küçük bir kırk ayak vardı aldım dışarı attım. Kırk ayağı atınca çiçek daha kötü olmaya başladı. Şimdi ise gün geçtikçe kötüleşiyor. Dün toprağını değiştirdim. Köklerinin rengi hafif sarıydı bu normal mi ? Şimdi ne yapacağız ? Lütfen cevap..
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba atatürk çiçeğimi sonbaharın ortasında almıştım ve eve getirdiğimde yaprak dökmeye başladı. Sadece uçların 2-3 tane kırmızı yaprak var .Yeni çıkan kırmızı yapraklarınıda döküyor. Sebebini bulamadım yardımcı olur musunuz onu kaybetmek istemiyorum. Vitamin de verdim yaprak açmıyor. Yeni yapraklar çıkmıyor.kalörifer çalışmıyor buraya yeni koydum.daha önce masada ışık alan bir yerde duruyordu.
|
çok araştırdım. lütfen yardım edin.
5 Eklenti(ler)
Merhaba benim bir sorum olacak atatürk çiçeğimi sonbaharın başında almıştım ve yapraklarını döktü uçlarında 3 tane yaprak kaldı. Ucuncan yeni çıkan kırmızı yapraklarda çok durmayıp dökülüyor. Yeni yeşil yaprak da açmıyor sebebi nedir acaba. Vitamin de verdim toprak da değiştirdim aynı.
|
Kasım ayında Atatürk çiçeği aldım ve böceklendo iki kere cicekciye gönderdim ama böcekler hala gitmedi tam budayacakken bı baktım ki yeni yeni yapraklar vermeye başlamış ne yapmalıyım
|
Merhaba arkadaşlar ben de sene başında almıştım çiçeğimi bulunduğu yer baya aydınlıkve doğu cephesine baktığı için evin içi baya sıcak çiçek üstten yeni yapraklar çıkarmaya devaö ediyor anca alttaki yaprakları kuruyup dökülüyor ne yapmalıyım
|
Merhaba. Bugün Bahçe Market'ten bir Atatürk Çiçeği aldım. Orada açık havada ve hafif yağmur altında duruyordu ve epey sağlıklı görünüyordu. Eve getirdikten sonra boynunu büktü ve bazı yapraklar ortaya doğru kıvrıldı. Beş saattir aynı durum devam ediyor. Fotoğraf ekleyemiyorum maalesef. Bu durum hava değişiminden mi kaynaklanıyor? Bitkimi canlandırmak için yapabileceğim bir şey var mıdır?
|
Ben 2 hafta önce poinsettia aldım. Çiçeklerini döktü şimdi yeni yapraklar çıkıyor çiçeklerin yerine. Ama bir sorun var alttaki yeşil yapraklar dökülüyor aynı zamanda bazılarının uçları kuruyor.
|
Çiçeğim kurudu
1 Eklenti(ler)
Atatürk çiçeğim fotoda görüldüğü gibi bir hale geldi. Neden böyle olmuş olabilir? Neyi yanlış yaptım? Ve bu aşamada ne yapabilirim? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025