agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Atatürk Çiçeği (Poinsettia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/2221.htm)

Emel 05-05-2009 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mehtaperdem (Mesaj 414599)
Arkadaşlar ben dökülen atatürk çiçeğimin budadım. Sulamaya devam ettim şimdi taze yapraklar çıktı ... buna oldukça seviniyorum ama yaprakların kırmızı olması için ne yapmalıyım ve ne kadar aralıkta sulamalıyım şu dönemdee ?

şimdiden ***

Yapraklar iyice büyüdü mü peki?

züboli 06-05-2009 08:00

merhaba şubat ayında atatürk çiçegi aldım aldıgımda yaprakları dökülmüş sadece dalları ve yeni filiz yaprakları vardı.araştırmalarımda budamanın nisanda yapıldıgını ögrenince beklemeye başladım.yaklaşık iki hafta önce alt tarafta 10-15 cm bırakmak suretiyle kesip mangal kömürü tozuna kestigi dalları batırıp diktim.iki saksıdan biri sizlere ömür ama öbürü gayet saglıklı görünüyo.

Mehtaperdem 06-05-2009 20:27

hayir daha kücük yapraklari balkona koydum maglum antalyada havalar isindi sivi gübre verdim bir defa devamli vereyimmi artik?
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emel-erman (Mesaj 414601)
Yapraklar iyice büyüdü mü peki?

Emel 09-05-2009 23:59

Atatürk çiçeğinin gübreden, besinden pek hoşlanmadığını tecrübelerimden öğrendim. Balkon bu mevsimde gayet uygun bir mekan ama direk güneş ışığı almamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü bir anda yaprakların büyümesi yavaşlıyor.

Mehtaperdem 15-05-2009 09:17

cok tsk

dediklerinizi uygulayacagim tam günesin altinda degil yapraklari gelisiyor diger kücük yapraklarda cikmaya basladi bile cok güzel kisin halini cok merak ediyorum ..... resmini ekleyecegim
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emel-erman (Mesaj 418087)
Atatürk çiçeğinin gübreden, besinden pek hoşlanmadığını tecrübelerimden öğrendim. Balkon bu mevsimde gayet uygun bir mekan ama direk güneş ışığı almamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü bir anda yaprakların büyümesi yavaşlıyor.

silence 27-05-2009 18:38

Perdeyi çekerken bir dalını kırdığım ve eşimden korkarak kopan dalı saksıya sapladığım Atatürk çiçeğinin dalı yeşermeye ve uç vermeye başladı bu normal bişeymidir acaba (korku nelere kadir :D)

http://img228.imageshack.us/img228/5650/fotoraf1005.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/5803/atap.jpg

cybl 29-05-2009 08:51

2 Eklenti(ler)
Selamlar
Ofisteki atatürk çiçeğini nisan başında budamıştık. Ben de budanan dallardan 2 tanesi eve götürüp plastik bardaklara diktim. Diktiğimde dallarda çok çok az yaprak oluşumları vardı. Şimdi yapraklar büyüdü ve yeni yapraklar da çıkarıyor çeliklerim fakat hala tek bir kök yok. Acaba büyüyen yaprakları kesip bitkinin köke çalışmasınımı sağlamalıydım.
Paylaşımlarınız için teşekkürler
Sevgiler.

Eklenti 82235
Eklenti 82236

Emel 31-05-2009 20:26

1 Eklenti(ler)
Budadığım Atatürk çiçeğim epey yaprak açtı :p

zuisudra 15-08-2009 13:07

geçen sene 4 köklü bir Atatürk çiçeği hediye geldi, çok güzeldi yaprakları sağlıklı ve çiçekliydi, kısa bir süre sonra yapraklarını döktü ve 3 kökü de kurudu, son kök arada bir yeşerip cılız yapraklar verip kuruyordu, en sonunda dayanamayıp saksıdan çektim fakat çiçek hiç köklenmemiş meğersem çeliklendiği gibi duruyor, odunlaşan kısmını uzaklaştırıp kömür tozuna batırıp tekrar diktim şimdi merakla bekliyorum yeniden yeşerecek mi?

Lalezan 07-09-2009 11:04

Arkadaşlar budadığım Atatürk çiçeğimin dallarını dikmiştim. Yaprak çıkardılar ama çıkarıp baktığımda kök hiç yoktu.Acaba köklenirmi merak ediyorum...

Lalezan 08-09-2009 10:42

Çeliklerimi toprağa dikeli iki ay oldu hala köklenmediler.Köklenmelerini bekliyimmi?

Güler 09-09-2009 00:27

5 Eklenti(ler)
Bugün Akdoğa Çiçekçiliğe uğradım. Yolumun üzerinde olduğu için sık sık uğrarım.

Çok büyük bir alana Atatürk Çiçeğinin çeliklerini yapmışlar. Çelikler biraz büyüdükten sonra üzerlerini kalın siyah bir naylon ile kapatıyorlar, adeta karartma yapıyorlar.
Bu durumda ondokuz saat kalan çeliklerin üst yaprakları yavaş yavaş kızarmaya başlıyormuş.
Bu çiçeğin kırmızı renklisini daha evvel görmüştüm ama beyaz rengi de oluyormuş.
En büyük düşmanı da beyaz sineklermiş.
Serada ilaçlama yapılıyordu. Sizler için bir iki fotoğraf çektim.

Eklenti 101849

Eklenti 101850

Eklenti 101851

Eklenti 101852

Eklenti 101853

Emel 25-09-2009 18:19

Bende şimdi atatürk çiçeğimi kızartmak istiyorum, siyah torbayla üzerini kapatıcam. Peki bu torbaya hava delikleri açmam gerekiyor mu acaba?

neconeco 25-09-2009 22:44

1 Eklenti(ler)
Selamlar. Artık bende atatürk çiçeğine sahip biriyim bilginize.

neconeco 25-09-2009 22:49

[QUOTE=malina;185480]
Aralık ayı: Atatürk çiçeği çiçek açma zamanı ...

[Selamlar. bu bilgiyi kullanabilirmiyim. www.salonbitkileri.com da

smrdlbz 06-10-2009 21:59

Selamlar, ağustos ayında çelik halinde aldığım atatürk çiçeğini pet bardak içerisindeki torfa diktim ve bu şekilde köklendirdim. Sn. Güler'in anlattığına dayanarak bir hafta çiçeğin üzerine, 19 saat karanlıkta kalacak şekilde siyah poşet geçirdim ve bunun sonucunda alttaki dallarda sararma oluşmasıyla iki yaprağı kaybettim, ikiside eli kulağında :(

Emel 19-10-2009 11:26

1 Eklenti(ler)
Atatürk çiçeğim epeyce büyüdü, ama henüz çiçeklenmedi, sanırım kasım -aralık aylarını beklicem bunun için.

züboli 19-10-2009 13:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emel-erman (Mesaj 513878)
Atatürk çiçeğim epeyce büyüdü, ama henüz çiçeklenmedi, sanırım kasım -aralık aylarını beklicem bunun için.

emel hanım benimde atatürk çiçegim var ama sarmalar var sizinki çok güzel görünüyor bunu nasıl başardınız nerede tutuyorsunuz çiçeginizi,sulamasını nasıl yapıyorsunuz

Emel 19-10-2009 13:34

Geçen sene sağlam bir budama yapmıştım çiçeğime, sadece yapraksız 3 dalı kalmıştı, ilk baharla beraber epey bir yaprak açtı, o zamanlar kapalı olan balkonumda duruyordu.. yaprakları gürleşince saksısını büyüttüm ve salonuma yere koydum, direk güneş görmüyor, ama çok aydınlık bir yerde. Yazın sıcak havalarda haftada iki kere su verdim, hatta yapraklarına da su püskürttüm. Ama şimdi sulamayı haftada bire indirdim, ama bu sizi yanıltmasın, suyunu "az miktarda" üstten veriyorum, ve bir tahta cubukla toprağını hep havalandırırm. Birde içme suyu vermeye dikkat edin, kireçli suyu hiç sevmiyor.

algurel 25-10-2009 14:50

*** arkadaşlar aranıza yeni katıldım.geçen hafta sahip olduğumuz Atatürk çiçeğinin bakımıyla ilgili kaygı taşıyoruz.araştırmadan sırf çok hoşuma gittiği için aldık.ev kaloriferli,havası kuru şuanda güneş almayan bir yerde ama lamba geç saatlere kadar açık.çiçeğin yerini sevdiğini nerden anlarım.tabi anlayana kadar kurumasından da korkuyorum.yapraklarına nem olsun diye su püskürteyim mi?cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler.

reddown 27-10-2009 13:31

Arkadaşlar çiçeğin üst kısımları kırıldı... Kırılan yerleri hemen bardağa suyu doldurup içine koydum... 3 gün geçti. Burada köklenir mi? Eğer "hayır köklenmez, direk toprağa dik" diyorsanız hemen toprağa dikeyim.

smrdlbz 27-10-2009 20:11

Toprağa dikmenizi tavsiye ederim.

Faruk 27-10-2009 23:16

Atatürk çiçeğinin su da köklenmesi uzun sürer mi acaba? Yardıma ihtiyacım var. Yaklaşık 10 gündür su da bekleyen bir Atatürk çiçeği çeliğim var ve köklenme olmadı. Köklenmesi için henüz erken mi yoksa köklenmesi zorsa hemen toprağa mı ekmeliyim?

Emel 28-10-2009 13:54

Atatürk çiçeği çok zor kökleniyor.. En iyisi toprağa dikip köklendirmek, çünkü suda bekledikçe çürümeler başlıyor.

Faruk 28-10-2009 14:05

Teşekkürler Emel hanım. Hemen toprağa dikip toprakta köklenmesini bekleyeyim...

emy_83 28-10-2009 16:33

Bugün ben de kendime bir tane atatürk çiçeği aldım. :) Çoookkk tatlı

reddown 28-10-2009 20:43

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim...

Emel 30-10-2009 00:30

Atatürk çiçeği almak, yetiştirmek isteyen arkadaşlar, şu mevsim tam zamanı.. Bu bitki sonbahar ve kış aylarında coştukça coşuyor.. Sacağı, ve güneşi sevmiyor, aydınlık ve nem istiyor.. Kısa gün bitkisi olduğu için de, günlerin kısaldığı şu zamanda çiçeklenmeye ve kızarmaya başlıyor.. Aman suyunu çok vermeyin :)

Lalezan 31-10-2009 16:59

Bende, Atatürk çiçeğimden Haziran ayında,çelik alıp hemen toprağa diktim.Üzerinide pet şişeyle kapattım.Bugün baktığımda nihayet köklenmişlerdi.Geç oluyor ama toprağa dikilince kökleniyor..

Lalezan 31-10-2009 17:02

Atatük çiçeğimi baharın tam dibinden budamıştım.Çok sağlıklı bir şekilde gelişti.Bugün baktığımda ortaları kızarmaya başlamış.Çiçek açıyor.....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025