![]() |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Limon Ağacı,işaretlediğim yer henüz olgunlaşmamış tohum kapsülü. Bir kaç gün sonra kapsül olgunlaşıp şişmeye başlayacak :)
|
yeniginemdeki tuza benzer şeyler
3 Eklenti(ler)
merhaba sayın cam güzeli ve türlerini severler
benim yeniginemin yaprak uçlarında ve gövdesinin bazı yerlerinde tuza benzer önce sıvı sonrada sertleşen bazı şeyler (adını açıklayamıyorum o yüzden "şey" demek zorunda kaldım) oluşuyor. elimle baktım ilk sıvı sonra sertleşiyor. çok sulamaktan mı oluyor acaba diye şimdilerde çok su vermiyorum. acaba tehlikelimidir yokda doğal mı? :confused: bir bilen var sa çözümü nedir. yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler. |
Anladığım kadarıyla bu sorun sadece bende yokmuş.
Sayın Cemo'da aynı dertten muzdarip. sayın filiz de geçerli bilgilerde bulunduğuna göre korkacak birşey yok gibi görünüyor. kendim yazdım kendim cevapladım ama daha önce baaktığımda son yazılanları görmemiştim. |
Evet yazılanları okuyunca bende rahatladım.
Ama dikkatimi çeken evdekinde yok işyerimdekinde var bu kristalize tuz **** şekerler. bütün gün işte olduğumuzdan buradakini daha fazla suluyorum ve suyun etkisi olabilir diye düşünüyorum. bu arada merak ettim tadını ama ne tuz ne şeker, tatsız tuzsuz bir şey. |
Bir daha bu bitkiden almayacağım. Bu kadar kötü huylu bir çiçek olamaz. Güneşi beğenmiyor, gölgeyi beğenmiyor, suyu beğenmiyor, kuruluğu beğenmiyor.... En sinir bozucusu; derdi konusunda en ufak belirti vermiyor. Bir yaprak sarart, bir boynunu bük önceden de anlayalım ki bi sorunun var, önlemini alalım. Ortada hiç bir şey yokken, sabah bir kalkıyorum dalın biri aniden ölüvermiş...
|
Arkadaşlar cam güzellerimin üstünde küçük küçük bitler var yürüyorlar ve bir tanesi çiçeklerini döktü yaprakları tozlu gibi kahverengiye döndü.Sizce nasıl bir ilaç kullanmalıyım?
|
Arkadaslar,cam güzelinin katmerlisini buldum cok güzeller.Yakında resmini koymaya calışacagım sizlere.
|
1 Eklenti(ler)
Yeni ginem hastalandı, birden yaprakları kurumaya başladı.Solmadan,kendi rengini kaybetmeden,kurumaya başladığı için biraz geç farkettim.Dikkatli baktığımda üzerinde beyaz pamukçuklar oluştuğunu gördüm.Bende resimde gördüğünüz gibi budadım ve ilaçladım.Umarım yanlış birşey yapmamışımdır
Eklenti 40870 |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Gerçekten çok üzüldüm.:o
Nisbet yapar gibi olmasın da:p sevgili Tubay Hanım'ın gönderdiği cam güzelinin resmini sizlerle paylaşmak istemiştim, yazıları okuyunca en az sizler kadar üzüldüm burda. Benim prensesim de henüz yavru ama sağlıklı büyüyor. ;) |
Suz-i Dilara üzgünüm ama o cam güzeli değil.Nasıl anlatsam:DKarınca 70 den tohum almıştım bu pakette küpeli yazıyordu bende onu size küpeli diye gönderdim.Hatta bende küpeli diye 10-12 tane yetiştirdim gözüm gibi baktım.Bu hafta açtılar ama küpeli değilmiş:(Size gönderdiğim cam güzelleri daha küçük ince yapraklıydı eğer onlar tutmadıysa ayın 24 ünde hazır saksıda yetişmiş gönderebilirim.Küpelileri telafi edeceğim zaten
Bu arada sınavınız nasıl geçti? |
Sağlık olsun Tubay Hanım;) zaten önemli olan saksıdakinin cam güzeli veya başka bir bitki olup olmaması değil iki gönül arasında bir köprü vazifesi görmesidir. Sizin de daha önce yazdığınız gibi onlar sizin bana hediyeniz, hangi çiçek olursa olsun onlara gözüm gibi bakarım.;) Bu arada küpeli konusunda tarimtedarik.com'dan sipariş vermiştim paketin üzerindeki küpeli mor-beyazdı, rengi belli olsun ona göre sizden küpeli alacağımı isterim. Bu arada küpeliyle birlikte açelya ve cennet kuşu tohumu siparişleri de vermiştim, hepsi yarın elimde olacak, ayın 24'ünde buraya gelecek olan personelinizle bu tohumlardan size de göndereceğim. ;)
Sayın malina'ya özürlerimle birlikte; mesajda gerekli temizliği yaptım efendim. Haklısınız.;) |
Alıntı:
Alıntı:
Burası sizin sohbet alanınız değil ki? Cam Güzeli (Impatiens hybr.) hakkında bilgi almak için buraya giren bir üye, sizin sınav sohbetlerinizi neden okumak zorunda kalsın? Forumda özel mesajlaşma hizmeti var. Lütfen onu kullanın. Mesajlarınızdaki gereksiz yazışmaları silmeniz gerekiyor. |
Cam güzeli adında bir tohum aldım, fakat resimleri hiç buradakilere benzemiyor. Sanırım benimli farklı bir Cam güzeli. Tohumları diktim henüz fide halindeler ama bahsettiğim cam güzelini yani bendekini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
http://www.humeyraozdamar.net/mevsimlikcicek.htm |
Çiçeklerin üzerinde büyüyen tohum torbaları patladığında içleri boş çıkıyor hiç anlamadım acaba ben mi göremiyorum? Tohumları toprağa dökülmesin diye tohum torbasının altına kavanoz kapağı koydum baktım tohum torbası patlamış kavanoz kapağı boş... Neden tohumsuz oluyor benim çiçeğim?
|
Benimkiler de aynı şekilde boş çıkıyorlar ben de anlayamadım acaba bir yerde eksik birşey mi yapıyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Evet arkadaslar sabirla bekledim ve iste sonuc:)
Sevgili ABK`nin gonderdigi tohumlardan cimlendirmistim.Abk ! Tekrar tesekkur ederim:) |
Sevgili Arjin
bu çiçek sanki rozet çiçeği gibi geldi bana...adı ne olursa olsun çok güzel.Güle güle büyütün diliyorum;) |
Ciddi mi? Olabilir ama bana gelen tohum paketinin uzerinde cam guzeli yaziyordu. Olsun, yinede cok sirinler degil mi?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Yeni Gine olan cinsinden aldım 1-2 hafta önce. Özellikle çiçek açmış olanından değil bol tomurcuklu olanından seçtim ama bu 2 hafta içinde tomurcuklar açmak yerine dökülmeye başladı. Acaba nerde hata yapıyorum.
- Direk güneşte durmuyor. Öğleden sonra güneş alan balkon penceresinin iç kısmına koydum. Önünde de tül perde var güneş içeri girdiğinde de direk gelmiyor. Her gün suluyorum işten gelince, susuz bırakmıyorum. Arada su püskürtüyorum nemini kaybetmesin diye. Toprağına pokonun çubuk gübrelerinden soktum. Yaprakları Böceklenme yok ama yaprak uçlarında çok az kuruyup kıvrılma var. Fotoğraflarını aşağıda ekledim. Neden tomurcuklarını döktü acaba? Bi yerde hata mı yapıyorum? |
kesinlikle çok şirinler sevgili Arjin;)
|
Sayın gravel, özellikle hassas bitkiler tomurcuktayken onlara su püskürtülmez. Ya da tomurcuğa su gelmemesine dikkat edilir. Tomurcuk dökülmesinin başka nedenleri de olabilir ama önce su fısfıslamayı kesmeyi deneyin derim.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Sadece toprağına fısfısıyordum, toprağı nemli kalsın diye ama onu da keserim artık. |
Artık benimde cam güzellerim var. Öğrencimin getirdiği camgüzeli aşırı uzundu. Bende kesip iki çelik halinde anaç kökün yanına diktim umarım köklenirler. Gelişmeleri fotolayıp buradan paylaşırım artık. :)
|
Günaydın artık benimde cam güzellerim var dün aldım hemen pencere önünde bir yer açtım güzellerime çok gerilere gidip okuyamıyorum ama göz attığımda cam güzellerini susuz bırakmıyorum güneş alan bir yere koyuyorum ve tomurcukları üzerindeyken fıs fıs yapmıyorum başka dikkat etmem gereken bir şey varsa beni yönlendirirmisiniz.Teşekkür ederim.
|
Ben de varım:DBende de var.İki farklı kırmızı bir tanesi de henüz açmadı, bilmiyorum.Benim kurdele çiçeği daha öksüz kaldı:(Meğer bir seveni benmişim.Çanta çiçeğini yeni açtım bakalım ne olacak:confused:
|
Cam güzellerinin saksı değişimi ne zaman arkadaşlar.?
|
2 Eklenti(ler)
Ben bu bitkimi bir alışveriş merkezinden aldım.Üzerinde Cam Güzeli(Yeni Gine) yazıyordu.2 gün susuz kaldığında buruşmaya başlıyor.4-5 gün su vermeyince çiçeğini döküyor.Bu ne ilginç bir bitkidir,bilen dostlardan yardım istiyorum.
Eklenti 51242 Eklenti 51243 |
Arkadaşlar çiçekli bitkilerin hepsi tohum oluşturur döllenerek yapar bu işi yani kalıtsal çeşitlilik olur yeni renkler ortaya çıkma olasılığı olur her zaman için.
Çelik aldığınız zaman anne canlının aynısına sahip olursunuz. |
Sınıfmdaki camgüzelinde haftasonu bir tomurcuk oluşmuş. Bugün okula gidince şaşırdım. Bu mevsimde açması normal mi yoksa benim sınıfın sıcaklığına ve güneşe mi aldandı? :)
|
Arkadaşlar benim de bir camgüzelim var.Yapraklarında toz gibi beyazlık oluyor.Elle üzerini silince geçiyor ama tekrarlıyor.Ne yapabilirim,fikir verirseniz sevinirim.
|
Alıntı:
|
Katmer, külleme hastalığını araştırıp, bitkinle karşılaştırır mısın. Eğer külleme olduğunu düşünüyorsan, ev yapımı ilaçlardan sodalı- yağlı karışımı deneyebilirsin.
|
Teşekkürler Nurbahar,deneyeceğim...
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
yeni Gine türü cam güzelimde bir sorun var, bu ilk yaşatabildiğim yeni gine. Yapraklarında beyazlama var ve çiçek üstünde de örümcek ağı fark ettim. Hiç biryerinde bunu yapabilecek bir böcek bulamadım ama ağ olduğuna göre bir yerlerde olsa gerek.Daha açmayı bekleyen bir sürü sağlıklı tomurcuğu var. Genel olarak sağlıklı gibi görünüyor ama örümcek benzeri bir zararlı varsa ona karşı ne yapmam gerekiyor ilerlemeden müdahale etmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler |
Cam güzeli sevenlere merhaba,
yoğunluğum nedeniyle forumu uzun süre takip edemedim. Zaten sorulacak çok bir şey de kalmamıştı. Cam güzeli konusunda herkes istekli fakat başarılısı çok az nedenini anlayamadım. Geçen yıl bendekilerde de hastalanma başladı. Biraz dikkatle kurtardım. Yine bir sürü cam güzeli oldu. Cam güzelllerini sürekli yaşatan ve üreten kim var? |
Elfogi merhaba,
Sanırım adını değiştirdin. Önce anlayamadım. Senin cam güzellerinde durum nedir? |
Ben 6 farklı rengini aldım ama 3 renk kaldı elimde.Nedenini anlayamıyorum.En cok vişne rengini kaybettigime üzüldüm.Üzerine su gelmemesine özen gösterdim ama yinede kaybettim onları.Hic su vermesem daha mutlu olacaktı sanırım.
|
2 Eklenti(ler)
Şaşırdı mı bunlar?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025