![]() |
yok *******...Benimkilerde şimdi tomurcuk döküyor.Dışarı koymayı düşünüyorum.Bu bitkiyi evde nasıl büyütüyorlar inanamıyorum...
|
Alıntı:
Tek sorun hastalık olduğunda kurtarması neredeyse imkansız oluyor. Şu an içeride cam güzelim var ve sorun yok. Kışın se hiç bir sorun olmadan mükemmel yaşıyor. Üzerinden çiçek eksik olmuyor. |
1 Eklenti(ler)
Kışı evde geçiren cam güzeli.
|
Alıntı:
Benimkiler mefta olmak üzere.:( |
Benimkilere küçük yaratıklar musallat oluyor.Ne yaptıysam başarılı olamadım.En çok sevdiğim çiçek.Köke yakın yerden budadım.Yeni sürgünleri bekliyorum.
|
Ateş Bey size diyecek sözüm yok :)
Koskoca forumda birtek sizin camgüzeliniz mutlu. |
Alıntı:
Sürekli tekrar etmek, bazı küçük noktalara dikkat etmek ve uygun ortama sahip olmak beni başarılı yapabiliyor. Bir de aşırı titizlenmeden çiçekleri belli bir süre müdahale etmeden sakin bırakıyorum. Biraz da işim gereği oluyor. |
Alıntı:
|
Benimkiler canlı olmasına canlılar da, üzerlerinde bu kadar çiçek görmek hayalden öte :)
Muhteşem olmuş Ateş Bey. |
Sİzi yanıltmış olmayayım.
Gördüğünüz saksıda 10 kök kadar çiçek var. Yoksa tek kökten bu kadar büyük olmuş değil. Daha önce de yazdım. Çiçek vermeden önce uçlarını kırarsanız alttan dallanır. Bu şekilde kısa, çok dallı dolayısıyla çok çiçekli olur. |
1 Eklenti(ler)
Bu benim çöpten bulup evlat edindiğim ve ilk zamanlar perişan bir halde olan yeni ginem :) Ana dalı çok kötü bir haldeydi, ben de kırmıştım, alttan dallandı. Rengini de öğrenmiş olduk :)
Eklenti 14537 |
Alıntı:
|
Merhaba, cam güzeli çiçeğimde ki problemi çözemiyorum. Yukarıda yazan mesajlardaki bilgileri okudum. Uyguladım. 4 ay önce aldığım pembe renkli ve katmersiz cam güzeli çiçeğim var aldığımdan bu güne gelişiminde bir problem yok ancak hala cam güzelimdeki şu problem sürüyor.
Çiçek çok sağlıklı görüntüde ve üzerinde çok miktarda tomurcuk varken tomurcuklar açmaya başlamadan 2 -3 gün gibi sürede üzerinde ölüyor ve tomurcuklarını ve yapraklarının büyük kısmını özellikle alt kısımlardaki ve daha büyükçe olanları döküyor. Sonra tekrar yaprak ardından da tomurcuk yapıyor ama yine aynı sorunla süreç devam ediyor. Sorunu çözemiyorum, yardımcı olabilecek olan herkese şimdiden teşekkürler. |
toprak-sulama-ısı değişim- rüzgar; bu faktörlerden birisi etkilyor olabilir.
Sürekli açmaya çalışması sağlıklı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle ısı değişimi ve rüzgar aklıma geliyor. Kapı-cam yanı mı? |
Alıntı:
Diğer faktörler değişmedi. Rüzgar veya ısı değişimi? Olabilir. İhtimallere göre yerini değiştirdim.Hava akımı fazla olmayan ve ısı değişiminin daha az olduğu bir yere aldım. Direkt güneş ışığı almıyor ama cam kenarı aydınlık bir yer, umarım düzelir. |
Uygunsa, bir iki dal kırıp güvenceye alsanız iyi olur.
|
Cam güzelim hasta... Ne yapmalıyım?
Merhaba!!
Ben bir kaç hafta önce kırmızı bir cam güzeli aldım. Forumdan öğrendiğime göre Yeni Gine cinsindenmiş benim cam güzelim de. Son bir haftadır yaprağında çeşitli delikler oluşmaya başladı. Derken bu böcek herneyse tomurcukları da yemeye başladı; hemde hemen dibinden. Ve şimdi sadece bir tane çiçeği ve delik deşik bir sürü yaprağı var cam güzelimin. Dün gittiğim böcek ilaçları satan dükkandan bir ilaç aldım ve çiçeğime uyguladım. İşin en kötü yanı şu: Bu sırada böceğin diğer çiçeklerime de bulaşmış olduğunu fark ettim. Bu dikkatsizlikten de anlayabileceğiniz gibi ben çiçek yetiştirme konusunda oldukça yeniyim ama cam çiçeğimi çok seviyorum ve kaybetmek istemiyorum. İlaçlamadan sonra ne yapmalıyım? Toprağını değiştirmek, zarar görmüş yaprakları koparmak... Önerilerinizi bekliyorum... |
Merhabalar...
Benimde kırmızı, pembe, beyaz renkli katmerli cam güzellerim var. Kırmızı ve pembe olan aynı saksıda, beyaz ise bir kaç kök bir arada aynı saksıda. Yerleri aynı konumda, kırmızı ve pembe olanın heryanından çiçek fışkırıyor ama beyaz olan bir sürü goncası olmasına rağmen goncaları üzerinde kuruyup dökülüyor sorunun ne olduğunu çözemedim.. Yerleri gölge ve rüzgar almıyor, fakat yapraklarında beyaz lekeler var sağlıklı olan saksıda olmayan saksıda aynı, yaprak altlarında böcek yok.. Resim ilemi göstersem daha iyi olur biri bir fikir verirse çok sevinirim. daps arkadaşım ile bekleyelim bakalım iki acemi :)) |
camgüzeli*
aşağıdaki resimde güneşten yanan cam güzelimin kök kısmında böyle bir çiçek büyümeye başladı bu nedir?
http://img523.imageshack.us/img523/3865/dsc01226bd2.jpg |
Hakan bey, misafir çiçeğinizin adı syngonium moss.
Fil kulağı diye de bilinir.:) |
Hakankınacı, cam güzelinde bir sorun var,
Topraktan gördüğüm kadarıyla, suyun kirecinden kaynaklanıyor gibi. |
Alıntı:
Bir sorun değil yaşam mücadelesi veren ve bu mücadelede çok eziyetler çeken bir çiçektir. iş yerinde yetersiz bir toprak çok küçük bir saksı ve haftalarca yaşam mücadelesi verdi bende kıyamadım eve getirdim ilk iş saksıyı değiştirmek oldu ama o zaman maalesef yetersiz toprak olduğu için maalesef tamamlanamadı su kireçli değil saksının etrafı kirli olduğu için öyle görünüyor şimdi davetsiz bir misafirimiz daha oldu Burada Sn.Penelophe'ye Teşekkür ediyorum çiçeğin ismini bilmiyordum Fil kulağı olarak geçiyormuş :) Şimdi yapılacak ilk iş yeni misafirimizi yeni saksısına katarmak ve cam güzelimin toprağını tamamlamak. Tabii bu arada cam önünde sadece cam güzelim değil diğer çiçeklerimde öğleden sonra güneş batancaya kadar sürekli sıcak ve güneşe tabii oldukları için çoğu yandı İnşallah hepsi toplayacak, hepsini gölgeye alacağım... Saygılar, |
Alıntı:
|
Cam Güzeli
Merhabalar herkese,
Ben aslında Ateş beye bazı sorular sormak istiyorum.Sanırım cam güzeli hakkında en çok bilgi ve tecrübe sahibi kendisi.Burada onun ve herkesin cam güzeli hakkında yazdğı herşeyi dikkatle okudum.4-5 saksı katmerli cam güzeli aldım.Oldukça fazla güneş alan mutfağımın cam kenarında tülün arkasında bir masaya bu 5 saksıyı koydum.Bu arada Ateş beyin dediği gibi birkaç dalı kırıp bir bardakta köklendirdim.Onları da ayrı saksılara ektim.Ancak,aldığımda üstünde onlarca tomurcuk olan cam güzelleri daha açmadan tomurcuklarını dökmeye başladı.Çiçeklerden yaklaşık 2 metre uzakta devamlı açık bir cam var.Ama çok fazla da rüzgar girmiyor.Belki topraklarında solucan v.s vardır diye topraklarını değiştirip torfa tekrar ektim ve cama çok yakın olduklarını,çok sıcaktan belki rahatsız olabileceklerini düşünüp yaklaşık 1 metre geriye çektim.Torf su tutan bir yapıda olduğu için üstü kurumadan su vermiyorum.Köklerin çürümesinden korktuğum için.Yine de tomurcuklar dökülmeye devam ediyor.Hatta artık yaprakları da sanki suyu emilmiş gibi zayıflayıp düşüyor.Dökülmeyen yaprakları da son derece diri ve sağlıklı görünüyor.Ben nerede hata yapıyorum bilemedim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.:o Saygılar Berke |
Berke aynı sorun bendekilerde de oldu..
Bir kere başladımı kurtarak zor.Tüm yapraklar dökülüyor.Bendekini yarıdan budamıştım.Sadece dallar kaldı.Şimdi yeni filizler veriyor.Sanırım fazla sıcak etkiliyor. |
Alıntı:
Cevap verdiğin için teşekkür ederim.Ben bugün saksılarımı fazla güneş almayan balkonuma çıkarıp masanın üzerine koydum.Budarsam hepten kaybederim diye korkuyorum.Havalar soğuyana kadar balkonda kalsınlar.Tabii ölmezlerse:( Eğer bir düzelme olursa ,enazından kalan tomurcuklar açarsa çok sevineceğim. Sevgiler |
Merhaba,
Benim cam güzelim de benzer sorunları yaşadı. :( Sayın Ateş Öztan yardımcı olmak için öneriler yazdı ben de uyguladım, ama yinede malesef cam güzelimi kurtaramadım. Isı ışık toprak rüzgar sulama dışında başka bir sebeple kaybetmiş olabilirmiyim diye düşündüm ve bir nevi basit dedektiflik :) yaptım toprağında yaptığım görsel inceleme ile çok ince solucanlar gördüm. Acaba bu solucanlar köklerine zarar vermiş ve bitkinin ölümüne sebep olmuş olabilirler mi ? sorusu da aklıma takılıyor. Umarım sizler cam güzellerinizi kurtarabilirsiniz. |
Ben topraklarını değiştirdim.Sadece bir saksıda o ince kurtçuklardan çıktı.Ancak benim cam güzellerinin yapraklarının dal ile birleştiği yerlerde toz şekeri zerreciği gibi şeffaf,yapışkan birşeyler var.Ben onları çiçeğin bir salgısı sanıyordum.Acaba bir hastalıkmı?Eğer bir hastalık veya parazitse ki parazit hiç görmedim,nasıl müdahale ederim?:(
|
Resim olsa daha yiyi olur.Pamuklu bit olabilir.
|
Pamuklu biti tanıyorum.Bu daha çok (bitki zararlıları ve hastalıkları tedavi) bölümündeki 309 no'lu mesajdaki Amerikan sarmaşığı resmindekine benziyor.Mine hanım bunun bitkinin doğal yapısı olduğunu söylemiş.Acaba cam güzeli için de söz konusu olabilirmi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025