![]() |
Alıntı:
|
Sayın bambi,
Cam güzeli, bir kaç noktaya dikkat etmeniz halinde uzun yıllar size zevk verecektir. -Birinci kural aşırı güneş almayan aydınlık cam arkası en iyi mekan, yazın benzer şekilde aşırı güneş almayan bahçe köşeleri de olur. -Rüzgar ve soğuk akımlara maruz kalmayacak. Kısa boylu ve çiçekli olmasını istiyorsanız uzama sırasında yeni sürgün uçlarını çiçek vermeden koparın. Alttan sürecektir. Kısa ve yeteri kadar dallanınca çiçek vermeye bırakın. -Bir süre sonra kartlaşıp artık fazlaca uzamaya başladıysa aralardan koparacağınız 5-10 cm lik dalları suya koyup köklendirebilir veya doğrudan toprağa ekerek genç çiçekler yapabilirsiniz. Eğer, bir yandan genç çiçekler yetiştirirseniz her zaman sağlıklı, güçlü çiçekleriniz olur. Ümit ederim sorularınıza yanıt olabilmiştir. Anlaşılmayan bir yer var ise lütfen yazınız. Not: herkesin aldığı katmerli cam güzellerinden almak için gittiğimde maalesef bir tane bile bulamadım. Alanlar çok şanslı :) |
1 Eklenti(ler)
Ateş Bey;Dün Kurtuluş Carrefour-expres de rafların arasında birkaç tane camgüzeli vardı.(daha önce oradan aldım ,katmerliydiler)Renkleri belli değil diye almadım,İsterseniz sizin için alabilirim.Geçen hafta aldıklarımdan bir tanesi yolda kırılmıştı,kıyamayıp soda şişesinde suya koydum ,Hemen köklendi,diğerlerinin de uzayan dalları şimdi şişede!
|
Alıntı:
|
Artık benim de camgüzelim var.:p :p Hem de katmerli..:p
Bu güne kadar aldıklarımı çoğumuz gibi yaşatamamıştım.. Anneciğim sayesinde onun çoğalttığı iki adet katmerli camgüzelim var şimdi. Tomurcuktalar şu an, açtıklarında resimlerini ekleyeceğim.. Biri kırmızı, diğeri eflatuna benzer bir renk..:p |
Sevgili Hfz,
Camgüzellerin iç mekanda mı dışarda mı? Benimkiler de katmerli ve dışarda. Öğleden sonra saat 15:00'den sonra gün batana kadar güneşte kalıyorlar. Sence yerleri uygun mu? |
Alıntı:
Sevgili Zenfree, Benimkiler de katmerli.;) Annemden bugün aldım. O dışarıda bakıyor onlara.. Rüzgar almayan bir yerdeler. Sabahtan öğleden sonraya kadar diyebilirim güneş alıyorlar.. Çiçekçiden aldıktan hemen sonra (1 ay kadar önce) dallarını kırıp yeni saksılara üretim yaptı. Onlar da hemen tuttu. Ben yeni ürettiği budakları aldım. Ama üzerilerinde tomurcuklar var şu an..;) Sanırım açık havayı ve çok yakmayan güneşi seviyorlar.. Ben de ilk kez yaşatmaya çalışacağım Camgüzelini.. Ama eminim yaşayacaklar.. Çünki artık onlara daha farklı bakıyorum..;) Sadece su verip yaşamalarını beklemiyorum..:o |
Güzeller
İşte bunlar benim cam güzeli diye aldığım çiçeklerim. Şimdi bunlar cam güzeli mi değil mi?
cam güzeliyseler eğer çeşitleri nedir? Teşekkürler. |
Bende de var bunlardan. Cam güzelinin bir türü olduğunu söylemişti aldığı çiçekçi.
|
Bunları impatiens Yeni Gine ismiyle satıyorlar
|
Alıntı:
|
Cam güzelinin farkli bir türü olmalı
|
Alıntı:
|
Çiçeklerimin tam adını bilen yok mu arkadaşlar?
|
Koçtaş'ta Gine diye satılıyor. Bugün gördüm.
|
Alıntı:
Benimkiler de aynı şekilde yaz boyunca dışarıda duruyor. Sonbaharda tamamen gençleştirip yenilenmiş olarak içeriye alıyorum. Aşırı güneş, aşırı rüzgar olmasın yeter. Yarı gölge, sakin alanları, bilhassa ağaç gölgesinde çok güzel oluyor. İlk mesajlar da geçen yılki saksının resmi var. |
Ateş Bey bilgiler için çok teşkkürler.
Sizin ilk mesajdaki çiçekleriniz harika göörünüyorlar. Bendekiler pembe ve çiçekleri daha küçük. Umarım bitki büyüdükçe çiçekleri de gelişir. Bir soru daha sormak istiyorum.:o Yapraklarına su püskürtüyorum. Doğru mu acaba? Yukarıda bunula ilgili bilgiye rastlamadım.:rolleyes: |
Benim de cam güzellerim var ama hepsi bahçedeler daha henüz çiçek açıyorlar yayılsınlar ve iyice çiçeklensinler de siz görün güzelliklerini
|
Benim Gineler de çiçeklerini döktü biryerlerde bir hata yapıyorum ama nerde.
Bulunduğu yer çok hafif güneş gören fazla sıcak olmayan yarı gölge bir ortam. Fazla su vermiyorum ama nemli tutmaya gayret ediyorum. Yaprakları pörsümeye de başladı. Tavsiyelerinizi bekliyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
selenn, yeni gine yani ımpatıant dediklerinin bakımı cam güzeli gibi değil, yani daha zor Antalya yöresi o bitki için daha uygun diye biliyorum. Sen cam güzelini dene, sayın oğzhn dediği gibi değil ben sana 45 tane ufak poşeti 6 ytl ye bulabilirim.
Sevgiler |
Geçen sene de bu yeni ginelerden çiçeklerine bayılarak almıştım ama yaşamadılar. Bu sene hadi bir kere daha dedim ama durum anlattığım gibi galiba fazla zorlamamak lazım. yazık ediyorum bu bitkilere. off ya yazık oldu benim gine gidici gibi.
|
Alıntı:
Aşırı güneşte su kaybı çok olacağı için yapraklarında pörsüme olabilir. Uzun süre bu şekilde kalmazsa tekrar eski haline gelir. (sulayınca) |
Alıntı:
Arkadaşım bence pes etme, eninde sonunda olacaktır. Yanlış yapmadan doğruyu bilebilen yoktur. Deneye deneye birgün mükemmel çiçeklerin olacak, ben eminim , sende emin ol. saygılar. |
Alıntı:
Dallanması için başını ne zaman koparmalıyım? Aşaşı yukarı boyu şu kadar santimetre olduğunda gibi bir ölçüsü olabilir mi mesela? :) Bir de, yeni ürettiklerinizi kışın içeri aldığınızda, evde büyümeye ve çiçek açmaya devam ediyorlar mı? Yoksa enerjilerini bahara mı saklıyorlar? |
Alıntı:
Evet bunları ben söylemiştim sanırım :( Dün akşam üstü yeni ginelerimde hafif bir solma belirtisi gördüm. Hava çok sıcaktı, sıcaktandır herhalde dedim. Bir kaç saat sonra tekrar baktım, üst dallar ve yapraklarda büzülmüştü. :dilli: Dayanamadım suladım. Geceyarısı kalktım bir daha baktım ve sadece gövdeleri sağlamdı. Bütün yapraklar gitti, hepsi buruşmuştu. Çok üzgünüm.. Herhangi bir neden yok , çok sağlıklıydılar. Neden böyle oldu çözemiyorum. |
Alıntı:
Sonbaharda formunu kaybeden cam güzelinden dal alıp bunları toprakta köklendiriyorum. Bahçe için büyük bir saksıya (çap 50-60cm) 10-12 tane bu genç fidelerden dikiyorum. Fidelerin boyları 5-10 cm oluyor. HAvalarda soğumuş olduğu için içeriye cam önüne alıyorum. Bir ay içinde büyüyüp çiçeğe geçiyorlar. Bütün kış üzerinden çiçek eksik olmuyor. Baharda eğer formunu kaybetmemişse dışarıya alıyorum. Çiçek vermeyi sürdürüyor. Üzerinden hiç bir zaman çiçek eksik olmuyor. #2 mesajımda görülen arkada saksı geçen yılın çiçekleriydi. Bu sene tamamen yenilenmiş, aynı formda yine aynı köşede duruyorlar. Sadece, köklenme süresince çiçek olmuyor. Bu şekilde sürüp gidiyor. |
Aşırı sulamadan olabilir.Sanırım bu tür az su istiyor.
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim, Tepelerini kopardım, fakat gövdelede gidici gibi :( |
Alıntı:
Toprak kurudukça sulamuıştım ama durumları vahim. Saygılar. Alıntı:
Drenajda bir sorun yoktu. Saygılar. |
Alıntı:
Başka bir düşüncem de, seradan gelen çiçeklerin topraklarının yapısı farklı olabilir. Seradaki sulama, gübreleme şartlarına uyabilir. Evdeki sade su verme yatmiyor olabilir. Yeni bir saksıya almakta fayda olabilir mi? Bu konuda, bilen birisi bizi anydınlatabilir mi? Benim de bir kaç kere aynı olay başıma geldi. Alındıktan bir süre sonra aniden bitki ölüyor. |
Alıntı:
Öncelikle teşekkür ederim. Zaten dışarıdan alınan çiçekleri albenileri artsın diye sürekli besin takviyesi yaptıklarını düşünüyorum. Bu yüzden bende çiçekli bitkiler için bitki besini kullanıyordum. Ama maalesef bi işe yaramadı. Saygılar. |
Selamlar;
İşte yeni ginelerimin son durumları, sanırım öldüler :( :( :( |
Geçmiş olsun.Üzüldüm.Ama sanırım fazla sulamadan kaynaklanmış gibi.Olsun yeni alıp deneyebilirsiniz.
|
Alıntı:
Fotoğraflamadığım ve ölen bir saksı daha var :( Çokta güzel açıyorlardı 4 saatin içinde mahvoldular, hala bir anlam veremiyorum.:mad: |
Herkese merhaba,bende de katmerli cam güzeli var.Ne yaptıysam bir türlü çoğaltamadım.Uzayan dalından (10-15 cm )kırıp suya da koydum, direkt toprağada diktim.Fazla suda vermedim.Bir kaç kez denedim.Hemen yapraklar soluyor.2 gün fazla ışık olmayan yere koydum solan yaprakları temizledim ışığa çıkardım ama mümkün değil düzelmiyor.Ne yapmam gerekiyo anlamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim....:(
|
Sevgili qxyl,
Çok üzüldüm ginelerinizin durumuna. Benimkiler de sizinkilerin arkasından geliyor. Birini balkona aldım daha canlı ama diğeri yavaş yavaş ölüyor. Sulama konusunda dikkat ediyorum ama yok, gene de olmuyor.:( Galiba bir daha Yeni Gine almayacağım. Yazık oluyor güzelim çiçeklerine. |
Çok güzel dimi?
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025