agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   çilli begonya (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/17408.htm)

mutama 04-05-2011 09:11

Anlaşılan kimsede yok..

kartol 04-05-2011 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mutama (Mesaj 797679)
Anlaşılan kimsede yok..

6 numaralı mesajda fotoğrafı olan begonyadan var elimde.
İstanbulda değilim onu da belirteyim. Kargo ile gönderirim isterseniz.

_kevser_ 17-05-2011 14:15

benim çilli begonyam yeşil yapraklı ve pembe çiçekler açıyor-du :( du diyorum bu kış hiç çiçek açmadı ben de balkonuma sadece akşam güneşin alabileceği bir yere koydum yeni filizler çıkarıyor sürekli büyüyor ama bi türlü çiçek açmadı acaba saksım büyük gelmiş olabilir mi arkadaşlar bilgisi olanlar var ise paylaşmalarını rica ediyorum

nuray 17-05-2011 15:49

yeterrrrrrr artık bu siteyi araştırmayacağım diyorum ama duramıyorum ve her defasında çocukluğumdan kalma şimdi pek bulunmayan çiçekleri görüyorum içim gidiyo çilli begonya aradığım çiçeklerden biri bi arkadaşımın annesi bana bir çelik göndermişti ama ne yazıkki bir türlü büyümedi gözüne bakıyorum resmen büyüsünde o çocukluğumdan kalma güzelliği göreyim diye

mandalinci 17-05-2011 17:54

Pazar günü, kızımın okulunda ki çilli begonyanın yapraksız gövdesinden kırarak çaldım, inşallah tutar. Suda bekletiyorum, başarılı olur muyum, direkt toprağa diksem daha mı iyi olur?

Birol Ketenci 17-05-2011 18:11

Bir süre önce çilli begonya biri saksıda büyük ve iki çelik olarak hediye gelmişti. Çelikler suda beklemelerine rağmen ne çürüdü ne de doğru dürüst köklendi. Önceki mesajlarda (mesaj 150) çelik ekmekten bahsediliyordu.
Büyüklerimden bildiğim çalma çiçek daha iyi tutuyormuş :D

_kevser_ 17-05-2011 20:28

bir gün suda bekletip toprağa ekince de kökleniyor arkadaşlar panik yapmaın kolay köklenen bir çiçek bu elnizde çeliğiniz varsa korkmadan toprağa ekin bence ben öyle yapmıştım köklendi şimdilik tek sorunu sanırım çiçeklenmemesi onun için de fosfor takviyesi yapmalıyım sanırım

ilksenozturk 18-05-2011 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _kevser_ (Mesaj 805599)
bir gün suda bekletip toprağa ekince de kökleniyor arkadaşlar panik yapmaın kolay köklenen bir çiçek bu elnizde çeliğiniz varsa korkmadan toprağa ekin bence ben öyle yapmıştım köklendi şimdilik tek sorunu sanırım çiçeklenmemesi onun için de fosfor takviyesi yapmalıyım sanırım

çilli begonya tül arkasından aldığı güneşi çok seviyor ve o zaman durmaksızın açıyor. benimkisi de yer darlığından çok güneş alamayan bir yerde ve çiçek açmayı durdurdu malesef.

serkan_istanbul 18-05-2011 14:49

Küçük yapraklı çilliden sonra iri yapraklıda buldum. Küçükçekmece yeşil ova mahallesinde kurulan salı pazarında ne ararsanız var. ben bağcılardayım benim eve yakın pazarda 1 çiçekçi var ama bu pazarda tam 10 tane kadar tamda sayamadım. Çok hesaplı ve ucuz. Bir sürüde fide aldım. bilginiz olsun. Gözlerim döndü inanın dayanamadım ve aldım. Çilli fidesi 1 tl. sevgiler

mandalinci 18-05-2011 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _kevser_ (Mesaj 805599)

Bir cesaret diktim, inşallah tutar, klasik bir çiçek her yerde satılmıyor, evlenmeden önce kocaman çiçeğim vardı, tutarsa nostalji olacak.

ilksenozturk 20-05-2011 07:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 805974)
Küçük yapraklı çilliden sonra iri yapraklıda buldum. Küçükçekmece yeşil ova mahallesinde kurulan salı pazarında ne ararsanız var. ben bağcılardayım benim eve yakın pazarda 1 çiçekçi var ama bu pazarda tam 10 tane kadar tamda sayamadım. Çok hesaplı ve ucuz. Bir sürüde fide aldım. bilginiz olsun. Gözlerim döndüinanın dayanamadım ve aldım. Çilli fidesi 1 tl. sevgiler

ama böyle söylenir mi :( ? şimdi biz nasıl gideceğiz oraya çalışırken? nasıl alacağız? :)

nuray 20-05-2011 10:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 805974)
Küçük yapraklı çilliden sonra iri yapraklıda buldum. Küçükçekmece yeşil ova mahallesinde kurulan salı pazarında ne ararsanız var. ben bağcılardayım benim eve yakın pazarda 1 çiçekçi var ama bu pazarda tam 10 tane kadar tamda sayamadım. Çok hesaplı ve ucuz. Bir sürüde fide aldım. bilginiz olsun. Gözlerim döndüinanın dayanamadım ve aldım. Çilli fidesi 1 tl. sevgiler

Olmadı ama bizim oraya gelme şansımız yok, burdada bulamıyoruz .Kıskandırdınız bizi.

gugu03 27-05-2011 04:06

Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var

Begonyamın yapraklarının kenarların da siyah benekler oluşmaya başladı. Acaba ne yapmalıyım. forumu araştırdım hiçbir şey bulamadım. Lütfen yardım edin.

Jezebel 04-06-2011 21:52

1 Eklenti(ler)
Ortaya karışık bir Begonya saksısı

Eklenti 220458

Yağlı, çilli, söğüt;)

serkan_istanbul 05-06-2011 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 816593)
Ortaya karışık bir Begonya saksısı

Eklenti 220458

Yağlı, çilli, söğüt;)

Maşaallah ne kadar güzeller güle güle büyütün.

Gül Batur 29-06-2011 15:02

söğütlerde çiçeklendi,,,,,

1 Eklenti(ler)
...........

Gül Batur 29-06-2011 15:42

,,,,,,,

1 Eklenti(ler)
,,,,,,,,

Gül Batur 29-06-2011 19:45

devam.

1 Eklenti(ler)
çok güzeller.

ilksenozturk 14-07-2011 15:52

sevgili gül batur
çiçekleriniz çok güzel. özellikle 178. mesajınızdakinin formuna bayıldım. güle güle seyredin...

canannuman 15-02-2012 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 533228)
Bunlarda söğüt begonyanın çardak cinsi...

Bayıldım çok güzelmiş Maaşallah. Bendede büyük boylusu var ama kapalı balkonda tek yaprak kaldı. İnşallah baharla kurtarır kendini.

canannuman 15-02-2012 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 829314)
,,,,,,,,

Ben bu türünden almıştım ama mevsim bitince öldürdüm bakamadım inşallah sizinki seneye kalır.

Gül Batur 29-02-2012 11:16

sevgilli canannuman.
ne yazık bende yaşatamadım.
inşallah baharı görürüz semt pazarlarında bulunuyor ben o güzeli pazardan almıştım.

Gül Batur 29-02-2012 11:25

1 Eklenti(ler)
Doğa çok cömert bize her mevsimde güzelliklerini sergiliyor.

ilksenozturk 29-02-2012 11:52

çilli begonyamı kaybettim :(
kocaman ağaç gibi olmuştu, kendisi de öldü, yavruları da :(

çok üzüldüm...

canannuman 12-03-2012 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 918391)
Doğa çok cömert bize her mevsimde güzelliklerini sergiliyor.

Bu da değişik bir bitkiymiş ilk görüyorum çiçekleri benzeşiyor. Nedir acaba tam olarak bu. Maaşallah Salkım açmış hemde Şubat ayında aferim ona.

Gül Batur 12-03-2012 22:54

Sayın canannuman.
Ben bu bitkinin adını çadır beğonya biliyordum paşa çadırıda diyorlar bence
beğonyagillerden.

canannuman 13-03-2012 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 924546)
Sayın canannuman.
Ben bu bitkinin adını çadır beğonya biliyordum paşa çadırıda diyorlar bence
beğonyagillerden.

Bir araştırayım bakayım bulursam resim eklerim bende. Teşekkürler bilgi için.

bozo.0606 13-03-2012 20:01

2 Eklenti(ler)
buda benim çillim. başlangıcı çok çelimsiz bir çelikle başladı ancak şu anki durumu gayet iyi. :p

uzun sopa gibi olan kısmı tamamen sonradan çıktı.

bozo.0606 13-03-2012 20:05

3 Eklenti(ler)
birde benim işyerimde olan ve adını bilmediğim bir begonya türü var. çiçek detaylarını da resimlerime ekledim. adı konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

yapraktan çok kolay üretilebilen bir begonya türü..

merkürvenüs 14-03-2012 12:26

Merhaba,

Çilli begonya yapraksız çelikten yetişir mi? Çilli begonyam açık balkon da duruyor, kışın yaprakları soğuktan zarar gördü kurudu. Tek gövde üzerineydi, bende gövdeyi kesip üç parçaya böldüm aynı saksıya diktim. Çelikleri dikeli yaklaşık bir hafta kadar oldu, bekliyorum umarım umut vardır.

ilksenozturk 14-03-2012 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkürvenüs (Mesaj 925258)
Merhaba,

Çilli begonya yapraksız çelikten yetişir mi? Çilli begonyam açık balkon da duruyor, kışın yaprakları soğuktan zarar gördü kurudu. Tek gövde üzerineydi, bende gövdeyi kesip üç parçaya böldüm aynı saksıya diktim. Çelikleri dikeli yaklaşık bir hafta kadar oldu, bekliyorum umarım umut vardır.

yapraksız çelikten yetişir.
fakat havalar hala soğuk, köklenmek yerine tamamen kuruyabilir, köklenmesi için belli bir sıcaklık lazım. ki zaten ılıman iklim dışında bence iç mekan bitkisidir, içeriye almanız veya hava almasını engellemeyecek şekilde sarmanızda fayda var.

merkürvenüs 14-03-2012 16:56

Maalesef içeri alamıyorm. Yanıtınızdan erken çeliklediğimi anladım ama yapraksız kalınca telaşlandım şansımı denemek istedim. Tavsiye ettiğiniz gibi sn,ilksenozturk iyice sarıp güzel bir sera yapayım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

demircool 14-03-2012 22:35

Benimde elimde tek dallı bir çelik var ve bir yaprağu var.Kökü yok ama suda bekliyor 4 günden beri.Daha bekletmelimiyim yoksa köksüz dikersem toprakta köklenirmi?Bu çiçeği çok seviyorum kaybetmek istemiyorum..

bozo.0606 15-03-2012 11:23

sayın demircool köklenmesini bekleyin , direk dikerseniz çürüme ihtimali var. eninde sonunda köklenecektir sabredin.

demircool 16-03-2012 07:14

Teşekkür ederim bozo.0606...yapacak birşey yok sabredicez o zaman :)

yesilgiresun 02-04-2012 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canannuman (Mesaj 924246)
Bu da değişik bir bitkiymiş ilk görüyorum çiçekleri benzeşiyor. Nedir acaba tam olarak bu. Maaşallah Salkım açmış hemde Şubat ayında aferim ona.

merhaba,bu cicek begonyagil ailesinden.2-3 cesit ismide var,yagli begonya,pasa cadiri,yaprak begonya gibi,uzaktan iyi isik alan bir havadar yeri sever.büyüdükce dallari koyun boynuzu seklinde bükülerek gelisir.güle,güle büyütün.

Deniz Yıldızı 25-04-2012 20:41

3 Eklenti(ler)
Herkese merhaba
Bunlar da benim begonyalarım. Küçük olanı geçen yıl kırılan dalı öylesine toprağa ekerek elde ettim. Bazen çok emek veriyorsunuz, sonuç hayal kırıklığı. Bazen de hiç ilgilenmiyorsunuz, sonuç muhteşem. (örnek: yavru begonyam)

penguenn 05-06-2012 15:33

2 Eklenti(ler)
Merhabalar;
Yaklaşık bir yıl önce kayınvalidem kendi çiçeğinden fidan köklendirip getirmişti bana. Begonyalara bayılmam ama bir bitki delisi olarak hiçbir çiçeğe hayır demem mümkün değildi elbette.Sessiz sedasız büyüdü bu yıl çok güzel çiçeklerle balkonumu süslüyor. Görenleri hayran bırakarak:)

serhadocak 03-09-2012 13:29

Çilli begonyanın budanması . . .

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar elimde iki adet çilli begonya mevcut. Biri söğüt yapraklı (1.resim) diğeride geniş yapraklı. Zamanı geldiğinden saksılarını değiştirmek ve biraz küçültmek istiyorum. Çünkü top şeklinde ve kısa çiçekleri daha çok seviyorum. Söğüt yapraklı olan ise malesef 1.80 metreyi geçti ve bitkiyi bağlamak zorunda kalıyorum. Ne tavsiye edersiniz ?

bay tömürcek 03-09-2012 14:16

Sayın serhadocak;
Begonyalarınız heralde yaz kış içerde oyüzden çelimsiz ve aşırı uzunlar begonya dışarısını sever. Bence şimdi budamayın söğüt begonyasının çok uzayanlarını kırabilirsiniz suda çabuk çimleniyorlar isterseniz başka begonyalar elde edebilirsiniz. a ma size tavsiyem bu kışı atlatsınlar seneye martta dibe yakın yerlerinden kırın ve dışarıya koyun istediğiniz bodur görüntüyü elde edebilirsiniz ama söğüt begonyası pek bodur kalmaz dibinden gelen filizleri çok uzuyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025