agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Ahtapot çiçeği (Callisia fragrans) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/16801.htm)

Sevgi Durul 27-01-2013 11:05

Sevgili iksenozturk, Callisiam Cuma günü geldi, suya koydum. Cumartesi minik kökler belirdi.:)

Bu kadar çabuk köklenmesine şaşırdım. En kısa zamanda fotoğrafını paylaşırım.

Tekrar teşekkürler...

İlk mesajları tekrar okudum. Bir günde köklenmesi çok normalmiş.

ipektuğçe 27-01-2013 15:00

Sevgili SDurul, bende bu kadar çabuk köklenmesine çok şaşırıdm. Benimki de bir günde kök yapmaya başladı,bende ödül olarak bugün saksıya geçirdim. :p
Tekrar teşekkürler Sevgili ilksenozturk. ;)

farpali 28-01-2013 01:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1074529)
toplantıya gelebileceğimi sanmıyorum ama çelik gönderebilirim isterseniz....

Sayın ilksenozturk merhaba..Rica etsem bana çelik göndermeniz mümkünmü acaba?..İyi günler dilerim.

Tika 28-01-2013 05:50

Ben direkt saksıya diktim,yanlış mı yaptım acaba?
Saksıya dikip can suyunu verdim ve Ankara'ya geldim.Bir tanesini de Ankara'ya anneme getirdim. :) Annem de teşekkürlerini gönderiyor. :) Onunkini de diktik hemen.

ilksenozturk 28-01-2013 07:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1092816)
Sayın ilksenozturk merhaba..Rica etsem bana çelik göndermeniz mümkünmü acaba?..İyi günler dilerim.

benimkini kuşa çevirmiş oldum bu dağıtım ile. ilk baharda gönderebilirim artık.:)

Tika 28-01-2013 08:35

Bizimkiler büyüsün,bizler de göndeririz yavrulamaya başladıklarında.

Sevgi Durul 31-01-2013 15:58

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1092366)
Sevgili iksenozturk, Callisiam Cuma günü geldi, suya koydum. Cumartesi minik kökler belirdi.:)

Bu kadar çabuk köklenmesine şaşırdım. En kısa zamanda fotoğrafını paylaşırım.

Tekrar teşekkürler...

İlk mesajları tekrar okudum. Bir günde köklenmesi çok normalmiş.

Köklerimiz.:) Ne zaman toprağa geçirmeliyim? Teşekkürler...

Eklenti 366046

ilksenozturk 01-02-2013 07:28

çok beklemenize gerek yok, en kısa sürede geçirebilirsiniz.

aynı hızda toprakta da köklenmeye devam edecektir. sonrasında da ilkbahar ve yazın dal atmalar başlayacak, dal ucundan da minik yavrular çıkacak:)

callisia bir miktar su oburudur, elinizi bol tutabilirsiniz :)

Tika 15-04-2013 17:42

Benim ahtapot çiçeğim,saksısında ona kardeşlik yapan mor renk ağırlıklı üzeri simli gibi olan telgrafa benzemeye başladı.
İlksen Hanım,ilk yolladığında rengi daha koyu yeşildi,mutfak penceresi yanında rengi açılmaya başladı.Balkona,açık havaya aldığımda ise kenarlarında ve ortasında mor bir şerit oluştu.Aslında çok güzel görünüyor;ama yeşil haliyle hiç ilgilisi kalmadı görüntü olarak. :)

loveforlife 04-05-2013 16:09

1 Eklenti(ler)
Birkaç ay önce bir yakınıma gittiğimde bütün yaprakları tırtıllar tarafından yenmiş, bu nedenle de bir kenara atılmış bir saksı gördüm. Ahtapot çiçeği olduğunu zannederek çelik aldım ama neredeyse hiç yaprağı yoktu. Şimdi yeni yapraklar çıkardı. Ama emin olamıyorum....

Bu ahtapot çiçeği mi arkadaşlar?
Eklenti 399377

Tika 04-05-2013 18:21

1 Eklenti(ler)
Ahtapot çiçeği yerine,dev telgrafa benziyor.
Sizin bitkiniz bence Tradescantia Zanonia,aynısından bende de var.Çok güzel bir telgraf çiçeğidir.Yaprakları çok büyüyor. :)

NaciG 16-07-2013 14:07

3 Eklenti(ler)
Ahtapot Çiçeğim 3 yıldır dışarıda bahçede. Üzerinden 3 kış geçti, hala yaşıyor. ( Üstelik çiçek bile açıyor :cool: )

( Ancak içime bir kuşku düştü. Acaba telgraf Çiçeği olabilir mi?)

alperja 08-02-2015 00:04

selam arkadaşlar bu ahtapot çiçegi kansere karşı etkiliymiş elinde olan arkadaşlar çelik gönderebilirse çok sevinirim saygılar

kasimokan 07-01-2019 11:17

Merhabalar,

Ben 1 sene önce 2 fide edindim. İkisi de şahane tuttu.
Forumu hep üye olmadan takip ediyordum, bu bitkiyi de buradan öğrendim.
Yakın zamanda fotoğraf da gönderirim ama biraz bakım yapmam lazım, alt katın balkolarına sarktı, komşunun balkonunu bile güzelleştirdi :)
Dalları kesilip çoğaltılıyormuş sanırım, iyice öğrenince isteyenlere gönderebilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025