agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Devetabanı (Monstera Deliciosa) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1674.htm)

newyorker 18-08-2008 09:43

2 Eklenti(ler)
erbek dediğimi yap ben yaptım bir yaprağı neredeyse 2 elim kadar.(ayrıca kesersen bana çelik yollayabilir misin?)

erbek_ 18-08-2008 10:30

Anaaaa newyorker seninki de harika olmuş!!!! Valla sizinkileri gördükçe benimki gözmde büsbütün çelimsizleşiyor , yazık ama bana....Kesecem tamam, kesin , teşekkür ederim önerilerin için ama benimki asla bu hale gelmez newyorker çünkü sarmaşık türü çok çirkin bi tür, yani yaprakları küçücük mesela, okadar büyüyeceğini hiç sanmam, ayrıca da nekadar budasam ve kısa da tutsam boy atmak isteyecek, yani sisinkiler sarmaşık türü olmadığı için bukadar güzel bence...Benimkinin cinsi de kötü...Ama istiyorsan tabiikine de gönderirim...

erbek_ 18-08-2008 10:39

Valla emeğine sağlık! Ne diyeyim.. Ben haftaya taşınıyorum, ozaman yaparım o işi, kesme işini yani...Bakalım nolcak...Gelişmeleri aktaracağım :rolleyes:

erbek_ 18-08-2008 13:56

Sarmaşık mı seninki de newyorker?Gerçekten mi? inanamıyorum...:eek: Yaaaa inşallah benimki de bu hale gelir.... Ben olmaz nasılsa diye kesmeye kıyamadım ama sizinki bu hale gelmişse..Bakalım benimki nasıl olacak....:rolleyes: Acayıp heveslendim bende şimdi.... Çok teşekkür ederim....;)

erbek_ 19-08-2008 09:35

2 Eklenti(ler)
Sonunda yıllarca ertelediğim şeyi yaptım ve devetabanımı budadım....Açıkcası yine de gücüme gitti :( Umarım en kısa zamanda gelişme gösterir....

berduray 22-08-2008 00:14

Selam devetabancılar...

Ben de bitkimi 3 parçaya böldüm, şimdi yeni yaprakların çıkmasını bekliyorum.

Yarına foto eklemeye çalışırım.

Ayrıca canım kardeşim yazılarını düzeltmeye çalışmanı takdirle karşıladım, aferin sana..

Bir de soru ekleri -mi, -mı'ları ayrı yazarsan tamamdır.

berduray 22-08-2008 22:15

4 Eklenti(ler)
Harikasın Newyorker, ben de başta senin gibi özensiz yazıyordum çeşitli uyarılar alıyordum ama bir kere alışınca yazılar otomatik çıkıyor parmaklarından inan bana.

orta bölge

Eklenti 45598

ana kök

Eklenti 45597

ve yapraklı uç kısım.

Epey toparladı gözlerden patlayıp yapraklanacak inşallah, ayda bir sıvı gübre veriyorum.

newyorker 23-08-2008 09:58

1 Eklenti(ler)
Güzel görünüyor benim gövdesi çok kalınlaştı ve uzadı bu sen içersinde bende devtabanı ile akraba olan bir cins var resim eklemeye çalışırım.

smily 06-05-2009 10:35

Annemin 30 yıllık belki de daha yaşlı bir deve tabanı var. Maksimum 7 yapraklı duruyor. 8. bir yaprak büyümeye başlayınca en yaşlı yaprak sararmaya başlıyor ve solup kuruyor. Tepeden budasak acaba yapraklı yan dallar verir mi. Gül ablanın çiçeği gibi olur mu?

Gül Batur 11-07-2009 14:34

devetabanım 2009

1 Eklenti(ler)
size geçen sene ağustos ayında fotografını gönderdiğim deve tabanımın yeni fotografını gönderiyorum.

ilksenozturk 13-07-2009 16:27

maaşallah çok güzel gerçekten

Fatihsahin07 14-07-2009 10:01

1 Eklenti(ler)
Bu da benim devetabanım. Babamdan aldım iki hafta oldu. 3 yaprağı vardı, birisini kestim, terasta kumrular yemiş. Yeni yeni kendini toplamaya başladı, yeni bir yaprak çıkarıyor. Gübre verince yaprakları da koyulaştı, önceden sarıydı. Bakalım, yerini beğendi galiba.

hkn 19-07-2009 05:26

deve tabanı çiçeği nasıl bulabilirim avatarımdaki de çiçeğiymiş

hkn 19-07-2009 05:28

bende istiyorum nazar değmesin

hkn 19-07-2009 05:39

papatyam deve tabanı nasıl bulurum gezmediğim çiçekçi kalmadı.

Ülker 03-09-2009 20:18

Deve tabanını yapraktan yetiştiren var mı acaba?
Bir kaynakta yapraktan yetiştirilebildiği yazıyordu, benim alacağım, dev deve tabanının hiç çeliği yok, mecburen gelişmiş bir yaprakla şansımı deneyeceğim.
Bilen varsa bilinçli hareket etmek isterim.

Bu arada, sarmaşık ve küçük yapraklı olan cinsleri Hisarönünde satılıyor.
Bilginize.

emy_83 03-09-2009 22:57

Demek ki kauçuk diyerek eklediğim resim deve tabanıymış. Yırtık yapraklı değilbenimki M güzel oldu vallahi. birara resmini eklerim hatta şimdi bile ekleyebilirim...

oppss! 03-09-2009 23:00

Yapraktan üretildiğini ilk defa duyuyorum...
Dal olması şart değil filizin kır, yeniden atacaktır eğer şanslıysan benim gibi iki filiz atar:)

emy_83 03-09-2009 23:01

1 Eklenti(ler)
İşte benim deve tabanım arkadaşlar[ATTACH],[/ATTACH]

ilksenozturk 04-09-2009 09:48

sn emy 83 merhaba
resmini verdiğiniz deva tabanından (Philodendron erubescens) mayıs ayında bir yerlerde görüp iki çelik almıştım. o tarihten bu tarihe hiçbir değişiklik olmadı, çok değil ama yine de köklenmişti ama bir türlü büyümüyor.
sizinkinin büyümesi nasıl? ya da hiç çelik yöntemini denediniz mi bu tür için

emy_83 04-09-2009 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 491602)
sn emy 83 merhaba
resmini verdiğiniz deva tabanından (Philodendron erubescens) mayıs ayında bir yeörünmesi içindeğil. rlerde görüp iki çelik almıştım. o tarihten bu tarihe hiçbir değişiklik olmadı, çok değil ama yine de köklenmişti ama bir türlü büyümüyor.
sizinkinin büyümesi nasıl? ya da hiç çelik yöntemini denediniz mi bu tür için

Sevgili iksenöztürk,
Benim şuanda gördüğünüz devetabanım hızlı büyüyor ve yaprakları da iri ve canlı. Özellikle yaptığım birşey yok aslında ama bence suyu çok seviyorlar.
Bu deve tabanımdan bir tane daha var ama o bu gördüğün gibi değil malesef. Gelişimi daha yavaş ve yaprakları daha küçük.

Çelik yöntemi ile de ürettim alttan yoğun olması ve daha güzel görünmesi için üstten koparıp alta ekiyorum büyümeleri ilk ekildiğinde daha yavaş oluyor. Benim gözlemime göre. Ama hiçbirzaman köklendirmedim doğrusu. Direk toprağa ektim.

oppss! 06-09-2009 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smily (Mesaj 414931)
Annemin 30 yıllık belki de daha yaşlı bir deve tabanı var. Maksimum 7 yapraklı duruyor. 8. bir yaprak büyümeye başlayınca en yaşlı yaprak sararmaya başlıyor ve solup kuruyor. Tepeden budasak acaba yapraklı yan dallar verir mi. Gül ablanın çiçeği gibi olur mu?

Büyük ihtimal ama tepeyi kesin saksının altına ekin ve hem alttan hemde üstten bir (belkide iki;)) filiz atar hemde gövdesi çıplak görünmez:rolleyes:

agozce 09-09-2009 16:26

Küba da görmüştüm. Orkide gibi yetiştiriyorlardı. Nemli iklimde olanlar deneyebilir. Meyvesi de yeniyormuş.

(link veremeyi beceremedim. Alışveriş, Deve tabanı arıyorum bölümünde)

oppss! 09-09-2009 18:29

Gerçekten ilginç denenmeli diye düşünüyorum...

ilksenozturk 15-09-2009 13:36

bana gönderilen deve tabanından kargocuların dikkatsizliği nedeniyle bi dalın yaprağı tamamen düşmüştü. şimdi o dal sipsivri duruyo :(

deve tabanından dalı (dal dediğim yaprak sapı) suya koysam köklenir mi?

almira 02-10-2009 15:30

1 Eklenti(ler)
Sanırım deve tabanımın yapısı biraz farklı. Daha sert yapraklı ve sert dalları var. Çok fazla uzamıyor. Yeni bir yaprak çıkarırken önceki eski yaprağı ölüyor.

oppss! 02-10-2009 16:29

Bu cins farkından değil bitkinin yaşından dolayı:)

almira 02-10-2009 16:40

Deve tabanım sanırım dört yaşında. Kendisini üzerinde tek yaprakla köklenmiş ve yere atılmış olarak sokakta bulmuştum. Ben kıyamadım; eve getirip diktim. Diktiğimden bu yana aynı sorunu yaşıyorum. Yaprak ve gövde özelliği de değişmedi. Sanırım ilk sahibi de gelişmiyor diye atmış.:o

oppss! 03-10-2009 16:27

Atma gibi bir hatayı sizde yapmayın lütfen:rolleyes: Nasıl acımadan atıyorlar şaşırıyorum:mad:
Devetabanı bir sarmaşık ağaç değil sonradan gövde kalınlaşmaz....
Benim elime geçen devetabanının kökü kurşan kalem kalınlığında almasına rağmen yeni çıkan filizi bir parmaktan daha kalın bu tür farklar oluşabiliyor:rolleyes:

mylasoslu 24-11-2009 23:20

İyi akşamlar dostlar.Ben de 1996 yılında İstanbul GATA Askeri hastnesi bahçesinde bulduğum yaklaşık 30 cm boyundaki kuru bir dalı bir pet şişede yaklaşık 2-2,5 ay ıslattıktan sonra köklendirmiş ve bazı yaprakları yarılmaya başlayınca devetabanı olduğunu anlamıştım.Bu ilk devetabanımdı ve bazı arkadaşların söylediği sarmaşık tipiydi yaklaşık bir ay kadar önce bir arkadaşımın devetabanından aldığım bir parça daldan ikinci tür devetabanına da sahip oldum.
Ortalama haftada bir sulama ile coşan bir bitkidir.haftalarca sulamayı unutmuş olsanız da size küsmez.Herzaman kadim bir dost gibi sizin yolunuzu gözleyen bir dostunuz olduğunu bilirsiniz.Dostlarınız eğer çiçeğinize bakar kalırsa hiç çekinmeyin bir dalını verin, ıslatmalarını kök verdikten sonra büyükçe bir saksıya dikmelerini önerin.
İnanın kadim bir dost olduğu kadar Dostlarınızı size bağlayan bir canlıdır.Onlara iyi bakalım.Bir arkadaşın dediği gibi eskiden bazı dükknlarda devasa boylarda bu canlılardan vardı.Artık pek yok.Bizler elimizdeki bitkilerden isteyen dostlarımıza verirsek elimizdeki devetabanlarını (tabi diğer bitkileri de) paylaşırsak gene eskisi gibi bu çiçek türlerini her yerde görmeye başlayacağız.
Unutmayalım; Dünya biz olduğumuz için değil diğer canlılarda olduğu için güzel...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025