![]() |
Devetabanınızın gövdesinden çıkan uzantılar, içine çok az miktarda sıvı besin konmuş kaplara daldırılırsa bitkinize iyi bir besin kaynağı olur.
|
Merhabalar
Benim kayınvalidemdede var bu çiçekten bende çelik almak çoğaltmak istiyorum ama nasıl yapmalıyım?
|
ucundan kır bitki dallanacaktır:)
|
kestiğin dalıda suda köklendir
|
devetabanım
1 Eklenti(ler)
Bu da benim deve tabanım. Hiçbir özel bir bakımı yok bol ışık bir de muhabbet
|
Bu çiçekten mi bahsediyorsunuz Newyorker? Çok güxel bir çiçekmiş gerçekten bayıldımmmm.
http://img150.imageshack.us/img150/958/89825843bs3.png |
Hayır açmadı. Bu bitki çok ender çiçek açarmış. devetabanımın yaşı 15 henüz çiçek yok ileriki yıllarda ümit ediyorum :)) Hatta çiçekten sonra ananasa benzeyen ve yenebilen meyve dahi verirmiş.(bkz.süs ve salon bitkileri kitabı-Lütfi Arif Kenber) Yapraklardaki dilimler bitki yaşlandıkça artıyor.
|
neden o kadar kısa boyu?
|
Gül hanım, gerçekten hayran kaldım deve tabanınıza!!!Bu hale nasıl gelmiş, bunca yıllık emek gerçekten değmiş! İnanın gözlerimi alamadım...emeğinize sağlık gerçekten....
|
arkadaşlar merhaba, ben deve tabanımı yeni ayırdım. Ama solmaya başladı. Ayıralı iki ay oldu. Ben deve tabanım için ne yapabilirim. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
|
benimde 1.5 metrelik bir deve tabanım vardı ve fidesi daha 10 cm'idi. fidesini ayırdım şimdi 1 metre oldu senin neden soldu acaba
|
Sevgili Newyorker, benim devetabanımın cinsi uzayan cinsten değil ayrıca yerimde kısıtlı olduğu için devamlı buduyorum. uzayan cins devetabanı da kızımda var onunda resmini yakın zamanda gönderiririm.
|
oyle cins var mı? hiç bilmiyordum
|
Sayın newyorker, küçük yaşta bitkilere bu kadar ilgi duymanız çok güzel birşey. Ancak sizi şu konularda uyarmak istiyorum:
* Lütfen imla ve noktalama kurallarına dikkat edin. - Cümleye büyük harfle başlayın. - Cümle bitişlerine nokta koyun. - Gerektiği yerde "de" yi ayrı yazın. - Soru eklerini ayrı yazın. (misin, musunuz, mi, mı, mu gibi) * Her bir cümleyi ayrı ayrı mesajlara yazmayın, kirlilik oluyor ve okuyanların hoşuna gitmiyor. Soracağınız soruları ve vereceğiniz bilgileri iyice düşünün, hepsini aklınızda toparladıktan sonra aynı mesaj içerisinde güzelce yazın. * Messenger'de sohbet eder gibi bir iki kelime yazıp gönderirseniz sayfalar gereksiz yere artar ve okuyanlar doğru düzgün birşey anlamaz. Siz çiçeklerinize iyi bakmaya devam edin, tecrübelerinizi yine paylaşın. |
yani yapraklar direk topraktan mı çıkıyor?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
benim sana tavsiyem tepesini 30 cm'den kes, suda köklendirip dik. 2 günde bir yapraklarını sil o 2 gün arasında hafif su püskürt, 5 günde bir aza az sula, aydınlık yere koy ve bol bol muhabbet et:) bende oyle yaptım bu sene 3 yaprak çıkardı yenisine hazırlanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bak işte bu :( Yok yok olmayacak...Bu sene kıyacam artık , canıma takk etti !!!! Evet Evet Kesecem :mad:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yaprakları dilimli olmayan (benim deve tabanı sandığım) 3 yapraklı 4. cü açtığında bir yaprağı mutlaka solan bir bitki var.İsteyen olursa verebilirim. |
2 Eklenti(ler)
erbek dediğimi yap ben yaptım bir yaprağı neredeyse 2 elim kadar.(ayrıca kesersen bana çelik yollayabilir misin?)
|
Anaaaa newyorker seninki de harika olmuş!!!! Valla sizinkileri gördükçe benimki gözmde büsbütün çelimsizleşiyor , yazık ama bana....Kesecem tamam, kesin , teşekkür ederim önerilerin için ama benimki asla bu hale gelmez newyorker çünkü sarmaşık türü çok çirkin bi tür, yani yaprakları küçücük mesela, okadar büyüyeceğini hiç sanmam, ayrıca da nekadar budasam ve kısa da tutsam boy atmak isteyecek, yani sisinkiler sarmaşık türü olmadığı için bukadar güzel bence...Benimkinin cinsi de kötü...Ama istiyorsan tabiikine de gönderirim...
|
Valla emeğine sağlık! Ne diyeyim.. Ben haftaya taşınıyorum, ozaman yaparım o işi, kesme işini yani...Bakalım nolcak...Gelişmeleri aktaracağım :rolleyes:
|
Sarmaşık mı seninki de newyorker?Gerçekten mi? inanamıyorum...:eek: Yaaaa inşallah benimki de bu hale gelir.... Ben olmaz nasılsa diye kesmeye kıyamadım ama sizinki bu hale gelmişse..Bakalım benimki nasıl olacak....:rolleyes: Acayıp heveslendim bende şimdi.... Çok teşekkür ederim....;)
|
2 Eklenti(ler)
Sonunda yıllarca ertelediğim şeyi yaptım ve devetabanımı budadım....Açıkcası yine de gücüme gitti :( Umarım en kısa zamanda gelişme gösterir....
|
Selam devetabancılar...
Ben de bitkimi 3 parçaya böldüm, şimdi yeni yaprakların çıkmasını bekliyorum. Yarına foto eklemeye çalışırım. Ayrıca canım kardeşim yazılarını düzeltmeye çalışmanı takdirle karşıladım, aferin sana.. Bir de soru ekleri -mi, -mı'ları ayrı yazarsan tamamdır. |
4 Eklenti(ler)
Harikasın Newyorker, ben de başta senin gibi özensiz yazıyordum çeşitli uyarılar alıyordum ama bir kere alışınca yazılar otomatik çıkıyor parmaklarından inan bana.
orta bölge Eklenti 45598 ana kök Eklenti 45597 ve yapraklı uç kısım. Epey toparladı gözlerden patlayıp yapraklanacak inşallah, ayda bir sıvı gübre veriyorum. |
1 Eklenti(ler)
Güzel görünüyor benim gövdesi çok kalınlaştı ve uzadı bu sen içersinde bende devtabanı ile akraba olan bir cins var resim eklemeye çalışırım.
|
Annemin 30 yıllık belki de daha yaşlı bir deve tabanı var. Maksimum 7 yapraklı duruyor. 8. bir yaprak büyümeye başlayınca en yaşlı yaprak sararmaya başlıyor ve solup kuruyor. Tepeden budasak acaba yapraklı yan dallar verir mi. Gül ablanın çiçeği gibi olur mu?
|
devetabanım 2009
1 Eklenti(ler)
size geçen sene ağustos ayında fotografını gönderdiğim deve tabanımın yeni fotografını gönderiyorum.
|
maaşallah çok güzel gerçekten
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim devetabanım. Babamdan aldım iki hafta oldu. 3 yaprağı vardı, birisini kestim, terasta kumrular yemiş. Yeni yeni kendini toplamaya başladı, yeni bir yaprak çıkarıyor. Gübre verince yaprakları da koyulaştı, önceden sarıydı. Bakalım, yerini beğendi galiba.
|
deve tabanı çiçeği nasıl bulabilirim avatarımdaki de çiçeğiymiş
|
bende istiyorum nazar değmesin
|
papatyam deve tabanı nasıl bulurum gezmediğim çiçekçi kalmadı.
|
Deve tabanını yapraktan yetiştiren var mı acaba?
Bir kaynakta yapraktan yetiştirilebildiği yazıyordu, benim alacağım, dev deve tabanının hiç çeliği yok, mecburen gelişmiş bir yaprakla şansımı deneyeceğim. Bilen varsa bilinçli hareket etmek isterim. Bu arada, sarmaşık ve küçük yapraklı olan cinsleri Hisarönünde satılıyor. Bilginize. |
Demek ki kauçuk diyerek eklediğim resim deve tabanıymış. Yırtık yapraklı değilbenimki M güzel oldu vallahi. birara resmini eklerim hatta şimdi bile ekleyebilirim...
|
Yapraktan üretildiğini ilk defa duyuyorum...
Dal olması şart değil filizin kır, yeniden atacaktır eğer şanslıysan benim gibi iki filiz atar:) |
1 Eklenti(ler)
İşte benim deve tabanım arkadaşlar[ATTACH],[/ATTACH]
|
sn emy 83 merhaba
resmini verdiğiniz deva tabanından (Philodendron erubescens) mayıs ayında bir yerlerde görüp iki çelik almıştım. o tarihten bu tarihe hiçbir değişiklik olmadı, çok değil ama yine de köklenmişti ama bir türlü büyümüyor. sizinkinin büyümesi nasıl? ya da hiç çelik yöntemini denediniz mi bu tür için |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025