![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Merhabalar benim miniğim büyüyor :)) Saksı değişimini yaptım, sanırım yerini çok sevdi yeni yeni 3 tane yaprak veriyor hatta bir tanesi açılmaya başladı gayet canlı ve mutlu görünüyor şuan
|
Merhabalar, benim iki sorum var. Birincisi yeni yapraklarda çok çok minik delikler var yaprakları iyice kontrol ettim böcek vs bir şey yok acaba duşlama yapıyorum musluk suyundaki klor mu yakmıştır? İkincisi bende Golden Pothos var ben golden pothos ve monstera deliciosayı melezlemek istiyorum acaba Meneşelerdeki doku aşılama yöntemi gibi karmaşık dokulardan bir doku melezi üretebilir miyim ?
|
Merhaba ben de büyük yapraklı monsteralardan edinmek istiyorum bana yardımcı olabilecek biri var mı çok pahalıya satiliyor belki edinebilirim buradan bir süredir üyeyim yardımcı olabilecek varsa sevinirim
|
Merhaba Cisemm Kozyatağı Carrefoure Bauhouse da 60₺ ye var bulabilirsin uygun fiyata.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mesut Bey cevabınız için çok teşekkür ederim şuan için sağlıklılar bir problem yok hatta sık sık yaprak alt ve üstlerini kontrol ediyorum ismini bilmediğim bir böcek türü var neem yağı ile öldürülüyor onun varlığından korkuyordum ama çok inceledim hiç göremedim olmaması için şükrediyorum. Teşekkür ederim tekrardan.
|
Alıntı:
Sizin de dediğiniz gibi bitkiyi aralıklarla kontrol etmek ve böcek-sinek gibi canlılar gördüğünüzde neem ağacı yağıyla müdahale etmek bu sorunu ortadan kaldırabilir :) |
Alıntı:
|
Rica ederim :)
|
Merhabalar;
Evde güzelce büyümüş bir Deve tabanım var. Ona eşlik etmesi için Albino deve tabanı arıyorum. sanırım tam adı albo variegata olarak geçiyor. İnternette bulamadım, buradan yardımcı olabilecek birileri var mı? Gördüğüm paylaşımlarda sanırım Türkiye'de bu cinse bakanlar var. Şimdiden çok teşekkür ederim. |
Mevcut deve tabanı bitkim için hangi takviye besinleri önerirsiniz? Yaklaşık 8 aydır bende bitkim herhangi bir takviye besin koymadım. Sadece geçen ay saksısını büyüttüm ve toprağını yeniledim.
|
Alıntı:
|
Evet şimdi ben bir soru sormak istiyorum sevgili dostlar. Ben yaprak parlatıcısı kullanmaya korkuyorum çünkü okuduğum yorumlara göre porları tıkıyormuş sanırım Monsteramın yapraklarımı doğal ve sürdürülebilir bir ev yöntemi ile nasıl parlatırım acaba ?
|
Alıntı:
Uzun yıllar önce ilk kez geniş yapraklı bitkiler bakmaya başladığımda parlatıcıları kullanmıştım... Çok güzel bir görüntü ortaya çıkarıyorlardı ve o dönemde gözlemlenebilir bir zararlarına şahit olmadım... Ancak sonra ben de sizin gibi uyduğum/okuduğum bazı görüşlerden etkilenip kullanmayı bırakmıştım... |
Alıntı:
|
Evet ben bir çılgınlık yapıp 10 ₺ ye yaprak parlatıcısı aldım sonuç muazzam ötesi. Şunu fark ettim yapı markette Yelken Çiçekleri mis gibi kokardı hatta şaşırırdım bunu kokması imkansız diye halbuki kokan şey yaprak parlatıcısıymış. Hayatımın şokunu yaşadım.
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar sizlerle minik monsteramın son halini paylaşmak ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Şu yere doğru giden hava köklerinin durumunu ne yapabilirim. Birde sizlere göre yanlış yaptığım bir şey varmı? |
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafın biri bulanık oldugu için bir resim daha paylaştım tam anlaşılır umarım
|
Alıntı:
Bitkiniz gayet sağlıklı görünüyor... İlk küçük ve yırtıksız yapraklarından sonra daha büyük ve yırtıklı yapraklarını da vermeye başlamış... Her şey normal görünüyor... |
Alıntı:
|
Merhaba ben yeniyim 🙋🏻♀ sizlere danışmak istediğim bir konu var yardımcı olursanız çok sevinirim ☺ Yaz sonunda bir monstera satın aldım ancak geldiğinde çok kötü durumdaydı köklerini suya aldım ve fotoğraftaki hale gelince 30 eylülde saksıya geçirdim. Daha sonrasında yaprak verdi ama inanılmaz küçücük (elim kadar) şimdi yine geliyor oda küçücük. Sebebi ne olabilir? Ekmeden önce çektiğim kök fotoğrafını ve bitkinin şimdiki durumunun fotoğrafını ekliyorum.
https://resimyukle.io/r/9idWtpnByO https://resimyukle.io/r/eMoL7WL7p1 https://resimyukle.io/r/N6RdfzAXIk https://resimyukle.io/r/YuhB23dpRe |
Şu anda devetabanı bitkiniz gayet sağlıklı görünüyor. Yapraklarının küçük olmasını dert etmeyin. Devetabanı bitkisi yerine alışıp tam kök yapıncaya kadar çok az büyüyor. Sizinki iki koldan büyümeye başlamış. Önümüzdeki yıl bir problem olmaz ise çok daha güzel ve büyük yapraklara sahip olacak. Benim bir arkadaştan gelen bitkim normal yapraklı olduğu için farklı bir cins olduğunu düşünmüştüm. Büyümeye başladı. Şimdi her verdiği yaprak öncekinden çok daha büyük. Sizin yeni yapraklar da halen gelişimini tamamlamamış. Uygun ortam var ise bir miktar daha büyüyecekler. Soldaki yaprağı bir şey yemiş veya bir yerlere sürtünerek tahrip olmuş. Tabi her yaprak verme arasında oldukça fazla bir zaman aralığı vardı. Havadar, kısmi güneş gören yerde çok daha iyi gelişiyor. Ben kış geldiği için mecburen içeriye aldım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025