agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Maviş çiçeği (campanula) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/16238.htm)

Gül Batur 20-06-2009 16:38

maviş

3 Eklenti(ler)
Mavişçiler neredesiniz?

fatmadundar 21-06-2009 09:55

maviş

1 Eklenti(ler)
Buradayız:cool:
Beyazı açmış olanlar da vardır.:rolleyes:

sakagun 21-06-2009 12:17

Maviş çiçeği

2 Eklenti(ler)
Çiçek açmış olan komşumun hediyesi, arkadaki üzeri tomurcuk dolu olan Güler Hanım'ın hediyesi.
Maviş sabahları güneş alan öğleden sonra güneş görmeyen yerleri tercih edermiş (Komşumun tavsiyesi).

DefneD. 21-06-2009 12:29

Aman o ne güzel çiçek öyle! Bayıldım. Güle güle büyütün:)

Nasıl yetişir acep? Tohumdan mı, çelikten mi?

sakagun 21-06-2009 12:33

Ben ilk defa yetiştiriyorum DefneD. Sanırım saksı değişimi sırasında köklü olanlar ayrı saksılara dikilerek çoğaltılıyor.

Gül Batur 21-06-2009 20:07

ilk baharda kökten ayrılıyor ben izmirde bu sene on arkadaşa verdim ilk baharda yine paylaşırız nasibi olan alıyor .
maviş çicegide salluka gibi eskiden izmirde her evde vardı beyazıda çok güzeldir gecen sene bende vardı

Güler 21-06-2009 21:05

Sevgili Gül Batur, kocaman bir maşallah. Mavişleriniz ne güzel olmuş.
Benimkiler de çok iştahlılar ama daha çiçekleri yok.

Sevgili jineop haklısın öyle demekle ama en kısa zamanda sana da düşecek. Ahhh bu vakitsizlik, yapılacak o kadar çok iş var ki.
Manyas'a döner dönmez, hemen bu işe koyulacağım.

Arzu Kasapoğlu 21-06-2009 21:13

1 Eklenti(ler)
Aşağıdaki mavi renkli mavişler köklendiğinde bende dağıtım yapacağım. Kimse bu güzel çiçekten mahrum kalmasın.

habibe 22-06-2009 09:54

1 Eklenti(ler)
Sevgili gülerden aldığım mavişlerim,
Seneye bunlarda böyle mavilenecek inşallah.

Koyu yeşil 22-06-2009 10:12

1 Eklenti(ler)
Sevgili Gül Batur'un hediyesi, henüz minik olmasına bakmadan kocaman tomurcuklarından bir tanesini bu sabah açtı.

TuruncuHis 22-06-2009 20:46

Sevgili Gül teyzemin hediyesi mavişim açıverdi tüm tomurcuklarını bugün.
Her ne kadar hızla yayılan hastalıktan onu korumak için kükürtlememden dolayı yaprakları ayrana batmış gibi olsa da, mavi çiçekleri ile pek şirin.
Teşekkür ederim Gül teyzem...

DefneD. 29-06-2009 12:54

1 Eklenti(ler)
Sevgili İklimsiz arkadaşımız yana yakıla maviş aramalarıma dayanamayarak bana iki tane minik fide gönderdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Dua edinde yaşatayım. Siz de rahat edin ben de:D

Eklenti 90011

zenfree 29-06-2009 23:25

2 Eklenti(ler)
Mavişim açtı. Hem de ne açmak.:cool::cool:
Eklenti 90064
Flaşla çekmek zorunda kaldım. Görüntü çok iyi olmadı malesef.

Eklenti 90065

Bu üç gün önceki hali.

maki01 30-06-2009 14:06

Arkadaşlar, gerçekten çok güzel bir çiçek.
1- Tohumdan üretilemez mi?
2- Kokulu mudur?
3- Tohumdan üretilebilir ise satış yapan arkadaşımız var mı?
Teşekkürler...

uzman16 30-06-2009 14:44

Tohumdan mutlaka üretiliyordur. Kokusu olsaydı arkadaşlardan biri mutlaka bahsederdi ki şu ana kadar bu konuda hiçbirşey okumadım. Satış yapan varsa ben de almak isterim.

Satış yapan yoksa çelik konusunda paylaşmak isteyenlerin maviş talebimi dikkate almasını rica ederim. Offf, clematisi hallettim şimdi bunu bulmak için uğraşacağım.

züleyha 30-06-2009 21:40

Sayın Zenfree, gerçekten bir harika, insanın baktıkça bakası geliyor. Güneşi seviyor mu? yoksa gölge de mi böyle coştu? Malum edinmeden önce yaşam isteklerini biraz öğrenmeli :)

manolya 02-07-2009 12:17

3 Eklenti(ler)
Mavişin bir dalını, bir fidesini bile bulabileceğimi zannetmezken sevgili kılıç bana saksısıyla verdi. Maviş tohum veren bir çiçekmi bilmiyorum ama eğer tohumu olursa maviş sahibi olmak isteyen arkadaşlara göndererek kılıç'ın bu yüce gönüllü davranışının birkaç kişiyi daha mutlu etmesine vesile olurum inşallah. Çok teşekkürler:)

Eklenti 90439

Eklenti 90440

Eklenti 90441

Kiraz 02-07-2009 19:06

Yine çok güzel mavişler, insanın rüyalarına giriyor (sizi bilmem ama geçen sene haseki küpesi ve mavişli rayalar görüyordum).

Sevgili Güler Hn, geçen kış verdiğiniz mini mini mavişler tomurcuk verdi ve bugün ilk çiçeğini açtı. Küçük olmalarına rağmen iki küçük saksıya ayırmıştım, sadece öğlende biraz güneş alıyorlardı, bugün birini biraz daha güneşli yere taşıdım. Bakalım hangisi daha mutlu olacak. Tekrar çook teşekkür ederim.

fatmadundar 04-07-2009 13:41

1 Eklenti(ler)
Mavişler çiçekleri geçtikten sonra işte böyle oluyor.
Eğer kökü tamamen kurumazsa sonra, kış ve baharda kökünden yeni sürgünler veriyor. Onları ayırıp dikerek çoğaltılabiliyor. Tohum yapmıyor. Ancak o zaman mavişleri (olduğu kadar) sevenleri ile buluşturabiliriz.

fellez 04-07-2009 15:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 243729)
Teşekkürler Güler Abla. Bunu hiç düşünmemiştim. Ben saksıdaki ahengi düşünmüştüm. O zaman beyazını bulur bulmaz ayrı bir saksıya ekeyim.

Beyazla mavi aynı dönemde açmıyor zaten boşa zahmet edip birbirinin keyfini bozmayın.Maviler şimdi açmaya başladı, beyazın daha 1 ayı filan var. O zamana kadar mavide çiçek kalmıyor.

fellez 04-07-2009 15:31

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 454571)
Arkadaşlar, gerçekten çok güzel bir çiçek.
1- Tohumdan üretilemez mi?
2- Kokulu mudur?
3- Tohumdan üretilebilir ise satış yapan arkadaşımız var mı?
Teşekkürler...

Tohumlu değil baharda ayırarak üretiliyor.Kokulu değil.Baharda verebilirim diye düşünüyorum.Fatma Dündarın da dediği gibi yaz sıcağını atlatıp bahara kadar yeşerebilirse.Bu yıl hiç ummuyordum toparlanacağını böyle bir sürpriz yaptı.

sevim.K 04-07-2009 15:44

Biraz önce sizin bahçenizi dolaştım sevgili Fellez. Her biri ayrı güzel çiçeklerinizi gördüm. Tabi ki maviş çiçeğiniz de çok güzel. Benim dolaştığım tüm bahçelerde gördüğüm sadece çiçek zenginliği değil, sadece emek ve bakım değil aynı zamanda estetik güzellik. Bu bir sevgi kuşkusuz ama aynı zamanda incelik, zerafet. İnsanın iç güzelliğinin çiçeklerde, doğada yansıması:)

DefneD. 08-07-2009 08:44

2 Eklenti(ler)
Günaydınlar herkese:)

29 Haziranda sevgili İklimsiz'in gönderdiği iki minik fideyi dikmiştim. Bir hafta kadar baygın yattıktan sonra fidelerden bir tanesi nihayet başını kaldırdı, hatta minik 2 tane yaprak büyütmeye bile başladı. Öbürünü de ''Başın öne eğilmesin...'' diye şarkı söyleyerek gaza getirmeyi düşünüyorum.;)

Eklenti 91380

Eklenti 91381

uzman16 08-07-2009 23:57

1 Eklenti(ler)
Sonunda benim de mavişim oldu. Çok mutluyum. ;)
Seraya sipariş verdim, Yalova'dan bulup getirdiler.
Şimdi beyazını sipariş verdim, yakında beyazını da getirecekler.
Yalova'da mavişi "Gelin Tacı" ve "Dön de bak" diye isimlerle biliyorlarmış.

TuruncuHis 09-07-2009 23:01

Dün sapasağlam olan mavişim bu akşam baktığımda komple erimiş gibi idi. Çiçekler ve yapraklar sanki fırına sokulmuş gibi olmuşlar. Sizlerde de böyle bir şey oldu mu? Bugünkü aşırı sıcak mı etkiledi acaba?
Yeri gayet güzel, sadece güneş doğarken ışığı vuruyor, onun dışında gölge bir yerde. Hay allah, pek üzüldüm :(

Ülker 09-07-2009 23:14

Yazdıklarım işin şakası tabi.
Sıcaklardan çabuk etkileniyorlar.
Ben yarı gölge bir yerde bulunduruyorum, sabah güneşini bile az alıyor.
Arada hafif su serpiyorum yapraklarına, hoşuna gidiyor.
2-3 hafta arayla da diğer bitkilerle birlikte asprinli su veriyorum.
Ne kadar mantıklı bilemiyorum, bu üçüncü senesi olduğuna göre yanlış bir şey yoktur herhalde.

maki01 09-07-2009 23:15

Arkadaşlar,
Maviş güneşi ve sıcağı sevmiyor mu? Öyleyse Adana'yı, benim evi hiç sevmeyecek. Üzüldüm gerçekten. Lütfen bilgi verir misiniz?

Ülker 09-07-2009 23:19

Sevgili Maki01,
maviş sıcağı ve güneşi sevmiyor, ama Adana'da olmayacak diye birşey söylenemez.
İzmir'de sıcak ama yarı gölge bir yerde rahatça yetiştirebiliriyoruz, gözünüz korkmasın.
Bu bahar, Afyon'a minik bir çelik göndermiştim, coşup saksıdan taşmış, demek ki serin yerde daha iyi sonuç alınıyor.

maki01 09-07-2009 23:32

Teşekkürler sevgili Ülker,
Balkonlarım doğu ve batı cepheli. Kuzeye bakana da ben pek bakmıyorum :) Bu durumda salonda yetiştirmek daha uygun olacak gibi. Dogru mu sizce?

Ülker 09-07-2009 23:44

Sevgili Maki01,
Mavişin iç mekanda yetiştirildiğini hiç duymadım, ben yaz kış dışarda bırakıyor, çok soğuk olursa, üstüne naylon geçiriyorum.
İç mekanda başarılı olmaz gibi geliyor ama, denemeden de bir şey diyemem.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025