![]() |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Yaşasııın sonunda bizde açtık :p
|
4 Eklenti(ler)
Fuchsia magellanica tomurcukları ve Fuchsia boliviana meyvesi..
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar KUPE CICEGI sever arkadaslar..
Gecen yil aldigim ve son foto da da yigit666 arkadasimin bana hediye ettigi Kupe ciceklerinden biri.. |
Merhaba sarigoz ikinci resimdeki küpe bendekinin aynısı küpelerini güle güle büyüt benim küpenin birisi siyaha yakın bordo çıktı bakalım diğerleri ne renk olacak buradan resimlerini paylaşırım..:)
|
Teşekkürler pembegül arkadaşım..Hep beraber ..Aynı dileğim herkes için..
Yiğit666 arkadaşım sağolsun..Bana ayrıca başka fide de verdi.Onları büyütmekle meşgulüm bugünlerde...:p |
1 Eklenti(ler)
Küpelimin çiçekleri çok dayanıklı; bir salkım çiçek oldu aça aça. :p
Eklenti 309991 |
1 Eklenti(ler)
Toprağa diktiğim, 50 kuruşa pazardan aldığım bitkilerin akibetini merak eden varmıydı bilmiyorum ama;)
Eklenti 309992 Bakalım... |
Sakdag çok güzel olmuş.. Benimki halâ tomurcuklu duruyor :( Sen aldıktan sonra çabuk açmışlardı..
Bahçeye diktiğim minikler tam da tomurcuklanmaya başlamıştı.. Bu sabah ne göreyim? Bitki yerinde duruyor, ama tomurcuklar yok.. Acaba kuşlar leblebi gibi yer mi bunları? Başına gelen var mıdır? ;) |
Sevgili selis tırtılda yiyebilir bir arayın yaprak altlarını ben geçtiğimiz günlerde bir tırtıl buldum saksıda başka çiçeği yemiş bitirmiş aldım bahçeye attım sizde bütün çiçekleri araştırın birinin dibinde **** yaprak altında olabiliyor geçmiş olsun ..:)
|
Sayin Sakdag,gercekten cok guzel ve sagliklilar .Masallah..
|
2 Eklenti(ler)
Çiçekler açınca bayağı hoş duracak gibi..
|
Alıntı:
Çok dayanıklı. Bahçeye dik ağaç oluyor. |
1 Eklenti(ler)
Bu da çelikten üretilip kışı bende geçiren tek küpe;)
Öyle derin bir gölgede ki çiçek açmaya anca niyetlendi. Yazı da atlatırsa madalya vereceğim kendisine:rolleyes: Eklenti 310454 . |
1 Eklenti(ler)
Tek kök. Yaz, kış bahçede.
|
Kısa küpe dedikleri cins bu, çok dayanıklı diyorlar.
Sıcağa da dayanır mı ki;) |
Eveeet. Hortumla suluyorum. Çokta kısa değil.
|
2 Eklenti(ler)
Kamelyadaki sıcağa dayanamayan küpemi daha serin bir yere aldım.Tüm çiçeklerini döktü yapraklarında yanma başlamıştı.
Şimdi toparlanıyor yakında açacak. Eklenti 310903 Küpe çiçeğindeki bu kırmızı tomurcukların ne olduğunu biliyor musunuz? Tohum kesesi olabilir mi? Eklenti 310904 |
Evet onlar tohum kesesi benim küpelerdede çiçeği bittikten sonra bunlardan oluştu..:)
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar küpe çiçeğimin iki tomurcuğunu tırtıl yemiş bu hale getirmiş aradım başka saksının toprağında buldum..
|
pembegül benim tomurcuklar da sizinki gibi delik deşik.. Aramama rağmen tırtıl bulamamıştım.. Sizin küçük kaçağı görünce gülümsedim niyeyse.. ;) Kötü bir niyeti yok ki garibimin :p
|
Alıntı:
|
Herkese merhaba,
Benim bugünlerde beyaz sineklerle başım belada. Balkonumda cirit atıyorlar. Sardunyalarda, petunyalarda küpelerimde. Kimi yaprakların alt yüzeyini tamamen kaplamış oluyorlar yumurtalarıyla. İlaçlıyorum ama bana mısın demiyor. Canlı olanlar ölüyor ama kalan yumurtalardan tekrar çoğalıyorlar. Tavsiye edebileceğiniz ilaç ya da ev yapımı formül var mı? Teşekkürler |
Burada benim 2579nolu mesajda beyaz sinekler için ilaç yazmıştım bir bakın isterseniz..
http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ri/1545-86.htm |
3 Eklenti(ler)
Çiçekler açmaya başladı. Ufaklar ama, çok olunca güzel duruyor. Ben sevdim bu küpeliyi..
Boliviana meyveleride iyice oldular. Sulu bir meyve. Hafif bir tadı var. |
3 Eklenti(ler)
arkadaşlar ben bir küpeli hastası olarak bütün küpelilere bayılıyorum, benimde taaa izmirlerden getirdiğim küpelim bir dalda iki farklı renkte açıyorlar çok şanslıyım:p
|
3 Eklenti(ler)
bu minyatür küpelide karşı komşumun küpelisi ama ben şimdiye kadar böyle bodur bir küpeli görmemiştim pek çıtı ptıtı şirin bişey:rolleyes:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğim tüm yaprak ve tomurcuklarını döktü.:( Sıcaklardan koruyamadım bu sefer. Budayıp içeri aldım, bakalım yeniden sürecek mi?
Eklenti 311702 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025