agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

İklimsiz 09-06-2008 17:51

Buket hanım, içimde kuvvetli bir his çiçeğinizin yaşayacağını söylüyor. Toprak saksıdan bozulmadan çıkacak kadar susuz bırakıp, bahçenizin gölge bir yerine dikin. Gelişmeleri, olumlu haberleri bekliyor olacağım.

özlem11 10-06-2008 09:45

Arkadaşlar size bir önerim var. Küpelinin çiçeğinin uzun süre canlı kalması için çiçeğe günde 4-5 kere su püskürtün. Benim ilk açan çiçeğim hala canlı.

Günüm 10-06-2008 19:02

Minyatür küpe çiçeği

2 Eklenti(ler)
Bauhaus'da gezerken bahçe çalılarının içine atılmış minicik bir saksı gördüm.Bütün yapraklarını ve tomurcuklarını bitler işgal etmiş.Toprağı tamamen kurumuş ve kuruluktan çatlamıştı..İthal bir çiçek olduğunu saksısından anladım.Üzerinde fushsia bush/upright yazıyordu.Açıkçası ölüme terketmişler.Ben de kurtarmak için şansımı denemek istedim.Önce saksısını değiştirdim.Sonra böceklerini temizledim..Ve çiçek açtı.;)
Açıkçası minyatür küpenin varlığından haberim bile yoktu.Çiçekleri 1 santim büyüklüğünde.Böyle mi kalacak yoksa büyüyecek mi bilmiyorum.Benim diğer küpelim ile yanyana deve cüce gibi duruyorlar..:p

Günüm 10-06-2008 20:36

İnşallah sevgili Cemo.
Küpe konusunda pek becerikli olamadım bugüne dek.Karşıdaki apartmanlardan birinin giriş katında saksıya dikili bir küpe var.Doğuya bakan tarafta duruyor.Nereden baksanız bir metreye yakın boylanmış ve çiçeklerinden dallar aşağılara sarkmış.Kendi halinde büyüyor.
Allah için gözüm kalmaz.Her geçişimde maaşallah diyorum ama benim yetiştirmeye çalıştıklarım da sırf bu emeği görüp azıcık büyüseler.:p

Arzu Kasapoğlu 10-06-2008 23:26

1 Eklenti(ler)
Kuruyan küpemin son hali;)

Sevilay 10-06-2008 23:31

Arzu hanım, elinize, emeğinize sağlık.:)

Maşallah muhteşem olmuş..

Yine çay suyu diyeti mi uyguladınız?

Bu arada, benim geçen sene beyaz sinek istilasından kurtulan tek küpe çiçeğim, azimle yaprak veriyor, kışın bile açmasına rağmen halâ çiçek açmıyor.:(

Sineklerden mevsimini şaşırdı sanırım.

Arzu Kasapoğlu 10-06-2008 23:43

Haklısın sevgili Güler, öyle kötü hali vardı ki bu günleri görebileceğimi hiç ummazdım.

Çaydanlıktaki kalan çay suyunu özellikle artık küpelerime saklıyorum Sevilay Hanım. Bu hale gelmesinde çay suyunun büyük önemi var. Herkese tavsiye ederim.

Bu sene benimkilerde beyaz sinek yok ama onun yerine bol miktarda yeşil ve siyah bit var.

Bu kadar çabuk nereden çıktılar anlamadım.:(

özlem11 11-06-2008 09:03

Her kuruyan böyle olsa... Maşallah diyorum.:p
Arzu Hanım çayın suyu mu yoksa demlik kısmındaki mi anlayamadım?

Arzu Kırlangıç 11-06-2008 11:35

Sevgili olay ; bildiğim kadarıyla demlenmiş ve dinlenmiş çayın suyu ( demlik kısmındaki ). İçerisinde bol miktarda demir mevcut . Demir ihtiyacı olan her türlü çiçeğe uygulanabilir . Bende artan çayları ( tabi kaldığı zaman.. )eşit miktarda suyla karıştırıp veriyorum .
Arzu hanım küpeliniz gerçekten çok güzel olmuş . Maaşallah...

Arzu Kasapoğlu 11-06-2008 12:22

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Çayın demine biraz su ilave edip kullanıyorum.

Arzu Kasapoğlu 11-06-2008 15:54

1 Eklenti(ler)
Zararı yok olay9, arasıra sırf dem de veriyorum.

FIRUZAN 14-06-2008 11:24

Merhabalar,
Resimdeki küpe çiçeğimi Tansaştan almıştım çok güzel küçücük çiçek açıyor ama resimde ki gibi yesil bir böcek tomurcukların üstünde.bende kulak çubuğu ile onları üzerinden arap sabunlu karışımla temizledim ve yaprakların altını spreyledim karışımla.
Yalnız yaprakları ellediğim de pıt diye düşüyor :( başka ne uygulamalıyım?Teşekkürler

Arzu Kasapoğlu 14-06-2008 16:55

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sevgili Oğuzhan. İyi olması için çok uğraştım, oda karşılığını verdi.

Küpemin bugünkü hali, resimdekinden çok daha güzel aslında.Cep telofonuyla ancak bu kadar resimleyebiliyorum.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2008 18:48

Katmerli küpeyi resmini çekmek için balkonun kenarına koydum. Balkon zemininde duruyor, küpem artık saksıya küçük geldiği için biraz güneşte, yapraklar hemen soluyor.

Diğer duvarda asılı olan ise direk güneş ışığı almıyor.

Arzu Kırlangıç 15-06-2008 23:43

2 Eklenti(ler)
Bugünkü haftasonu gezimizde bir evin bahçesinde gözüme takılan küpe çiçeğinin fotoğrafı. Ben fotoğraf çekerken teyzede bana çiçeğin ufak bir filizini verdi . Vallahi ben istemedim kendi verdi .

nalan dayıoğlu 17-06-2008 11:36

3 Eklenti(ler)
Buda benim küpelilerim

razh 17-06-2008 11:48

benim iki tane küpe çiçeğim vardı . acaba köklendirmek için yanlış zaman mı seçtim iki tane kök yaptım ikisi de soldu. pazardan 50 kuruşa aldıklarım solmadılar? sanıyorum küpeli çiçeği çok narin ve bakımı zor

laledevri 17-06-2008 12:48

merhaba sevgili çiçekseverler
nihayet artık benimde bir küpe çiçeğim oldu. kayınvalidem çiçekleri sevdiğimi bildiğinden komşusundan bir çelik alıp köklendirmiş. Cumartesi günü kendi evime getirdiğimde üzerinde belirgin 2 tomurcuk vardı . bu sabah işe gelirken baktım 2 tane daha yeni küçücük tomurcuklar oluşmaya başlamış.Söylediğine göre içi mor dışı beyazmış açınca göreceğiz.
açınca fotoğrflarını ekleyeceğim.
Ayrıca çay fikride gayet güzel
Ben aslen Kdz.Ereğliliyim biz köydeyken bahçede içtiğimiz çaylardan artakalanını güllerin,hanımelinin dibine dökerdik gayette güzel açarlardı.Arttık burada da arkadaşların kullandıklarını okuyunca artan çayları çiçeklerimde değerlendirmeye başladım.
Bu arada kayınvalidem benim için gelin-damat çiçeğide köklendirmiş ama henüz tam kendine gelmeden vermedi.Böyle iyi oluyor onun bahçesi çiçek gelişimi için uygun. O dikiyor çiçeklenme zamanı geldiğinde bana verip benim balkonum şenleniyor.
Hepinize bol çiçekli günlerrrrrr

Günüm 17-06-2008 16:00

Küpelinin rengi değişir mi?

Sevgili arkadaşlar..
Bugün içi de dışı da beyaz bir küpeli kız aldım.Pembe-mor olan bir küpelim daha vardı.İkisini yanyana diksem sardunya da olduğu gibi renk değiştirir mi?

Kiraz 17-06-2008 16:37

1 Eklenti(ler)
İki hafta önce birden bire sararıp, yapraklarını döken küpe çiçeğimde beyaz bitler gördüm. Arap sabunlu, zeytinyağlı suyla yıkadım, günden güne düzeliyor.

İki çiçeğim beraber:
Eklenti 40895

Günüm 19-06-2008 14:46

1 Eklenti(ler)
Salı günü kendime yenik düşüp aldığım küpeli kızım.
İstanbul yanıyor.Bu defa Libya üzerinden üfürüyormuş ejderha..
Elimde saksı..Oda oda geziyoruz..Benim nefes alabildiğim ortamda o da yanımda duruyor..:p

Sûz-i Dilârâ 19-06-2008 17:58

Bugün ben de küpeli tohumlarını ektim;) Bakalım sonuç ne olacak? Merakla bekliyorum.;)

quercuslover 19-06-2008 22:20

Arkadaşlar maşallah çiçekleriniz çok güzel. Bende bugün çiçekçiden küpe çiçeği fidanı aldım balkona diktim yalnız sabahtan öğleye kadar sürekli güneş alıyor ama öğleden sonra hep gölge.saksının yerini değiştirme imkanımda yok.Ne dersiniz küpe çiçeği için uygunmu??

Günüm 20-06-2008 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi quercuslover (Mesaj 250774)
Arkadaşlar maşallah çiçekleriniz çok güzel. Bende bugün çiçekçiden küpe çiçeği fidanı aldım balkona diktim yalnız sabahtan öğleye kadar sürekli güneş alıyor ama öğleden sonra hep gölge.saksının yerini değiştirme imkanımda yok.Ne dersiniz küpe çiçeği için uygunmu??

Bence son derece uygun..Burada doğuya bakan balkonlarda küpeliler görüyorum.Kocaman olmuşlar..Gayet iştahlılar..Öğleden sonra güneş alıyor benim balkonum..Kaçırıyorum güneşten..Boynunu büküyor çiçeğim..
Güle güle büyütün sevgili quercuslover..

suzan7 21-06-2008 01:00

selam arkadaşlar,küpeli hakkında bir sorum olacak.
Küpeli mevsimlik bir çiçek mi? yoksa uzun ömürlü bir çiçek mi? cevap verirseniz memnun olurum.

Tubay 21-06-2008 09:31

Suzan7 küpeli çok yıllık bir çiçektir.İlk sayfdan okuyarak gelirseniz bir çok doyurucu bilgi bulabilirsiniz.Aklınıza takılan bir şey olursa tekrar cevaplamaya çalışalım;)

Arzu Kasapoğlu 24-06-2008 23:13

1 Eklenti(ler)
Çelikten çoğalttığım küpe çiçekleri. Çelikler ne kadar küçük olursa tutma şansları o kadar artıyor.

laledevri 25-06-2008 14:25

1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeklerim açmaya başlıyor.Akşam eve gidince ilk işim çiçeklerime bakmak oluyor.
Dün akşam 22:00 gibi evdeydim çiçeklerime bakayım dedim. Birde baktım ki benim Küpe açıyor çok sevindim.Define bulmuş gibi oldum.

özlem11 26-06-2008 15:31

Küpeli çiçeğimin dalları çok uzundu. Bende formagirsin diye budadım. Sorun olur mu?
Linktekide fideden yetiştirdiğim küpeli. İlk defa böylesine güzel gelişip çiçek açtı.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=18766&c=440
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=18765&c=440
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=18764&c=440

sdk 07-07-2008 14:06

Saat 12:00 den itibaren güneş batıncaya kadar güneşteler.Hergün akşam suluyorum ama yinede çiçeğim ölüyor.http://i41.servimg.com/u/f41/12/61/21/35/resim_11.jpg
Yapılabilecek birşeyler varmı fikir verirseniz çok sevnirim.Sevgiler...

zeonka 07-07-2008 14:17

Bence bu güneşlenme süresi epey bir uzun daha az güneş alan biryere koyun.

cemo 07-07-2008 16:01

Ben sabah güneşi alan cam onüne koydum,,bolca çiçek açmaya başladı.Mümkünse sabah güneşi alsın sadece.Bu benim deneyimim tabiii

özlem11 08-07-2008 16:51

Sabah güneşinin dışında, yaprak ve çiçeklerde solma, yanma oluyor.

Cyber Papatya 14-07-2008 12:24

Merhabalar,
Küpe çiçeği forumunu baştan aşağı okudum. Daha önceden cevaplanmış bir soruyu tekrardan cevaplanmasını istemem ama küpe çiçeğinden nasıl, ne zaman çelik laınması gerektiğine dair ve nasıl ve ne zaman budanması gerektiğine dair tam bir bilgiye rastlayamadım. Birkaç kişi kendi deneyimlerini yazmış ama kimisinde ne zaman yapılması gerektiği yazmıyor, kimisinde nereden kesilmesi gerektiği yazılmıyor.
Acaba forumun başka bir yerinde var mı bu konu hakkında bilgi?
Benim tam sorum şu:
Küpe çiçeğinden ne zaman ve nasıl çelik alınır? alınan çelik nereye konur? sonra ne zaman toprağa geçirilir? Bir saksıya birkaç çelik konur mu?
Budama ne zaman ve neden yapılır?
Teşekkürler

Günüm 14-07-2008 15:19

Küpe çiçeğinin taze dış dallarından 5-6 cm'lik çelikler alıp, torf karışımına daldırırsanız köklenir.Bunu yapmak için en iyi aylar temmuz ve ağustos.Yani şimdi yapabilirsiniz.Köklenme sağlandıktan sonra da büyüyecekleri saksılara geçirirsiniz.Taze dallardan çelik aldığınız için hemen çiçek de açacaktır.

Günüm 14-07-2008 15:21

Bir saksıya birden fazla çelik koyabilirsiniz..Hepsi kendi renklerinde açınca, ortaya güzel bir görüntü çıkacaktır.

Cyber Papatya 15-07-2008 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 258823)
Bir saksıya birden fazla çelik koyabilirsiniz..Hepsi kendi renklerinde açınca, ortaya güzel bir görüntü çıkacaktır.

Çok teşekkürler.
Budama hakkında bilgi verebilecek birisi var mı?

İklimsiz 15-07-2008 18:35

Bahar başında budama yapabilirsiniz.

laledevri 25-08-2008 14:06

merhaba arkadaşlar;
benim küpelilerden dışı pembe içi beyaz katmetsiz olan soldu yaprakları döküldü
dışı pembe içi mor katmerli olan sa daha dün son yaprağını da döktü üzerindeki tomurcuk ta kurudu;

bir haftalığına memleketime gittim (halbuki altlarına bol su koymuştum) çiçeklerim kurudu.
katmersiz olanın uzun sadece çubuktan ibaret olan dallarını yarıdan kestim balkona masanın altına rüzgarsız ve gölge yere koydum şimdi yeni yapraklar çıkmaya başlıyor.
diğer katmerli olan ise hiç canlanacak gibi durmuyor çok üzüldüm ne yapabilirim?
bu aşamada her gün suluyorum ama gübre verilebilir mi?
bir önerisi olan varsa lütfen yazsın .
iyi günler

Günüm 25-08-2008 15:58

Altlarına bol su koyduğum tüm küpelerim öldü..Çubuk şeklinde kalmıştı ve biraz çekince elimde kaldı..Kökten itibaren çürümüşlerdi..Sanırım fazla su ölmelerine neden oluyor..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025