![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Akşam baktım da, çiçekleri düşen kısımlardan birkaçı siyahlaşmış, kurumuş, o düzgün yüzeyli yapı, üzeri pütür pütür olan siyah bir yapıya dönüşmüş. Bahsettiğiniz hali bu mu oluyor? İlginiz için de ayrıca teşekkürler... Bugün de Ateş çiçeği'mden tohumlarını elde ettim, bunu da öğrendim şimdi, iyi oldu :) Bol çiçekli günler... |
3 Eklenti(ler)
Umarım resimler yardımcı olur.
|
Arkadaşlar lütfen katmerli kupelilerden istiyorum,gönderirseniz çok sevinirim ,kocaeli de yasiyorum.
|
Alıntı:
Herkese duyurulur, pembe renkli küpe çiçeği tohumlarım var. 1-2 adet tohum gönderebilirim ;) Son sorum: bu tohumları gelecek sene ekmeden önce suda bekletmeli miyim yumuşamaları için? Yoksa direk eksem olur mu. Biraz sert kabuklu çünkü. Sağolun... |
Sayın Çelikbey,
Tohumlar bu kapsüllerin içinde ve çok minikler. İğne ucu kadar ancak. Dikmeden evvel elinizle hafifçe ufalamanız gerekir sanırım. Dilerseniz henüz yeşil olan bir kapsülü parçalayıp bakın, daha iyi anlarsınız. Suda bekletmeye gerek olacağını sanmıyorum. |
Merhabalar... Tamam. Bu aksam taze bir tohumu ufalar bakarım. Bu mevsimde eksem çıkar mı? Seneyi mi beklemeli?
Teşekkürler... :) |
Alıntı:
|
Eklemeden de geçmek istemedim küpe çiçeğinde çelik alarak çoğaltma yaparsanız daha başarılı olursunuz sayın Çelikbey.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Küpelerim ;)
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetisen küpe çiçeklerimiz, evin neşesi oldular.
|
Sayın tkorkunckaya küpe çiçeğinize maşallah çok güzel. Tohumdan yetişen küpe çiçeklerimiz demişsiniz
tohumdan nasıl yetiştirdiğinizi anlatabilir misiniz lütfen? Tohumdan yetiştirmek isteyenler tecrübenizden faydalanmak isteyebilir. |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kamelya vadisi Derviş hocadan aldığım küpelilerim, 7 tanesi de yolda. ;)
Eklenti 502145 Eklenti 502146 Eklenti 502147 Eklenti 502148 |
4 Eklenti(ler)
|
Salon ortamında verim alabilen var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
çare küpeli! :p |
Rica ederim Erzurum çok soğuk olduğu için dışarıda bırakamadım ve sorun da yaşamadım.Hala akşam ve geceleri çok soğuk oluyor iki gün önce küpe çiçeğimin bir saksısını pencerenin dışına koymuştum bir gecede soğuktan etkilendi ve yine içeriye aldım. Siz de isterseniz deneyerek salona teker teker alin saksilarinizi ve riske atmamak içinde çelik alin :)
|
Merhaba foruma yeni üyeyim,küpe çiçeğimle ilgili yardıma ihtiyacım var.1 ay önce aldığım tomurcuk dolu küpem hiç açmadan büzüşüp solarak tomurcuklarını döküyor.Bodrum'da balkonda tüm gün gölgede duruyor,günaşırı suluyor ve yapraklarına fıs fıs su serpiyorum.Alt yapraklarından da sarama başladı ama dalları dik ve sağlam.İpad kullandığım için foto yükleyemedim,sorunun ne olduğunu ve tabi ki çözümü bilen birisi yardım edebilirmi benim prensesime?Şimdiden teşekkür ederim.
|
Merhabalar ağaç formunda ufak bir küpeli çiçeğim var şu an üzerinde 100 e yakın çiçek var ama nedense tomurcuklar açmadan dökülüyor salonda pencerenin arkasında durmakta suyunuda 2-3 güne veriyorum toprağını kurutmamaya çalışıyorum ara sıra balkona çıkarıp fısfısla suluyorum. Ne yapmam gerekiyor..
|
Sayın Gülkokusu ve sayın yumyum çok emin değilim ama toprağı kurumadan su vermeyin derim ben,çok sudan maalesef birkaç çeşit küpe çiçeğimi kaybetmiştim geçen yıl.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çeliği ben hava çok soğuk olmadıkça her zaman alıyorum hatta küpe çiçeklerim dallansin diye üstten 2 gözlü olarak çeliği alıp ayni saksıya dikiyorum, onlarda tutuyor ama riske atmak istemezseniz sera uygulamalisiniz dediğim gibi sayfalara bakarsanız resim yüklemiştim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
merhabalar.küpelilerime şükür güzel bakabiliyorum ama iriylei lgili bir sıkıntım var pembe mor aççmasını beklediğim küpelim tomurcuklandıkça tomurcukları dökülüyor , yaprakları da baya döküldü.Ama ben saksıya toprağını koyarken hem hayvan gübresi verdim hem de besin olsun diye bitki çürüntüleri yumurta kabuklarını parçalayıp toprağına karıştırdım.İNternette bu sorun üzerine yaptığım araştırma da potasyumun , fosforun ve azotun yetersiz olduğu bilgisiyle karşılaşrım(bu arada sık sık sıvı gübrede takviye ediyorum) bu konuda bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.Eğer besin eksikse hazır gübre zaten veriyorum evde yine ne tür bir besin hazırlayabilirim
|
Sanırım sıcaklar nedeniyle oluyor, ben de aynı şeyi yaşıyorum. Serin bir yere almaya çalışın.
|
1 Eklenti(ler)
Güzel renk.
|
1 Eklenti(ler)
Çirkini yok.
|
Sevgili yağmur, serin bir yer kalmadı bu günlerde, her yer sıcak, kaynıyor. Sevgili münevver48 mavişlerinin saksısına buzdolabından çıkmış küçük su şişe petleri koymuş idi. Ben de 5-6 gündür fısfıslara buzdolabından su koyuyorum onunla fısfıslıyorum. Ama zaten biliyorsun ben küpeçiçeğime beyaz sinek için arapsabununu fazla kaçırınca bir daldaki yapraklar tamamen döküldü, kalan daldakiler şu an iyi gibiler. Soğuk su ile duş.
|
1 Eklenti(ler)
Gece başka güzel.
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sanıyorum küpeli sandığımızdan daha dayanıklı bir bitki. Evet gölge ve nemli yer seviyor ve susuzluğa hiç gelemeyip hemen kuruyor doğru.
Ben de 10 günlüğüne annemi altınoluğa ziyarete gittiğimde arkadaşıma tembihlemiştim her gün gelip terastaki bitkileri sulamasını. Sağolsun Küpelilerimin çoğu kurumuştu döndüğümde. Hem de en sevdiğim büyük katmerli mor çiçek açanım öldü ölecek vaziyette görünce çok üzülmüştüm. Şimdi bolca suluyorum canlandı dipten gelişmeye devam ediyor. Ama bir tanesi vardı ki tamamen kurumuş dal parçasından ibaret kalmıştı. Fakat ben bir inat, bir umut sulamaya devam ettim. Yaklaşık 10 gün devam ettim iç tane kuru dalı sulamaya. Ve bugün hiç beklemediğim şekilde bir süpriz yaptı bana. Uzaktan bakınca hali bu, tamamen kurumuş, ölü bir bitki. O yeşil gibi görünen yapraklara bakmayın, gerçekte daha soluk ve kupkuru ölü yaprak hepsi. Dallar da gevrek çıtalar gibiler. Eklenti 510270 Fakat biraz yakından bakınca o da ne, tüm gözlerden, mini mini yapraklar çıkmaya başlamış. Küpelim ben daha ölmedim burdayım diyor. Yaşama inatla bağlılığını nasıl da mücadele ederek gösteriyor. Bana düşen bu güzel bitkiye biraz kendine gelme sonrası güzel bir budama yapmak ve en kaliteli topraktan güzel yeni bir saksıya alarak kalan ömürü güzel geçirmesini sağlamak. :rolleyes: O mini mini yaprakları görünce nasıl duygulandım anlatamam. ;) Eklenti 510272 Eklenti 510273 Buna istinaden, başına aynı şey gelebileceklere önerim, hemen bitkim öldü diye üzülüp atmamaları, bir müddet daha süre verip, güzelce sulayıp canlanmasını ummaları. |
Aynı durum benim de her sene başıma geliyor, artık alıştım. :D
Yazın sıcaklarda sizinki gibi bozuluyor ama bir yandanda gelişmeye çalışıyor ben hiç bir müdahalede bulunmuyorum, sonbaharda bahçeden içeri gelmeden önce dipten üç boğum kalacak şekilde derin budama uyguluyorum ve kendilerini toparlayıp, çiçeklenmeye devam ediyorlar. |
Benim küpelilerim açmıyor:( ilkbaharda büyükçe bir saksıya toparladım hepsini, güyya rengarenk açacaklar da bende seyredecektim fakat evdeki hesap uymadı çarşıya:( öneriniz var mı bu durum için.
|
Sevgili hira biraz sabah erken güneş gören bir yere alman lazım bence.
Havalar çok sıcak olduğu için benimkileride gölgelik yere aldığım için çiçeklenmeleri durdu. |
Fuchsia magellanica var
1 Eklenti(ler)
Eklenti 511636
Bu güzel ağaç sanırım İskoçya'dan. Karadeniz sahilinde(özellikle Rize civarında) bu şekilde doğal olarak gelişebileceğini sanıyorum. Rize'den katılanların bilgisi var mı? |
Benimkiler elma ağacının altında gölgede duruyorlar. Çiçeklenmesi fena değil. 5 tane var. Üzerlerinde 2 şer 3 er çiçek var.
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl, küpeler yüz güldürdü bahçemde. Seneye daha fazla dikeceğim. Şu sıra fazla yağıştan bozulmalar oldu ama, yakında toparlarlar.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025