agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

incites 05-06-2012 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 979408)
:mad:Sn incites solucanın hiç bir kabahati yok.
Siz yapılmaması gereken herşeyi yapmışsınız.
Keşke almasaydınız o küpeyi, belki daha merhamet sahibi biri alırdı da yaşardı...
Şu an hiç şansı yok.:(

Sn Jezebel sizin ne kadar bitkilerle alakalı olduğunuzu bilemiyorum vaktim olmadığı için şu ana kadar profilinize bakamadım bu benim kabahatim evet ....Bitkiler konusunda daha çok yeniyim daha önce çok kısa olan kendini tanıtma platformunda ufak bir paraf yazmışdım sizinki kadar hatta sizin yanınızdan geçemicek kadar yeniyim ,ama bu size bu kadar ağır bir eleştiri şansı tanırmı bilemem ,bilsem zaten yapmazdım bütün bunları inanın ne kadar merhamet sahibi olup olmadığıma bu şekilde nasıl karar verdiniz hayret, teşekkür ederim yinede verdiğiniz bilgiye ve üzdüğünüz kalbe , daha yolun çok başında olan birini bu işde dahi nasıl bir anda hüsrana uğratıyorsunuz buda bizim genlerimizde var sanırsam sağolun Jezebel çok merhametlisiniz.....

incites 05-06-2012 08:35

arkadaşlar benim bildiğim bir bitkiyi saksısından başka bir sakısıya alırken eğerki kökleri çok fazla ise kesilir yahut koparılır idi benmi yalnış biliyorum, neyi yalnış yaptığımı bana birisi naçizane açıklarsa sevinirim...

calandiva 05-06-2012 09:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incites (Mesaj 979444)
arkadaşlar benim bildiğim bir bitkiyi saksısından başka bir sakısıya alırken eğerki kökleri çok fazla ise kesilir yahut koparılır idi benmi yalnış biliyorum, neyi yalnış yaptığımı bana birisi naçizane açıklarsa sevinirim...

Sayın incites kök budaması bazı bitkilere yapılabilir pekala fakat küpeli hassas bir çiçektir, yerini yadırgayabilir güneşi pek sevmeyebilir mesela ben ilk küpelimi aldığımda eve getirip balkonumun çiçeklerin en sevdiği köşesine yerleştirdim ama ertesi gün boynunu büktü yaprakları kahverengileşti o kadar üzüldüm ki anlatamam, sonra hemen foruma girdim baktım ki bu çiçek gölge severmiş yapraklarına su sıkılması nemlendirilmesi gerekirmiş, ondan sonra onun istediği gibi davrandım ve şimdi kocaman hatta yanındaki 3 saksıda da kardeşi var:) merhamet olayına gelince bu konuya pek takılmayın derim, içinde doğa sevgisi olan herkesde merhamet vardır diye düşünüyorum...

sakagun 05-06-2012 13:02

2 Eklenti(ler)
Beyaz çiçeklerini görünce aldım. Meğer içinde mor çiçekli küpe kökü de varmış. Sürpriz oldu.

incites 05-06-2012 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi calandiva (Mesaj 979470)
Sayın incites kök budaması bazı bitkilere yapılabilir pekala fakat küpeli hassas bir çiçektir, yerini yadırgayabilir güneşi pek sevmeyebilir mesela ben ilk küpelimi aldığımda eve getirip balkonumun çiçeklerin en sevdiği köşesine yerleştirdim ama ertesi gün boynunu büktü yaprakları kahverengileşti o kadar üzüldüm ki anlatamam, sonra hemen foruma girdim baktım ki bu çiçek gölge severmiş yapraklarına su sıkılması nemlendirilmesi gerekirmiş, ondan sonra onun istediği gibi davrandım ve şimdi kocaman hatta yanındaki 3 saksıda da kardeşi var:) merhamet olayına gelince bu konuya pek takılmayın derim, içinde doğa sevgisi olan herkesde merhamet vardır diye düşünüyorum...

teşekkür ederim calandiva açıklamanız için ,evet güneşi ve rüzgarı fazla sevmezmiş ve genelde yağmurlama ıslatmayı severmiş bunları uyguladım fakat sanırım saksı değişiminde yaptıklarım hataydı :((( bir daha köklerini fazla ellememeye çalışırım.Şimdilik kendi haline bırakdım belki dirilir yine yeniden bellimi olur çıkmadım candan umut kesilmezmiş.Diğer konuya takılmadım geçdi gitti napalım.

Jezebel 05-06-2012 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incites (Mesaj 979443)
Sn Jezebel sizin ne kadar bitkilerle alakalı olduğunuzu bilemiyorum vaktim olmadığı için şu ana kadar profilinize bakamadım bu benim kabahatim evet ....Bitkiler konusunda daha çok yeniyim daha önce çok kısa olan kendini tanıtma platformunda ufak bir paraf yazmışdım sizinki kadar hatta sizin yanınızdan geçemicek kadar yeniyim ,ama bu size bu kadar ağır bir eleştiri şansı tanırmı bilemem ,bilsem zaten yapmazdım bütün bunları inanın ne kadar merhamet sahibi olup olmadığıma bu şekilde nasıl karar verdiniz hayret, teşekkür ederim yinede verdiğiniz bilgiye ve üzdüğünüz kalbe , daha yolun çok başında olan birini bu işde dahi nasıl bir anda hüsrana uğratıyorsunuz buda bizim genlerimizde var sanırsam sağolun Jezebel çok merhametlisiniz.....

Ben özgür bir insanım ve fikirlerimi özgürce beyan edebilirim.
" siz bu bitkiyi katlettiniz" :mad:
Bilmiyorsanız okuyun araştırın, sonra müdahale edin.
Ben çiçek adına üzüldüm ve de kızdım.
Size merhamet etmeme gerek görmüyorum, o bitki öldü, sizin sağlığınız yerinde.
Bu da unutamıyacanız bir ders olacak- çiçeği üzerinde bitkinin hiç bir sebeple saksısı, toprağı değiştirimez, kökünün bir lifine zarar verilmez.
Solucanlar da çok faydalı varlıklardır:p
Bizim de bitkilerimiz ölüyor, ancak yaşatmak için gereken herşeyi yapıyoruz, toprağından, güneşinden, gübresinden, suyuna kadar araştırıyoruz.
Ona rağmen üzülüyor ve kendimizi suçlu hisediyoruz...

pembegül 05-06-2012 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incites (Mesaj 979378)
selamlar doğa dostları benim küpelimi bende geçen hafta pazardan aldım.Şıkır şıkırdı çok güzeldi aldım geldim eve hemen ,sitenin bahçesinde özene bezene saksıya ektim ,fakat ekerken burda çok başıma geliyor ( solucanlı toprak oluyor genelde ) toprağını tamamen değiştirdim ve bu arada kökleri çok dağınık olduğu için biraz kopardım kökdeki damarlarını azalttım bilmiyorum doğrumu yaptım ama bir amacımda solucan falan varsa görebilmek amacıylada ilk gün ve ikinci gün küpelide hiç bir sorun yokken 3. gün birde bakdımki nerdeyse benim parmağım uzunluğunda bir solucan küpelimin toprağında aslında toğrak dediğimde torf sanırım bahçede biraz beklemişdi saksı o sırada solucan girdi.Bilemedim küpelimin çiçekleri kapandı yaprakları kurumaya başladı ben ne yapmalıyım şimdi solucanı çıkarmammı lazım, toprağımı değiştirmeliyim 2 gündür bir çok sayfa okudum ama bulamadım benim sorunuma benzer bir yazı nolur acil yardım edin çok güzeldi renkleri off ki ne offf

Aleykümselam sevgili incites hoş geldin , Küpe çiçeğin için gerçekten üzüldüm küpe ve diğer çiçekleri aldığımız zaman saksı ve toprak değişimi yanlış ancak değiştirmek bazen şart oluyor şimdi bu nasıl bir çelişki diyeceksin hem yanlış hem değiştirmek gerekli hemen anlatayım saksı değiştirirken toprağını ve köklerini hiç el değdirmeden bir saksıdan diğerine aktaracaksın ve sağlıklı bir toprakla etrafını orta sıklıkta sıkıştırıp sulayıp bir yarı gölgeye koyacaksın

Yanlış olan köklerini koparmak ve köklere yapışan toprakları ufalayıp almak bu şekilde çiçeği alışık olduğu ortamdan almış oluyoruz diğer hazıladığımız toprağa alışması uzun sürüyor ve hatta alışamıyor ölüyor bende bu konularda bilgiye ulaşamadım deneme yanılma ile öğrendim zira çiçek satanların bu bilgileri vermesi imkansız sen ben çiçeği öldüreceğizki onlarda üretim yapıp satsınlar buna fırsat vermemek için bundan sonra yukarada yazdığım teknikleri uygulasan çeçiğini uzun yıllar yaşatabilirsin . Benimde 75 kuruşa aldığım küpelerim var büyüdü ve çiçek açtı birazdan resimlerini eklicem ...:D

incites 05-06-2012 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 979666)
Ben özgür bir insanım ve fikirlerimi özgürce beyan edebilirim.
" siz bu bitkiyi katlettiniz" :mad:
Bilmiyorsanız okuyun araştırın, sonra müdahale edin.
Ben çiçek adına üzüldüm ve de kızdım.
Size merhamet etmeme gerek görmüyorum, o bitki öldü, sizin sağlığınız yerinde.
Bu da unutamıyacanız bir ders olacak- çiçeği üzerinde bitkinin hiç bir sebeple saksısı, toprağı değiştirimez, kökünün bir lifine zarar verilmez.
Solucanlar da çok faydalı varlıklardır:p
Bizim de bitkilerimiz ölüyor, ancak yaşatmak için gereken herşeyi yapıyoruz, toprağından, güneşinden, gübresinden, suyuna kadar araştırıyoruz.
Ona rağmen üzülüyor ve kendimizi suçlu hisediyoruz...

öncelikle artık size sayın diyemeyiceğim nedeni ise siz peşin fikirli bir insanısınız bunu anladım henüz çiçeğimi kaybetmiş değilim bu bir ikinicisi ise benimde anlatımımda eksik var aldığım kişi zaten poşet saksıda bana verdi ve eve gidince lütfen toprağını değiştirin dedi bende bunu uyguladım çok fevri bir kişiliksiniz bana merhamet edin diye bir şey yazdığımıda hatırlamıyorum solucanlarda faydasız diye bir keimede yazmadım sadece daha önce aldığım bir bitkiyi solucanların bitirdiği söylendiği için buna cesaret edemiyordum saksıda solucan bulunmasına araştırma konusunda cevap bile veremeyeceğim size hoşçakalın rica ediyorum benim sorduğum ve bilgilenmek istediğim konularda bana yardımcı olmayın rica ediyorum dahada uzatmayın farklı dillerdeyiz şu an için belki ilerde çok ilerde aynı kulvarda oluruz ben sizinle bu konuda aşık atamam şu an için gerçi ilerdede atıcağımı sanmıyorum .........

incites 05-06-2012 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 979676)
Aleykümselam sevgili incites hoş geldin , Küpe çiçeğin için gerçekten üzüldüm küpe ve diğer çiçekleri aldığımız zaman saksı ve toprak değişimi yanlış ancak değiştirmek bazen şart oluyor şimdi bu nasıl bir çelişki diyeceksin hem yanlış hem değiştirmek gerekli hemen anlatayım saksı değiştirirken toprağını ve köklerini hiç el değdirmeden bir saksıdan diğerine aktaracaksın ve sağlıklı bir toprakla etrafını orta sıklıkta sıkıştırıp sulayıp bir yarı gölgeye koyacaksın

Yanlış olan köklerini koparmak ve köklere yapışan toprakları ufalayıp almak bu şekilde çiçeği alışık olduğu ortamdan almış oluyoruz diğer hazıladığımız toprağa alışması uzun sürüyor ve hatta alışamıyor ölüyor bende bu konularda bilgiye ulaşamadım deneme yanılma ile öğrendim zira çiçek satanların bu bilgileri vermesi imkansız sen ben çiçeği öldüreceğizki onlarda üretim yapıp satsınlar buna fırsat vermemek için bundan sonra yukarada yazdığım teknikleri uygulasan çeçiğini uzun yıllar yaşatabilirsin . Benimde 75 kuruşa aldığım küpelerim var büyüdü ve çiçek açtı birazdan resimlerini eklicem ...:D

sayın Pempegül işde aynen ben bunu yaptım satan kişinin beni bu şekilde yönlendirmesi ile aslında yaparken içim parçalanmadıda değil ama en azından tamamen katletmedim bitkiyi , haklısınız bu bana ders oldu gerçi yavaş yavaş kendine geliyor asprin takviyesi yapılmalıymış bunu uyguladım dün itibari ile onu okudum forumlardan birinde ama şu ana kadar burda yeterli bir cevap bulamadım dediğiniz gibi deneme yanılma yöntemi bir takım olaylar teşekkür ederim ilginize..ama bu kadar aşırı bir tepki hemde henüz tanımadığım ya da beni tanımayan biri tarafından çok kabaca açıkcası yazık......

incites 05-06-2012 17:03

bu arada dedikleriniz harfi harfine uygularım bundan sonrasında pembegül

Jezebel 05-06-2012 17:48

Dost acı söyleyendir.
Bir hatanın hoş görülmesi o hatanın tekrarına yol açar.
Şu anda ne düşünürseniz düşünün veya yazın…
Keşke yıllar önce hata yaptığımda “hatalısın, o öyle olmaz böyle olur !” diyen olsaydı…
Hata yaparak ve bitki kaybederek öğrenmek çok daha acı.
Solucanların “zararları”

Sevgler.

pembegül 05-06-2012 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 979714)
Dost acı söyleyendir.
Bir hatanın hoş görülmesi o hatanın tekrarına yol açar.
Şu anda ne düşünürseniz düşünün veya yazın…
Keşke yıllar önce hata yaptığımda “hatalısın, o öyle olmaz böyle olur !” diyen olsaydı…
Hata yaparak ve bitki kaybederek öğrenmek çok daha acı.
Solucanların “zararları”

Sevgler.

Evet haklısınız,
Ben böyle bir hatayı daha 1 ay önce yaptım aldığım iki menekşenin toprapğı hindistan cevizi lifi idi bende Toprağa almak istedim ve aldımda ancak menekşeler ne öldü nede oldu öyle kalakaldılar bakalım ne olacak, Yukarda yazdığım şekilde değilde kendi toprağından ayırmadan başka saksıya alıp etrafını toprakla doldursaydım daha sağlıklı olacaktı ve aynı zamanda ikinci toprağa da adapte olacaktı şimdi menekşelerimi gözlüyorum hala canlılar ve ben hala umutluyum sonucu burada bildireceğim ..

Deneme yanılma ile demiştim işte deneme ve yanılmam ilk defa bu menekşelerde oldu ...:p

Rana+miraç 05-06-2012 19:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 979330)
Arkadaşlar nedir benim bu küpe çiçeğinden çektiğim.Nedense bir türlü yaşatamıyorum.Bu gün koca bir saksı beyaz ve kırmızı (bir saksıda) küpeli aldım.Ama eve geldiğimde beyaz sineklerinin farkına vardım.:(( Daha önce kaç kere aldım olmadı.Celikledim olmadı.
Acaba arapsabunlu karışım işe yarar mı? Bana moral verin ne olur.
Bir sorum daha var.Acaba bu beyaz sinekler diğer çiçeklerimde geçer mı?

Merhaba... Küpe çiçeği ve beyaz sinek klasik ikili gibi.Geçen seneki küpelimi banyoda sık sık duş aldırıyor, yaprakları tek tek yıkıyordum ama yine de sinekler çoğalıyordu.Bu sene arap sabunlu su püskürtüyorum arada tamamen bitmedi ama geçen seneye nazaran çok daha az.Bu sene 800 kuruşa bir fide daha aldım.Sinekli kardeşiyle yanyana durmasına rağmen ona geçmedi. Uzadı serpildi bir çok çiçek açtı. Ben de küpe yetiştiremiyordum. Gölgede ve fazla sulamadığımda daha başarılı oldum. Arap sabunlu su küpe çiçeklerinde lekelenme yaptı. Püskürtürken dikkatli olup yaprak altlarına gelecek şekilde fakat çiçekleri koruyarak püskürtmek gerekiyor.
Yılmayın, küpeliyi yetiştirmeyi başarabilirsiniz.

kelebek çalısı 05-06-2012 20:25

Küpe çiçeği bulabilirsem alayım diyorum, ama maalesef buralarda her istediğimizi bulamamak gibi bir sorunumuz var.

Elinizdeki güzelliklerin değerini bilin arkadaşlar. Gerçekten her çeşidi birbirinden güzel ve kıyas kabul etmez özellikte.

Bulamadığım bitkiler söz konusu olduğunda, tıpkı küpe çiçeği gibi, ben de sizlerin çiçeklerini seyrederek avunuyorum.

nılgun_dogan 05-06-2012 20:28

Sevgili incites küpelimi 3. kattan düştü maşşallah topladı kendini buda moral olur size.

bari 05-06-2012 21:23

3 Eklenti(ler)
Fuchsia magellanica tomurcuklanmaya başladı. Çiçeklerinin büyüklüğünü görebileceğiz..

incites 05-06-2012 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 979821)
Küpe çiçeği bulabilirsem alayım diyorum, ama maalesef buralarda her istediğimizi bulamamak gibi bir sorunumuz var.

Elinizdeki güzelliklerin değerini bilin arkadaşlar. Gerçekten her çeşidi birbirinden güzel ve kıyas kabul etmez özellikte.

Bulamadığım bitkiler söz konusu olduğunda, tıpkı küpe çiçeği gibi, ben de sizlerin çiçeklerini seyrederek avunuyorum.

bu yaz gelmeyi düşünüyorum ya da bir arkadaşım gelicek ve dönicek isterseniz gönderebilirm size fakat daha önce kedimi nerdeyse 45 gün karantinada beklettiler çiçek konusunda ne yaparlar bir fikrim yok eğer bir sıkıntı yoksa halledebiliriz :) kelebek çalısı ,hoşçakalın sevgiyle kalın......

incites 05-06-2012 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 979823)
Sevgili incites küpelimi 3. kattan düştü maşşallah topladı kendini buda moral olur size.

bende ümitliyim Sy.Nilgün beklemedeyim şu an artık hayırlısı diyebiliyorum sadece teşekkürler cidden moral oldu sağolun........

pembegül 05-06-2012 21:56

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bunlar benim küpelerim,bu ikisinin rengi mor ve beyaza yakın krem daha 6 saksı var hepsi tomurcuklandı nerenk olduğu şuan benim içinde sürpriz açtığı zaman resimlerim inşaALLAH...:D

günebakan 05-06-2012 22:07

Pembe mor olan çok güzelmiş:)

kelebek çalısı 05-06-2012 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incites (Mesaj 979876)
bu yaz gelmeyi düşünüyorum ya da bir arkadaşım gelicek ve dönicek isterseniz gönderebilirm size fakat daha önce kedimi nerdeyse 45 gün karantinada beklettiler çiçek konusunda ne yaparlar bir fikrim yok eğer bir sıkıntı yoksa halledebiliriz :) kelebek çalısı ,hoşçakalın sevgiyle kalın......

Sn. incites, nazik düşünceniz için teşekkürler. Haklısınız, burası aslında o yönden çok sıkı ve katı. Yakaladıklarında kesinlikle el konuyor, hayvanlar konusunda da sıkıntı yaşanıyor maalesef siz de yaşamışsınız. Karantina altına alıyorlar. Toprak sokmak da yasak, dolayısıyla topraklı bitki de.

Zaten düşünmeniz dahi yeterli ;), çok teşekkür ediyorum.

Selamlar, sevgiler.

incites 06-06-2012 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 979956)
Sn. incites, nazik düşünceniz için teşekkürler. Haklısınız, burası aslında o yönden çok sıkı ve katı. Yakaladıklarında kesinlikle el konuyor, hayvanlar konusunda da sıkıntı yaşanıyor maalesef siz de yaşamışsınız. Karantina altına alıyorlar. Toprak sokmak da yasak, dolayısıyla topraklı bitki de.

Zaten düşünmeniz dahi yeterli ;), çok teşekkür ediyorum.

Selamlar, sevgiler.

bilmukabele efendim ;)

incites 06-06-2012 00:03

sevgili Pembegül harikalar harika tebrik ederim sizi ve çiçeklerinizi fakat pembe mor olan cidden çok güzel

pembegül 06-06-2012 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incites (Mesaj 979975)
sevgili Pembegül harikalar harika tebrik ederim sizi ve çiçeklerinizi fakat pembe mor olan cidden çok güzel

Sevgili incites beğendiğiniz için çok teşekkürler ..:) Darısı sizin küpelerin başına inşaALLAH ..:)

aybükeahmet 06-06-2012 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 979330)
Arkadaşlar nedir benim bu küpe çiçeğinden çektiğim.Nedense bir türlü yaşatamıyorum.Bu gün koca bir saksı beyaz ve kırmızı (bir saksıda) küpeli aldım.Ama eve geldiğimde beyaz sineklerinin farkına vardım.:(( Daha önce kaç kere aldım olmadı.Celikledim olmadı.
Acaba arapsabunlu karışım işe yarar mı? Bana moral verin ne olur.
Bir sorum daha var.Acaba bu beyaz sinekler diğer çiçeklerimde geçer mı?

Dağçiçeği ben de yeşil bitlerle uğraşıyorum. Arapsabunlu karışım pek işe yaramadı. Ama pembegülün tavsiyesiyle birkaç sigara izmaritini beklettiğim suyu püskürttüm 2 gün üstüste. Şimdi tamamen kayboldu, yarın püskürtmeyeceğim. Gözlemliyorum şu anda, önce gün aşırı sonrada aralıkları uzatarak yapamayı düşünüyorum.

dağçiçeği 09-06-2012 10:34

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler.Arapsabunlu tarifi denedim şu an sinek yok gibi.Ama çiçeklerimin yaprakları sararıp dökülmeye başladı.Çiçeğim yavaş yavaş kel kalıyor.:(
Belki mekan değişikliğinden strese girdi,belki yağmur da kaldı suyu fazla geldi ya da sabunu karışım dokundu bilemiyorum.Yerini kapalı ama aydınlık olan iç mekana alarak değiştirdim.Artık bekleyip göreceğiz ,Umarım bu kez benle yıldızı barışır bu küpeli hanımın.:)

sakdag 09-06-2012 11:43

2 Eklenti(ler)
Küpelim bugün açmış...

Eklenti 306625Eklenti 306626

GÜLSEN_ 09-06-2012 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 982165)
Küpelim bugün açmış...

Eklenti 306625Eklenti 306626

sevgili arkadaşım sakdag bu ne güzel (MAAŞALLAH) bir küpeli, harika daha önce hiç görmemiştim, birde izmirdeki karşı komşumda bir minyatür küpeli gördüm onuda daha önce hiç görmemiştim en kısa zamanda resmini ekliycem arkadaşlar benim küpelilerle birlikte:p

adneser 09-06-2012 12:06

3 Eklenti(ler)
Yeni edindiğim(mart ayının başında miniçik fidelerdi) üç çeşit küpelerin ilki çiçek açtı diğerleride tomurcularını gösterdi

Kırmızı beyaz

Eklenti 306634

Nar çiçeği beyaz

Eklenti 306635

Mavi beyaz tomurcuklar açınca daha güzel olacaklar

Eklenti 306636

pembegül 09-06-2012 13:47

Arkadaşlar beş saksı küpe fidem var hala tomurcuk renkleri nedir bilmiyorum büyük bir merakla açmalarını bekliyorum şuan açanlar yukarda resmi olanlar . Ben aslında lila rengini arıyorum fırsat buldukça pazardan fide alıyorum belki biri burenk çıkar diye umut ediyorum . Bu gidişle aradığım rengi bulana kadar alacağım ama her taraf küpe olacak birde bunun kışı var sıcak yeri pek sevmez bu çiçek evde serin bir yerde yok tek çözüm anneme vermek onun evi müsayit yazı bende kışı onda geçirecekler bu gidişle ...:)

ipektuğçe 09-06-2012 20:05

2 Eklenti(ler)
Küplerde son durum,yakında açarlar ;) renkleri bana süpriz olacak,tahminimde var ama emin olmıyorum.:p Pembe olanın içini katmerli siyah,beyaz görünenide mavi veya pembe bekliyorum.Umarım istediğim renkler çıkar:)

yigit666 10-06-2012 14:50

bauhaus tan aldığım küpe çiçeklerim

2 Eklenti(ler)
Eklenti 306986

Eklenti 306987

Tebery 10-06-2012 22:29

Arkadaşlar müthiş güzellikte çiçekleriniz var.Arada bir adlarını yazarsanız benim gibi acemilerde biraz olsun nasiplenir bu güzel çiçeklerden.

pembegül 10-06-2012 22:44

Hoş geldiniz sn tebery foruma yeni katılmışsınız , Bu çiçeğe küpe diyoruz ancak cinslere göre isimleride var ben hiçbirini bilmiyorum zira benim için diğer isimleri önemli değil küpe olması yeterli bilen arkadaşlar isimlerini yazarlar bilseydim bende yazardım . Pazardan çiçekçiden alıyoruz fakat üzerinde hiç isim yazmıyor enazından benim aldıklarımda yoktu neyazıkki ..:)

selis 11-06-2012 10:53

1 Eklenti(ler)
Ara ara bulama :) Dün tesadüfen karşıma çıktı..
Kocaman bir bitki ve birçok tomurcuğu var.. ;)

Jezebel 11-06-2012 12:01

2 Eklenti(ler)
Son bir deneme yapmak için bunu aldım, yaşar mı :confused::(

Eklenti 307353

Eklenti 307354

Yaşayıp göreceğiz.

sakagun 11-06-2012 14:05

1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğimin saksısı rüzgarda düşünce toprağıyla toplu halde saksıdan çıktı. Ben de ağacın dibine diktim.

Bu arada 2 ayrı renk sandığım küpe 3 ayrı renk çıktı.

Bir komşum küpe çiçeğini bahçeye dikmiş. Her kış üzerine malç örtüyormuş. Kökler korunduğundan baharda yeşermeye başlıyormuş.

Adalet Yağcı 11-06-2012 18:39

Alıntı:

Bir komşum küpe çiçeğini bahçeye dikmiş. Her kış üzerine malç örtüyormuş. Kökler korunduğundan baharda yeşermeye başlıyormuş.
Sevgili sakagun, bu sene ben de bahçede bırakmak istiyorum küpeleri.
Komşunuz malçlama için hangi malzemeleri kullandı acaba?

Ben etrafına bolca dökülmüş yapraklar serip, üzerne çiftlik gübresi yaymayı düşünüyorum.

sakagun 11-06-2012 18:47

Yanmış hayvan gübresi kullanmış.

pembegül 11-06-2012 21:19

Merhaba arkadaşlar bu gün yine pazardan iki minik küpe çiçeği fidesi aldım tanesi 75 krş ikisini aynı saksıya dikeceğim bakalım bunlar ne renk açacak büyük bir merakla bekliyorum..:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025