![]() |
Alıntı:
|
arkadaşlar benim bildiğim bir bitkiyi saksısından başka bir sakısıya alırken eğerki kökleri çok fazla ise kesilir yahut koparılır idi benmi yalnış biliyorum, neyi yalnış yaptığımı bana birisi naçizane açıklarsa sevinirim...
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz çiçeklerini görünce aldım. Meğer içinde mor çiçekli küpe kökü de varmış. Sürpriz oldu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
" siz bu bitkiyi katlettiniz" :mad: Bilmiyorsanız okuyun araştırın, sonra müdahale edin. Ben çiçek adına üzüldüm ve de kızdım. Size merhamet etmeme gerek görmüyorum, o bitki öldü, sizin sağlığınız yerinde. Bu da unutamıyacanız bir ders olacak- çiçeği üzerinde bitkinin hiç bir sebeple saksısı, toprağı değiştirimez, kökünün bir lifine zarar verilmez. Solucanlar da çok faydalı varlıklardır:p Bizim de bitkilerimiz ölüyor, ancak yaşatmak için gereken herşeyi yapıyoruz, toprağından, güneşinden, gübresinden, suyuna kadar araştırıyoruz. Ona rağmen üzülüyor ve kendimizi suçlu hisediyoruz... |
Alıntı:
Yanlış olan köklerini koparmak ve köklere yapışan toprakları ufalayıp almak bu şekilde çiçeği alışık olduğu ortamdan almış oluyoruz diğer hazıladığımız toprağa alışması uzun sürüyor ve hatta alışamıyor ölüyor bende bu konularda bilgiye ulaşamadım deneme yanılma ile öğrendim zira çiçek satanların bu bilgileri vermesi imkansız sen ben çiçeği öldüreceğizki onlarda üretim yapıp satsınlar buna fırsat vermemek için bundan sonra yukarada yazdığım teknikleri uygulasan çeçiğini uzun yıllar yaşatabilirsin . Benimde 75 kuruşa aldığım küpelerim var büyüdü ve çiçek açtı birazdan resimlerini eklicem ...:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bu arada dedikleriniz harfi harfine uygularım bundan sonrasında pembegül
|
Dost acı söyleyendir.
Bir hatanın hoş görülmesi o hatanın tekrarına yol açar. Şu anda ne düşünürseniz düşünün veya yazın… Keşke yıllar önce hata yaptığımda “hatalısın, o öyle olmaz böyle olur !” diyen olsaydı… Hata yaparak ve bitki kaybederek öğrenmek çok daha acı. Solucanların “zararları” Sevgler. |
Alıntı:
Ben böyle bir hatayı daha 1 ay önce yaptım aldığım iki menekşenin toprapğı hindistan cevizi lifi idi bende Toprağa almak istedim ve aldımda ancak menekşeler ne öldü nede oldu öyle kalakaldılar bakalım ne olacak, Yukarda yazdığım şekilde değilde kendi toprağından ayırmadan başka saksıya alıp etrafını toprakla doldursaydım daha sağlıklı olacaktı ve aynı zamanda ikinci toprağa da adapte olacaktı şimdi menekşelerimi gözlüyorum hala canlılar ve ben hala umutluyum sonucu burada bildireceğim .. Deneme yanılma ile demiştim işte deneme ve yanılmam ilk defa bu menekşelerde oldu ...:p |
Alıntı:
Yılmayın, küpeliyi yetiştirmeyi başarabilirsiniz. |
Küpe çiçeği bulabilirsem alayım diyorum, ama maalesef buralarda her istediğimizi bulamamak gibi bir sorunumuz var.
Elinizdeki güzelliklerin değerini bilin arkadaşlar. Gerçekten her çeşidi birbirinden güzel ve kıyas kabul etmez özellikte. Bulamadığım bitkiler söz konusu olduğunda, tıpkı küpe çiçeği gibi, ben de sizlerin çiçeklerini seyrederek avunuyorum. |
Sevgili incites küpelimi 3. kattan düştü maşşallah topladı kendini buda moral olur size.
|
3 Eklenti(ler)
Fuchsia magellanica tomurcuklanmaya başladı. Çiçeklerinin büyüklüğünü görebileceğiz..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bunlar benim küpelerim,bu ikisinin rengi mor ve beyaza yakın krem daha 6 saksı var hepsi tomurcuklandı nerenk olduğu şuan benim içinde sürpriz açtığı zaman resimlerim inşaALLAH...:D
|
Pembe mor olan çok güzelmiş:)
|
Alıntı:
Zaten düşünmeniz dahi yeterli ;), çok teşekkür ediyorum. Selamlar, sevgiler. |
Alıntı:
|
sevgili Pembegül harikalar harika tebrik ederim sizi ve çiçeklerinizi fakat pembe mor olan cidden çok güzel
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler.Arapsabunlu tarifi denedim şu an sinek yok gibi.Ama çiçeklerimin yaprakları sararıp dökülmeye başladı.Çiçeğim yavaş yavaş kel kalıyor.:(
Belki mekan değişikliğinden strese girdi,belki yağmur da kaldı suyu fazla geldi ya da sabunu karışım dokundu bilemiyorum.Yerini kapalı ama aydınlık olan iç mekana alarak değiştirdim.Artık bekleyip göreceğiz ,Umarım bu kez benle yıldızı barışır bu küpeli hanımın.:) |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Yeni edindiğim(mart ayının başında miniçik fidelerdi) üç çeşit küpelerin ilki çiçek açtı diğerleride tomurcularını gösterdi
Kırmızı beyaz Eklenti 306634 Nar çiçeği beyaz Eklenti 306635 Mavi beyaz tomurcuklar açınca daha güzel olacaklar Eklenti 306636 |
Arkadaşlar beş saksı küpe fidem var hala tomurcuk renkleri nedir bilmiyorum büyük bir merakla açmalarını bekliyorum şuan açanlar yukarda resmi olanlar . Ben aslında lila rengini arıyorum fırsat buldukça pazardan fide alıyorum belki biri burenk çıkar diye umut ediyorum . Bu gidişle aradığım rengi bulana kadar alacağım ama her taraf küpe olacak birde bunun kışı var sıcak yeri pek sevmez bu çiçek evde serin bir yerde yok tek çözüm anneme vermek onun evi müsayit yazı bende kışı onda geçirecekler bu gidişle ...:)
|
2 Eklenti(ler)
Küplerde son durum,yakında açarlar ;) renkleri bana süpriz olacak,tahminimde var ama emin olmıyorum.:p Pembe olanın içini katmerli siyah,beyaz görünenide mavi veya pembe bekliyorum.Umarım istediğim renkler çıkar:)
|
bauhaus tan aldığım küpe çiçeklerim
2 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar müthiş güzellikte çiçekleriniz var.Arada bir adlarını yazarsanız benim gibi acemilerde biraz olsun nasiplenir bu güzel çiçeklerden.
|
Hoş geldiniz sn tebery foruma yeni katılmışsınız , Bu çiçeğe küpe diyoruz ancak cinslere göre isimleride var ben hiçbirini bilmiyorum zira benim için diğer isimleri önemli değil küpe olması yeterli bilen arkadaşlar isimlerini yazarlar bilseydim bende yazardım . Pazardan çiçekçiden alıyoruz fakat üzerinde hiç isim yazmıyor enazından benim aldıklarımda yoktu neyazıkki ..:)
|
1 Eklenti(ler)
Ara ara bulama :) Dün tesadüfen karşıma çıktı..
Kocaman bir bitki ve birçok tomurcuğu var.. ;) |
2 Eklenti(ler)
Son bir deneme yapmak için bunu aldım, yaşar mı :confused::(
Eklenti 307353 Eklenti 307354 Yaşayıp göreceğiz. |
1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğimin saksısı rüzgarda düşünce toprağıyla toplu halde saksıdan çıktı. Ben de ağacın dibine diktim.
Bu arada 2 ayrı renk sandığım küpe 3 ayrı renk çıktı. Bir komşum küpe çiçeğini bahçeye dikmiş. Her kış üzerine malç örtüyormuş. Kökler korunduğundan baharda yeşermeye başlıyormuş. |
Alıntı:
Komşunuz malçlama için hangi malzemeleri kullandı acaba? Ben etrafına bolca dökülmüş yapraklar serip, üzerne çiftlik gübresi yaymayı düşünüyorum. |
Yanmış hayvan gübresi kullanmış.
|
Merhaba arkadaşlar bu gün yine pazardan iki minik küpe çiçeği fidesi aldım tanesi 75 krş ikisini aynı saksıya dikeceğim bakalım bunlar ne renk açacak büyük bir merakla bekliyorum..:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025