![]() |
Alıntı:
Alıntı:
|
Ben Buz Çiçeği olarak biliyorum adını. Çok arsız. Kırıp toprağa ucunu değdirin hemen kök salıp uzamaya başlar. Hiç sulamasanız da büyür ve çiçek açar.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...p?i=9088&c=462 |
Bendede var buz çiçeğinden her sene saksıların bir yerlerinden çıkıyor..Ama bu sene daha açmadı..
|
memet, deniz börülcesi her deniz kenarında olur mu? Ben hiç görmedim çünkü .. Yetiştirmek isterdim .. zeytinyağlısı nefistir. :)
|
Sn Habibe , Mehmet beye sormuşsunuz ama bilgimi aktarmak için yazıyorum.
Deniz börülcesini Ege denizinden çıkar diye biliyordum. Geçenlerde bizim burdaki pazarlarda görünce sordum nerden getirdiklerini. Bana Yalova'dan getirdiklerini söylediler. |
Açıkçası Şükran hanım kadar dabilmiyorum ben.
Tekirdağda tez çalışması oalrak bir arkadaşımız tarımsal üretim denemesi yapıyordu. ne sonuç verdi bilmiyorum. Ben saksıda denedim bir kaç kere. Çok başarılı olmadı. Genellikle azmak olan yerlerde görüyorum. Bazen hiç olmadık kaya kenarlarında da çıktığı oluyor. |
İstenilen şey eğer sadece salon bitkilerinin çoğu gibi görünümü hoş bir bitkiyse, çiçeklenme ana temayı oluşturmuyorsa, ben mum çiçeğini tavsiye ederim arkadaşlara. Ancak çiçeklendirmek her kula nasib olmuyor ona göre.
Soğuktan ve aşırı sulamadan kaçındığınızda mum çiçeğini öldürmek pek mümkün görünmüyor. |
ben herkese bakımı çok kolay kokusu çok güzel olan ayrıca mantı gibi yemeklerin de etine yaprakları atılabilen bir bitki olan reyhan'ı öneririm... gerçekten harika bitkiler sadece soğuğa karşı dayanıklı değiller onun dışında kötü bir yönü yok. ayrıca bir tanesinden bile birsürü tohum elde edersiniz.zaten susam gibi tohumları.
|
soğuk ve gölge seven çiçekler
merhaba;
benim evim kış aylarında çok soğuk,yaz aylarında da çok sıcak oluyor.çiçekleri inanılmaz çok sevmeme rağmen yaz-kış hep gölge olduğu için hiç çiçek yetiştiremiyorum.bu şartlarda evimde hangi bitkileri yetiştirebilirim?sizlerden tavsiye almak istiyorum.. |
Kaktüslere ve sukulentlere yönelebilirsiniz.
Fakat bir uyarmak istediğim bir durum var. Konu açarken uygun başlıkta olmasına dikkat etmelisiniz. Benzer sorunlar için daha önce açılmış bir başlık var mı diye bakmak da faydalı olabilir. Daha önce benzer konu konuşulmuş olabilir. Bu konuyu hastalık başlığından daha uygun bir başlığa aktarırırız. |
Ben arapsaçınıda bu katagoriye koyalım derim.Sorunsuz büyüyor.Fazla bir isteği yok.Kopardığınız bir parçayı iyi sulanmış toprağa bırakmanız yeterli.Nedersiniz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Başka da bilen ya da bu konuyu okuyan yok sanırım
|
Alıntı:
resimdeki çiçeğin adı nedir? Sanırım beyaz çiçekler açıyordu:) Tohumları nerden alablirim? |
Adını bilmiyorum. Benim her saksımın kenarında çıkar. Yaz içinde her yer tohum olur. Tekrar hatırlatırsanız size yollarım tohum.
|
Sayın Memet çok teşekkür ederim.
|
Dididmde deniz kenarı bu börülce ile doluydu.Tüm sahil....ancak ben pek hoşlanmadım
|
Alıntı:
|
Bende var sayın sarıaltıngül ama yakın zamanlarda gönderemem.Adresinizi bildirin gönderebileceğim zaman bildiririm. Selamlar.
|
Cezayir Menekşeleri az şıklı yerlerde; su verildiği ve sarılacağı bir dal/çıta verildiği takdirde gayet kolay yaılacaktır. Çoğu kişi bilmese de Sikas bitkisi tohumlarını ekip, aydınlık ve su verecek olursanız zahmetsizce yetiştirebilirsiniz; toprağa ekme zamanı gelene kadar nerden baksanız 5-7 yıl saksıda idare eder. Difenbahya aydınlık ortamlarda su ile buluştuğunda resmen coşar; çok mutlu ise çiçek bile açıyor. Az su bol güneş ile Yuka istemediğiniz kadar kolay büyüyüp gelişecektir...
Aslında liste uzayıp gider. Doğaya aşık biri olarak o kadar çok şey yazabilirim ki onun hakkında ;) |
Ben sardunya,kaktüs ve sukulent öneriyorum. Bakımları kolay gayet. Telgraf çiçeği ve kirli hanım çiçeği de uygun. Ağaç minesi de uygun. Eğer bakımı yukarıda verdiğim isimlerden daha zor ama sizi yormayacak bir bakım gerektiren bitki arıyorsanız afrika menekşesi de gayet uygun. Unutmadan paşa kılıcının da bakımının kolay olduğunu belirteyim. Ben kendi gözlemlerime dayanarak söyledim bunları. Yanlışım varsa düzeltin lütfen
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025